Çocuk için çalışmak mı çalışmamak mı?

Canım tekrar cevap yazıyorum çünkü ev hanımlarının komşularıyla çay içerken dedikodu yaparak vakit geçirdiklerini söylemiş ya birileri o denilenlere istinaden: Bu durum herkes için geçerli değil asla. Ben hep evdeyim, lojmanda oturuyorum komşularımın hepsi çalışıyor dolayısıyla görüşücebileceğim bir komşum bile yok. Arada bir pazara giderim, hafta sonları eşimle dolaşırım, bazen de ya misafirim olur ya da biz arkadaşlara gideriz. Vasat bir hayatım var belki görünüşte ama insanın vaktini nasıl geçirdiğine bağlı aslında bu. İnanır mısın kendimi evime, eşime, çocuğuma adadığımdan beri daha mutlu bir hayatım var. Çocuğumla daha iyi ilgilenebiliyorum. Kendimi daha iyi bir ev hanımı, anne olarak yetiştirmek için faydalı programlar izlemeye, netten araştırmalara vererek geçiriyorum zamanımı. Çalışırken yapamadığım şeyleri yapmaya başlayabildim çok şükür. Dedikodu yapmak isteyen her yerde yapar. Eşim bazen yakınır durur işyerinde yapılan dedikoduların aşırılığından

amın canım sen cesur davranmıssın ve kararını vermıssın ne guzel ben yapamıyorum bır turlu ecvredend ecok etkılenıyorum senın dedıgın gıb ıbana da dıyecekelr delımısın nıye bıraktın o kadar zorluklarla gedlın fılan dıye bı turlu karar veremıyroum cok zor dogru mu yanlıs mı dıye hayırlısı dıyroum Allahım bana bı yol göstersın dogru yolu:26:

tabıkı anne sevgısı canım ama parada onemlı bı arac hayatımızda malesef yanı aslında onalrın demek ıstedıgı kadın hayatta basıan ne gelecegı bellı olamz bunalrı düşünerek calısmaay devam etmelı bu mantıkta cok yanlsı deıl aslında ama calsırısak da bazı seyelr yarım kalıyor malesef

Merhaba,

Ben henüz anne degilim ama kendi cocuklugum´dan örnek vermek istiyorum, ki en sevdigim zamandir cocuklugum.
Benim annem ablamlarda ise gitmis, bende ise isten ayrilmis ve ev hanimi olmus ve ben bunun icin anneme hergün tesekkür ediyorum.
Okuldan döndügüm´de beni hep camda beklerdi, evde sicak yemek hazirdi, benimle oynar bol bol vakit gecirirdi, kisin disari cikar kardan adam yapardik. Beraber cizgi film izlerdik aksamlari sicak cikolata esliginde, o sicak cikolatanin tadi hala damagimda, bir daha o tadi asla alamadim ictigim sicak cikolatalarda. Krep yapar evi mis gibi kokuturdu. Disarda oynamaya cikardim, annem camdan seslenirdi "duyguluuu yemek haziiiir, eve gel yavrum". Kisacasi canim annemin sayesinde coook güzel bir cocukluk yasadim, doya doya. Okuldaki arkadaslarimin cogunun boynunda anahtar vardi, cünkü anneleri ve babalari calisiyordu ve eve anahtar ile girip aksama kadar onlarin gelmesini bekliyorlardi. "Anahtar cocuklari" deniliyordu onlara. Evet ablamlar´da, bende annemi ayni derecede seviyoruz belki ama bazen eskileri hatirlayip o günlerden bahs edince acikca benim annecigimle paylastigim ve hatirlayabilecegim daha fazla anim var.

