Çocuk İstemek Ayrılma Sebebi?

EbrarinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
742
1.133
43
36
Uzun zamandır bir problemi aşamıyoruz eşimle. 16 aylık bir oğlum var eşimin tarafı çok çocuklu ailelerden kendisi 9 kardeş mesela.. Aile tarafından baskıları şimdilik yok ama eşim ikinci çocuk diye baskı yapmaya başladı bana.. Daha oğlum çok minik ben desen ne ruhen ne fiziken doğum sonrası toparlanamadım ikinci bi çocuğa hayrım olmaz diyorum hiç istemiyorum hatta tek oğlum olsun sağlıkla büyüsün bana yeter diyorum..Tam ayaklandı işe geri döneceğim derken hatırlamak bile istemediğim hamilelik sıkıntıları,doğum vs şeylerin düşüncesine bile tahammülüm yok.. Güçlü kuvvetli bi kadın da değilim iştahsızım bi önceki konumda da bahsetmiştim evi zor toparlıyorum.. Geçen gün epeyce yüksek sesle tartıştık uzun süredir ilişki istemiyordu çünkü korunmak istemiyormuş cinsellik çocuk sahibi olmak için varmış çocuk olmayacaksa yokmuş.. Epeyce ağladım neden istemediğimi anlattım peki ne olacak ayrılacak mıız bu sebepten dedim sustu sen bilirsin dedi çok zoruma gitti sizce kim haklı ben çıkamıyorum işin içinden

Ek olarak: Allah çoğalmak için vermiş bu işi korunmayı insanlar çıkarmış diyor kendileri

Son düzenleme:
Ailenin ya da tek tarafın keyfiyle olacak iş değil hamile kalmak.Siz kendinizi hazır hissetmiyorsanız istemiyorsanız yapmayın sağlıklı bir evlat vermişsiniz şükretsin otursun yerine bu sebepten de boşayacaksa boşasın ne demek cinsellik çocuk için var.

İmkanlarınız nasıl ikinci bir çocuğa manevi olarak hazır değilim diyorsunu peki maddi olarak yetişebilecek mi?Oğluyla ilgileniyor mu?Çaktırmadan doğum kontrol hapı kullanın madem deniyoruz olmadı dersin seni suçlamaz en azından ne kadar sağlıklı bir çözüm bilmiyorum.

Cinsellik sadece çocuk sahibi olmak için mi varmış?
Hayat boyu 2 kez sevişelim sonra bırakalım o zaman , pis iş
Eşinizin çocuk istemeye yüzü var mı? İlk çocukta size çok yardımcı oldu mu? Ya da işinizi kolaylaştırdı mi? Çocukla oynuyor mu, iletişimleri güzel mi? Bir hafta hastanede yatsaniz büyüklere satmadan cocuguyla ilgilenebilecek birisi mi?

Bence bu işin haklı haksız tarafı Yok , yani tabi eşinizin tavrı doğru değil o ayrı bir konu ama adam çocuk istiyor siz istemiyorsunuz .
Siz haklısınız ama o da haklı . Size bu süreçte yardımcı oldu mu ? Oluyor mu vs . Bunlarda çok önemli konular . Ha ayrılık konusu mu değil mi bilemem ama çocuk yoksa cinsellik Yok ayrılık konusu olabilir

Aynı şeyi sormuşuz :)

Siz haklısınız tabii. Daha çalışmaya başlamamışsınız. Çalışmaya başladığınızda hem ev, hem iş, hem çocuk olacak. “Cinsellik çocuk yapmak için var” diyen bir adamın ev içindeki işler konusunda adil olacağını, ev, çocuk, misafir ağırlama işlerinin yarısını yapacağını hiç sanmıyorum.

Bir işe başlayın, kendinize gelin, eşinizin tavırlarını gözlemleyin, eşiniz ve 2. çocuk konusunda nasıl hissettiğinize bir bakın, çocuğa o zaman karar verirsiniz. Eşinize de böyle yapacağınızı söyleyin.

Son düzenleme:
o ne öyle be bazı hayvanlar bile zevk için yapıyor sevişmeyi o nasıl bir düşünce yapısı. bu kafayla iki çocuktada durmaz ki. bebek kararı çiftlerce ortaklaşa alınan bir karar olmalı. en çok ta anneye sorulmalı. asla hazır olmadığınız bir bebeğe hamile kalmayın. bence bu adama bir tane bile fazla ya neyse.

