Çocuk istemeyen nişanlı

melisa9292

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
2
-6
1
Öncelikle herkese Hayırlı Ramazanlar.

1 yıldır ilişki içindeyim, yakin bir zamanda nisanlandik ve evlilik yolunda ilerliyoruz. Nişanlımla aramda 21 yaş var. İlişkimizin ilk başlarında evlilik yoluna gireceğimizi hic düşünmemiştim, çok mutluydum ve aşık oldum. Çevrem yaş farkına anlayış gösterdi, nişanlımla aramdaki saygı ve sevgiyi gördükten sonra... Eşimin ilk evliliğinden bir tane cocugu var.

Aylar evvel çocuk konusundan bahsettik. Yaşının yeniden çocuk sahibi olmak için geç olduğunu, kesinlikle bunu istemediğini söyledi. O zamanlar evlilik düşünmüyordum ve ben de dedim ki, "ben kesinlikle çocuk istiyorum. Bunu zamana bırakalım henüz konuşmak için çok erken"

Ama nisanlandik bile. Dün çocuk konusunu actim. Bu konudaki fikrimi biliyorsun dedi. Peki ne yapacağız dedim? Fikirlerimiz hep değişebilir dedi. Ben de dedim ki, evet belki ben de çocuk istemeyecegim, ya da belki sen isteyeceksin.

Ben dünden beri üzülüyorum :KK43: çocuk istediğimden emin miyim değil miyim bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Sizce ne yapmam gerekir? Bir arkadaşımla konuştum, sevgi daha önemli dedi. Ama böyle nasıl olacak :KK43: cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben 27 yaşındayım nişanlım henüz 48 oldu.

--- Kişiliğime ve nişanlıma yapılan hakaretlere üzüldüm ne yalan söyleyeyim, beni korumak istemenizi de elbette anlıyorum.

Fakat aile konusunda çok ama çok üzüldüm. Kiminiz babam yaşında dediniz, kiminiz seni anan baban uyarmadı mı dediniz. Benim annem ve babam hayatta değiller. Elbette hayatta olsalardı onlara ben de danışmak isterdim. Beni en çok üzen bu oldu.

Yinede şu Ramazan gününde derdimi okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:

1 yıldır ilişki içindeyim, yakin bir zamanda nisanlandik ve evlilik yolunda ilerliyoruz. Nişanlımla aramda 21 yaş var. İlişkimizin ilk başlarında evlilik yoluna gireceğimizi hic düşünmemiştim, çok mutluydum ve aşık oldum. Çevrem yaş farkına anlayış gösterdi, nişanlımla aramdaki saygı ve sevgiyi gördükten sonra... Eşimin ilk evliliğinden bir tane cocugu var.

Aylar evvel çocuk konusundan bahsettik. Yaşının yeniden çocuk sahibi olmak için geç olduğunu, kesinlikle bunu istemediğini söyledi. O zamanlar evlilik düşünmüyordum ve ben de dedim ki, "ben kesinlikle çocuk istiyorum. Bunu zamana bırakalım henüz konuşmak için çok erken"

Ama nisanlandik bile. Dün çocuk konusunu actim. Bu konudaki fikrimi biliyorsun dedi. Peki ne yapacağız dedim? Fikirlerimiz hep değişebilir dedi. Ben de dedim ki, evet belki ben de çocuk istemeyecegim, ya da belki sen isteyeceksin.

Ben dünden beri üzülüyorum :KK43: çocuk istediğimden emin miyim değil miyim bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Sizce ne yapmam gerekir? Bir arkadaşımla konuştum, sevgi daha önemli dedi. Ama böyle nasıl olacak :KK43: cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Doğru ne yapsın 3. Bir çocuğu. Diğer eşinden olan çocuğu var, siz varsınız. Aradaki yaş farkı normal bir fark değil ki benim algılarım kabul etmiyor bunu. Kusura bakmayın ama ben erkek olsam ve 21 yaş küçük biriyle evlensem çocuk bakacak yaşı çoktan geçmişimdir. Adam haklı

Kaç yaşındasınız?
Nişanlınız kaç yaşında?

