bak arkadaşım benimde buna benzer bir sorunum vardı.ve bende burda paylaştım sorunumu.saolsun bir çok arkadaş akıl verdi.kendimce mantıklı olanları uyguladım tabii.çünkü benimde bebeğim var daha yaşına basmadı.eşim beni istemiyordu.aynı evin içinde 2 yabancı gibiydik.iki sohbet etmiyor,dokunmuyor,soru sorsam cvp vermiyordu.ben yokmuşum gibi davranıyordu.bende onun üstüne gidiyordum.niye böyle davranıyosun,ben böle dayanamıyorum yapamıyorum vs vs.sonra burdaki a-3 günrkadaşlar bana üstüne gitme kendinle bebeğinle uğraş süslen püslen gez doşa dediler.bende yaptım :)) 2-3 gündür kendi kendine bişiler anlatıyor evde bana,çay içermisin diye sorduğumda cvp vermeyen adam hadi çay içelim dedi.komik ama bu benim için büyük gelişme :)evimin işini,temizliğini yaptım kendim süslendim sonrada oturdum kızımla ilgilendim.makyajımı yapıp bahçeye çıktım gittim komşularla havuz başında oturdum vs.kendisi yaklaştı bana hemde 2-3 gün içinde oldu bunlar.dün avm ye gittik gezelim hava güzeldi.tabii iyice süslendim püslendim öle çıktım evden.kendisi şort terlikle çıkacaktı hazırlanmıştı,beni öyle görünce gitti üstünü değiştirdi daha iyi bişiler giydi.bi ayakkabı beğendim,çok güzelmiş alalım dedi hemen aldı (oldukça pahalı olmasına rağmen ).akşam yemeğini dışarda yiyelim dedi ve öyle yaptık.eve gelince hemen kızımı uyuttum.oturduk çay içtik.netten alışveriş sitelerine bakıyo falan bak bence bu da sana yakışır alalım vs bişiler söylüyo konuşmaya çalıştı benle.bana dokunmayan adam kendisi bana yaklaşmak için uğraştı.demem o ki o böyle söylüyor diye üstüne gitme oluruna bırak.onla değil kendinle uğraş,kızınla uğraş.bu tarz durumlarda biz bayanlar genelde depresyon moduna geçip kendimizi iyice salarız.YANLIŞŞŞŞ.tam tersini yapıcaz.sen olmasanda ben devam ederimi göstermek lazım onlara
bak arkadaşım benimde buna benzer bir sorunum vardı.ve bende burda paylaştım sorunumu.saolsun bir çok arkadaş akıl verdi.kendimce mantıklı olanları uyguladım tabii.çünkü benimde bebeğim var daha yaşına basmadı.eşim beni istemiyordu.aynı evin içinde 2 yabancı gibiydik.iki sohbet etmiyor,dokunmuyor,soru sorsam cvp vermiyordu.ben yokmuşum gibi davranıyordu.bende onun üstüne gidiyordum.niye böyle davranıyosun,ben böle dayanamıyorum yapamıyorum vs vs.sonra burdaki a-3 günrkadaşlar bana üstüne gitme kendinle bebeğinle uğraş süslen püslen gez doşa dediler.bende yaptım :)) 2-3 gündür kendi kendine bişiler anlatıyor evde bana,çay içermisin diye sorduğumda cvp vermeyen adam hadi çay içelim dedi.komik ama bu benim için büyük gelişme :)evimin işini,temizliğini yaptım kendim süslendim sonrada oturdum kızımla ilgilendim.makyajımı yapıp bahçeye çıktım gittim komşularla havuz başında oturdum vs.kendisi yaklaştı bana hemde 2-3 gün içinde oldu bunlar.dün avm ye gittik gezelim hava güzeldi.tabii iyice süslendim püslendim öle çıktım evden.kendisi şort terlikle çıkacaktı hazırlanmıştı,beni öyle görünce gitti üstünü değiştirdi daha iyi bişiler giydi.bi ayakkabı beğendim,çok güzelmiş alalım dedi hemen aldı (oldukça pahalı olmasına rağmen ).akşam yemeğini dışarda yiyelim dedi ve öyle yaptık.eve gelince hemen kızımı uyuttum.oturduk çay içtik.netten alışveriş sitelerine bakıyo falan bak bence bu da sana yakışır alalım vs bişiler söylüyo konuşmaya çalıştı benle.bana dokunmayan adam kendisi bana yaklaşmak için uğraştı.demem o ki o böyle söylüyor diye üstüne gitme oluruna bırak.onla değil kendinle uğraş,kızınla uğraş.bu tarz durumlarda biz bayanlar genelde depresyon moduna geçip kendimizi iyice salarız.YANLIŞŞŞŞ.tam tersini yapıcaz.sen olmasanda ben devam ederimi göstermek lazım onlara
