- 29 Mayıs 2013
- 2.887
- 5.066
- 358
- Konu Sahibi tomrishatun123
-
Offf su erkek için küçük kadın için değil düşunceleri de çok çirkin değil mi? 26 yaş kimse için küçük değil. Toplum olarak erkeklerin elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyoruz sonra da erkek geç olgunlaşır diye bir söz ortaya atıyoruz. Birisi 26 yılda 15 yıl mı yaşlanıyor nedir yani küçük mantığı?Erkek için 26 küçük ama kadın için bence çok da küçük değil. Ben 25 yaşında evlendim. İlk yıl düşünmedim. Sonra 1.5 yil olmadi çocuk. Şimdi çocuk düşündüm düşünüyorum diyene kadar 30 olsanız. Sonra deseki asla istemiyorum. Ondan ayril yeni biriyle tanış et derken gerçekten annelik hakkınız elinizden alınmış gibi olabilir. Bu konuda net olması lazım.
Benim için de annelik çok önemliydi mesela. Allah vermez ayrı ama bile isteye çocuk düşünmeyen biriyle evliliği surdurmezdim.
Belki eşinizin çocuk sahibi olmak konusunda bir problemi vardır ve bunu sizinle paylaşamıyordur..
çok üzüldümBenim ilk eşim de istemedi. İstemediğini de evlendikten sonra söyledi.
Misal çocuğu olan arkadaşlarımıza tebrik için gittiğimiz zaman, "darısı başınıza" derlerdi.
"İnşallah biz de çok istiyoruz" diyerek cevap verirdi ve ben de rezalet çıkmasın diye susardım. Bu ne iki yüzlü bir davranış anlatamam.
Beş yıl yaşadım böyle. Ha ikna olur, ha olacak diye. Hiçbir engel yoktu.
Sonunda da bana "kimle istiyosan ondan yap çocuğunu, boşanalım dedi." Yaşım 39 olduktan sonra.
Babalık içgüdüsel değildir, öğrenilen bir şeydir o nedenle istemediğini net bir biçimde söylüyorsa, iyi düşünün. Çocuksuz bir hayata katlanabilir miyim diye. Cevabınız hayır ise, boşanın çünkü eşiniz değişmeyecek.
Benimle yaşıt, 26 yaşındayım 9-10 yaşında çocuğu olan çok velim var maalesef. Doğurmuştur 15’inde 16’sında.Bu kadın kaç yaşında evlenmiş te 26 yaşında oğlu var yukarıdaki mesaj bi önceki konunuzdan
Yani ez azından esim çocuk istemiyor diye kalkıp annelik hakkımı nasıl elimden alır diye ağlanmıyorum ağlamadım aglanmam... zamanı var derim tatlı tatlı beklerim 3 sene 4 sene yanaşmıyorsa resmiyete döker son veririmSiz mükemmelsiniz sanırım dört dörtlük nasıl böyle yorum yazabiliyorsunuz çok şaşırıyorum efendim, tanımıyorsunuz beni sanırsın evlilik olgunluğu ölçeği uygulamış 15 seans bilişsel davranışçı aile terapisi vermişsiniz bana da olgun olmadığıma karar vermişsiniz
Yani ez azından esim çocuk istemiyor diye kalkıp annelik hakkımı nasıl elimden alır diye ağlanmıyorum ağlamadım aglanmam... zamanı var derim tatlı tatlı beklerim 3 sene 4 sene yanaşmıyorsa resmiyete döker son veririm
O degilde 27 yasinda adamin anasi nasil yeniden doguruyor beEvli bi erkek çocuk konusu açmıyorsa dahi, açıldığı zaman hemen kapatıyorsa ısrarla istemiyorsa üstüne gidildiğinde bağırıp çağırıyorsa ne düşünmeliyiz? Annelik hakkını almış olmuyor mu elinden eşinin?
Evlenmeden önce net şekilde çocuk istemediğini söyleseydi evlenmezdim. Zamanı vardır filan demeyin zaman da belirtmiyor hani şu borcumuzu ödeyelim şu işimizi halledelim sonra gibi bi durum da yok. Eğer ikimiz de istemesek neyse. Bi taraf isteyince bi taraf istemeyince ortam geriliyor. Ha bu arada ailesi anası ve nenesi her nanemize karıştıkları için ikidebi aman çocuk yapmayın 2-3 sene sonra düşünün filan gibi lüzumsuz tavsiyelerde buluyorlar rezalet. (Anası daha geçen sene doğurdu ay görseniz cilvesi nazı koçişkosuyla yanımızda cilveleşmeleri midem bulanıyor, daha doğurma potansiyeli var bekliyorum yani) Onları mı dinliyorsun yoksa sen diyorum yokkk kendi hür iradem diyor. Aslında anası saçma sapan bi zamanda peşpeşe iki küçük çocuk doğurduğu için çocuklardan nefret etmiş de olabilir ama bu benim suçum değil o doğuruyo diye cefasını ben mi çekecem?
1,5 senelik evliyim çok geç değil ama bakıyorum internette bazıları yazmışlar eski eşim 8 yılımı çaldı anne olma hakkımı elimden aldı hakkım helal değil gibi şeyler yazmışlar korktum. Nasıl bi yol izlemeliyim kendim için lütfen kırıcı olmayalım
Uygun vakitte ve yerde istememe sebebini uygun dille sorsanız? Net konuşmazsa ona göre yol çizersiniz. Ayrıca küçük yaşlarda kardeşi olduğu için utanma, tiksinme gibi duygular da yaşıyor olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?