Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
3 sene önce kadar yumurta sayısı iyi düzeyde çıkmıştı ama yaş aldıkça değişiyodur mutlaka. Hazır regl yaklaşmışken olunca baktırayım çok mantıklı. En azından her şey yolundaysa kafam rahatlar daha mantıklı düşünürüm. Çok sağ olun
Düşünce şekline göre kafan rahatlar da çocuk sahibi olmak tamamen kader.o kadar şeyler okudum, duydum ki şu an doktor ne dese gram itimat etmiyorum.hicbir anlamı yok bence.zaten hep derim üreme sistemi tıbbın konusu değil direkt Allaha bağlı
Kayınvalidem burada yaşıyor kendisi yardım etmek ister ama belli olmaz tabii ki ona güvenip çocuk yapmak istemem. Bakıcı desteği şart diyorsunuz yani, belki yarım çalışma sisteminden faydalanırım diye düşünmüştüm ama bakıcı durumlarını da araştırayım sağ olun
Yüksek lisans yapmış, cocugu olmayan, 35 yaşında bir kadin olarak yazayım. 2 çocuk isteyen, imkanları ve şartları hazir olan 30 yasinda bir kadın, bu kadar da keyfi ve aciliyeti, lüzumu olmayan bir eğitim planı icin 3 4 sene beklememeli. Ben hem çocuk istemiyordum o yaşlarımda hem de gerçekten yüksek lisans, yurt dışı kurulu düzene geçmek vs derken cok mecburi sebeplerle bekledim. Simdi çocuk düşünüyoruz. Önümüzdeki seneye planlasak doğana kadar 36 37 olacağım. 2 çocuk isteseydim iyice yaş ileri gidecekti. Ha olmaz mi tabii ki olur da içinize çocuk isteği gelmiş yani ondan dedim gerek var mi diye. İnsanın çocuk planının olmasıyla çocuk isteğinin gelmesi farklı bence. Plan aşamasında olsanız her seyi sıraya koyar, benim gibi vaktini beklersiniz. İsteğiniz varken tadını çıkarın derim. Ha bana kalsa su an yüksek de yapmazdım sizin yerinizde olsam ama tabii bi başlayıp görün. Paralel gidecek mi bakın.
Düşünce şekline göre kafan rahatlar da çocuk sahibi olmak tamamen kader.o kadar şeyler okudum, duydum ki şu an doktor ne dese gram itimat etmiyorum.hicbir anlamı yok bence.zaten hep derim üreme sistemi tıbbın konusu değil direkt Allaha bağlı
Kafa yapın çok rahat geliyor ayşenimi ya sana imrenmiyorum desem yalan olur günlük hayatta sohbetini merak ettiğim insanlardan birisin teşekkür ederim yorumun için
Selam hanımlar, eşim de ben de 29 yaşındayız. 1,5 yıldır evliyiz ve 5 yıldan fazladır sevgiliyiz. İşlerimiz iyi çok şükür. Maddi bir sıkıntımız çok yok gibi, sadece birimizin maaşıyla ev kredisi ödüyoruz onun da 5 yılı kaldı. Arabamız da var orta halli bir şey işte. Geleyim asıl kısma, ikimiz de bebek istiyoruz hatta kısmet olur mu bilmem ama hayalimiz hep 2 evlat sahibi olmak. Sadece aklıma takılan şey bu sene yüksek lisansa başladım bilimsel hazırlık da dahil 3 seneymiş okul. Hamilelikte ve sonrasında bebekle nasıl olur, yapılabilir mi bilemiyorum. Doğru zaman ne zaman kafam karışık. Bir yanım istiyor bir yanım bunun geri dönüşü yok diyor. Kamuda çalışıyorum o açıdan sıkıntı olmaz ama okul durumları kafamı karıştırdı. Siz ne zaman karar verdiniz çocuk sahibi olmaya? Tam emin miydiniz her şeyden yoksa biraz da oluruna mı bıraktınız bir şeyleri? Yaşım konusunda da kararsızım bir yanım tam zamanı diyor bir yanım daha gençsin diyor. Çok değişik duygulardayım kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Bir maaş borçlara gidiyorsa diğer maaşla şu an birikim yapabiliyor musunuz? Eğer yapabiliyorsanız o birikimin bebek bakımına gideceğini düşünüp maddi sıkıntı yaşamayacağınızı varsayabiliriz. Ama o maaş ucu ucuna yetiyorsa zor.