nerden nasıl baslamalıyım bilmiyorum ama bugün tamamen bitti sadece 3 yasındakı kızımız için sürdürmek zorundaymısız aynı evde iki yabancı gibi olamam ki ben kimseye anlatamıyorum hep içime atmaktan yoruldum ve buraya yazmaya karar verdim en bastan anlatayım ben 25 yasında 7 senelık evliyim evliliğimizin ilk yıllarında takılan takılarla kendime set yaptırdım ve bunu ona cok sonra söyledim hatalıyım biliyorm seneler sonra döndü dolastı konu yine oraya geldi 4-5 ay önce soguk davranmaya basladı ben yakınlastıkca o uzaklastı unutamıyorum kafamdan atamıyorum diyor 7 sene sonra ne oldu sanki öncesinde cok iyiydik baskasımı var diyorum evliyken yapmam asla diyor. benım için bitti diyor ama cocuk için aynı evde yasamaya mecburuz diyor ben bu sekilde yapamam diyorum sana bakarken yabancı gibi olamam diyorum kabul etmiyor kendi ailemlede kalamam üniversite hayatımdan vazgectim istemiyorum dedi diye yarım bıraktım ben hala onu cok seviyorum ne yapmam gerekiyor bilemiyorum psikolojim cok bozuldu kızımada yansıyor onu etkilemek istemiyorum cok kötü durumdayım anlatacak konusacak kimsemde yok annemin basında sorunları var anlatıp üzmek istemiyorum Allah kimsenin yuvasını bozmasın gercekten yasamadan anlasılmıyormus
Artik evin icinde iki yabancimisiniz? Onun icin öyleyse... ben siz olsam ne yapardim biliormusunuz..
cocugu gün icinde birakacak yer arardim. Anneanne,babaanne,kres,anaokulu. olabilir...
sonra gidip yarim biraktigim üniversiteye yazilirdim. birdaha üniversite okurdum..
Hem kocani ikidebir düsünmezsin, hemde gelecegini garantiye almis olursun.
Eger birsey derse, artik biz bu evde yabanciyiz demedinmi.. bende bunu uyguluyorum dersin.
üniversite olmadi.. part-time is olabilir.. acikögretim olabilir.. ülkede fazla imkanlar var.
Nasil ediyorsan et.. kendi ayaklarin üstünde durmaya calis..bunu kendin ve kizin icin yap.. kendini hazirla..
Zaten sen benim önerdigim seyleri uygulamaya baslarsan..o kendi zaten senle konusmaya calisir..
kusura bakmada hatalısın tamam erkek altın konusunda karısamaz düğünde takılanlar kadına aittir hukuk böyle ama nolursa olsun ona söyleseydin set yaptırdıgını neden söylemedin.bu utanılcak bısey değilki gayet normal altınları hiç sormadımı eşin sordugunda ne dedin.ben olsam bende sogurdum .sen sakla belli zaman sonra acıkla durumu acaba neden sakladı bugun bunu saklayan yarın başka bişey saklarmı yada acaba sakladıgı baska durumlarda varmıdır bilmedigim gibi dşünebilir eşin. ben olsam düşüünürdüm .düşün eşin suan gelse sana deseki ben senden giizli gizli para biriktirdim bankada 10 bin tlm var ne yapardın neden diye düşünmezmiydin.aklında sorular olusmazmıydı eşin sana karsı suan güven problemi yasıyor bence aklına geldikçede sinir oluyordur bu yüzden tavrıda değişmiş olabilir sen gec söyledım demşsin ille bi kadın olması gerekmez soguması için ama bu şekildede olmaz evlilik bugün soguduysa zamanla başkasından elektrik aldım zaten cocuk için evliydik biz en iyisi boşanalım sende hayatını yasada diyebilir.bence özür dile neden bastan set yaptırdıgını söylemediğini ona acıkla hatamı anladım bi daha senden hiçbirsey saklamıcam de ve saklama sakladıgın bişeyler varsada anlat.onu sevdigini hissettir belki o zaman tekrar durum düzelebilir.
arkadaşım dünden beri aklımdasın. Benim geçtiğim yollardan bir başkasının da geçtiğini görmek üzüyor beni. Sanırım boşanmak ile ilgili ne senden ne de eşinden somut bir adım var. Yani hala bir umut vardır belki.
