Çocuk istemeyenler...

BirazDeliyim

Özgürüm özgür!
Kayıtlı Üye
15 Mart 2016
58
37
18
Merhaba,33 yaşında 4 yıllık evliyim,üniversite mezunuyum ama bir işime yaramiyor,kpss ye girdim olmadı,üniversiteyi bitirene kadar özel sektör de çalıştım,sağlık sebebi ile ayrildim isimden,çalışmıyorum şu an ama iş ariyorum,eşim ve etrafımizdaki herkes benden çocuk beklerken ben istemiyorum,çocuksuz evlilik olamaz mı,ben kendimi hiç anne olabicekmisim gibi düşünmüyorum,eşim çok istiyor ama ben ona kendimi hazır hissetmediğimi söyledim,soranlara da daha zamanımız var diyorum,bazen istiyor gibi oluyorum sonra yok olmaz diyorum,eminim buradaki bir çok kadın da benim düşüncemi onaylamayacaktir ama ben kendi ayaklarım üzerinde durmadan çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum ve gerçekten çocuk sahibi olmak beni çok korkutuyor,benim gibi düşünen,bu durumu yaşamış ama sonradan pişman olan arkadaşlar varsa ya da bu şekilde düşünmeme beni iten sebebin ne olduğunu anlayabilen arkadaşlar varsa fikirlerini paylaşabilir mi?

Çevre baskısından soyutlayın kendinizi.
Belki de iş sıkıntısı yüzünden bunalmışsınızdır ve bu düşüncelere sürüklenmişsinizdir.
Elbette çocuğunuz olsun istersiniz ama bunu başkalarından fikir alarak yapmayın.
Tamamen hazır hissettiğinizde zaten akıl danışmazsınız, belki süpriz olarak gelir.

Bizim memlekette soylenecek sey mi bu? Bosanmak uzereysen bile giderayak hamile kalman lazim. Maddi durummus cocuga nasil bakacagimmis bosverip "dunyaya gelen buyuyor" diyeceksin. Oyle cocuk yapmayi istememe gibi bir luksun yok ;)

Ama suna karar vermen lazim. Hic cocuk istemiyorum mu, gelecekte istiyorum mu... Kadin vucudu belli bir yastan sonra kendini naza cekiyor biliyorsun. Ona gore bir plan yap bence.

Bizim memlekette soylenecek sey mi bu? Bosanmak uzereysen bile giderayak hamile kalman lazim. Maddi durummus cocuga nasil bakacagimmis bosverip "dunyaya gelen buyuyor" diyeceksin. Oyle cocuk yapmayi istememe gibi bir luksun yok :KK66:

Ama suna karar vermen lazim. Hic cocuk istemiyorum mu, gelecekte istiyorum mu... Kadin vucudu belli bir yastan sonra kendini naza cekiyor biliyorsun. Ona gore bir plan yap bence.
Bu lafın o kadar dogru ki. Okulda ogretmen arkadaslarla cok samimiyiz ufak bir okul. Onlara biraz bahsetmistim evliligimdeki problemlerden. Belki bosanabilecegimizden falan. Yaa haala bebek yap diyorlar ikide bir. Ben mutsuz evliliğe ikinci bi bebek yapmam neden yapayim ki diyorum. Oyle degil işte sana kalacak olan cocuklarindir. Kizinin bi kardeşi olsun. Diyorlar. Bunlar da OGRETMEN

Niye hic anne olabilecek gibi düsünmüyorsunuz?
Bazen istiyorum diyorsunuz.. sonra akliniza ne geliyor da vazgeciyorsunuz?
Korkulariniz hangi yönde?

Hic cocuk sahibi olmak istemiyor olsaydiniz ozaman korkuyorum veya arada istiyorum gibi celiskili durumlar icerisinde olmazdiniz.

Ben de 2. bebek için aynı siz gibi git gel yaşıyorum. Maddi durum ya da hakkıyla bakabilir miyim korkusu değil yaşadığım. Tamamen siyasi durumumuzdan endişeliyim. Hatta bazen kızım için bile üzülüyorum. Sırf bebeğim olsun diye böyle bir dünyaya çocuk getirir mi insan? Onu koruyamamaktan endişe ediyorum.

Diğer üyelerin de de dediği gibi karar vermeniz lazım. Bebeği hiç mi istemiyorum? Yoksa şimdi mi istemiyorum? Bu kararla birlikte hayatınıza yön vermeniz daha kolay olacaktır. Allah hakkınızda en hayırlısını versin.

Bence çocuksuz evlilik olur neden olmasın ama ülkemizde bu konuda anlayis çok farklı.
Ancak iyi düşün ve karar ver çünkü kadınlar 35 yaşından sonra riskli gebelik durumuna girerler.