Ben dogdugumda babamin is durumu daha iyimis, annem ev hanimi olabilmis. Ablamlarda ise oda eve katkida bulunmak icin mecburen calismis. Annemin bana yasattigi cocuklugun güzelligini bildigim halde, görünen oki ilerde bende mecburen ise gitmek zorunda olacagim maddi durumlardan dolayi bir bebegim oldugunda. Ama ilk 3 yil mutlaka evde kalmayi düsünüyorum, en azindan cocugum ana okuluna baslayana kadar, ondan sonra´da sadece yarim gün falan calismak isterim.

yorumun ıcın saol canım gercekten cok sanslıymıssın annen de ıyı bı anneymıs ama evde olan her anne aynı deil bence zaten benım düşündüğüm şeylerden biri de o yeterli olabilecek miyim:26: senın deiğin gibi en azından 3-4 yasına kadar anneyel kalmalı cocuk ama malesef benım oyle bı ımkanım yok zaten cocugum 3 aylıkken döndüm işe ılk zamanlar ablam baktıgı ıcın koymadı bana ama krese basladıgından berı sankı yenı baslamıs gıbı hıssedıyroum ıse o yuzden benım ya hep ya hıc demem lazım yanı gerı aynı ıse donemem

arzucum yeni gördüm yazdıklarını,yerinde olsam kreşteki hocalarla konuşurdum,hatta ısrar eder bi süre orda oturup uzakktan gözlemlerdim.için rahat etmeli mutlaka,anneyiz biz...

arzucum yeni gördüm yazdıklarını,yerinde olsam kreşteki hocalarla konuşurdum,hatta ısrar eder bi süre orda oturup uzakktan gözlemlerdim.için rahat etmeli mutlaka,anneyiz biz...

canım saol aynı sekılde düşünüyorum bıgun ızın alıp gıtmeyı fakat eısm fazla büyüttüğümü düşünüyor hatta dün beni rezil etmiş kreşe o verip alıyor alpiyi biliyosun eşiniz nasıl diye sormuşlar sormayın hocanın söylediğinden beri iyi deil basımın etini yiyor gelmek istiyor felna demiş öncesinde de gdiecem dediğimde terslenip gelceksın dedı nıye dedım kendı cocuguma gözükmesemde korıdardada görünem dıger cocukalr ıcın ıyı olmazmıs kuralları oyleymıs ama gelsın fılan demısler ıyı olmadı yanı snakı esler arasında tutarsızlık varmıs gıbı boylece kreste onemsemez sonucta babası memnun annesı deıl dıye:26:

çalışmak insanı özgür kılar..

herkes çalışmalıdır.çocuk annesinden 8 saat ayrı kalmakla eksik bir çocukluk geçirmez..

evet çocuk için ilk 3 yıl çok önemlidir ama kayıp saatler telafi edilse de kayıp bir emek telafi edilemez..

istatistikler çalışan annelerin çocuklarının okul hayatında da iş hayatında da daha başarılı olduğunu ortaya koymuştur.

ha kadın iş ve ev arasında çok yorulur ve bu yorgunluk psikolojisine yansır.ama geçicidir.

çalışmanın ve üretmenin hazzı güzeldir.üreten kadın, toplum içinde yer edinen kadın manevi olarak tatmin olur..manevi olarak tatmin olmuş kadın çocuğa kek pasta ve ütülü kıyafetler dışında pek çok şey daha verebilir..

çalışın hanımlar çalışın..

bu ülkenin çalışan üreten EMEKÇİ kadınlara ihtiyacı var..yeterince pasta börek yiyerek bir kaç nesil geçirdik..artık yeter..çalışın üretin düşünün okuyun...

aslolan budur...

bende çocuğum olunca çalışmak istemiyorum sıkılıyorum çalışırken bide evlenince çalışmak fikri bilmiyorum ayrıca insan çalışmayınca evde oturuncada kendini geliştirebilir yani pasta börek yapıp her gün gün yapmıyor ki insanlar artık ev hanımları bilinçli ve bir çok çalışan kadından daha aktif .evlenincede işte çalış yorul sonra eve gel yemek yap acele acele temizlik yap çok zor ama tabi çok güzel bir işin olur kariyerin olur çalışrsın ama yani öle önemli bir iş yapmıyorsan evde otur daha iyi ona buna hizme edeceğine tabi maddi sorrunlar yoksa .