Arkadaşın manyak mı? Sevgi daha önemliymiş blah blah. 21 yaş fark olan biriyle neden evleniyorsun? Şaka gibi cidden. Sanki dünyada erkek kalmadı. Evlenirsem adam demeyecek mi sana bile bile evlendin evlenmeseydin diye? Eni sonj boşanırsınız. Sırf adınız evlendi olsun diye mi evlenşyorsunuz siz?

Kocanı bilmem ama sen zamanla çocuk isteyeceksin ki hakkın zaten. Onun çocuğu var oh rahat. Anne olmak çocuk sahibi olmak senin de hakkın. Şu an düşünmeyebilirsin nişanlısın. Evlendikten 2-3 sene sonra başlarsın düşünmeye

katiliyorum.

M melisa9292 ssimdicocuk istemeyebilirsin ama 30 civari biyolojik saatin calismaya baslayacak ve iateyeceksin. istemeyen kadınlar var tabi ama sayilari cok az. ben olsam bile bile bu yola girmezdim. evet cocuk cok zor ama sevgisi de inanilmaz.

Bir süre sonra siz de isteyeceksiniz, biyolojik saat diye bir gerçek var. Arkadaşlarınızın yakınlarınızın çocuğunu kucağında gördükçe anne olma duygunuz ağır basacak. O zamanla istemeyecek onu kabullenin, kafanızda o da ister gibi bir düşünce varsa atın. Onun zaten çocuğu var o işi halletmiş şimdi genç karısıyla hayatını yaşamak istiyor, yeniden çocuk bakma büyütme sorumluluğu istemiyor. İlerde mutsuz olacaksınız gibi duruyor

48 mi?:ruh:
Çok fazla bir yaş..
Bence 48 yaşından sonra nişanlınız çocuk sahibi olmaz. 7 yıl sonra yaşlı sınıfına girecek.
Fikri de değişmez.

Çok zor. Çok.. hatta imkansıza yakın..

Son düzenleme:

Çocuk istemen gayet normal yaşın genç anne olmak istiyorsun ve belliki hepte istiyceksin ama o istemezse mutsuz olabilirsin yani bunu göz ardı edip seviyorum ama istemiyor diye çocuk istemiyorum diyemezsin

Ne gerek var baban yaşındaki bi adamla evlenmeye..
Adamın Çocuğu var tabi yapmak istemez başka.. farkında değil misin senin isteğin burada önemsenmiyor
Davul bile dengine gidip kendi yasitini bul
Aşk meşk bunlar gelip geçici
Biraz mantık süzgecinden geçir bu evliliği

1. Cocugu mocugu gectim, 27 yasinda genc bir insan neden 48 yasinda biriyle evlenmek ister?

2. Adam hakli. 48 yasinda simdi, 50 yasinda baba mi olsun? Cocuk 10 yasina gelince adam 60 yasinda olacak, cocuga enerjisi olmayacak ki. 50 yasinda baba olmak dogaya aykiri, bebege cocuga enerji kalmaz. 50 yasinda bir adami baba yapmak istemek zaten sacma. Sen 65 yasinda bir adamin ergen cocuga yetecegini gercekten dusunuyor musun?

Bu kadar abes bir duruma baska yorum yapmiyorum. Adam genc, akilsiz bir kadin bulmus sefasini suruyor haydi sizin derdiniz ne ki amcayla evlenmek istiyorsunuz? 50llik amcayi kolunuza nisanli diye taktiniz, aileniz arkadaslariniz bu ne demedi mi? Allah akil fikri versin.

Çocuğu olan birinin 50 yaşında çocuk istememesi çok normal.Aynı şekilde 27 yaşında ki bir kadının anne olmayı istemesi de.Gercekten iyi düşünüp karar vermelisiniz.Belki ilk başlarda o heyacanla istemeyebilirsiniz ama 3 5 yıl sonra istediğiniz de ne olacak.Esinizin yaşı daha da ilerlemiş olacak çünkü.Adam baştan söylemiş çocuk istemediğini eğer ilerde bunu sorun edecekseniz yolunuzu ayırın.

