• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk istemeyen nişanlı

Yok elbette herkesin dusuncesi ayni olamaz ama benim egitimim ve okudugum kitaplarin yaninda inandiklarim da herhangi bir dusunceye sahip insana “zina yapiyordur” denemez. Dersem ne okuduklarimin kiymeti kalir,ne aldigim egitimin,ne de inancimin. Hepsi bosa gider. Bence siz de her ne dusunurseniz dusunun,bir gruba zinaci demeden once inancinizi,egitiminizi ve okuduklarinizdan ogrendiklerinizi tekrar sorgulayin. Ayni fikirde olmamamiz bir yana saygili olmak durumundayiz cunku.
Direkt söylemedim zaten mantık çerçevesinin farkındayım. Söylediğim gibi o an aklıma gelen 2 tane olumsuz özellik yazmışım..( bana göre olumsuz) saygıya gelince kimseye kişisel olarak veya doğrudan saygısızlık etmedim. Tam tersi siz bana ima ettiniz ama sorun değil herkes bilir. Saygı konusunda bana haksızlık ettiğinize inanıyorum biraz. Öğrendiklerimi her zaman sorgularım. Doğruların bazıları her zaman nettir bazıları zamana göre insanlara göre değişebilir ellbette... benim herkesin fikrine saygım var

Aranızdaki yaş farkı çok fazla. Hadi diyelim çocuk yaptın tek başına mı büyüteceksin? Bu adamdan hayır gelmeyeceği bariz belli. Bence yol yakınken vazgeç. Sevgi önemliymiş falan öyle olmuyor bu işler ilerde anlayacaksın.

Ben 28 nisanlim 36 yaşında ama allah nasip ederse çocuk istiyoruz demiyoruz ki çocuk da ne ve sen benle yasitsin pırıl pırıl genç kızsın isticeksinisticeksin ozenceksin ve yaş farkı acayip fazla acayip bir kez daha evlenmeyi düşün derim sadede sana ilgisi anne baba şevkati gibi de geliyo olabilir çünkü annem.babam yok demissin arkana sığınak dayanak gibi gel.iste olabilir ama ilerde pişman olursun

Buradaki amca vs muhabbetini çok avam buldum. Aşkın yaşı olmaz.
Ama evlilik aşkı aşan bir nevi sözleşmeli bir kurum.
Çocuk istemek nasıl sizin hakkınızsa, istememek de adamın hakkı.
Haliyle böyle bir çıkmaz varsa evlenmeyeceksiniz, çözüm bu.

Buradaki amca vs muhabbetini çok avam buldum. Aşkın yaşı olmaz.
Ama evlilik aşkı aşan bir nevi sözleşmeli bir kurum.
Çocuk istemek nasıl sizin hakkınızsa, istememek de adamın hakkı.
Haliyle böyle bir çıkmaz varsa evlenmeyeceksiniz, çözüm bu.
Ya nasıl yaşı olmaz? Biz anne babalarımız la yaşıt kişilere amca teyze diye hitap ederiz, siz nerede yaşıyorsunuz ki bunu bilmiyorsunuz?
Konu sahibi duygusal bir boşlukta anne babasını kaybetmiş doğruyu göstermeliyiz kendisine yoksa ilerisinde çok mutsuz olacak.

Bence ayrıl annen baban hayatta olsa asla istemezlerdi böyle bi evlilik yapmanı
Hem evlenmiş boşanmış sen önceden evlilik yaptınmı ilk mi
Eğer ilk evlilğğinse çok zorluklar çekersin
Nişanlın ister istemez ilk eşiyle görüşçek çocuğu için bişey olcak gitcek sen daha gençsin çok
Nişanlın çocuk istemicek hiç bi zaman anne olamıçaksın değişmez fikri ayrıl kesinlikle
İlerde çok pişman olursun şuan herşey güzelmiş gibi gelebilir ama öyle olmıcak ilerisi için

Ya aranızdaki yaş farkının bence bi onemi yok arada sevgi var ama cocuk konusu ilk zamanlar sorun olmasa da ilerde senin icin cok sorun olcak bunları iyice bi dusun o zamannda evlat ssahibi de olmus. Dusunsene onun da çocuğu olmams olsaydi belki senden isticekti. Senin neden anne olma hakknı elinden almaya çalışıyor ki ilerde pisman olcagin seyler yapma derim otur bi dusun ayrıntılı eger cocuk istediginden eminsen ya onu bu konuda ikna et ya da yol yakinken sen vazgec

Öncelikle herkese Hayırlı Ramazanlar.

1 yıldır ilişki içindeyim, yakin bir zamanda nisanlandik ve evlilik yolunda ilerliyoruz. Nişanlımla aramda 21 yaş var. İlişkimizin ilk başlarında evlilik yoluna gireceğimizi hic düşünmemiştim, çok mutluydum ve aşık oldum. Çevrem yaş farkına anlayış gösterdi, nişanlımla aramdaki saygı ve sevgiyi gördükten sonra... Eşimin ilk evliliğinden bir tane cocugu var.

Aylar evvel çocuk konusundan bahsettik. Yaşının yeniden çocuk sahibi olmak için geç olduğunu, kesinlikle bunu istemediğini söyledi. O zamanlar evlilik düşünmüyordum ve ben de dedim ki, "ben kesinlikle çocuk istiyorum. Bunu zamana bırakalım henüz konuşmak için çok erken"

Ama nisanlandik bile. Dün çocuk konusunu actim. Bu konudaki fikrimi biliyorsun dedi. Peki ne yapacağız dedim? Fikirlerimiz hep değişebilir dedi. Ben de dedim ki, evet belki ben de çocuk istemeyecegim, ya da belki sen isteyeceksin.

Ben dünden beri üzülüyorum :KK43: çocuk istediğimden emin miyim değil miyim bilmiyorum ama çok üzülüyorum. Sizce ne yapmam gerekir? Bir arkadaşımla konuştum, sevgi daha önemli dedi. Ama böyle nasıl olacak :KK43: cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ben 27 yaşındayım nişanlım henüz 48 oldu.

--- Kişiliğime ve nişanlıma yapılan hakaretlere üzüldüm ne yalan söyleyeyim, beni korumak istemenizi de elbette anlıyorum.

Fakat aile konusunda çok ama çok üzüldüm. Kiminiz babam yaşında dediniz, kiminiz seni anan baban uyarmadı mı dediniz. Benim annem ve babam hayatta değiller. Elbette hayatta olsalardı onlara ben de danışmak isterdim. Beni en çok üzen bu oldu.

Yinede şu Ramazan gününde derdimi okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ayrıl, mutsuz olursun. Yaşına ve isteklerine uygun biriyle evlen. 21 yaşındasın üstelik çok daha iyisi çıkar karşına. Onun hayatı bitmiş genç bir kadınla ömrünü tamamlıcak. Kendini düşün onu değil. Üstelik de bencil, çok pişman olursun.

Sizin ilerde cocuktan cok daha baska sorunlariniz olcak 32 yasinda 45 yasinda bir insan benle görüsmek istedi benle, babam gibi duruyordu yanimda. Igrenc geldi ve görüsmeyi kestim. Yanlis yoldasiniz bence

Back
X