Çocuk istemiyorum ama ..

Evli değilim . 22 yaşındayım. Okuyorum.
2yıldır bir ilişkim var.
3 yıl sonra evlenmeyi planlıyoruz ama tabi ki nasip.
Ben evlendiğim ilk geceden çocuk sahibi olmak istiyorum ama erkek arkadaşım 3 yıl istemiyor. Evliliğin tadı çıksın diye.
Anlaşma yapmadık , yapmam da .
Bir anlaşma yapmak bana göre saçmalık.
Ömür boyu çocuk istemeyen kimseye rastlamamıştım.
Çocuk neşedir , sorumluluktur.
Evli olmamama rağmen şunu söylüyorum ki çocuk sahibi olmak için kariyer bile düşünmem .
Ben ailenin en küçük çocuğuyum. El bebek gül bebek cinsinden büyüdüm. Öyle büyük sorumluluklar hiç yüklenmedi bana. Hala küçük bir kız çocuğu gibiyim , kendime zor bakarım :D Ama evlendiğim gün bunu kaldırarak evleneceğim. Ama anne olmayı öyle çok istiyorum ki.
Mis gibi kokan bir çocuğum olsun istiyorum. Annem gibi anne olmak istiyorum.
İnşallah sizde istediğiniz gibi mutlu olursunuz . Hakkınızda hayırlısı olsun.

2yıldır bir ilişkim var.
Ben evlendiğim ilk geceden çocuk sahibi olmak istiyorum ama erkek arkadaşım 3 yıl istemiyor. Evliliğin tadı çıksın diye.
Evli olmamama rağmen şunu söylüyorum ki çocuk sahibi olmak için kariyer bile düşünmem .
Ben ailenin en küçük çocuğuyum. El bebek gül bebek cinsinden büyüdüm. Öyle büyük sorumluluklar hiç yüklenmedi bana. Hala küçük bir kız çocuğu gibiyim , kendime zor bakarım :D Ama evlendiğim gün bunu kaldırarak evleneceğim. Ama anne olmayı öyle çok istiyorum ki.

ya şöyle yazsınlar, canımı yesinler. ne güzel önce kendi isteğini ve yapmayı düşündüklerini yazmış, sonra da "İnşallah sizde istediğiniz gibi mutlu olursunuz . Hakkınızda hayırlısı olsun" diyerek bitirmiş. ne diretme var ne sorgulama var ne çıkıntı bir söz var. kendi adıma teşekkür ederim.:46:

ya şöyle yazsınlar, canımı yesinler. ne güzel önce kendi isteğini ve yapmayı düşündüklerini yazmış, sonra da "İnşallah sizde istediğiniz gibi mutlu olursunuz . Hakkınızda hayırlısı olsun" diyerek bitirmiş. ne diretme var ne sorgulama var ne çıkıntı bir söz var. kendi adıma teşekkür ederim.:46:

Sonuçta herkes kendi seçimini yaşar.
Kimsenin tercihlerini sorgulayamayız.
Kararını değiştirmeye çalışmak haddimiz değil :)
Ayrıca 20 sayfanın tamamını okudum kızdığım yorumlarda oldu , gözümü yaşartanda.
Ama dediğim gibi bu bir tercih meselesi. Bunu sorgulamak anne olana da olmak istiyene de düşmez.
Ben teşekkür ederim size :)

İkinizin evliliği, ikinizin hayatı, sizin bedeniniz, sizin kararınız siz hazır hissetmiyorsanız eşinize hazır değilim deyin ailesi istiyor diye baskı yapmak da neymiş ailesinin uydusu mu o aileleri bu işe karıştırmamasını söyleyin.

Sizin çocuğunuz olmasaydı ne olacaktı acaba aile olmayacakmıydınız yada eşiniz sizi kapının önüne mi koyacaktı çok merak ediyorum yada önceden bir travma taciz gibi birşey yaşadığınız için çocuk istemeseydiniz . Ama sırf eşiniz istiyo eşim beni bırakmasın evine bağlansın diye yinede doğururmuydunuz.