Ben yaptığım hataları yazayım, size belki az çok fikir verir.
1- Evlilik dediğiniz şey iki kişilik. Sizin de beklentileriniz var. Lütfen eşinizin karşısında ağlayıp sızlamayın, onu sevdiğinizi vazgeçemeyeceğinizi dile getirmeyin. Tek taraflı empati ile ilişkinin hiç bir türlüsü yürümez. Sizinle evli kalmak istiyorsa onun da empati kurması gerekiyor, netliğinizle, kararlılığınızla ona hissettirin. Ben ağladım ,yalvardım da ne oldu. Benim adam hadsizliğin sınırlarını zorladıkça zorladı. Bakıyor ki kendine bağımlı ve karakter koyamayan bir kadın var karşısında. Evliliğin kitabını bile yeniden yazdı sizin örneğinizde olduğu gibi. Altın vs hiç bir mevzuu yatak ayırmayı haklı kılmaz. Bırakın evliliğin sorumluluğunu biraz da o alsın. Siz hata yapmadınız, o yaptı .Kendinizi ezdirmeyin.
2-Yukarıdaki durum biraz soyut kaldı, tavırlarınıza nasıl dökersiniz bilmem ama daha somut adımlar var önerebileceğim. Öncelikle kendinizin de bir hayatı var. Süslenin , giyinin, gezmelere çıkın ,arkadaş ziyaretlerine gidin, alış veriş yapın. Ama bunları gerçekten kendiniz için yapın. Ona mesaj vermek için olmasın yapmacık kalır. Yani siz önce onsuz da bir hayatınızın olduğunu idrak edin. Kendiniz idrak ettikten sonra doğal olarak karşı taraf da bazı çıkarımlar yapacaktır.
3- Evliliğin seyri ile ilgili konuşmaları mümkün olduğunca kısıtlayın. Temcit pilavına dönmesin. Önce bir kendinize gelin, sonrasında konuşursunuz.
Umarım yardımcı olabiliyorumdur. Özelden mesaj yazma hakkım yok henüz. Yoksa daha detaylı yardımcı olabilirdim belki. KENDİNİZE iyi bakın
nerden nasıl baslamalıyım bilmiyorum ama bugün tamamen bitti sadece 3 yasındakı kızımız için sürdürmek zorundaymısız aynı evde iki yabancı gibi olamam ki ben kimseye anlatamıyorum hep içime atmaktan yoruldum ve buraya yazmaya karar verdim en bastan anlatayım ben 25 yasında 7 senelık evliyim evliliğimizin ilk yıllarında takılan takılarla kendime set yaptırdım ve bunu ona cok sonra söyledim hatalıyım biliyorm seneler sonra döndü dolastı konu yine oraya geldi 4-5 ay önce soguk davranmaya basladı ben yakınlastıkca o uzaklastı unutamıyorum kafamdan atamıyorum diyor 7 sene sonra ne oldu sanki öncesinde cok iyiydik baskasımı var diyorum evliyken yapmam asla diyor. benım için bitti diyor ama cocuk için aynı evde yasamaya mecburuz diyor ben bu sekilde yapamam diyorum sana bakarken yabancı gibi olamam diyorum kabul etmiyor kendi ailemlede kalamam üniversite hayatımdan vazgectim istemiyorum dedi diye yarım bıraktım ben hala onu cok seviyorum ne yapmam gerekiyor bilemiyorum psikolojim cok bozuldu kızımada yansıyor onu etkilemek istemiyorum cok kötü durumdayım anlatacak konusacak kimsemde yok annemin basında sorunları var anlatıp üzmek istemiyorum Allah kimsenin yuvasını bozmasın gercekten yasamadan anlasılmıyormus
banada bahane gibi geldi biraz...
yememişsibya parayı saklamışsın sadece her kadın yapabilir böyle şeyler...
