- 13 Ağustos 2022
- 53
- 19
- 3
- Konu Sahibi tomrishatun123
-
27-26 ben 27Yaşlar kaç
Evet tam da içimde düşündüğüm gibi. Gerçekten bu evde bu kadar sözlerinin görünen veya görünmeyen şekillerde geçmesine dayanamıyorum. Herkes ailesinden etkilenir kabul, ama bu kadarı çok saçma işallah sebep bu değildir. İnsanın saygısı sevgisi tükeniyor şu sebebeBüyük ihtimal kayınvalide amca hala ile yeğen arasında yaş farkı olsun istiyor. Bir süre yapma diyormuş zaten. Tenhada 2-3 yılı daha da uzun söyleyebilir. İlla düşünür. Annesi bir vakit sonra artık çocuk yapabilirsin der o da yapar :/
Annesini dinliyor olabilir mi? Bazi konularda erkeklerin yasini hesaplarken -5 yapmak lazım. Yani esinizi 21 yasinda olarak degerlendirin. Olgun bir insan cocuk sahibi olmak gibi onemli bir konuda hazir hissetmiyorsa ya da baska düşüncesi varsa aciklamasini yapar. Olgun olmayan birey ise konusmaktan kacinir.27-26 ben 27
Evli bi erkek çocuk konusu açmıyorsa dahi, açıldığı zaman hemen kapatıyorsa ısrarla istemiyorsa üstüne gidildiğinde bağırıp çağırıyorsa ne düşünmeliyiz? Annelik hakkını almış olmuyor mu elinden eşinin?
Evlenmeden önce net şekilde çocuk istemediğini söyleseydi evlenmezdim. Zamanı vardır filan demeyin zaman da belirtmiyor hani şu borcumuzu ödeyelim şu işimizi halledelim sonra gibi bi durum da yok. Eğer ikimiz de istemesek neyse. Bi taraf isteyince bi taraf istemeyince ortam geriliyor. Ha bu arada ailesi anası ve nenesi her nanemize karıştıkları için ikidebi aman çocuk yapmayın 2-3 sene sonra düşünün filan gibi lüzumsuz tavsiyelerde buluyorlar rezalet. (Anası daha geçen sene doğurdu ay görseniz cilvesi nazı koçişkosuyla yanımızda cilveleşmeleri midem bulanıyor, daha doğurma potansiyeli var bekliyorum yani) Onları mı dinliyorsun yoksa sen diyorum yokkk kendi hür iradem diyor. Aslında anası saçma sapan bi zamanda peşpeşe iki küçük çocuk doğurduğu için çocuklardan nefret etmiş de olabilir ama bu benim suçum değil o doğuruyo diye cefasını ben mi çekecem?
1,5 senelik evliyim çok geç değil ama bakıyorum internette bazıları yazmışlar eski eşim 8 yılımı çaldı anne olma hakkımı elimden aldı hakkım helal değil gibi şeyler yazmışlar korktum. Nasıl bi yol izlemeliyim kendim için lütfen kırıcı olmayalım
İnanın evlenmeden önce en büyük hayalimin bi çocuğu doğru düzgün şekilde yetiştirmek olduğunu söylemiştim daha üniversite okurken çocuk psikolojisiyle ilgili o kadar derinlemesine okuyordum akademik araştırmaları filan okuyordum ki çocuğum olunca bunları bilmem lazım diye. Bu kadar heves söndürülemez yaErkek için 26 küçük ama kadın için bence çok da küçük değil. Ben 25 yaşında evlendim. İlk yıl düşünmedim. Sonra 1.5 yil olmadi çocuk. Şimdi çocuk düşündüm düşünüyorum diyene kadar 30 olsanız. Sonra deseki asla istemiyorum. Ondan ayril yeni biriyle tanış et derken gerçekten annelik hakkınız elinizden alınmış gibi olabilir. Bu konuda net olması lazım.
Benim için de annelik çok önemliydi mesela. Allah vermez ayrı ama bile isteye çocuk düşünmeyen biriyle evliliği surdurmezdim.
Evlilikle ilgili kaygıları yorgunlukları olan bendim. Sular durulalı çok oldu ki o sorunlar da hep ailesi yüzündendi. Ve onun onlara uyması yüzünden. Bu evliliğe bir çocuk getiremeyecek kadar büyük bir problem var ise bunu konuşabilmeliyiz . Benden kaynaklı hiçbi problem yok.8 Eylül 2022 konunuz da Evlilikten yoruldum demiştiniz.
Eşiniz , evliliğinizin devamlılığıyla ilgili kaygılar varken ; çocuk sahibi olmayı sağlıklı bulmuyor olabilir.