Çocuk sahibi olmak veya doğurmak isin en kolay yanı ama yetiştirmek terbiye vermek ömrün yettiğince sorumluluğunu üstlenerek iyi bir evebyn olmaya calismak çok çok zor,uç çocuğum var dördüncüye hamileyim cocuklarimi çok seviyorum her anne gibi,yaslarida küçük peşpeşe olunca birde çok zorlaniyorum ama biliyorum ki ne kadar zorlansamda aslinda şuan en rahat yillarim çünkü gelecekte şuan ki gibi onlari koruyup kollayamam beni ne kadar dinlerler,verdiğim terbiyeyi ne kadar alirlar bilemem...demem oki evlatlami evlatsizliklami imtihan daha zor deseler evlatla olan derim cidden anne babalik dünyanın en zor mesleği ve siz siz olun kendinizi bu zor mesleğe hazir hissetmeden çocuk sahibi olmayin...umarim icinizi sahada karartmamisimdir....diş etkenlere de kulak tikayin evladinizi yetiştirecek olan sizsiniz o kişiler değil,esinizlede bu konuyu konusun kendi babaliga hazir hissetsede aslında annenin çocuk üzerinde rolü daha çok olduğu için çoğu sorumluluk sizin olacak ve kendinizi bu sorumluluğa hazir hissetmeden çocuk istemediğinizi esinize kesin bir şekilde dillendirin bence

Şu an evli değilim gerçi ama evlensem de çocuk konusunda şimdiden tereddütteyim.çok muhteşem yetişmedim ve onu nasıl yetiştireceğşm kaygısı ,becerebilir miyim bilmiyorum daahası kendimi yok etmekten korkuyorum daha yapmam gereken çok şey vr yaş geçiyor yanı sıra ülkeye savaş gelirse ya...amaan ne bileyim hele bir evleneyim bir daha düşüneceğim ama bildiğim bir şey varsa çocuk yetiştirmek gerçekten çokçok zor olmalı...cennet anaların ayakları altındadır sözü boşuna değil

32 yim 2 yıl olucak evliyim şükür çok iyi bi evliliğim var ama çocuk istemiyorum. Ve sizin de istememeniz normal nasıl ki istemek normalse. Türklerde bu çocuksuz evlilik mi olur kafası bunu çok net gözlemledim. Çok da güzel oluyor valla. Bir ömür o sorumluluğu alamam ben bir iki yıl değil ki. Çocuk bakmak çok zor insan kendine bunu niye yapar ki diyorum, asla anlayamıyorum.

Tabiki karar senin ama esinde istiyormuş Bunu da göz ardı etme sonuçta ara ara istiyorsun ve sende biliyorsundurki 3 5 sene sonra gebelikte risk olusma basliyo gbi herseyi düşün ve kararını ver tabi en mutlu olacağın şekilde... umarım senin için en güzel kararı verirsin ii günler

Şu an evli değilim gerçi ama evlensem de çocuk konusunda şimdiden tereddütteyim.çok muhteşem yetişmedim ve onu nasıl yetiştireceğşm kaygısı ,becerebilir miyim bilmiyorum daahası kendimi yok etmekten korkuyorum daha yapmam gereken çok şey vr yaş geçiyor yanı sıra ülkeye savaş gelirse ya...amaan ne bileyim hele bir evleneyim bir daha düşüneceğim ama bildiğim bir şey varsa çocuk yetiştirmek gerçekten çokçok zor olmalı...cennet anaların ayakları altındadır sözü boşuna değil
Bendeki cocuk istegi de hep kotu gecen cocuklugumdan kaynaklaniyor. O kadar mutsuz bir cocukluk,genclik ve sonrasi yasadim ki "mutlaka cocugum olmali benim" dedim.
Mutlu,huzurlu küçük insanlar etrafimda olsun istedim.
Bilemiyorum belki bu düşünce de yanlistir.

ben de 4.5 senelik evliyim
sadece çok nadir zamanlarda çocuk düşüncesine ılık bakıyorum :) sıcak da değil :D
hormonlarımın etkisi geçince istek de geçiyor
yaşım 26
eşim 2 sene süre verdi geçen gün konuşurken
2 sene sonra isteyeceksin di mi diyor.

içimi şişirdi afakanlar bastı o öyle deyince
2 sene sonra da ister miyim bilmiyorum ya
bıktım milletin facebook sayfamda çıkan çocuk fotoğraflarından böğğ geldi girmiyorum facebooka bile
başka bi hayat benim istediğim

eşine de üzüldüm açıkcası adam çocuk istiyor , eger evlenmeden önce cocuk istemediğini söylemeseydin ben seni kesin boşardım, çiftler bu konuyu önceden konuşmalı, ha eger önceden uyarmış olmana ragmen bıle bıle evlendıyse şimdi ısrar etmek anlamsız.

Bende ilerde evliligimde cocuk istemiyorum. Daha simdiden evleneyim cocugum olsun diye gezen arkadaslarim var ama ben yapamam.
Yani onu karninda tasimak dogurmak emzirmek aci cekmek buyutmek .
Bir yere gidersin pesinde kosmak her an elin ustunde olacak felan.
Abovv icim daraliyor.
Bence 1 sebebide kardesin felan gec dogduysa belki onun zorlugunu gorup etkilenmisiktir.

İstememen gayet normal de yaşın genç değil inşallah ilerde istediğin Zaman çocuğun olur hemen , etrafımda çoğu insan kardeşim dahil çocuk için uğraşıyor

Ben çocuğu düşünmeye fırsat bulamadan hamile kaldım. Düşünmem gerekseydi yapamazdım herhalde, cesaret edemezdim. Şimdi 2. Çocuk kesinlikle düşünmüyorum. Bunun ekonomik,siyasi tarafları var elbette ama en baskın sebep ekolojik sebepler. Dünyadaki kaynaklar belli ve biz insanlar bu kaynaklar sınırsızmış gibi çoğalıyoruz. Bu kadar çoğalmaya gerek yok bence. Birde son dönemlerde sürekli yenisini aldığımız iğrenç taciz haberleri beni herşeyden korkutur oldu. Çok karamsar gelmiş olabilir yazdıklarım ama gerçekten yapabilirim diye düşünmeden çocuk yapmak zor artık.

Back
X