Çocuk istemiyorum ama ..

yaşamadan asla bilemeyecek.yaşayınca öğrenecek.

Bu konuya en güzel örnek Clariss :)

Ben çok yakından biliyorum

:13:
Cudana'm bilmez misin aynen yukarıda Cadıkedi'nin yazdıkları gibi düşünen bir insandım.
Ama şimdi anneliğimi de bilirsin sen di mi?
Sana da bana da maşallah......

Son düzenleme:
Benim arkadaşım çocuk dendiği an cinnet geçiren biri, gerçek manada yani bu. Asla ama asla tahammülü yok. Çocuklu olan insanlarla görüşmüyor bile.
Bir çok kez dedim, büyük konuşma, Allah bi hastalık verir tek tedavisi çocuk doğurman olur.
Ne kv ne kp ne görümce ne başka akraba kalmadı kıyameti koparmadığı. Kocasına da ağzını açtırmıyor, eşe dosta da..
Yani uygun bir dille nasıl anlatılır bilemiyorum ama o resmen çığlık kıyamet kavga gürültü milletle dalaşıyor.

canım bence böyle düşünme annelik farklı bir duygu sanki kucağında bebeğini değil de kolunu kendi vücudundan bir parçayı taşıyor gibi oluyorsun bence evleneli 3 sene olmuş neden istemiyorsun yazılanların hepsini okumadım ama bir gün de sen anne sahibi olmak istersin rabbim nasip etmez pişman olursun bak benim de şu an bir senedir olmuyor ne kadar üzülüyorum hemen düşününce olacak diye bir kaide yok ki belki hamile kalman zor olacak sonra bir bakacaksın ki yaşın ilerlemiş rabbim isteyen herkese bana da tez zamanda sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin tabi sana da

Son düzenleme:
Ben anlıyorum aslında biraz seni.
Eşin veya ailesi istiyor diye biraz zorlamışsın kendini sonra yine soğumuşsun.
Ben çocuk istemiyor sevmiyor değilim böyle çocuk delisi de değilim aslında.
Benim kaygım hayatımızın değişmesi fikri,çok korkutuyor beni.
Eşim,ben,bebek.. Elbette çok mutlu olacağım anne olunca ama korkularımı hiç yenemiyorum.
Ona yeter miyim ,becerebilir miyim vs korkularım yok.
Benim korkularım düzenimizin büyümüzün bozulması belki de gereksizdir kaygılarımız mutluluğumuz kat ve kat artacaktır.
Mükemmeliyetçi,kaygılı bir tipim çocuk bu yönümü zorlayacak gibime geliyor.
Eşimde bana böyle bir itirafta bulundu,yeni biri girecek aramıza nasıl olur bilemiyorum,bana sevgin azalır mı dedi ?
Garip garip sorular :)
Ruh dünyam anneliği nasıl karşılar tam bir bilinmez.
Gerçi herkes için bilinmez ama çocuk yapıyorlar.
Ailelere gelince ben oldukça sert davranıyorum.Kimsenin hazzı için kendi hayatıma dair karar alamam.
O baskı yapıyor bu çocuk istiyor falan ne münasebet oldu ne zaman nasıl birlikte olacağımızı da onlara soralım
..