aksine gelecek için böyle bi yatırım yapmanın hoşuna gitmesi gerekirdi eşinin..
kafası oldukça karışık belliki..
aynı evde yabancı gibi olmak çok çok zor bi durum anlıyorum seni...
ama eşine böyle yürümeyeceğini yapamayacağını kötü bi niyetinin olmadığını anlatabilmen lazım...
bu kadarcık bişey için bu hale gelmesi ilginç....
sorun takı meselesi değil takı sadece bir kıvılcım olmuş..
bana göre asıl sorun erken yapılan evlilik,erken sahip olunan çocuk ve erken tüketilen duygular..bak sen bile düşünüyorsun şu an üniversite hayatımdan vazgeçtim o kişi için diye sence değermiydi? nasıl olsa evlilik olur çocuk olur ama zamanında olursa güzel olur
çocuk küçük şimdi ayrılmanız demek o çocugun ileride sorunlu bir kişilik olacağı anlamına gelir
biliyorum o yüzden ne yapacagımı bilmiyorum baska sorun mu var diyorum yok sadece kırıldım sana diyor evden gideyim dediğimde göndermiyor sevmediğin birisiyle nasıl yapacaksın aynı evde dediğimde duygularım henüz o kadar körleşmedi seni evde tutan birseyler var hala diyor
biliyorum o yüzden ne yapacagımı bilmiyorum baska sorun mu var diyorum yok sadece kırıldım sana diyor evden gideyim dediğimde göndermiyor sevmediğin birisiyle nasıl yapacaksın aynı evde dediğimde duygularım henüz o kadar körleşmedi seni evde tutan birseyler var hala diyor
bende aynen dediğiniz gibi yapmaya basladım gziyorum evde oldukca daha kötü oluyorum zaten cok agladım yalvardım karsısında
ya zaten yatakları o ayırmadı gel yanımızda yat diyor ben uyuyamadıgım için ayrı odada tv ye bakıyorum dünde aynı seyleri konustuk
aynı seyleri sürekli konusmamaya karar verdik zaman istiyor düzelebilecekse düzelir unutamıyorum kırıldım diyor bir süre bu sekilde gidecek artık ne yapalım
anlamıyorum ne yapmak istiyor
Bana göre eşinizin ayrılmaya niyeti yok. Sadece altın meselesi içine oturmuş ve kendine yapılan büyük bir hakaret kabul etmiş. Amaç sadece (tabiri caizse) konu sahibinin burnunu sürtmek. Böylece konu sahibini iyice korkutup bir daha böyle birşey yapmamasını sağlamak. Ben olsam konu sahibinin yerinde, planı tersine çevirip kocasının burnunu sürterdim.
benim anladığım şu.. adam bariz bir şekilde ilgi bekliyor.. yuvan yıkılacak boş yere..
ayrılma meselesini felan hiç açma..
nasıl bir hayatın var bilemiyorum.. ne derece bakımlısın onu da bilmiyorum ama bence çok dikkat etmiyorsun kendine..
yanlış anlama biz de dikkat etmiyoruz.. ama sen şu an dikkatli olmalısın..
evin içinde hep derli toplu giyin.. makyajlı bakımlı ol hatta.. kuaföre git saçlarını felan kestir, fönlet ne bileyim..
dikkatini çek.. ama sorarsa bunlar ne için diye.. böyle olmalı gibime geldi felan de geçiştir..
ağlama karşısında..
kızının babasına yakınlaşmasını sağla..
gündüzden kızını baba gelince sarılıcaz öpücez onu çok sevdiğimizi söyleyecez felan diye babaya ısındır..
yavrucağız hissetmiştir gerginliği, hem de çocuk bağınız olduğunun daha bir farkına varsın..
adam gel yanımızda yat diyince de yanına git bir zahmet..
iyice soğuyacak senden.. belli ki hala seviyor.
yatarken de yaz geldi zaten, ona göre bişiler giyersin artık :))
ayrıca kpss kitaplarını vs adamın gözüne sokma şimdilik..
hayatımı garantiye alıyorum moduna da girme..
bence bunlar ters teper..
biraz daha bekle..
bir iki hafta en azından..
bak bir arkadaş bahsetmiş toparlanmaya başlamışlar..
çok sevindim onun adına umarım senin için de her şey güzel olacak..
bizi de habersiz bırakmasın umarım..
Allah yardımcın olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?