Eski konunuzu okudum. Yasadiginiz problemlerin sebebi bu yorumum. Olgulasamadigi icin ayri bir aile kurdugunun farkinda degil, o yuzden annesiyle sizin aranizda denge kuramiyor. Çocuk sahibi olmak isteyip istemediğini bile bilmiyor, annesinden akil aliyor olabilir.Annesini dinliyor olabilir mi? Bazi konularda erkeklerin yasini hesaplarken -5 yapmak lazım. Yani esinizi 21 yasinda olarak degerlendirin. Olgun bir insan cocuk sahibi olmak gibi onemli bir konuda hazir hissetmiyorsa ya da baska düşüncesi varsa aciklamasini yapar. Olgun olmayan birey ise konusmaktan kacinir.
Keşke eşinizle evlenmeden önce karşılıklı çocuk beklentileriniz hakkında konuşsaydınız. Kocanızı ısrar kıyamet ikna edip çocuk sahibi olsanız bile istemeyerek sahip olduğu bir çocuğa düzgün babalık yapacağını sanmıyorum. ( en azından benim çevremde bu durumda olan kişilerde sonuç bu oldu.) iyice düşünüp kararınızı vermelisiniz.Evli bi erkek çocuk konusu açmıyorsa dahi, açıldığı zaman hemen kapatıyorsa ısrarla istemiyorsa üstüne gidildiğinde bağırıp çağırıyorsa ne düşünmeliyiz? Annelik hakkını almış olmuyor mu elinden eşinin?
Evlenmeden önce net şekilde çocuk istemediğini söyleseydi evlenmezdim. Zamanı vardır filan demeyin zaman da belirtmiyor hani şu borcumuzu ödeyelim şu işimizi halledelim sonra gibi bi durum da yok. Eğer ikimiz de istemesek neyse. Bi taraf isteyince bi taraf istemeyince ortam geriliyor. Ha bu arada ailesi anası ve nenesi her nanemize karıştıkları için ikidebi aman çocuk yapmayın 2-3 sene sonra düşünün filan gibi lüzumsuz tavsiyelerde buluyorlar rezalet. (Anası daha geçen sene doğurdu ay görseniz cilvesi nazı koçişkosuyla yanımızda cilveleşmeleri midem bulanıyor, daha doğurma potansiyeli var bekliyorum yani) Onları mı dinliyorsun yoksa sen diyorum yokkk kendi hür iradem diyor. Aslında anası saçma sapan bi zamanda peşpeşe iki küçük çocuk doğurduğu için çocuklardan nefret etmiş de olabilir ama bu benim suçum değil o doğuruyo diye cefasını ben mi çekecem?
1,5 senelik evliyim çok geç değil ama bakıyorum internette bazıları yazmışlar eski eşim 8 yılımı çaldı anne olma hakkımı elimden aldı hakkım helal değil gibi şeyler yazmışlar korktum. Nasıl bi yol izlemeliyim kendim için lütfen kırıcı olmayalım
Evlenmeden önce konuştuk 3-4 ay korunuruz sonra akışa bırakırız ne zaman nasip olursa diye ama sonra öyle olmadı biraz olaylar oldu evliliğin ilk aylarında ailesinden kaynaklı, erteledik sonra da heralde buldukları yerde dolduruyorlar kulağını kocamın aman yapma çocuk diye yanımda bile dediler şoka girdiğim için cevap veremedim hayatımdaki en değişik konuşmalar bu ailede geçtiği için ilkleri yaşıyorum cevapsız kalıyorumEğer hiç çocuk sahibi olmak istemiyorsa bunu size evlenmeden önce söylemesi lazımdı. Yok bir kaç sene sonra olsun diyorsa onuda güzelce söylesin. Bu şekilde davranmaya hiç hakkı yok. Evlenmeden önce hiç konusu geçmiyormuydue
Ayrılma ihtimalimizi düşünmüyorlar açık bi şekilde bunu diliyor ve bekliyorlar, oğulları yuvaya geri dönsün altın yumurtlayan tavuk. Sebep tamamen ekonomik bencillikleri yüzündenBelkide ayrilma ihtimalini felan düşünüyorlardir ondan boyle soyluyor olabilirler evliliginizin oturmasini bekliyor olabilirler
Evlilikle ilgili kaygıları yorgunlukları olan bendim. Sular durulalı çok oldu ki o sorunlar da hep ailesi yüzündendi. Ve onun onlara uyması yüzünden. Bu evliliğe bir çocuk getiremeyecek kadar büyük bir problem var ise bunu konuşabilmeliyiz . Benden kaynaklı hiçbi problem yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?