Çocuk istemeyen koca

Bu aileler neden böyle acaba ? Benim annemde ilk evlendigimde beni darlıyordu sürekli, sakın çocuk yapma diye.
Eşiniz ailesinin etkisinde kalıyor, söz dinliyor. Onlar tamam diyince çocuk yapacak demekki. Bu durumda sizin ısrarınızın bir faydası olmaz. İkna etseniz bile gönlü olmadığı için doğru düzgün babalık yapmaz. Onun hevessizligi sürekli sizin canınızı sıkar. Hamileyken mesela ilgi beklersiniz, bebek hakkında konuşmak istersiniz, karşınızda buz gibi bir adam...Böyle olacağına 2 3 sene erteleyin daha iyi.

Yazıktan sonra fark ettim orada öyle yazdığımı çok dikkatlisiniz, düğün tarihi 1yıl 1 ay önce, nikahı düğünden de 4 ay önce yaptık 1.5 yıl bi an onu düşünerek yazdım efendim. İnsan bazen duygulanıyor yazıyor içini döküyor evlilikten yoruldum yazım öyle bi andı. Orada da belirtmiştim sular duruldu kavga yok dövüş yok diye. Problemler ailesi yüzünden çıkmıştı ve onun o alevli tartışmalar sırasında dik duramayışının bende bıraktığı hayal kırıklığını dile getirdim. Aktif bi mevzu yok uzun süredir inanın. Uzun vadede eşim istemiyorsa çocuk benim zamanımın boşa akmasından korkuyorum. Dikkatiniz ilginiz için teşekkürler

Neden bu kadar çok çocuk istediğinizi anlamadım tek taraflı istemek bana göre doğru değil bide daha yeni evli sayılırsınız eğitimlisiniz de yani bu kadar çok çocuk istemek yerine bi gezin dolaşım hayatın tadını çıkarın kv doğum yapmış sizi neden ilgilendiyor bakacak olan kendisi kv yaptı ben yapmadım diye neden üzülüyorsunuz

Eltim 6 yıl oldu evleneli Türkiye’yi gezdi yetmedi başka ülkeleri gezdi daha bu sene çocuk yapmayı düşünüyor bende 1 yıl evliyken yaptım daha evliliğin ne olduğunu bilmeden çocuk oldu zordu yani
Yinede sizin kararınız

Kv yaptı ben yapmadım diye üzülmüyorum beni de ilgilendirmiyor çocuğu açıkçası, benim çocuk yapıp yapmamama karıştığı için eşime yapmayın 2-3 sene dediği için bozuluyorum eminim ki siz de aynı durumda olsaydınız dışardaki bu sesler sinirinizi bozardı. Ayrıca durumunu anlattım Kv nin kendinin çocuk konusundaki iştahının eşimin çocuklara karşı bakış açısını etkiyor kendi doğuruyo yetişkin nişanlı oğlu varken oğlu nefret ediyor artık çocuk sesinden benim olayım ne burada o doğuracak devamlı bana ay siz 2-3 sene bekleyin diyecek. Ben kendi isteğimle beklerim veya beklemem o bizim bileceğimiz iş. Bu şeyi bana söylemesi can sıkıcı. Anlaşılması çok zor bi şey değil bence

Arkadasımın esıde gezelım tozalım deyıp cocuk dusunmuyormus..Neyse kızda korunuyordu hapla..Öyle boyle derken kızın erken menopoza gırdıgını ogrendık tabı hemen cocuk olayına gırdı ama adam hala ısteksız cocuk konusunda..Ee kız tedavı goruyor doktorlar da erkegınde bakılmasını ısteyınce esınde de sorun cıkıyor hatta bekarken bır operasyon gecırmıs ve annesı de dahıl kıza soylememısler..Raporlarını mı ne bulmus kız sonra dökülmüşler olayı..Neyse olmadı onca tedavılere ragmen..Boşandılar..Tabi tek sorun çocuk değilmiş neyse...Kız suan baskasıyla evlı ..İnşallah çok mutlu olur ve cocugu olur dua edıyorum...

Yanı yaslarınızda cok genc degıl yanı normal..Gunumuz sartlarında hadı yapalım deyıpte de olmuyor malesef..En azından sorunumuz var mı yok mu karsılıklı gıdıp muayene olalım deyın esınıze bence..