Hamilelik ve bebek bakımıyla yüksek lisansın birarada çok zor olacağını düşünüyorum.
Önceliğinizin ne olduğuna bağlı bence tamamen bu kararınız. 28 yaşımın sonlarından beri çocuk hayalimizin peşinde sürükleniyoruz. sürükleniyoruz diyorum çünkü bazen de hoop dedin mi olmuyor o bebekler malesef. 6 ay deneyip olmayınca doktora gitmemle başlayan maceramız bizi bambaşka yerlere savurdu bugün baktığımda. 2 hafta sonra 32 oluyorum. Bu uğurda da sayısız tahlil test tetkik operasyon ve tedavi geçirdim. 2 ay önce de 7 aylık gebeliğim ölü doğumla sonlandırıldı. Yani biz plan yaptık kader bize güldü malesef. O yüzden diyorum önceliğiniz nedir diye. Bazen malesef ki hayat hiç ummadığımız sınavlarla çıkıyor karşımıza. Benim başıma gelen yüzde 1 in bile altında bir olaydı gerçekleşmesi fakat oldu bakın ben bizzat yaşadım bunu. Benim acımdan bakıldığında önceliğin ne olduğu çok belli. Ama bu sizin için böyle olmak durumunda değil tabikii. Benim yaklaşık 3 sene mücadele etmemi gerektiren bir meseleye dönüştü annelik. Şanslıysanız ki umarım öylesinizdir çünkü kimsenin bununla sinanmasini dilemem, bir kaç denemede gebe kalırsınız ve 30 yaşında anne olabilirsiniz. Çok da harika bir yaş. Ama ikisini aynı anda yürütmekle ilgili tecrübem yok çünkü ben gebelikte işimi bile bıraktım. 5 ay tavana bakarak mide bulantısı çektim örneğin. Dilerim her şey planladığınız gibi olur
aynen öyle
ben de seneye yaz icin bir sürü plan yaptim o yuzden kesinlikle bir sene hamilelik vs düşünmüyordum. ama sonuclarim guzel cikmadi o yuzden bu zamanlari takviye vs kullanarak gecirip cocuk fikrine isinmaya çalışıyorum.
ihmal etme bence
hatta eger devlet hastanesine gideceksen adet oldugun gune randevu bulamama ihtimaline karsi simdiden git, hormon testi acacak sana. sonra istedigin tarihte kan verme hakkin oluyor doktora gorunmeden, daha pratik olur.
