cocuk için mecburmusuz

Madem çocuğunun psikolojisini bu kadar düşünüyormuş (!!), o zaman 7 yıl önceki olayı dert edinmeyip boşanmasın. Boşanıp da birlikte yaşamanın mantığı ne olabilir Allah aşkına?? Aynı evde yaşayalım ama senin benim üstümde hiçbir hakkın olmasın, ben de her b.ku rahatça yiyeyim ama sen hesap sorama demiş yani....

Kesinlikle bir haltlar karıştırıyor, bence ne gizlediğini açık açık sorun , ya insanca ya da kavgayla dövüşle, ama derdi neymiş öğrenin.

Artik evin icinde iki yabancimisiniz? Onun icin öyleyse... ben siz olsam ne yapardim biliormusunuz..

cocugu gün icinde birakacak yer arardim. Anneanne,babaanne,kres,anaokulu. olabilir...
sonra gidip yarim biraktigim üniversiteye yazilirdim. birdaha üniversite okurdum..
Hem kocani ikidebir düsünmezsin, hemde gelecegini garantiye almis olursun.

Eger birsey derse, artik biz bu evde yabanciyiz demedinmi.. bende bunu uyguluyorum dersin.

üniversite olmadi.. part-time is olabilir.. acikögretim olabilir.. ülkede fazla imkanlar var.

Nasil ediyorsan et.. kendi ayaklarin üstünde durmaya calis..bunu kendin ve kizin icin yap.. kendini hazirla..

Zaten sen benim önerdigim seyleri uygulamaya baslarsan..o kendi zaten senle konusmaya calisir..

Arkadaşım düğünde takılan takılar zaten kadının hakkıdır. İster atar ister satar. Erkek karışamaz. Hukuk böyle diyor.
İkincisi benim eşim de böyle saçma sapan bir sebepten 9 ay önce yatakları ayırdı, şimdi boşanıyoruz ama işin özünde "iktidar mücadelesi" vardı yeni yeni anladım. Yani istediği gibi davranmadığım için beni cezalandırmak istemişti. Belki sizin eşinizde de böyle bir amaç vardır.
Üçüncüsü acaba cinsel bir problemi var da yatakları ayırmak için bahane aradı diye düşünmeden edemedim.
Dördüncüsü ben baştan beri sadece çocuk için devam etmeyeceğimi belirtiyordum eşime, o yanaşmıyordu. Evin kahyası çocuğun anası olarak o evde kalmak insana kullanıldığını hissettiriyor. Ne yapmalıyım sorusunun cevabını şimdi olmasa bile (eşinizin tutumunun değişmeyeceğini varsayarsak) ilerde psikolojiniz çöktüğünde kendi kendinize veriyorsunuz.
Tavsiye olarak (psikolog tavsiyesidir, ben eşimin inadından dolayı uygulayamadım ama...) bir müddet -birkaç ay kadar- ayrı kalmak. Ailenizin yanına gidebilirsiniz veya ayrı bir eve geçebilirsiniz . Ben imkansızlıklar nedeniyle ayrı odada oturdum.
Çok zor bir ruh halidir bilirim ,Allah yardımcınız olsun.

NOT: Sonuç ne olursa olsun psikolog desteği mutlaka alınız. Böyle bir durumu çözmek de boşanmak da her babayiğidin harcı değil.

bence de set yaptırdın diye eşden soğumak normal bir davranış değil
tamam insan kızar ama bu kadar büyütülmez
kaldı ki bu düzeltilmeyecek bir durum da değil
altın altındır bozdurursun gene para eder