ben sırf başkaları istiyor diye cocuk yapın demiyorum.bende eşim henüz cok hazır değilken onu ikna ettim cocuk sahibi olduk.
çok kestirip atıyorsunuz hayatın neler getireceği bilinmez diyorum.allah evladı olmayan evlat için yanıp tutuşanlara yardımcı olsun ama ben kendi acımdan yorumluyorum cocugum yokken eşimle ev arkadaşı yada sevgili gibiydik şimdi aile olduk.çocuk olmamasından dolayı evliliklerin bir çoğu bitiyor malesef bunu da düşünün.
birde rabbim böyle birşeyle asla kimseyi sınamasın.meme kanserinin en büyük koruyucusu emzirmek cocuk sahibi olmak memede bir kitle varsa cocuk sahibi olarak bir nebze kurtulmuş oluyorsunuz.böyle büyük konuşmayın bence.rabbim kime ne getitirir bilinmez.

dost acı soyler kısmı dogru da keske bır de tarafsız soylese:37:
ana olmak isteyipte olamayanlar ne icin dogmus keske onu da acıklasaydın :ssz:

ben hep sunu yazdım allah onların yardımcısı olsun ve kimseyi bununla sınamasın dedim .yazdıklarımın sadece 1 kısmını alıp yorumlamak ne kadar kolay.

Sizin ki dobralık değil, kendi gibi düşünmeyeni dışlamak...
Kendi adıma çocuk sahibi olunca çocuk istemeyeni daha iyi anladım ve hak verdim. Demek sizin hayatınız kolay çocuk isteyince şıp diye oluyor, 2. çocuk istemiyorsunuz istediğinizde o da olacak. Çocuğunuzunda pek zorluğu yok demek ki. Maddi anlamda sıkıntınız da yok.

Ama hayatta her şeye kolay yoldan sahip olmayanlarda var. Çocuk sahibi olmak için senelerini verenler var. Zor bir çocuğa sahip olup onun hastalıkları rahatsızlıkları ile uğraşanlar var. Engelli çocuğu olanlar var. Dünya da çocuk yetiştirecek kadar toz pembe bir yer değil artık. Çocuk okutmak için maddi anlamda iyi olmak gerek. Hal böyle olunca tüm bunların üstesinden gelecek maddi manevi gücü olanı takdir etmek, ama çocuk sahibi olmaktan korkup sorumluluğunu almak istemeyeni de -saçma düşünceli değil- anlayışla karşılamak gerekiyor.

arkadasım neden hep kulağınızı ters yönden gösteriyorsunuz.ben diyorumki allah yardımcıları olsun cok zor rabbim kimsenin başına vermesin diyorum siz sadece bu yazdıgımı alıp alıp önüme getiriyorsun.

arkadaşlar bu konu malesef bazı algılama sorunu olan arkadaşlar yüzünden cok değişik yerlere gidiyor.burası dforum adı üstünde herkes düşüncesini önerisi yazar.bende kimsewye hakaret etmedim kimseyi aşağılamadım.anne olanlar beni anlıyorlar onu cok iyi biliyorum çünkü sadece yaşayan biliyor anneliği.malesef bir konuyu tartışma yetisine bile sahip değiliz toplum olarak.konuyu açan arkadaş tekrar söylüyorum bu senin kararın kimseyi karıştırma eşinle arana.ben sadece kendi hayatıma dayanarak önerilerde bulşundum ama hep tersten gösterildi.ne kaldı cocuk sahibi olamayanları yermişim(haşa) ben bir hemşireyim aynı zamanda psikoloji eğitimi aldım ben ne cocuk sahibi olamayanlar görüp onlarla ağladım tabi kimse kimsenin hayatını bilemez.ne kaldı tecavüze ugrasaydım da cocuk sahibi olmak istermiydinim ne yani hep olumsuzmu bakarsınız böyle.simdi kazara hamile kalsanız bu çocugu ne yaparsınız acaba diye düşünmeye başladım şimdiden.allah yardımcınız olsun.
kimseyi kırdığımı düşünmüyorum.ama gerçekten haketmediğim şekilde yargılandığımı düşünüyorum.ben artık yazmıyorum bu konuya sanki sabote ediyormuşum gibi izlenim veriliyor.kendi düşüncelerimi yazdım oysaki sadece anne olanların bileceği düşüncelerimi.rabbim kimseyi anne olma duygusundan yoksun bırakmasın diyorum son olarak zaten tüm söylemek istediğim bu cümlede gizli.:emir_bebek:

