merhaba aynı sorundan muzdaribim kredi borcu ödüyoruz bu yüzden çalışıyorum fakat bebeğimi hergün üstelik annem bakıyor bırakınca yarım ölüyor sanki imkanınız varsa çalışmayın çocuğunuzla vakit geçirin derim borcumun bittiği gün işten çıkmayı düşünüyorum kreşe hele kesinlikle vermem yavrumu
bizde ev keredisi ödüyoruz ama çalışmasam bı sekılde gecınırız sadece harcamalara bıraz daha dıkkat ederekmerhaba aynı sorundan muzdaribim kredi borcu ödüyoruz bu yüzden çalışıyorum fakat bebeğimi hergün üstelik annem bakıyor bırakınca yarım ölüyor sanki imkanınız varsa çalışmayın çocuğunuzla vakit geçirin derim borcumun bittiği gün işten çıkmayı düşünüyorum kreşe hele kesinlikle vermem yavrumu
haklısınız bıgun ayarlayıp konusmak ıstıyorum ınsallah ıs yerımde ızın mevzusu cok sıkıntı o yuzden olmaıd bugune kadar ama esıme hep sordurttum kafama takılanlarıBu kadar üzmeyin kendinizi. Bir numaralı kural, siz çocuğunuzu bırakıp işe giderken suçluluk duyar mutsuz giderseniz çocuğunuz da kesinlikle bunu hisseder ve mutsuz olur.
İçiniz rahat etsin diye yapacağınız şey ise ayaksütü sormak yerine bir yarım gün izin alıp gidip öğretmenlerle ayrıntılı bir konuşma yapmak.
Siz onu güle oynaya bırakın ki gittiği için üzülmesi gerektiğini düşünmesin.
Zaten 21 aylık olmuş oğlunuz, e zaten seneye çalışmasanız da yavaş yavaş kreşe başlamanız gerekecek.
İçinizi ferah tutun, takipte olun. Kreşten kaynaklanan bir sorun yoksa, çocuğunuzun iyi bakıldığından eminseniz içinizi karartıp çocuğunuza da bunu yansıtmayın.
saol canım ıcımı rahatlattın vallaarkadaşım daha çocuğun çok küçük..alışması zaman alacak..
için rahat etmiyorsa bazı günler gizlice kreşe git çocuğuna bak ama seni görmesin..
bence çocukları bu yaşta evden ayrılıp kreşe gönderilmesi gayet mantıklı.. kalabalığa girmiş oluyorlar.. paylaşımı, sorumluluğu, arkadaşlığı öğreniyorlar...
bence hiiç korkma arkadaşım... geleceğin zıppırı büyüyor merak etme :)
o d adogru cocuklar buyukce anne babadan kopmaya baslıyorlar kopmak dedıgım yanı sosyallesıyorlar otomatıkman ama ıste onemlı olan o doneme gelene kadar ıyı yetıstırebılmek cocuguma yetebılmek derdım:26:büyüyünce tekrar işe dönecekseniz hiç ırakmayın böyle alışsın ama kontrol edin tabiki başka sorunlar olmasın. ama çalışmaya ihtiyacınız yoksa sizin büyütmeniz elbette yerinde olacaktır.
4 aydır bir bakıcı arayıp bulabilirdin. İnternetten de araştırabilirsin psikologlar 3 yaşından önce çocukların kreşe verilmesindense evde bakılmasını tavsiye ediyor. Yani anne veya büyükanne veya bakıcı tarafından bakılmalı diyorlar çünkü o yaşlarda çocuklar bağlanacak güvenecek bir kişi tarafından bakılmaya ihtiyaç duyuyor ve kreşte her çocuğa o ilgi verilebilir mi şüpheliyim. Bence ara birini bul. Kimsenin bakıcısı armut pişip ağzına düşmüyor herkes araştırıp buluyor. Biz tanıdık herkese sorduk en sonunda sitenin bahçıvanının eşini bulduk. Güvenebilmek için de birkaç ay ses kayıt cihazıyla dinledim. Psikologların ve çocuk psikiyatristlerinin bu konudaki yorumlarını mutlaka oku internetten canım.
tabıkı cocugu dunyaya getırdık her türlü fedakarlıgı yapıcaz ama calısırken deoyle denmıyor mu cocuklara senın ıcın size daha ıyı bı gelecek sunabılmek ıcın calısıyoruz dıye yanı kısr döngü gibi bişey anlayamıyorum.Cocuklarin herseyde cok bir anneye ihtiyaci var bu acigi ne anneanne ne halane teyze kapatabilir. Benim bircok arkadasim bu sorunlari yasiyor bir kismi isi birakti bu yuzden. Benim fikrim eger calusmaya ihtiyacin yoksa bence herkes kendi cocuguna kendi bakmali bende on gun icinde allah nasip ederse oglumu kucagima alacagim bu sorunun cevabini cok dusundum ve bende izinlerimi kullandiktan sonra isi birakacagim benimde iyi bir kariyerim ve kazancim var haa belki bu kadar luks yasamayacagiz ama kimseyede muhtac olmayacagiz ben yine is bulurum calismak istesem calisabilirim ama o cocuk bir daha bebek olmayacak bir daha onun o hallerini goremeyeceksin belki bircok seyine tanik olamayacaksin belki kucukken birsey fark edilmiyor ama buyuyunce yasadigi osikolojik sorunlarinin altinda hep bu neden yatiyirbenim pedagog arkadasim var oda bana ayni seyi soyledi bir cocugun en once annesine ihtiyaci var dedi ve kendide oyle yapti
Baskalari ne der bilmiyorum ama benim fikrim bu tabi calismaya gercekten ihtiyacin yoksa. Madem bir cocuk dunyaya getirdin o zaman fedakarlikta yapacaksin
Kreşi bir araştırın derim.Bu arada başka kreşlere bakın.Evde bakıcıyla kalması bana çok ters geliyor.Bakıcı ne yapabilir ki.Bir çocuğu sabahtan akşama kadar oynatmak çok zor bir iş.Altını açmak, ağzına yemek doldurmak bakmak değil sadece.En azından bir arkadaş grubunun içinde daha hızlı vakit geçer diye düşünüyorum.Çalışan anneler de çocuklar da perişan oluyor.Aynı sıkıntıları biz de yaşadık.Aylarca kara kara düşündüm.Oğlum çok sinirli geliyordu kreşten.Sonra 5-6 kreşi gezdim.(15 günlük iznim de böyle geçti çalışan anne hali ) şu anki kreşten memnunum.Oğlum daha ılımlı oldu .Birçok sıkıntımız geçti.Öğretmenlerin hali , tavrı , uslubu hemen yansıyor çocuklara.İş konusunda birşey diyemem .Sonuçta dengeler çok önemli.Ev de çalış , işte çalış , bizim de dengelerimiz alt üst oluyor.Eğer çocuklarımız güvenli ellerdeyse ( bunu kesinlikle irdelemeliyiz her kreş aynı değil ) 3 yaşından sonra çalışabiliriz.Tabi akşamlarımızı onlarla birlikte yemek yapıp yiyerek oyun oynayarak en azından bir saat birlikte vakit geçirerek değerlendirebilirsek.