Son düzenleme:
eşinin sana yaklaşımından şunu anladım:1sana çok kırgın olduğunu söylemiş.ama bunun altında yatan neden gerçekten altın konusu mu acaba?sizin eski bakımlı,kendisine ilgili tavrınızı özlemiş ve bunun hiç bir zaman düzelmeyeceğinin düşünüyor olabilir.2başka kadın şu an için yok ama bana sahip olmazsan olabilir demek istemiş.3size karşı bir hıncı var ve çocuk olmasaydı boşanmış olurduk diyerek hıncını almaya çalışıyor.4sizde kendine güven eksikliği ve eşinize karşı bir ezikliğiniz olduğunu hissettim.eğer son çıkarımım doğru ise diğerleri de muhtemelen doğrudur.bizim de eşimle benzer durumlarımız olmuştu.istersen özelden konuşabilirim senle ne bileyim tüyo verebilirim çözüm için
keşke yardımcı olabilsek kk olarak...kendinize güvenin,eşinize kendine güvenli cevaplar verin.mesela altınları saklayarak beni kırdın derse,siz de senin yüzünden okulumu bıraktım ben de sana kırıldım ama çocuğumun babası olduğun için herşeyi unuttum deyin.ayrıca altınları ne yapacağını,size sormadan mı kullanacağını ya da başka bir kadına mı verceğini sorun.hatta olmadı altınları atın üzerine,al bunun için mi çocuğumuzu ailemizi dağıtacağız,al da dağılsın deyip hüngür hüngür ağlayarak odadan çıkın.bakalım ne yapacak.hep o duygu sömürüsü,laf cambazlığı yapacak değil ya!
amaç sorun çözmekse,al bu da fikir.senin kocan üzerinde uygulanmayabilir bilemiyorum.benim kocada olumlu sonuç vermişti:)
Sevgi ve Sabırlar...

Canım yanlış anlama ama sadece altın meselesi degil bence, öyle olsaydı dedigin gibi önceden belli ederdi 7 senelik evlisiniz 4-5 aydır sogukmuş bana anlamsız geldi. Siz o kadar hayatınızı degiştirin eğitiminizi sonlandırın ama o, bir altın yüzünden bitirsin sinir oluyorum böyle tiplere ya hayatımda öğrendiğim bir şey varsa oda kimse için şehrini eğitimini ideallerini hayallerini degiştirmeyeceksin. Bunu senden bekleyenle de irtibatını keseceksin, net.

Senden niye ayrılsın hazır temiz kadın evde......çocuğuna bakılıyor .....temizlik tamam.......sen bunu kendine yakıştırıyor musun o dışarda nefsini köreltirken..........yapmaya çalı§tığı şey her erkeğin rüyası........hiç sessiz kalma..........evlilik bitmiş.........önüne yemeğini koy..........doğru üniversiteye........isteklerinden taviz verirsen başına gelecekleri hak edersin

kusura bakmada hatalısın tamam erkek altın konusunda karısamaz düğünde takılanlar kadına aittir hukuk böyle ama nolursa olsun ona söyleseydin set yaptırdıgını neden söylemedin.bu utanılcak bısey değilki gayet normal altınları hiç sormadımı eşin sordugunda ne dedin.ben olsam bende sogurdum .sen sakla belli zaman sonra acıkla durumu acaba neden sakladı bugun bunu saklayan yarın başka bişey saklarmı yada acaba sakladıgı baska durumlarda varmıdır bilmedigim gibi dşünebilir eşin. ben olsam düşüünürdüm .düşün eşin suan gelse sana deseki ben senden giizli gizli para biriktirdim bankada 10 bin tlm var ne yapardın neden diye düşünmezmiydin.aklında sorular olusmazmıydı eşin sana karsı suan güven problemi yasıyor bence aklına geldikçede sinir oluyordur bu yüzden tavrıda değişmiş olabilir sen gec söyledım demşsin ille bi kadın olması gerekmez soguması için ama bu şekildede olmaz evlilik bugün soguduysa zamanla başkasından elektrik aldım zaten cocuk için evliydik biz en iyisi boşanalım sende hayatını yasada diyebilir.bence özür dile neden bastan set yaptırdıgını söylemediğini ona acıkla hatamı anladım bi daha senden hiçbirsey saklamıcam de ve saklama sakladıgın bişeyler varsada anlat.onu sevdigini hissettir belki o zaman tekrar durum düzelebilir.

Sanki altından başka birşey çıkacak gibi geldi. Çocuğunuz set yaptıktan önce mi oldu, sonra mı?

arkadaşım dünden beri aklımdasın. Benim geçtiğim yollardan bir başkasının da geçtiğini görmek üzüyor beni. Sanırım boşanmak ile ilgili ne senden ne de eşinden somut bir adım var. Yani hala bir umut vardır belki.
Ben yaptığım hataları yazayım, size belki az çok fikir verir.

