- Konu Sahibi tomrishatun123
-
Bu aileler neden böyle acaba ? Benim annemde ilk evlendigimde beni darlıyordu sürekli, sakın çocuk yapma diye.Evlenmeden önce konuştuk 3-4 ay korunuruz sonra akışa bırakırız ne zaman nasip olursa diye ama sonra öyle olmadı biraz olaylar oldu evliliğin ilk aylarında ailesinden kaynaklı, erteledik sonra da heralde buldukları yerde dolduruyorlar kulağını kocamın aman yapma çocuk diye yanımda bile dediler şoka girdiğim için cevap veremedim hayatımdaki en değişik konuşmalar bu ailede geçtiği için ilkleri yaşıyorum cevapsız kalıyorum
Yazıktan sonra fark ettim orada öyle yazdığımı çok dikkatlisiniz, düğün tarihi 1yıl 1 ay önce, nikahı düğünden de 4 ay önce yaptık 1.5 yıl bi an onu düşünerek yazdım efendim. İnsan bazen duygulanıyor yazıyor içini döküyor evlilikten yoruldum yazım öyle bi andı. Orada da belirtmiştim sular duruldu kavga yok dövüş yok diye. Problemler ailesi yüzünden çıkmıştı ve onun o alevli tartışmalar sırasında dik duramayışının bende bıraktığı hayal kırıklığını dile getirdim. Aktif bi mevzu yok uzun süredir inanın. Uzun vadede eşim istemiyorsa çocuk benim zamanımın boşa akmasından korkuyorum. Dikkatiniz ilginiz için teşekkürler7 Eylül 2022 , 1.evlilik yıldönümünüzmüş ; 8 Eylül'de foruma konu açmışsınız.
1 ayda tam olarak hangi sorunu çözdünüz ?
Henüz 1 yıl 1 aydır evlisiniz. Eşiniz çocuk sahibi olmadan önce , evliliğinizdeki sorunları gidermek ,belli bir süre çalışıp birikim yapmak vb istiyor da olabilir. Onlarca neden sayılabilir ancak asıl neden için ; sizin de ifade ettiğiniz gibi , eşinizle konuşmalısınız.
Kv yaptı ben yapmadım diye üzülmüyorum beni de ilgilendirmiyor çocuğu açıkçası, benim çocuk yapıp yapmamama karıştığı için eşime yapmayın 2-3 sene dediği için bozuluyorum eminim ki siz de aynı durumda olsaydınız dışardaki bu sesler sinirinizi bozardı. Ayrıca durumunu anlattım Kv nin kendinin çocuk konusundaki iştahının eşimin çocuklara karşı bakış açısını etkiyor kendi doğuruyo yetişkin nişanlı oğlu varken oğlu nefret ediyor artık çocuk sesinden benim olayım ne burada o doğuracak devamlı bana ay siz 2-3 sene bekleyin diyecek. Ben kendi isteğimle beklerim veya beklemem o bizim bileceğimiz iş. Bu şeyi bana söylemesi can sıkıcı. Anlaşılması çok zor bi şey değil benceNeden bu kadar çok çocuk istediğinizi anlamadım tek taraflı istemek bana göre doğru değil bide daha yeni evli sayılırsınız eğitimlisiniz de yani bu kadar çok çocuk istemek yerine bi gezin dolaşım hayatın tadını çıkarın kv doğum yapmış sizi neden ilgilendiyor bakacak olan kendisi kv yaptı ben yapmadım diye neden üzülüyorsunuz
Eltim 6 yıl oldu evleneli Türkiye’yi gezdi yetmedi başka ülkeleri gezdi daha bu sene çocuk yapmayı düşünüyor bende 1 yıl evliyken yaptım daha evliliğin ne olduğunu bilmeden çocuk oldu zordu yani
Yinede sizin kararınız
Bence siz kaynanaya nispet yapmak icin kocişkoyla cilve şov yapmak icin dogurmak istiyorsunuz
Konuyu açalı 1 ay olmuş ne ara sular duruldu? Sizden kaynaklı bir problem olmadığına nasıl eminsiniz? Alın karşınıza açık açık konuşun, çocuk istemiyorsan boşanıcam ben çocuk istiyorum deyin. Kimseyi zorla anne/baba yapamazsınız. Sizin istediğiniz kadar karşınızdakinin istememe hakkı varEvlilikle ilgili kaygıları yorgunlukları olan bendim. Sular durulalı çok oldu ki o sorunlar da hep ailesi yüzündendi. Ve onun onlara uyması yüzünden. Bu evliliğe bir çocuk getiremeyecek kadar büyük bir problem var ise bunu konuşabilmeliyiz . Benden kaynaklı hiçbi problem yok.