bir de degerlerine baktir. ferritinin demir vs dusukse bunlar da saglikli gebeliğin önündeki engellermis. en azindan cocuk icin aksiyona gecene kadar degerlerini yükseltirsin
Önceliğinizin ne olduğuna bağlı bence tamamen bu kararınız. 28 yaşımın sonlarından beri çocuk hayalimizin peşinde sürükleniyoruz. sürükleniyoruz diyorum çünkü bazen de hoop dedin mi olmuyor o bebekler malesef. 6 ay deneyip olmayınca doktora gitmemle başlayan maceramız bizi bambaşka yerlere savurdu bugün baktığımda. 2 hafta sonra 32 oluyorum. Bu uğurda da sayısız tahlil test tetkik operasyon ve tedavi geçirdim. 2 ay önce de 7 aylık gebeliğim ölü doğumla sonlandırıldı. Yani biz plan yaptık kader bize güldü malesef. O yüzden diyorum önceliğiniz nedir diye. Bazen malesef ki hayat hiç ummadığımız sınavlarla çıkıyor karşımıza. Benim başıma gelen yüzde 1 in bile altında bir olaydı gerçekleşmesi fakat oldu bakın ben bizzat yaşadım bunu. Benim acımdan bakıldığında önceliğin ne olduğu çok belli. Ama bu sizin için böyle olmak durumunda değil tabikii. Benim yaklaşık 3 sene mücadele etmemi gerektiren bir meseleye dönüştü annelik. Şanslıysanız ki umarım öylesinizdir çünkü kimsenin bununla sinanmasini dilemem, bir kaç denemede gebe kalırsınız ve 30 yaşında anne olabilirsiniz. Çok da harika bir yaş. Ama ikisini aynı anda yürütmekle ilgili tecrübem yok çünkü ben gebelikte işimi bile bıraktım. 5 ay tavana bakarak mide bulantısı çektim örneğin. Dilerim her şey planladığınız gibi olur
Selam hanımlar, eşim de ben de 29 yaşındayız. 1,5 yıldır evliyiz ve 5 yıldan fazladır sevgiliyiz. İşlerimiz iyi çok şükür. Maddi bir sıkıntımız çok yok gibi, sadece birimizin maaşıyla ev kredisi ödüyoruz onun da 5 yılı kaldı. Arabamız da var orta halli bir şey işte. Geleyim asıl kısma, ikimiz de bebek istiyoruz hatta kısmet olur mu bilmem ama hayalimiz hep 2 evlat sahibi olmak. Sadece aklıma takılan şey bu sene yüksek lisansa başladım bilimsel hazırlık da dahil 3 seneymiş okul. Hamilelikte ve sonrasında bebekle nasıl olur, yapılabilir mi bilemiyorum. Doğru zaman ne zaman kafam karışık. Bir yanım istiyor bir yanım bunun geri dönüşü yok diyor. Kamuda çalışıyorum o açıdan sıkıntı olmaz ama okul durumları kafamı karıştırdı. Siz ne zaman karar verdiniz çocuk sahibi olmaya? Tam emin miydiniz her şeyden yoksa biraz da oluruna mı bıraktınız bir şeyleri? Yaşım konusunda da kararsızım bir yanım tam zamanı diyor bir yanım daha gençsin diyor. Çok değişik duygulardayım kızlar fikirlerinize ihtiyacım var.
Bence isteğiniz varken çocuğu ertelemeyin, zaten devamında hemen olacağının garantisi yok. Bazen tıbbi hiçbir sorun yokken bile kafaya çok takınca aylarca uğraşılıyor. Bu süreçte yüksek lisansa da başlarsınız, odağınızın başka yerde olması da gebelik oldu/olmadı stresinizi azaltır. Nasip olur da çocuğunuz hemen olursa baktınız yl zora giriyor, bırakır daha sonra afla ya da tekrar aynı programa kaydolarak devam edersiniz. Her şeyin çözümü var bir şekilde.
Ben kariyer odaklı olamıyorum hiçbir zaman. Ölüm gelip çattığında başarılarımız değil sevdiklerimizle geçirdiğimiz güzel anlar bizi sarıp sarmalayacak. Hayatımızı ertelemeye değmez hiçbir şey bence
daha tahlillerimi doktora goturmeye gitmedim. psikolojik olarak kendimi hazırlama asamasindayim.
çünkü kkda hep okuyorum kadin dogum doktorlari her zaman en kötüsünü soyluyorlar amhi 0,8 olana bile acil tup bebek diyorlar vs bence psikoloji hormonlar kadar onemli. Doktor benimle cok kotu konuşursa stres yaparim olacagi varsa da olmaz diye henuz gitmedim.
ama hep ihmal ettigim yogaya gitmeye basladim, tahlillerimi aldigimdan beri beyaz ekmegi kestim. bazi rutinler hazirladim kendime. doktordan da takviyelerimi alip bu sekilde bir bes ay gecirecegim. dogum kontrol hapini da biraktim (hap da gecici olarak baskiliyormus sonucu) bes ay sonunda degerlerim yine kötüyse korunmayi, planladigim gibi agustos tatilimizde degil mart falan gibi birakacagim.