1- Evlilik dediğiniz şey iki kişilik. Sizin de beklentileriniz var. Lütfen eşinizin karşısında ağlayıp sızlamayın, onu sevdiğinizi vazgeçemeyeceğinizi dile getirmeyin. Tek taraflı empati ile ilişkinin hiç bir türlüsü yürümez. Sizinle evli kalmak istiyorsa onun da empati kurması gerekiyor, netliğinizle, kararlılığınızla ona hissettirin. Ben ağladım ,yalvardım da ne oldu. Benim adam hadsizliğin sınırlarını zorladıkça zorladı. Bakıyor ki kendine bağımlı ve karakter koyamayan bir kadın var karşısında. Evliliğin kitabını bile yeniden yazdı sizin örneğinizde olduğu gibi. Altın vs hiç bir mevzuu yatak ayırmayı haklı kılmaz. Bırakın evliliğin sorumluluğunu biraz da o alsın. Siz hata yapmadınız, o yaptı .Kendinizi ezdirmeyin.

2-Yukarıdaki durum biraz soyut kaldı, tavırlarınıza nasıl dökersiniz bilmem ama daha somut adımlar var önerebileceğim. Öncelikle kendinizin de bir hayatı var. Süslenin , giyinin, gezmelere çıkın ,arkadaş ziyaretlerine gidin, alış veriş yapın. Ama bunları gerçekten kendiniz için yapın. Ona mesaj vermek için olmasın yapmacık kalır. Yani siz önce onsuz da bir hayatınızın olduğunu idrak edin. Kendiniz idrak ettikten sonra doğal olarak karşı taraf da bazı çıkarımlar yapacaktır.

3- Evliliğin seyri ile ilgili konuşmaları mümkün olduğunca kısıtlayın. Temcit pilavına dönmesin. Önce bir kendinize gelin, sonrasında konuşursunuz.

Umarım yardımcı olabiliyorumdur. Özelden mesaj yazma hakkım yok henüz. Yoksa daha detaylı yardımcı olabilirdim belki. KENDİNİZE iyi bakın

Set yuzundenmı tum bu olaylar bana hıc ınandırıcı gelmedı

aranızda cinsellikte olmayacak yani bu mantığa göre, ee napcak ergenliğine mi dönecek bu adam evliyken yapmazmış, bu işin altından başka şeyler çıkacak

siddeti yok her ihtiyacımızı da alır ikiletmez kızınada düşkün kızım için üzülüyorum zaten 3 yasında daha anlamıyor bazı seyleri babam nerde dediğinde ne cevap verecegim ben ona

ben de onu soyluyorm evliligi yikmak kolay peki ya sonrasi evli cocuklu bi bayan olarak empati kuruyorum herkes cok mutlu dort dortlk mu yasiyor Allah askina iskembeden sallamak kolay neyse kardesim canini sikma yuvana sahip cik bence

esınız tamamen sacmalamıs dahası sızın barız bır hatanızı da bulamadıgı ıcın kac yıllık olayı ortaya getırmıs yaptıgı bundan ıbaret bana kalırsa bıraz kendınızı gerı cekın ona uymayın dahası sız daha tavırlı ve soguk olun ama kavga etmeyın gorevlerınızı yapın anlasın kırılıdıgınızı kı bence duzelecektır allah yardımcınız olsun

Yok, sırf altın meselesi olamaz bu. Hoş, olsa da ne olacak takılan altın kadının hakkı ister atar ister satar isterse de değiştirir set yapar. Koca buna karışamaz. Ha karısını alır karşısına derse ki böyle böyle bir durum var, ihtiyacımız var (iş, ev, araba gibi, yani yine ailenin ihtiyaçları) o zaman eyvallah. Kadın isterse verir. Tekrar yerine konulması şartıyla.

Bu işin altındaki nedeni öğrenmesi lazım arkadaşın. Adam yanaşmıyor mu? Tamam ne yaparsa yapsın. Madem birbirinize karışmayacaksınız. O zaman mutlaka üniversiteye geri dön arkadaşım (Bu arada, üniversiteyi bırakman gerçekten büyük hata olmuş, ama olsun, zararın neresinden dönersen kar edersin). Zaten af davaları falan da oluyor ara ara, derslerine kaldığın yerden devam eder bölümünü bitirirsin. Ya da açıköğretime girersin. Profiline bakmadım Türkiye'de misin bilmiyorum, eğer Türkiye'deysen anladığım kadarıyla evde internetin var, otur Lise-KPSS ye çalış kitap alamayacaksan. Çok güzel ücretsiz eğitim siteleri var. Seneye sınav var, üstelik liselerin sınavı eylül veya ekim ayında yapılıyor, 1.5 yıldan fazla zaman var şu an, mutlaka yetiştirirsin konuları. İyi bir puan getirirsen ya merkezi atamada gidersin ya da açıktan kadrolu bir yere atanırsın, kendi ayaklarının üzerinde olursun, bebeğine de aileden birini bulamasan bile daha önce denilmiş mesela, kreşe bırakırsın, çok da iyi bakılır, hem de yaşıtlarıyla bir arada olur, okul ortamına alışır. Artı sağlık, emeklilik güvencen olur, çocuğunun sağlık giderleri vs. sorun olmaz rahat rahat istediğin yerde istediğin doktora baktırırsın çocuğuna.