arkadaşlar bu konu malesef bazı algılama sorunu olan arkadaşlar yüzünden cok değişik yerlere gidiyor.burası dforum adı üstünde herkes düşüncesini önerisi yazar.bende kimsewye hakaret etmedim kimseyi aşağılamadım.anne olanlar beni anlıyorlar onu cok iyi biliyorum çünkü sadece yaşayan biliyor anneliği.malesef bir konuyu tartışma yetisine bile sahip değiliz toplum olarak.konuyu açan arkadaş tekrar söylüyorum bu senin kararın kimseyi karıştırma eşinle arana.ben sadece kendi hayatıma dayanarak önerilerde bulşundum ama hep tersten gösterildi.ne kaldı cocuk sahibi olamayanları yermişim(haşa) ben bir hemşireyim aynı zamanda psikoloji eğitimi aldım ben ne cocuk sahibi olamayanlar görüp onlarla ağladım tabi kimse kimsenin hayatını bilemez.ne kaldı tecavüze ugrasaydım da cocuk sahibi olmak istermiydinim ne yani hep olumsuzmu bakarsınız böyle.simdi kazara hamile kalsanız bu çocugu ne yaparsınız acaba diye düşünmeye başladım şimdiden.allah yardımcınız olsun.
kimseyi kırdığımı düşünmüyorum.ama gerçekten haketmediğim şekilde yargılandığımı düşünüyorum.ben artık yazmıyorum bu konuya sanki sabote ediyormuşum gibi izlenim veriliyor.kendi düşüncelerimi yazdım oysaki sadece anne olanların bileceği düşüncelerimi.rabbim kimseyi anne olma duygusundan yoksun bırakmasın diyorum son olarak zaten tüm söylemek istediğim bu cümlede gizli.:emir_bebek:

evet hepimizin algılama sorunu var aslında..siz gayet düzgün,yermeyen cümeler kurarken bunca insan hep yanlış anlıyoruz..kimseye hakaret etmedim yazan mesajlarınıza bir bakın isterseniz..bu da hakaret içeren başka bir mesajınız zaten..

arkadaşım bende anneyim ve size tepki gösteren bazı arkadaşlarım da anne ama nedense sizi anlayamadık bir türlü..kadınlığı ve aileyi sadece çocuk sahibi olmaya bağlayan tek üye olduğunuz ve bunu iki de bir dile getirdiğiniz için sorun yaşamış olabilir misiniz?sizin de dediğiniz gibi konuyu sabote ediyormuşsunuz izlenimini hepimiz nereden çıkardık acaba?

daha önce de yazdım,ben tedavi ile anne oldum ve şu topikte sadece sizin mesajlarınız üzdü,kırdı beni..niyetiniz güzel olabilir ama ifade şekilleriniz çok yanlıştı..bunu bilmenizi isterim..

Son düzenleme:

Pess yahu hala annelik anne olmayan anlamaz anne olanların anlayabileceği duygular falan.
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ya,insanlar 6-7 tane çocuk doğurup satıyor,koyundan koyuna giriyor çocuğunu unutuyor,çocuk esirgemeye bırakıyor,onu bile yapmıyor çöpe atıyor,tuvalete atıyor dışkı gibi.
Bunlar da anne hani nerede bunların annelliği vicdanı ,iki lafınızdan biri anne olmayanları yermek için ki bu lafınızla bunu nasıl yapacağıza inanmadım ama "anne olanlar anlar" Şimdi bunlar anne de ben evladım olmadığı için bir hiçim öyle mi ?
Size saydığım annelerde benim tabirimle sadece hayvan gibi çiftleşmeyi bilmiş doğurmuş anne olmuş eee sizin kutsal duygularına neden sahip değiller.
İnsanları anne,bekar,evli,boşanmış çocuk isteyen istemeyen vs diye ayıramazsınız.
İnsanların kadınlarını annelikle sınırlayamazsınız.
O kadar kişi sizi yanlış anlamışsa oturun düşünün belki de densiz bir laf etmişsinizdir.
Sayfalarca anne olmadan anlaşılmaz yaşamadan olunmaz vs vs..
Burası düşüncelerin paylaşıldığı bir yer hadi bir defa hadi iki defa hadi diyelim aynı şeyi üç defa yazar insan.
Kaç sayfadır bir savaş veriyorsunuz bir tek insansınız bir tek siz kadınsız bir tek siz hayatın manasını çözmüşsünüz.
Ne hemşireler gördüm hastayı tokatlayan yine aynı şeyi yapıyorsunuz kendinize kutsal sıfalar takmış arkasına sığınıp insanları iğneliyorsunuz.
Ben hemşireyim kötü olamam ben anneyim anlarım anne olmayan anlamaz.
Çocuk evlilik için kadın için gereklidir çok da güzel bir duygudur herkesin yaşamasını isterim dersin geçersin.
Yok çocuğu olmayan aile olduğunu sanırmış ama aile olamazmış kocasına zorla çocuk yaptıran mı aile oluyor ?
Kararınız isabet olmuş,selametle.