Konuyu açalı 1 ay olmuş ne ara sular duruldu? Sizden kaynaklı bir problem olmadığına nasıl eminsiniz? Alın karşınıza açık açık konuşun, çocuk istemiyorsan boşanıcam ben çocuk istiyorum deyin. Kimseyi zorla anne/baba yapamazsınız. Sizin istediğiniz kadar karşınızdakinin istememe hakkı var
Herkese merhabalar. Biraz dertleşmek istiyorum 1 senelik evliyim, evlendiğimiz günden itibaren bence berbat bi evlilik geçiriyorum eşimin ailesi her şeye karışıp kavga çıkarıyor hakaretlerde bulunuyor benim üstüme kadar yürüdükleri oluyordu. Sonra niye yaklaşmıyor bize diyip yeni bi kavga çıkarıyorlar. Defalarca evlerinden kovdukları da oldu. Eşimin hatrına sineye çektim diyim. Yüzlerine gülerim saygıda kusur etmem. Makul ılımlı da bi tipim. Bu cahillerin içinde eğitimliyim. Eşim ara sıra senin yerinde kim olsa dayanamazdı çoktan bırakıp giderdi demişliği bile var. Eşimin herhangi bi gölgesi yok, ne beni korumuşluğu ne bi Allah’ın kuluna susun benim karım o haddinizi bilin demişliği. İlk 1 sene yaşanılan şeyler bende o kadar yaralar açtı ki zamanında sustuğum her şey şimdi hayal kırıklığı olarak beni rahatsız ediyor. Eşimden soğumaya başladığımı düşünüyorum. Hiçbi zaman beni sahiplenip koruyup kollamadı. Aslında ailesinden taraf oldu onlara uydu olaylar yaşanırken. Beni duygusal olarak yalnız bıraktı. Şimdi sular duruldu kavga dövüş yok. Ama benim bu evlilikle ilgili herhangi bi şeyle mücadele edecek gücüm kalmadı tükendiğimi hissediyorum. Eşim Kötü yaşanılanları unutturup yerine güzellerini eklemedi hafızama. Dün 1. Evlilik yıldönümünüzdü, doğum günüm gibi onu da unuttu (annesinin doğum gününü sürpriz olsun diye 2 gün önceden kutlamıştı) Ne yaşansa cahilliğime ver diyor zaten. Sanki aramızda duygusal bi bağ yok. Öylesine aynı evde yaşamaya çalışan iki kişiyiz. Çocuk filan da istemiyor uzun yıllar. Sebebi kendini hazır hissetmemesi ve maddiyat diyor ama ailesinin evine bizim ev kadar harcamalarda bulunuyor bence. Hesabına kitabına karışmıyorum. ben de artık istemiyorum çocuk, bunda bile hevesim kırılacak şeyler yaşandı yani. Ve yaşanan aramızdaki şey her ne olursa olsun sebep benim için hep ilk konuya beni ilk başta ailesiyle olan kavgalarda koruyup kollamadığına bağlanıyor. İçimden atamıyorum ona kırgınlığım geçmiyor. Bu evlilik düzelir mi
NAsıl farklı bir yol biraz daha açar mısınız lütfen1.5 yıldır evlisiniz henüz yani eşiniz neredeyse 24.5 yaşında evlenmiş.
Bana göre erken yaşta evlenmiş.
Kendini henüz hazır hissetmiyor olabilir.
Ve bunu nasıl doğru ifade edeceğini bilemiyor olabilir.
Bu şekilde üstüne gitmek doğru değil.
Farklı yollar bulmanız lazım konuşmak kendinizi ifade etmek için.
olamayacak kadar genç 40 yaşında kaynana mı olur ayol
Bu kadın kaç yaşında evlenmiş te 26 yaşında oğlu var yukarıdaki mesaj bi önceki konunuzdan27-26 ben 27
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?