benim listem surada ama ben doktor degilim, en ufak bir saglik bilgim yok. sadece ureme diyestisyenleri - uzman doktorlarin videolarini izleyip KK topiklerinde gezdim ve chatgpt ile hasbihal ettim:)
oncelikle eş kisisini de detayli tahlile yollamak.
her sabah zeytinyagi ve polen dolu kavanozda bulunan , 4e bölünüp kavanoza atılan kuru incirlerden ceyrek incir yemek
adetin ilk üç haftasi sulandirilmis hayit otu sirkesi icmek - tadi cok igrencse salatada kullanmak
kahvaltida her sabah mutlaka 2 yumurta yemek,
kahvaltida pekmez yerine keciboynuzu özü icmek
evden beyaz unu atmak, tam bugday un kullanmak ekmek yerine yulaf unlu wraplardan almak, misir ve mercimek ekmegi yapmak
her gün bir kucuk kase ev yapimi yogurt yemek
her hafta yarim litre ilikli kemik suyunu yemeklere koymak
susam+corekotu+keten tohumu+chia tohumu 4lusunu pizzanin, pilavin, salatanin vs bulabildigim seylerin icine atmak - gunde ortalama 1 kasik tuketmeye calismak
av mevsiminde haftada iki aksam balık yemek
her gün salata yemek
kirmizi meyveleri salataya eklemek
mevsiminde kirmizi ve mor meyveleri almak
pirinci azaltmak, mumkun mertebe bulgur kullanmak
haftada 1 avakado yemek
mevsiminde haftada bir brokoli yapmak
ispanakli gül boregini buzluga atip sık sık yemek
her gece havuç yemek
corekotu yagiyla gobegime kasigima ve ust bacagima masaj yapmak (kuru fircalamaya baslayacaktim zaten selulit olmayayim diye, kadinlar kulubunde bunu gorunce ekleyiverdim)
her aksam ceviz + findik + ay cekirdegi +kabak cekirdegi+ hurma + kuru üzüm + kuru sari üzüm karisimi kavanozdan bir kucuk kase dolusu yemek
doktorumun verdigi vitamin ve takviyeleri kullanmak
her gun en az 7000 adim atmak
her pazar yogaya gitmek (belki ogrendikten sonra bahcede kendi yogami kendim yapmak)
ama benim listem benim zaten normalde yaptığım seyleri alternatifleriyle değiştirdiğim- benim icin uygulanabilirligi cok kolay olan bir liste.
birkac haftaya tamamen taşınıyorum (daha dogrusu evleniyorum) zaten her carsamba pazara beraber gideriz bunlari almaya calisacagim. ya da aksamlari zaten findik kestane vs yerdik genelde simdi bir kavanoz dolusu kurumeyve kuruyemisim olacak, aksam sohbetlerinde atistirmak icin.
sigara vs zaten yok, alkolum de azaltilmasi gereken bir seviyede degil, kilo problemim yok...bana bu liste simdilik yeterli gibi geldi
(tabii Allah cok aratip pisman etmesin diyeyim de) sirf degerlerim kötü diye evlenir evlenmez cocuk sahibi olup en cicim ayimi hazir olmadığım bir hamilelikle gecirmek de istemem.
daha once ev arkadaşım benim gibi doktora gitmisti nikah oncesi. doktoru "tup bebekle bile cok zor" dedi kizi strese soktu. az kalsin nisanlisini terkedecekti "benim çocuğum olmuyor" diye. yasak biter bitmez pandeminin ilk nikahini kiydilar acele edip. kiz bir kere bile adet olamadi, hemen hamile kaldi
kari koca olamadan bir anda anne baba oldular.
boyle birkac ornek daha var cevremde. yilda 2-3 kere adet olan ve doktorlarin asla cocugun olmaz dedigi arkadasim ayrildigi sevgilisinden hamile kaldi mesela. adami zar zor bulup doguma bjrkac ay kala evlendi, daha ilk cocuk bir yaşına girmeden ikinciye hamile kaldi:)
yani doktor tabii ki en kötüyü söyler ama ben en kötüyü düşünüp kendimi strese sokmak istemem.