2yıldır bir ilişkim var.

:128::128::128::128::128::70:

ben sırf başkaları istiyor diye cocuk yapın demiyorum.bende eşim henüz cok hazır değilken onu ikna ettim cocuk sahibi olduk.
çok kestirip atıyorsunuz hayatın neler getireceği bilinmez diyorum.allah evladı olmayan evlat için yanıp tutuşanlara yardımcı olsun ama ben kendi acımdan yorumluyorum cocugum yokken eşimle ev arkadaşı yada sevgili gibiydik şimdi aile olduk.çocuk olmamasından dolayı evliliklerin bir çoğu bitiyor malesef bunu da düşünün.
birde rabbim böyle birşeyle asla kimseyi sınamasın.meme kanserinin en büyük koruyucusu emzirmek cocuk sahibi olmak memede bir kitle varsa cocuk sahibi olarak bir nebze kurtulmuş oluyorsunuz.böyle büyük konuşmayın bence.rabbim kime ne getitirir bilinmez.

Önceki tartışmaları bilmiyorum ama sırf şu yorumunuzu gördüm ve cevap vermeden geçemeyeceğim..

Bi ayakkabı bile tercih meselesiyken 'çocuk'tan bahsediyoruz burda.. Büyük bir sorumluluk.. Kim ne zaman kendini ve şartlarını uygun görürse o zaman yapmalı elbette.. Çocukları çok seven kişi zaten tek kendini düşünmez onun geleceğini düşünür en başta..

Bu nasıl bir sığ düşüncedir anlamıyorum.. Şu kırmızı ile işaretlediğim cümle için diyorum.. Ne alakası var ? Birçok kişi de sizin gibi düşünüp 'çocuk yapınca düzelir' diye çocuk yapıyor ve hiç birşey düzelmeyip o çocuğunda vebaline giriyor.. Yani çocuk bi evliliğin can simidi değil, burada okuduğumuz birçok konuda da görüldüğü üzere..

Çocuk sahibi olmanın faydalarını sormamış ki zaten konu sahibi ? Allah kimseye vermesin ama verecekse de çocuk emzirdiniz diye meme kanserinden muaf olmazsınız.. Bazı şeyler kaderdir, yaşamanız gerekir ve yaşarsınız..

Bi evladınız olmuş, ne mutlu ama herşeyi de buna bağlamayın lütfen.. Bende yeni evliyim dolayısıyla çocuğum yok.. Ama bu sizin iddilarınız gibi 'aile olmadığımız' anlamına gelmiyor.. Çocuk yoksa evliliğim sallantıda olabilir diye düşünmüyorum.. Çocuk yok emziremiyorum meme kanseri olabilirim diye düşünmüyorum.. Yok öyle bi safsata zaten.. Yeni evli her insan gibi doğru zamanı bekleyen biriyim, Allah nasip kısmet ederse elbette ane olmak isterim.. Ama sadece çocukları çok sevdiğim için ve evladım olsun istediği için yaparım bunu..

Bahsettiğiniz olumsuzluklara set çekmek adına çocuk sahibi olmam yani :34: Başkaları istiyor diye hiç olmam hele ( Konu sahibine hak veriyorum ).. Çocuğa bakacak olan onlar değil herhalde..

aslinda bosuna bu kadar tartisiliyor bana kalirsa...

bastan boyle bir anlasma yapildiysa kocasinin yan cizmemesi gerek, baskalarini ilgilendirmez bu kararlari...

ama ama amaa hepimiz insaniz zamanla dusuncelerimiz isteklerimiz degisiyor vs vs...bi arkadas mesela 35 yasina kadar istemiyormus cocuk mocuk, sonra o yaslarda icine birseyler dusmus ve suan 2 cocugu var :16:

Kadında erkekte öncelikle insan olmakla mükellef bana göre.
Ana - baba olmak doğurmakla değil yürekle olur.
Çöpe, tuvalete bebek atan vicdansızlar var malesef.
Hayvanlarda doğuruyor ve çoğu insan görünümlü mahlukattan daha çok sahip yavrusuna.

