ÇOCUK İSTEMİYORUM

Fikrin degismez korkma bence. Ben benim fikrim degisir diyordum ama aksine guclendi.

Fikrin degismez korkma bence. Ben benim fikrim degisir diyordum ama aksine guclendi.

mesela şey demiyor musun 60 yaşıma geldiğimde emekli olduğumda arada sırada da olsa beni ziyaret eden çocuklarım olsun ister miyim acaba?

beni bu yola en çok sevk eden şey bu oldu. Ben de çocuklara bayılmam ama sanki kalabalık olmak istiyorum gibi hissettim.

E istemiyorsaniz yapmayin dusunmeyinde bence bosuna.
Gezin tozun eglenin hayatin tadini cikarin ilerde yurt disina filanda giderseniz.
Istemediginiz bir seyi dusunmenin manasi yok.

Çok pardon ama nasıl böyle kesin bilgiler gibi yazabiliyorsunuz
tabik hic birsey kesin deyil, cünkü farkli karakterlere sahibiz, ama cocuk kolay büymuyor, kimse cocuk yap elbet büyür demesin, gelecek vermek, maddi destek, bos zamaninda hobbi, bunlar cocugun gelisme atisindan önemli seyler, hersey sevgile olmuyor. sevgide önemli tabiki ama digerleride önemli.
SpinoZa87 eklicek birseyim yok, beni tarif etmisin

bunun icin cocuk yapmak absurd deyilmi biraz??? yiyenlerim ve arkadaslarimin cococuklari anneler gününde arar sorar beni, esimin cocuklarida tabiki, bu yetiyor bana, ilede kendi dogurdum olmasi sart deyil, bir sürü kimsesiz cocuk var, onlara yardim etmek veya evlat etmek, daha güzel, cünkü minnetar olcaklar

o zaman henuz emin degilsin,
mesela ben yasim evlilik yasini coktan gecti. hic cocugum olur mu olmaz mi korkusu yok zira gercekten istemiyorum,
hayirlisi neyse o olsun ama tabii istemeyen cocuk yapmasin. hem cocuga hem kendinize iskence olur.

bu sizin hayatiniz, bana evlen cocugun olsun diyenlere cok guzel cevabini veriyorum.
ulan sanki onlar buyutup, onlar yetistirecek.
dogurmakla bitse neyse ona verilecek egitim, onu korumak, onunla ilgilenmek..
bana cok ama cok zor geliyor.

Allah herkesin evladina saglik, sihhat nasip etsin. Isteyene versin, istemeyene geveze insanlara tahammul sabiri versin

hayır işte sadece o değil tabi ama menapoza girdikten sonra pişman olursam mesela. Ah şimdi bıcır bıcır bir çocuğum olsa der miyim diye düşündüm mesela. Gerçi bunu diyorsan istiyorsundur değil mi
Benim tek istemediğim kısım gebelik ve bebeklik kısmı bence.

Sen=ben. Ben de oldum olası pek sevememişimdir çocukları. Seslerini kafam götürmüyor. Ha bu demek değil ki vicdanım yok, sadece çocuk büyütmenin ve çocuklarla ilgilenmenin bana göre olmadığını düşünüyorum. Sevgilime de ileride baba olmak istiyorsan eğer ben seni bu duygulardan alıkoymak istemiyorum. Peşin peşin söylüyorum ileride çocuk istemiyorum diyorum. Her kadın doğurmak zorunda değil zaten, her kadında anaç duygular yok neyse... Toplum baskısı için değil, kendiniz için isteyin çocuğu, ona göre karar verin.

bu arada çocuk isteği bencillik zaten. Ama üremek istiyorsun hayvani içgüdülerine engel olabilenler belki de çocuk istemediğine emin olan insanlar

bence, bebeklik kismi gine kolay, yas artikca cocuklarin sorunu artiyor, annem biz genclik cagina girdimizde hep derdi, keske kücük kalsaydiniz diye :-D