merhaba...benim de 21 aylık ikizlerim var...okuyunca yazınızı biraz duygulandım...kreş için biraz küçük bence çocuğunuz...yani ben öyle hissettim kendi çocuklarımı düşünerek...diğer mesajları okuyamadım ama eğer maddi açıdan bi sıkıntınız yoksa ve tabii ilerde pişmanlık da yaşamayacaksanız işten ayrılıp çocuğunuzla vakit geçirmeniz güzel olcaktır diye düşünüyorum...annelik çok farklı bi duygu bence kimse bi anne kadar ilgili alakalı olamaz çocukla...bi de çocuk gelişiminde ilk 3 yaş çok önemli diye duymuştum ve anne çalışıyosa kreş yerine 3 yaşa kadar bakıcı olmalı deniliyo...
Kreşi bir araştırın derim.Bu arada başka kreşlere bakın.Evde bakıcıyla kalması bana çok ters geliyor.Bakıcı ne yapabilir ki.Bir çocuğu sabahtan akşama kadar oynatmak çok zor bir iş.Altını açmak, ağzına yemek doldurmak bakmak değil sadece.En azından bir arkadaş grubunun içinde daha hızlı vakit geçer diye düşünüyorum.Çalışan anneler de çocuklar da perişan oluyor.Aynı sıkıntıları biz de yaşadık.Aylarca kara kara düşündüm.Oğlum çok sinirli geliyordu kreşten.Sonra 5-6 kreşi gezdim.(15 günlük iznim de böyle geçti çalışan anne hali ) şu anki kreşten memnunum.Oğlum daha ılımlı oldu .Birçok sıkıntımız geçti.Öğretmenlerin hali , tavrı , uslubu hemen yansıyor çocuklara.İş konusunda birşey diyemem .Sonuçta dengeler çok önemli.Ev de çalış , işte çalış , bizim de dengelerimiz alt üst oluyor.Eğer çocuklarımız güvenli ellerdeyse ( bunu kesinlikle irdelemeliyiz her kreş aynı değil ) 3 yaşından sonra çalışabiliriz.Tabi akşamlarımızı onlarla birlikte yemek yapıp yiyerek oyun oynayarak en azından bir saat birlikte vakit geçirerek değerlendirebilirsek.
birde arkadasla rıy hos güzel soyluyorsunuz da mısal derdım var topıgınde bı kızcagız konu acmıs sevgılısı cocuk olunca calısmanı ıstemıyorum felan dıye polısmıs aldıgı maas bellı sana nasıl bı hayat saglayabılrı fılan demısler herkes karsı cıkmıs bı kadın calısması lazım erkegın elıne bakmaması lazım evde oturan kadının amacı ne olabılır kı hayatta ıste komsularıyla pasta börek yeyıp dedıkodu yapmak dıye calsımak sadece para kazanmak deıl kadın ıcın herseydır gıbısınden bıseyler yazmısalar bu devrıde 2 kısı calısmadan olmuyo fılan dıye aynı anlıycagınız onlarında dogruluk payları var oyle deıl mı benım esımde polıs tamam asgarı ücretle gecınenlerde var ülkede ama nası gecınme offf valla cok zor bu kararı vermek hayat cok zor
birde arkadasla rıy hos güzel soyluyorsunuz da mısal derdım var topıgınde bı kızcagız konu acmıs sevgılısı cocuk olunca calısmanı ıstemıyorum felan dıye polısmıs aldıgı maas bellı sana nasıl bı hayat saglayabılrı fılan demısler herkes karsı cıkmıs bı kadın calısması lazım erkegın elıne bakmaması lazım evde oturan kadının amacı ne olabılır kı hayatta ıste komsularıyla pasta börek yeyıp dedıkodu yapmak dıye calsımak sadece para kazanmak deıl kadın ıcın herseydır gıbısınden bıseyler yazmısalar bu devrıde 2 kısı calısmadan olmuyo fılan dıye aynı anlıycagınız onlarında dogruluk payları var oyle deıl mı benım esımde polıs tamam asgarı ücretle gecınenlerde var ülkede ama nası gecınme offf valla cok zor bu kararı vermek hayat cok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?