zaten devlet korumasi altinda cocuklarla calistigim bir isim vardi. nisanlim da Afrika'da Asya'da yetimhanelerde gorevli olmus. hep hayalimiz cocuk sahibi olup onlar abi/abla olmak istediklerinde koruyucu aile olmakti.
insallah planimiz yine hayal ettiigmiz gibi olur ama günün sonunda eger hersey cok kötü giderse yine bu sekilde anne baba olabilme imkanimiz da var zaten.
daha tahlillerimi doktora goturmeye gitmedim. psikolojik olarak kendimi hazırlama asamasindayim.
çünkü kkda hep okuyorum kadin dogum doktorlari her zaman en kötüsünü soyluyorlar amhi 0,8 olana bile acil tup bebek diyorlar vs bence psikoloji hormonlar kadar onemli. Doktor benimle cok kotu konuşursa stres yaparim olacagi varsa da olmaz diye henuz gitmedim.
ama hep ihmal ettigim yogaya gitmeye basladim, tahlillerimi aldigimdan beri beyaz ekmegi kestim. bazi rutinler hazirladim kendime. doktordan da takviyelerimi alip bu sekilde bir bes ay gecirecegim. dogum kontrol hapini da biraktim (hap da gecici olarak baskiliyormus sonucu) bes ay sonunda degerlerim yine kötüyse korunmayi, planladigim gibi agustos tatilimizde degil mart falan gibi birakacagim.
benim listem surada ama ben doktor degilim, en ufak bir saglik bilgim yok. sadece ureme diyestisyenleri - uzman doktorlarin videolarini izleyip KK topiklerinde gezdim ve chatgpt ile hasbihal ettim:)
oncelikle eş kisisini de detayli tahlile yollamak.
her sabah zeytinyagi ve polen dolu kavanozda bulunan , 4e bölünüp kavanoza atılan kuru incirlerden ceyrek incir yemek
adetin ilk üç haftasi sulandirilmis hayit otu sirkesi icmek - tadi cok igrencse salatada kullanmak
kahvaltida her sabah mutlaka 2 yumurta yemek,
kahvaltida pekmez yerine keciboynuzu özü icmek
evden beyaz unu atmak, tam bugday un kullanmak ekmek yerine yulaf unlu wraplardan almak, misir ve mercimek ekmegi yapmak
her gün bir kucuk kase ev yapimi yogurt yemek
her hafta yarim litre ilikli kemik suyunu yemeklere koymak
susam+corekotu+keten tohumu+chia tohumu 4lusunu pizzanin, pilavin, salatanin vs bulabildigim seylerin icine atmak - gunde ortalama 1 kasik tuketmeye calismak
av mevsiminde haftada iki aksam balık yemek
her gün salata yemek
kirmizi meyveleri salataya eklemek
mevsiminde kirmizi ve mor meyveleri almak
pirinci azaltmak, mumkun mertebe bulgur kullanmak
haftada 1 avakado yemek
mevsiminde haftada bir brokoli yapmak
ispanakli gül boregini buzluga atip sık sık yemek
her gece havuç yemek
corekotu yagiyla gobegime kasigima ve ust bacagima masaj yapmak (kuru fircalamaya baslayacaktim zaten selulit olmayayim diye, kadinlar kulubunde bunu gorunce ekleyiverdim)
her aksam ceviz + findik + ay cekirdegi +kabak cekirdegi+ hurma + kuru üzüm + kuru sari üzüm karisimi kavanozdan bir kucuk kase dolusu yemek
doktorumun verdigi vitamin ve takviyeleri kullanmak
her gun en az 7000 adim atmak
her pazar yogaya gitmek (belki ogrendikten sonra bahcede kendi yogami kendim yapmak)
ama benim listem benim zaten normalde yaptığım seyleri alternatifleriyle değiştirdiğim- benim icin uygulanabilirligi cok kolay olan bir liste.