Canım konuyu yeni gördüm bende çalışan bir anneyim 20 aylık kızıma çok şükürki annem bakıyor ama annem bakamayacak olsa bende kreşe vermeyi düşünürdüm çünkü çevremde hem bakıcıyla büyüyen hemde kreşe verilen çocuklar var ama kreşe verilenler çok daha öndeler her yönden
bence bi çocuğa bakmak sadece yedirip içirmek temizlemek uyutmak değil dolasıyla kreşin her yönden daha verimli olacağını düşünüyorum
çocuğuna kendin bakmak tabiki harika bişey ama hayat şartları zor ve ben bir kadının eğer istiyorsa çalışmasını savunan bir insanım
sonuçta evde olduğunda tüm vaktini ona ayırabilecek misin ama çalışınca arada özlem duygusu da yoğun olduğundan çoğu vaktini çocuğa ayırıyorsun
hem çalışan bir anne olarak hemde çalışan bir annenin çocuğu olarak annenin 8 saat dışarıda çalışması çocuğu olumsuz etkilemez görüşündeyim
evet çalışırken kızımı çok özlüyorum onunda beni özlediğini biliyorum ben eve gelince daha mutlu oluyo ama zaten çocuklarımız için çalışmıyor muyuz

evet canım cocuklarımız ıcın gelecek kaygısı ıcın calısıyoruz yoksa calısmayı cok sevmıyorum ama evde oturmaktan da sıkılırım bılıyorum su an yenı bı durumum daha var hamıleyım ve cok daha zo rbı donem benı beklıyor ama bu sefer 1 yıl ucretsız ızın kullanıcam ınsallah hıc yoktan bıraz evde kalıcam cocugumu buyutucem dıgerıylede vakıt gecırıcem ved eoldugum donemde de durumuma bakıcam ona göre kednıme bır yol cızıcem ınsallah

Canım hayırlısı olsun çok sevindim Allah sapasağlam kucağına almayı nasip etsin
bebişlerini güle güle büyüt:))

mrb arkadaşım yorumların hepsini okuyamadım.nekarar verdin bilmiyrum.
işin rahatsa imkanları iyiyse bence çalış.zaten 3 yaşından sonra kreşe yarım günde olsa verin diyorlar.
arkadaşların önerdiği gibi kreşten için rahat olsungit bak gözlemle.ama çalış
ben şehir değiştirdim evlenince işi bırakmak zorunda kaldım.
evlenincede iş bulamadım.evdeyiz.oğlum var 14 aylık keşke çalışsaydım.
ama bunlarda kısmet.kolay gelsin caım sana.

yorumun ıcın saol canım henuz bı karar vermedım 2ncı bebegıme hamıle kaldım dogumdan sonra ucretsız alacagım o durecte düşüneceğim bunları ınsallah
dedıgın gıbı calısmak guzel ama bır anne ıcın bence yarım zamanlı olmalı neden dersen hem evıne hem cocuguna hem kendıne yetmek ıstersen boyle ee tabı boyle bı ıs te yokben bıraz ıcıne kapanık bı ınsanım yanı ınsanların dedıgı seyelrı cok takarım mısal ıs yerınd euzerıme bı ıs yıkmaya kalksalar bas edemem ama cok takarım uzulurum stres yaparım boyel bı yapım var yanı yoks acalısmak guzel dedıgım gıbı ama ıste artı ve eksılerı var herkes ıcın hayırlısı olsun senınde bebısını allah bagıslasın

krese gelınce ınanırmısınız hala gdıemedım kontrol etmeye ıs yerınde yogun bı donemdı sonra hamıle kaldıgmı ogrendım fılan derken bı turlu gıdemedım ama aklım orda tabı kısmet ıns fırsat bulabılrım yoksa ertelemek deıl nıyetım ama olmadı ıste