Cocukk coookk buyukkkk sorumluluktur hemdeee cokkk .esiniz kendine ve size guvenmiyorsa cocuk icim düşünebilir keza sizde öyle düşünün manevi maddi olarak hazir olmalisiniz

27 günümüzde çok büyük gibi gelmese de biyolojik gerçeğimiz var. Çocuk için tam vakti. Hele ki birden fazla çocuk istiyorsanız… Eski konunuzu da okuyarak yorum yapıyorum, eşinizden olmaz. Sürekli ebeveynlerini memnun etmeye çalışan, uydum akıllı bir profil. Zaten bu tiple evliliği sürdürmek çok zor. Sadece bununla değil, bütün sülaleyle evli gibisinizdir. Adam gider her konuda konuşursa onlar da akıl verirler. Eğer çocuk isteğinizden eminseniz yol yakınken bitirin. Çünkü boşanma, toparlanma, yeni birini bulma derken yaş 30 olur. Bir de belli ki bu adam sizi mutlu etmiyor, isteklerinizi önemsemiyor, ne faydası var?

Tek bir şey merak ediyorum. Evlenmeden önce bu çocuk konusunda hiç istemediğini söylemiş miydi?

Konuyu açalı 1 ay olmuş ne ara sular duruldu? Sizden kaynaklı bir problem olmadığına nasıl eminsiniz? Alın karşınıza açık açık konuşun, çocuk istemiyorsan boşanıcam ben çocuk istiyorum deyin. Kimseyi zorla anne/baba yapamazsınız. Sizin istediğiniz kadar karşınızdakinin istememe hakkı var

Bu adamla ne akla hizmet cocuk istiyor orasini anlamiyorum. Sorun tek ailesi mi gercekten?

Yani böyle evlilige cocuk getirilse ve biz "neden" diye sorsak kiziyorlar hep, ama cidden böyle bir evlilige niye cocuk?

Anne değilim henüz bu sebeple o konuya yorum yapamam. Ama bana göre çocuk işi birbirini seven iki insanın ortak bir parçası, ömür boyu sonsuz sevecekleri bir canlı. Dolayısıyla ikisinin isteği ile olması gereken şey. Siz şuan eşinizi ikna etseniz veya kaza ile hamile kalsanız eşiniz çok soğuk bir baba olacak eminim. Her ne kadar anne figürü önemliyse baba figürü de çocuk için çok önemli. Sırf annelik duygusu tatmak için yanlış birinden çocuk yapmayın derim. Eşinizi karşınıza alın ve konuyu konuşun. İleriye yönelik de böyle bir fikri yok ise o zaman en doğrusu yollarınızı ayırmak olur. Doğurmak veya yapmak marifet değil. Doğduktan sonra bebekliği okul dönemi gibi maddi manevi bir sürü getirisi olacak çocuğun. Bunların hepsini size yıkmayacak birisiyle çocuk sahibi olun.

1.5 yıldır evlisiniz henüz yani eşiniz neredeyse 24.5 yaşında evlenmiş.
Bana göre erken yaşta evlenmiş.
Kendini henüz hazır hissetmiyor olabilir.
Ve bunu nasıl doğru ifade edeceğini bilemiyor olabilir.
Bu şekilde üstüne gitmek doğru değil.
Farklı yollar bulmanız lazım konuşmak kendinizi ifade etmek için.

Benim ilk eşim de istemedi. İstemediğini de evlendikten sonra söyledi.
Misal çocuğu olan arkadaşlarımıza tebrik için gittiğimiz zaman, "darısı başınıza" derlerdi.
"İnşallah biz de çok istiyoruz" diyerek cevap verirdi ve ben de rezalet çıkmasın diye susardım. Bu ne iki yüzlü bir davranış anlatamam.
Beş yıl yaşadım böyle. Ha ikna olur, ha olacak diye. Hiçbir engel yoktu.
Sonunda da bana "kimle istiyosan ondan yap çocuğunu, boşanalım dedi." Yaşım 39 olduktan sonra.
Babalık içgüdüsel değildir, öğrenilen bir şeydir o nedenle istemediğini net bir biçimde söylüyorsa, iyi düşünün. Çocuksuz bir hayata katlanabilir miyim diye. Cevabınız hayır ise, boşanın çünkü eşiniz değişmeyecek.

NAsıl farklı bir yol biraz daha açar mısınız lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…