Koca mı, o da neymiş ki, halt etsin

Son düzenleme:
Ben de bunun tek sebebi gizlice altın set yapman olamaz diye düşünüyorum.
Altında başka şeyler var kesinlikle..Saçmalamış yani

bak arkadaşım benimde buna benzer bir sorunum vardı.ve bende burda paylaştım sorunumu.saolsun bir çok arkadaş akıl verdi.kendimce mantıklı olanları uyguladım tabii.çünkü benimde bebeğim var daha yaşına basmadı.eşim beni istemiyordu.aynı evin içinde 2 yabancı gibiydik.iki sohbet etmiyor,dokunmuyor,soru sorsam cvp vermiyordu.ben yokmuşum gibi davranıyordu.bende onun üstüne gidiyordum.niye böyle davranıyosun,ben böle dayanamıyorum yapamıyorum vs vs.sonra burdaki a-3 günrkadaşlar bana üstüne gitme kendinle bebeğinle uğraş süslen püslen gez doşa dediler.bende yaptım :)) 2-3 gündür kendi kendine bişiler anlatıyor evde bana,çay içermisin diye sorduğumda cvp vermeyen adam hadi çay içelim dedi.komik ama bu benim için büyük gelişme :)evimin işini,temizliğini yaptım kendim süslendim sonrada oturdum kızımla ilgilendim.makyajımı yapıp bahçeye çıktım gittim komşularla havuz başında oturdum vs.kendisi yaklaştı bana hemde 2-3 gün içinde oldu bunlar.dün avm ye gittik gezelim hava güzeldi.tabii iyice süslendim püslendim öle çıktım evden.kendisi şort terlikle çıkacaktı hazırlanmıştı,beni öyle görünce gitti üstünü değiştirdi daha iyi bişiler giydi.bi ayakkabı beğendim,çok güzelmiş alalım dedi hemen aldı (oldukça pahalı olmasına rağmen ).akşam yemeğini dışarda yiyelim dedi ve öyle yaptık.eve gelince hemen kızımı uyuttum.oturduk çay içtik.netten alışveriş sitelerine bakıyo falan bak bence bu da sana yakışır alalım vs bişiler söylüyo konuşmaya çalıştı benle.bana dokunmayan adam kendisi bana yaklaşmak için uğraştı.demem o ki o böyle söylüyor diye üstüne gitme oluruna bırak.onla değil kendinle uğraş,kızınla uğraş.bu tarz durumlarda biz bayanlar genelde depresyon moduna geçip kendimizi iyice salarız.YANLIŞŞŞŞ.tam tersini yapıcaz.sen olmasanda ben devam ederimi göstermek lazım onlara

çok sevindim senin adına canım çok üzülmüştüm yazdıklarına böyle devam et hatta o yokmuş gibi davran birazda sanki artık ondan vazgeçmişin gibi bak ozaman elinde çiçekle kapınada gelir kaçan kovalanır yani

Bazıları kovalamak istiyormuş demek ki Eşinizdeki değişim için çok sevindim. İnşallah hep en ilgisiz gününüz böyle olsun Yalnız adam düzeldi diye eskiye dönmenizi pek tavsiye etmem.

banada bahane gibi geldi biraz...
yememişsibya parayı saklamışsın sadece her kadın yapabilir böyle şeyler...
aksine gelecek için böyle bi yatırım yapmanın hoşuna gitmesi gerekirdi eşinin..
kafası oldukça karışık belliki..
aynı evde yabancı gibi olmak çok çok zor bi durum anlıyorum seni...
ama eşine böyle yürümeyeceğini yapamayacağını kötü bi niyetinin olmadığını anlatabilmen lazım...
bu kadarcık bişey için bu hale gelmesi ilginç....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…