Hayır çok ilgilendiği söylenemez oğlumuzla.. Doğum kontrol hapı veya diğer yöntemleri auralı migrenden ötürü kullanamıyorum tek çare onun korunması. Aslında bilinçli bi insandır boş beleş biri değil ama bu ısrarını anlayamıyorum ikinciyle de yetinmez daha çok istiyor onların kültüründe kalabalık aile makbul..

Aynı şeyi sormuşuz :)
Aklın yolu bir çünkü. Babaligi sadece doğumdan 9 ay önce verdigi spermden ibaret olan,bebeği kadın annesinin evinden getirmiş gibi davranan, çocuğun daha bir gün altını değiştirmemiş, aglayinca ne istediğini anlamaya calismayip 'annesiiiii' diye bağıran adamlar da 'cocuk evin neşesi. Ne zararı var bize?' deyip yenisini isteyebilir.
Öylesine koca bir lazim

Daha neler duyacağız acaba

Eşiniz saçmalamış.

Evlilik öncesi bu Konuları hiç konuşmadınız mı ?

Bir de şu var eğer imkanınız varsa bir kardes gercekten insana hayatta gerekli.

Senınle cocuk yapmak ıcın mı sevısıyor yanı? Cocuk olma ıhtımalı yoksa cınsellıkte mı yok? Bırakın ayol onu mu odullendıreceksınız. Boyle adama bır cocuk bıle fazla cok sınırlenıyorum boyle adamlara. Ikı taraf aynı sekılde ıstemeyınce bıle cılesı cekılmıyoken boyle bıseyde allah yardımcınız olsun

Senin yine ufkun genişmiş küçükken , ben dizilerde öpüşme görünce ‘bu kadınlar nasıl hamile kalmıyor yahu ¿’ diye düşünüyordum. İnsan öpüşünce hamile kalınır zannediyordum. ailenin yüz karası gerizekalılığa sahipmişim

yaw yapıyormuş gibi yapın siz de..
adam ne bilecek en azından hazır hissedene kadar oyalayın.. ne kendinizi ne de onu üzün tartışmaya gerek yok ki.. çaktırmadan önlemini alın o kadar.. ona de bişi çaktırmayın.. gerek yok..

Mahkemeye gitsek sebep ne deseler çocuk istemiyorum desem hakim boşar mı ona bile emin değilim adamın böyle bir hakkı var mı? Ben başka çocuk istemiyorum ne yapacağım..

sadece çocuk için cinsellik mi yaşıyor cidden o zaman ayda belli günler yapıp bırakıyor muydunuz eskiden? mantığa bak ya.

Ben öyle cin gibiydim ki annemin 'bebegim' dergilerinin birinde kadın : çocuğum olsun istemiyorum , eşim dışarı boşalıyor,demiş.
Ben bunu okudum ve 8 YAŞ AKLİYLA : kadın çocukları olsun istemediği için adamı başkalarına sevişmeye gönderiyor zannedip o aileye üzülmüştüm
Çocuk deyip küçümsememek lazim

Allah’ım yarabbim ben niye gerizekalı gibiymişim o zaman neyse inşallah yılların açığı kapanmıştır şimdi

Bir de, eşiniz hep böyle cahil cahil mi konuşur? Bu adamla nasıl evlendiniz, kendini farklı mı tanıttı? Arkadaşları, çevresi nasıl insanlar? Böyle düşünceleri olduğunu bilse, onu ayıplayacak veya akıl verecek aklı başında kimse yok mu çevresinde?

Bir insan böyle bir şey düşünse bile “karşımdaki benim cahil olduğumu düşünür” veya “ya başkalarına söylerse” diye korkup söylemez. Eşiniz ya cehaletinin farkında değil veya onun hakkında ne düşüneceğiniz umrunda değil.

Hayır mühendis kendisi yurtdışı görmüş biri ama bu ısrarını anlayamıyorum hadi çocuk üç yaşına gelsin öyle desem ona bile razı değil şimdi istiyormuş bazı taaassupları olduğunu söyleyebilirim bazı konularda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…