birkac haftaya tamamen taşınıyorum (daha dogrusu evleniyorum) zaten her carsamba pazara beraber gideriz bunlari almaya calisacagim. ya da aksamlari zaten findik kestane vs yerdik genelde simdi bir kavanoz dolusu kurumeyve kuruyemisim olacak, aksam sohbetlerinde atistirmak icin.
sigara vs zaten yok, alkolum de azaltilmasi gereken bir seviyede degil, kilo problemim yok...bana bu liste simdilik yeterli gibi geldi
(tabii Allah cok aratip pisman etmesin diyeyim de) sirf degerlerim kötü diye evlenir evlenmez cocuk sahibi olup en cicim ayimi hazir olmadığım bir hamilelikle gecirmek de istemem.
daha once ev arkadaşım benim gibi doktora gitmisti nikah oncesi. doktoru "tup bebekle bile cok zor" dedi kizi strese soktu. az kalsin nisanlisini terkedecekti "benim çocuğum olmuyor" diye. yasak biter bitmez pandeminin ilk nikahini kiydilar acele edip. kiz bir kere bile adet olamadi, hemen hamile kaldi
kari koca olamadan bir anda anne baba oldular.
boyle birkac ornek daha var cevremde. yilda 2-3 kere adet olan ve doktorlarin asla cocugun olmaz dedigi arkadasim ayrildigi sevgilisinden hamile kaldi mesela. adami zar zor bulup doguma bjrkac ay kala evlendi, daha ilk cocuk bir yaşına girmeden ikinciye hamile kaldi:)
yani doktor tabii ki en kötüyü söyler ama ben en kötüyü düşünüp kendimi strese sokmak istemem.
zaten devlet korumasi altinda cocuklarla calistigim bir isim vardi. nisanlim da Afrika'da Asya'da yetimhanelerde gorevli olmus. hep hayalimiz cocuk sahibi olup onlar abi/abla olmak istediklerinde koruyucu aile olmakti.
insallah planimiz yine hayal ettiigmiz gibi olur ama günün sonunda eger hersey cok kötü giderse yine bu sekilde anne baba olabilme imkanimiz da var zaten.
Modunu ve kararlarını cok dogru buldum Yengenc. Hatta bak bir örnek de kendimden vereyim. Benim gençliğimden beri pcosum ve basla sorunlarım vardı. Her gittiğim doktor hamile kalmakta zorlanacağımı söylerdi. Son muayenemde doktora çift kat korunma yöntemi ile ilgili bir sey danışmıştım(çoğu yöntem benim bünyeme uygun değil, bazılarında da ben emin olamayıp danışmak istemiştim). O da prezervatif doğru şekilde kullanıyorsak yeterli olduğunu çünkü zaten çok zor hamile kalacağımı ama yine de istersem spiral takabileceğini söylemişti. Ayni ay prezervatif yırtılması sonrası ertesi gün hapına rağmen hamile kaldım
Tamamen çok güzel beslenip spor yaptığım bir dönemdi. Stresim yoktu. Ha istenmeyen bir gebelikte ama sonuçta hastalıklarım ortadaydı ve belli ki bir şeyi hamilelik lehine doğru yapmışım.
Bahsettiğin kötü değer amh ise o konuda gerçekten bulunduğum ülkelerde tamamen farklı bakıyorlar. Cok cok az önem veriyorlar diyebilirim. Kilona ve sağlık durumuna, yumurta sayımına, ailedeki kadinlarin menopoz yasina bile çok daha fazla önem veriyorlar.
Ben şahsen tek çocukla bile o kadar zorlandım ki okul yüksek lisans tez falan kesinlikle düşünemem mesela.
Ama ben hem sağlık hem de psikolojik olarak pek iyi durumda değilim. Sizde bunlar iyi durumdaysa inanıyorsanız olur.
Ama atıyorum çok önemli bir günde pat diye çocuğunuz hasta da olabilir bu tarz denk gelebilecek şeyleri düşünmeniz lazım. Çocuk çok karmaşık zamanlar demek.
Öyle olursa ertelerim vs gibi seçenekleriniz varsa o durumda zaten kendiniz en doğrusunu bilirsiniz