Cocuk 20 yaşina geldiginde, eşiniz yaşarsa neredeyse 70 yaşinda olacak, cocuk istememesi gayet normal degil mi?

Daha nişanlisiniz ustelik, yine de 48 yasinda cocugu dogdugunu dusunsek bile, 10 yasinda cocugu varken kendisi 58 yasinda olacak, babasi degil dedesi gibi ve belki o cocuga enerjisi yetmeyecek.

Tamam saygi sevgi iyi guzelde vazi gercekler var sonuçta.

İkiniz de net davranmak yerine birbirinizi zamanla değiştireceğinizi umuyorsunuz sanırım. Çocuk istiyor muyum istemiyor muyum bilmiyorum diyen insan %99 çocuk isteyecektir, çevremde gördüğüm bu. Gerçekten çocuk istemeyen insanlar kararsız değiller çünkü, kendilerine göre mantıklı sebeplerle bu kararı çoktan almışlar ve hayatlarına giren insana göre de değiştirmiyorlar. Nişanlınız böyle bir örnek mesela. Belli ki çocuk istemeyecek. Şuan yaşının geç olduğunu düşünüyorsa, gittikçe gençleşmeyecek. Adam net. Siz net değilsiniz.

Adam ebeveyn olma hissini yaşamış, tekrar bunu tatmak gibi bir arzusu olmamasını anlarım. Sizse kendinizi bu hissi asla tadamayacağınız bir ilişkiye adamak mı istiyorsunuz? Eşiniz bir baba... Ama onun isteği doğrultusunda siz hiç anne olamayacaksınız o zaman. Bunları kaldırabilecek misiniz? Onun bir evladı var, yıllar geçtikçe çocuk özleminiz depreştikçe, onun çocuğunun olması ama sizin olmaması durumu ona karşı öfkelenmenize, ondan soğumanıza sebep olur mu? Aslında çocuk isteyen biriyseniz, durum böyle olacak çünkü.

Denk değilsiniz; yaş ve yaşanmışlık farklarınız denkliğinizi feci derecede bozuyor. Evet, sevgi öneli ama o sevgiyi baki kılmak daha önemli ki, önyargılı görünmek istemem ama sizin durumunuzda o sevgiyi korumak zor olacak gibi düşünüyorum. Bugün karşınızda aşık olduğunuz adam, bir gün gelir sizi bir çok duygudan mahrum bırakmış bir adam gibi görünebilir gözünüze.

sizin derdiniz ne ki amcayla evlenmek istiyorsunuz? 50llik amcayi kolunuza nisanli diye taktiniz, aileniz arkadaslariniz bu ne demedi mi? Allah akil fikri versin.
Güldürdün beni ya 😂😂

Amca mamca diye😂

Ben olayın şokuyla yorum yazamamıştım. Yorumun beni şoktan alıp gülme krizine soktu.

🤣

Nişanlınızın çocuk istememesi çok normal. Ununu eleyip eleği asmış. Artık çocuk peşinde koşturmak yerine keyfine bakmak ister. Ben 50 olsam öyle isterim sanırım. Çocuk 15 20 yaşlarına geldiğinde okulu, dershanesi, ergenlik bunalımlarıyla uğraşacak durumda olmaz. Evlilik için ömür boyu imza atıyoruz. Geleceği de düşünün.

Adam çocuk istemeyebilir. Yaş itibari ile evet ben bu sorumluluğu almak istemiyorum deme hakkı var. Ama seninde istiyorsan çocuk sahibi olma hakkin var. Zamana bırakıp kendini tüketme. Net bir şekilde konusun. Ve herkes söylemiş ama aranızdaki yaş farkı gerçekten çok fazla. Hayatın farklı dönemlerindesiniz. Hayattan beklentileriniz istekleriniz farklı. Yani siz evlilik işini tekrar düşünün

Back
X