Eşinizle konuşup uzlaştıysanız hakkınızda hayırlısı olsun.
Kendinize güvenemiyorsanız ve yürekten istemiyorsanız çocuk yapmamanız daha
doğru bir tercih.

Son olarak; KK deki tüm anneler:
Allah evlatlarımıza sağlıklı ve hayırlı bir ömür versin.

Evlat sahibi olmak isteyenlere tez zamanda yavrularını kucaklarına almayı nasip etsin.
Mübarek cuma içimden geldi.
Allah dualarımızı kabul etsin . Amin.

Son düzenleme:
2yıldır bir ilişkim var.

müstakbel eşin 3 sene istemediğini söylemiş ama sen bunu saçmalık olarak görüyosun ve orta yol bulmaya çalışmıyosun bellki adama emrivaki yapacaksın, peki hamilesin sırtın ağrıyo diyelim eşine dedinki sırtıma bi yastık daha koyarmısın hayır dese, sen istedin sen yaşa derse? ya da madem bizim evliliğimizde anlaşma diye bişey yok diye düşünüp o da sana emrivaki yapsa, akşam eve gelip birden hadi annemlere gidiyoruz dese, artık annemlerle yaşamaya karar verdim dese? ne lakası var diyen olmasın lütfen, çünkü bu yazdıklarım çocuk sahibi olmak yanında sinek kadar kalan kararlar, eşim 2 sene istemedi oturduk konuştuk 1 seneye indirdik ona yaşımla ilgili çekincelerimi anlattım, anlaştık şimdi bekliyorum yavaş yavaş o da ısınmaya başladı bu fikre,ama istemeyen adama ben istiyorum diye çocuk doğurmam, çünkü benim kadar hevesli görünmezse yıkılırım şahsen

Bende bir anneyim seçecik ama malesef bu konudaki tutumunuzu anlamıyorum.
Konun başından beridir yargılıyor gibi sert yorum yapan sizsiniz.
Sürekli anne olan anlar, çocuksuz aile olunmaz vs...
Bana göre anne olunmaz anne doğulur.
Nice kadın varki bebeğini gözünü kırpmadan boğan, öldüren, döven.
Ve nice kadın varki kendi canından olmayan çocukları bağrına basan.
Merhamet insanın içinde gizlidir. Anne olunca merhametli olmaz insan. Şahsen benim annem ablamada banada hamile kaldığımızda kızan bir kişiliktir. Aldırmamıza çok sevinirdi eminim.
Burası dediğiniz gibi düşüncelerin paylaşıldığı büyük bir plartform.
Burada bir şey söylerken ucunun nereye gidebileceğini 2 kere düşünüp 1 kere cevap verilmelidir.
Birde şu var bir hata yaptınız kabul edin, çok mu zor evet hata yaptım demek.
Hadi bende algılama bozukluğu var, onda algılama bozukluğu var, herkestemi algılama bozukluğu varda birtek sizmi sağlıklısınız?
Ozaman açıklayında anlayalım '' çocuk olmadan aile olunmaz'' ne demek size göre?

İkinizin evliliği, ikinizin hayatı, sizin bedeniniz, sizin kararınız siz hazır hissetmiyorsanız eşinize hazır değilim deyin ailesi istiyor diye baskı yapmak da neymiş ailesinin uydusu mu o aileleri bu işe karıştırmamasını söyleyin.

Başkaları istiyor diye hiç olmam hele ( Konu sahibine hak veriyorum ).. Çocuğa bakacak olan onlar değil herhalde..

çok doğru.... bu yorumları beğendim...

Bende sızın gıbı dusunenlerdendım . Suan 4 yasında oglum var keske daha once karar verseymısım dıyorum dunyaya gelınce kımse senın gıbı bakamaz dıye dusunemıyorsun kucagına aldıgın dakıkadan ıtıbaren nasıl sahıplenıyorsun bu dusunduklerının hıc bırı kalmıyor esınde ıstıyorsa hıc dusunme hersey cok guzel oluyor cekırdek aıle oluyorsun cok guzel bı duygu

Back
X