çalışmak çok güzel ama maddi imkanlar yeterliyse bir daha asla bebek olmayacak çoçuklarımız için fedakarlık yapabiliriz diye düşünüyorum birde çoçukların annlerinin elinde şekilllenmesi gerekir zira haftasonlarında kayınvalideme geliyoruz tüm hal ve tavırları değişiyor babanne anneanne ler aşırı şımartıp huylarını bozuyor bundan kesin eminim evimizde mükemmel herşeyi dinlerken burda hep onlara sığınıyor onların hergün hayatımızda olması çoçuğumuz tüm hal ve davranışlarını etkiler ayrıca en güvenilir bakıcı bile benim gibi oyun oynamayı öğretirmi benim gibi akşama kadar yemek ye diye uğraşırmı çoçuğumuz için maddi imkanları olsun diye çalışırken onun başkasına bırakmak bana göre değildi çalışmıyorum belki çoçuklarım büyünce diyordum ama şimdi onuda düşünmüyorum eve gelince beni bulmalı annem yok oraya gideyim nasılsa işte yada arkadaşımı eve çağırayım bunları yaşmasın diye çalışmıyacağım baya uzun oldu..

benim annem hep çalıştı hala da çalışıyor. ne oldu derseniz anlatayım:
1- ben karşımda hep güçlü,
2- eve geldiğinde çocuğunu özlemiş ve onla 1 saatte olsa kaliteli doya doya zaman geçiren,
3- diğer insanlarla karşılaştığı için kendini geliştiren (bunu sizin açınızdan söylüyorum ),
4- evde olupta sıkılmayan, tüm yükün altına tek başına girmiş olan değil eşiyle evin sorumluluğunu paylaşan bunun sonucunda da yıpranmamış
bir anne gördüm.
ayrıca bazı arkadaşların söylediği kreşe ver fikrine katılıyorum. çünkü annem beni 2,5 yaşında verdi ve ben şuan her yönden çok iyi birşey yaptığını düşünüyorum.

çalışan anne çocuk için her zaman daha iyidir diye düşünüyorum özel durumlar olmadıkça.:)

ancak duygularıma bu kadar tercüman olabilirsiniz,tamamen aynı şeyleri yazacaktım bende.çalışan bir anneyim ve bu durumdan çok mutluyum.bence çocuklarla çok vakit değil nitelikli vakit geçirmek önemlidir.yalnız kreş yaşı bence 3 ya da 3,5 olmalı.başarılı bir psikolojik danışman,iyi bir eş ver çocuklarına her anlamda yetebilen bir anne olduğumu düşünüyorum..bu konuda mütevazi olamayacağımhiç çalışmamış bir bayan için tabii evinde çocuğuna bakmak çok güzel bir duygudur ama daha önce çalışma hayatında olmuş sırf çocuğu için işini bırakmış bayanların uzun vadede evde yararından çok zararı dokunabileceğini düşünüyorum.çünkü bir süre sonra bunalabilirler,yetersiz hissedebilirler,hayatları hep aynı döngüdeymiş gibi gelebilir ve en kötüsüde sosyal hayatlarını özleyebilirler.bu da çocuğuna olumsuz davranışlar olarak yansıyabilir.mutlu anne mutlu çocuk demek..tabii burada genelleme yapmıyorum,herkes böyledir demiyorum.görüğüm bazı durumlar sonucunda oluşan düşüncelerim bunlar.

herşeyi neden biz bayanlar yükleniyoruz? neden hep biz düşünüyoruz? tamam fedakarlıkta yapılacak ama hastalıkta, zor durumda.
çocuklarımız bizim için özel, değerli, biricik. ama aynı zamanda o çocuklar eşler için de kıymetli.
hanımlar çalışın. çalışmanız çocuğunuza bakmanızı engelliyorsa eşinizle bu durumu çözmeyi deneyin. fedakarlık karşılıklı olursa sevgi, tek taraflı olursa sömürü oluyor.
çalışmak bir insana zevk veriyorsa aynı zamanda deşarj olmasını da sağlar. evde oturup sıkıntısını biriktiren sinirlenen anne olmaktansa bence çalışan anne olmak daha iyi.

çalışan anne ama 3 yaşından sonra
benim gibi 2 aylık kuzuyu bırakıp değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…