konu sahibi arkadaşım annelik uzak geliyor size,annenizden dolayı.diğer herşey bahane belkide.bak canım.biz 3 kardeşiz en küçükleri benim.annem bir gün olsun saçımı bile okşamadı öpmedi beni.canım kızım falan,nasılsın bir derdin var mı evliliğinden kocandan yana yok sormadı.düşün nikahıma bile gelmedi işi varmış(nikahı düğünden önce yapmıştık)balık burcuyum sevilmeyi çok severim bir tatlı gülüş ömre bedeldir.annem yapmadı bunu.abimin sevdiği yemekleri yedik biz söyleyice yapmazdı,ablamla biz de abime söyleyip anneme öyle yaptırırdık.abim benden 1 sene önce evlendi gitti tarla sattı olduğu gibi verdi eline parayı.benim düğün zamanı gelince 5 kuruş para çıkartmadı.abime gittim benim sorunum değil dedi.herşeyimi kendim yaptım nasıl ezildim nasıl üzüldüm anlatamam.aradan 9 yıl geçti.2 çocucum var hiç düşünmedim nasıl anne olurum diye.çünkü ANNEMgibi olmamak benim amacım.oğlumun beslenmesine kalem kutusuna küçük mektuplar sıkıştırıyorum nasıl sevdğimi anlatıyorum ona.7 yaşına geldi büyük oğlum. ilk tırnakları ilk kesilen saçları ilk parmağı kesildiğinde sardığım yara bandı,ilk karaladığı kağıtlar,ilk gittiğimiz sinema tiyatro biletleri,hatta ve hatta onun geleceğini öğrendiğim gebelik testi vs.bunun gibi ona ait özel ne varsa saklıyorum her doğum gününde bir gazete alıp saklamak ta var birde.bunların aynılarını 2 yaşındaki oğluma da yapıyorum.hayır deli falan değilim anneyim sadece.yıllar sonra karşıma alıp çocuklarımı onların nasıl büyüdüğünü nasıl değer verdiğimi göstermek benim için ne kadar ÖNEMLİ olduklarını anlatmak için bu çabam.evet ben ne babamdan ne annemdem sevgi görmedim ne çocukken ne de şimdi en son dayağını 19 yaşımda yedim babamdan.eşim için.doğru insanla evliyim,sevgiyi ve bilmediğim görmediğim insani birçok duyguyu o öğretti bana.sevdi beni,ben değerliydim milat oldu bu.dedim ki ben asla annem babam gibi biri olmayacağım çocuklarım olacak yaşamadığım tatmadığım ne varsa onlarla yaşayacağım.sev arkadaşım hayatı sev kendini sev.anneni boşver sen kendi yaşamına bak.ben herkesin bu hayatta bir sınavdan geçtiğine inanırım.kimi paradan kimi sağlıktan kimi eşten kimi kv den kimi de anne babadan.sonuçta bizim elimizde değl onları seçmek ama senin elinde çocuklarına nasıl örnek anne baba olmak onları sevgi ve şefkatle büyütüp büyütmemek.kararına sonsuz saygım var anne olmak ya da olmamak tercih meselesi.ben anne olmayı yıllardır içimde bastırdığım beklediğim hasretini çektiğim annemden yana olan duygularımı yaşamak için anne olmayı seçtim.

ağlattınız beni annelik ancak bu kadar güzel tasvir edilir.
diyorum ya yaşamayanın asla anlayamayacağı bir duygu.rabbim hiç bir kadını analık duygusundan yoksun bırkmasın

Eşimle konuştum kızlar ikimizde nedenlerimizi ortaya koyduk ve çocuk konusunu kapattık kazanan ben oldum şimdilik

Eşimle konuştum kızlar ikimizde nedenlerimizi ortaya koyduk ve çocuk konusunu kapattık kazanan ben oldum şimdilik

merhaba canım.yenı okudum konuyu senın sebplerını gayet net anladım ancak esının neden tuttrdugunu yanı gercekten baskı altındamıymıs merak ettm acıkcası.cunku benım esımde bebek ıstıo cocukluk hayılıymıste falan.ben bır kurtaj yasadım mecburen bebeımı aldrdım uzrınden 8 ay gectı ve sımdı bebek dıe oluorum ama ben ıstedıgım ıcın.gercekten bska bı duygu.oncelerı kabustu bebek haberlerı bebekler cocukları cok sewerım o ayrı ama cocugum olsun fıkrı delrtırdı benı.sormak ıstedıgım bısı daha var hıc baktınmı kk gebelık sayfalrına dogum oykulerıne falan nıyetım cocuk yap demek dııl ama belkı sende benım gıbı kendını bastırıosundur.neler hıssedebılıcegını bı test et dıe soledım.erken olabılır benım ıcınde erken aslına bakarsan ısım yenı oturuo ewlılıgım karakterım mesela cok kıskancımdır ben:) ama okudukca arastrdıkca ıcımde kendımı bastrdıgımı anladım oyuzden sanda soledım yanlıs anlama karısmak ıcın ay dogur kadın analık ıcın wardır gıbı seler solemıs olmak ıcın dııl. herkesın kendı secımlerı durusu wardr ve saygıyı hak eder kendımden bılıorum:)konuyu esınızle kapatmıssınz bıze artık laf dusmez ama gercekten bı ıcınızdekı duyguları test edın derım ben sonrasında bıgun eger bastrdıysanız baska sekılde karsınıza cıkmasın dıe:) umarım ısınıze karsmıs gıbı olmamısımdır.

