Çocuk istemiyorum ama ..

ben yıllarca evlat hasretiyle yanmış bir anneyim..tüp bebek yönetimiyle kavuştum çocuklarıma..bu anlatılmaz yaşanır derler ya aynen öyle..

şimdi iki evladım var ama bu arkadaşın daha önceki bir cümlesi ve şu son cümlesi beni bile çok yaraladı inanın..o günleri hatırladım,yaşadığım acıları hatırladım..

herkes şanslı olamayabiliyor! bunu iki de bir dillendirmek de amaç ne onu da bilemedim..kırıcı olmaktan öteye gitmiyor..

insanlar keşke iki düşünüp bir konuşsa..

Son düzenleme:
Eşimle konuştum kızlar ikimizde nedenlerimizi ortaya koyduk ve çocuk konusunu kapattık kazanan ben oldum şimdilik

lütfen canım istemiyorum diye söyleyip durma.hayırlısı de.benim bir tanıdığım çocukları hiç sevmem derdi.üst katlarında oturan çocukların ayak sesini duydukça bacaklarınız kırılsın diye bağırırdı.evlendi çocuk istemiyorum dedi durdu.aradan bir kaç sene geçip çocuğu olmayınca telaşlandı,çareler aradı ama 20 yıllık evli çocuğu olmadı

Bence hiç bir kadın sırf eşi istiyor , aileler baskı yapıyor diye
anne olmasın/olmamalı.
Gerçekten kendinizi ne zaman hazır hissederseniz
o zaman anne olmaya karar verin ve hamile kalın.
Hazır olma durumu baba adayı için de geçerli.
Baba adayı da babalığa kendisini hazır hissederse
o çocuk mutlu bir ortamda büyür.
Çünkü çocuk olayı bambaşka bir olay.
Dünyaya yeni bir birey getirmek onu sadece fiziksel anlamda
büyütmek demek değil.
Ya da başka bir deyişle çocuğun sadece maddi ihtiyaçlarını karşılayarak anne baba olunmuyor.

Anne baba olmak çok ama çok büyük sorumluluk gerektiren , fedakarlık gerektiren bir durum.
Hayatta hiç bir şey anne baba olma işinden daha önemli değil.

Onun için her zaman diyorum, çocuk yaparken iki kez düşünülmeli,
bir kez karar verilmeli.

Son düzenleme:
çocuk olmadan aile olunmuyor aile olunduğu sanılıyor

Sizin çocuğunuz olmasaydı ne olacaktı acaba aile olmayacakmıydınız yada eşiniz sizi kapının önüne mi koyacaktı çok merak ediyorum yada önceden bir travma taciz gibi birşey yaşadığınız için çocuk istemeseydiniz . Ama sırf eşiniz istiyo eşim beni bırakmasın evine bağlansın diye yinede doğururmuydunuz.

annemin komşusunun çocuğu yok.durumlar da çok iyi.kardeşlerine yeğenlerine sürekli yardımcı oluyor.yeğenlerini okutuyor.illa herkes anne olacak diye bir durum yok.

eşinle olayı hallettiysen sorun yok buradaki gereksiz konusanları da ciddiye almazsın olur biter

ne kadar büyük ve boş konuştuğunuzun farkına ne zaman varacaksınız acaba

konu sahibi tamam hamile kalmaya karar verdim dese de hepimiz rahatlasak :)

kaş yapayım derken göz çıkarıyo insalar farkında değiller.

Son düzenleme:

dost acı soyler kısmı dogru da keske bır de tarafsız soylese
ana olmak isteyipte olamayanlar ne icin dogmus keske onu da acıklasaydın

Son düzenleyen: Moderatör:
konu sahibi tamam hamile kalmaya karar verdim dese de hepimiz rahatlasak :)

kaş yapayım derken göz çıkarıyo insalar farkında değiller.

aynen....

misal ben geceleri uyuyamıyorum konu sahibi çocuk yapacak mı yapmayacak mı diye

başkaları da o kadar dert etti galiba :26:

fikrinize saygı duyarım kendinze göre düşünceleriniz vardır ama neden katısınız bu kadar çocuk fikrine ?ilerde fikrinizi değiştirip anne olunca şuan ki düşünceniz saçma gelicek bence bebek bi evi mutlu bi ev yapıyo şansıyla bereketiyle geliyo uyuması yemesi içmesi gülmesi huzur veriyo seninle uyuması annelik gerçekten çok güzel canım asla düşünmüyorum deme şuan değil belki ama sonra eminim ben anne olmak isticeni çünkü kadınların doğasında var gibi bişey

Herkesin kendi tercihi. Ne beni ne aile değilsiniz diyerek kucumseyen arkadaşı ne de baskasını bu tercih ilgilendirir...
Konu eşini cocuk istemediğine nasıl ikna edebileceği iken, bazı arkadaşlar soruyu 'cocuk fikrine nasıl alışabilirim' olarak algılamışlar.
Kendi fikirlerinizi bırakıp soruna odaklanın derim... Kendi fikirleriniz de size kalsın...
Önemli olan sizin onları ne gördüğünüz degil onların kendilerini nasıl hissettikleri.
Ve onlar kendilerini aile olarak hissediyorlarsa olay kapanmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sizin ki dobralık değil, kendi gibi düşünmeyeni dışlamak...
Kendi adıma çocuk sahibi olunca çocuk istemeyeni daha iyi anladım ve hak verdim. Demek sizin hayatınız kolay çocuk isteyince şıp diye oluyor, 2. çocuk istemiyorsunuz istediğinizde o da olacak. Çocuğunuzunda pek zorluğu yok demek ki. Maddi anlamda sıkıntınız da yok.

Ama hayatta her şeye kolay yoldan sahip olmayanlarda var. Çocuk sahibi olmak için senelerini verenler var. Zor bir çocuğa sahip olup onun hastalıkları rahatsızlıkları ile uğraşanlar var. Engelli çocuğu olanlar var. Dünya da çocuk yetiştirecek kadar toz pembe bir yer değil artık. Çocuk okutmak için maddi anlamda iyi olmak gerek. Hal böyle olunca tüm bunların üstesinden gelecek maddi manevi gücü olanı takdir etmek, ama çocuk sahibi olmaktan korkup sorumluluğunu almak istemeyeni de -saçma düşünceli değil- anlayışla karşılamak gerekiyor.

İnşallah eşinizle bir şekilde anlaşırsınız..Çünkü çocuk isteği öyle zorla olacak bir şey değil..İnsanın içinden gelmiyorsa zorlamanın anlamı yok.........

Allah gerçekten çok isteyenlere nasib eder inşallah......

[COLOR="yanlış istikamet msjı. bu yüzden "edit"[/COLOR]

Son düzenleme:
onu yazan ebussh değil ki ama başkası

aaa evet özür dilerim ebussh hanım. serçecik miydi neydi yazan kişi, aklım karışmış hatta o an çalışmamış resmen. bir dakika ben hemen yazımı düzelteyim. piskolataya da teşekkürler uyarısı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…