onun sebepleri ikimizin ortak birşeyi olsun istiyormuş birgün olurda ben onu bırakırsam yada bana birşey olursa benden birşeylerin onda kalmasını istiyormuş .. Çocukları olanlara özendiğini söyledi bende özenmekle olmaz çocuk doğurmakla olmaz bir düşün sorumluluklarını kaldırabilirmiyiz faln dedim oda bana hak verdi . Canım dediğim sayfalara baktım anneler bana kızmasın ama bana fazla abartı geldi ben oyle yogun duygular yaşancağını düşünmüyorum ..

kımsenın kızıcagını sanmam onlar sadece bebklerıyle cocuklarıyla daha youn duygular yasdıkları ıcın braz daha hass oluolar senıde kırmak ıcın solemıolardr zaten senınde o nıyetle soylemedıgın bellı.esın ozendıgınden ıstıosa daha bekleyebılır bence.kaldıkı bı gun onu bırakırsan cocunuda bırakcak dıılsın herldecocuk yaptysan wermezsın zaten cok bekler.sen demekkı hem ıcınde hemde kendı mantıgında hazr dıılsın ve fıkırden uzaksın haklısnda cocuk gercekten agır bı sorumluluk dourmakla olmuo.eger bı gun esının agzından gercekten baba olmak ıstedıgıne daır fıkırler duyarsan ozamn dusunmen gerebılır suan ıcın kapanmıs zaten ozamnkı fıkırlerınıde yoklarsın zaten kendını en ıyı sen tanıosun canım.umarım en ıyısı olur sızın ıcın.kv flnda ızah etmekle ugrasmayın durmu sız ıcınızı kalbınızı dınleyın suan yaptgınız gıbı en doru kararı sen ve esın alırısınz sonucta mutluluklar dılıorum:)

Siz beni yanlıs anlamıssınız, ya da ben anlatamamısım.
Ben böyle düsünüyorum demedim, her cocuk doguran anne olamıyor, evlat sahibi olmanın, sorumluluklarının bilincine varamıyor demek istedim. Bizzat birine hamilesin, annesin cocuk senin icin ne demek dedigim de bunları söyledigini yazdım. Dogurmayı evlenmenin bir geregi olarak görüyor demek istedim.

Son düzenleme:
bu yorumunuz çocuk sahibi olamayan insanlar için ne kadar kırıcı farkında mısınız. birbirini seven iki insan bir aile kurmaya yeterlidir

tam da aklımdan geçeni yazmışsın..kadınlık da annelik olarak nitelendirilmişti ve bende çok isteyip de çocuk sahibi olamayan insanlar da var biraz daha özenli olsak demiştim ama aynı şey devam etmiş..

aile olmaın şartı çocuk,kadın olmanın şartı çocuk..hani kırmızı ve siyah çadır diye bir hikaye anlatılırdı biz küçükken bilen arkadaşlar vardır..bu konudaki bazı yorumlarda buna döndü artık..

çocuk olmadan aile olunmuyor aile olunduğu sanılıyor

Arkadaşım ben senin amacını bir türlü anlayamadım.
Belli ki fedakar evladına aşık evladıyla yuvasını şenlendirmiş bir annesin..
Harika Allah nazarlardan saklasın inşallah

Ancak insanların anne olup olmamalarına neden bu kadar takılıyorsun ki?
Şu ettiğin lafı okuyup saatlerce ağlayacak insanlar vardır.
Sen anne olmak istemişsin olmuşsun mutlusun peki sayfalar boyunca verdiğin savaş nedir ?
İsteyen olur isteyen olmaz kimi çocuksuz mutlu olabilir yapısı budur çünkü.
Her kadın anne vasıflarıyla doğmuyor ki öyle olsa çocuk esirgeme kurumu olur muydu?
Çocuk olmadan da aile olunur neden olunmasın buna mahkum çiftler var ne yapsınlar boşansınlar mı?
Biraz vicdan ...
Bana sert yorum yapıyorsun derler çoğu kez kızarlar ama şu yorum kadar sert bir yorum okumadım ben.

Anneyim ama çevrenin çocuk için söylemlerinden bana da gına geliyor. Bende bir kaç yıl çocuk yapmadım acayip baskı oluyordu aileden çevreden bir keresinde biri o kadar üzerime geldi ki evet kısırım var mı diyeceğin diye susturmuştum.

Sabah Alişan ın programında da konuşuluyordu. Hale Caneroğlu 2 yıllık eşinden ayrılmış, nedeni; eşi çocuk istemediği için. Programda tıpkı buradaki muhabbetler döndü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…