Annelik babalık iç güdüsel birşey ben kendimi bildim bileli çocukları hep sevmişimdir ve çocuk sahibi olmayı da hep istedim yani bu karar iç güdüsel olarak zaten verilmiş oluyor. Siz lukslerinizden vazgeçmekten korkuyorsunuz çocukları da sevmiyorsanız hiç olmasa da olur hayat çocuktan ibaret değil sonuçta .

bu arada çocuk isteği bencillik zaten. Ama üremek istiyorsun hayvani içgüdülerine engel olabilenler belki de çocuk istemediğine emin olan insanlar
Aynen benim cumlelerim ve dusuncelerim gecmis olsun bacim ahahahahha

Bakın asla kolay büyümüyor, bunu kimse söyleyemez. Kimseye yap bir şekilde büyür vs demem, diyemem. Tabiki herkes bakabildiği, sevgi verebildiği kadar çocuk yapmalı. Hazır hissetmiyorsa yapmamalı. Tamam aşırı kolay değil ama facia gibi felaket gibi yazanlar olmuş. Bu genellemeler yanlış. Hadi yaşayıpta söyleyeni anlarımda hiç yaşamadan kesin hükümlü olumsuz sözler sarfetmemek lazım.

Aynen benim cumlelerim ve dusuncelerim gecmis olsun bacim ahahahahha

hahahah

bi de diyorum ki durup durup acaba ben alkolik olabilir miyim? Çünkü canım deli gibi içki içmek istiyor
bazen bir kadeh şarap alıyorum elime yok bitmiyor o. Suçluluk duygusundan gitmiyor.
ya bir gün olmasını istediğimi biliyordum. Ama zamanını kestirmek zordu. Keşke 20li yaşlarda doğurup 30da büyütmüş olaydım diyorum bazen.

mesela yakın bir arkadaşım var evlendiği günden beri çocuk diye ölüyor. Olmadı. Ben ayy saçmalama modundaydım yıllardır. Aman genciz üzülme diyordum. Sonra Korunmayı bıraktım. Zaten hemen olmuyor o işler. yaş da kemale erdi dedim. Çat geldi. Kısmet işte

Her şeye rağmen şimdilik aşırı heyecanlıyım

Of ben isteyerek de yapmadım, neler neler yaşadım ama şu an eşime "ya kedi alırız ya ikinci çocuk" baskısı yapıyorum
Koalina inanamıyorum sana çok şaşkınım Sen beni bilmezsin ama ben senin o konularını hep okumuştum, senin için üzülmüştüm. Vay be sen ikinci çocuk düşünüyosan herkes düşünür

Ahahahahha ben hamilelikte neler yaptigimi hic yazmayayim baya baya linc ederler beni bi sey olmuyor no panic diyebilirim sadece

Çocuk istemiyorum değil istiyorsunuz ama korkularınız var anlıyorum bende korkmuştum hep herkes aynı kaygıları yaşıyor.

Ben evlenir evlenmez hamile kaldım çok istiyorlardı iki kardeşinin de çocuğu yoktu eşimin bize kaldı :) bende belki bizim de olmaz korunmayalım madem dedim hiç düşünmedim açıkcası olmazsa tedavi başlarız kimse de bilmez saçma konuşmalara tanık olmayız dedik. Nasip oldu, diğer kardeşinin eşi ben biraz gezeceğim diye istemedi sonra olmadı 10 sene, 10 sene sonunda tüp bebekle oldu. Sorarsan gezdiler mi hayır biz çocukla ne tatil, ne yurt dışı, ne araba yenileme eksik olmadı şükür. Kreşe gitti ben çalışmaya devam ettim.

İkinci çocukta bu endişeleri çok yaşadım ama kardeşsiz bırakamam oğlumu dedim şimdi ikinciye hamileyim bakalım 2 çocuklu hayatta neler bekliyor bizi :)

Kendini hazır hissetmek diye bi şey yok bence ben ilk çoçuğumu büyüttüğüm halde halen hazır değilim ama bi yandan da iyi ki olmuş böyle düşünür çocuk sahibi halen olamazdım diyorum. İyi ki var zor ama çok güzel anne olmak, şimdi bana iltifat ediyor, makyaj yapıyorum çok güzel oldun diyor :) saçıma fön çeksem bile fark ediyor iltifat ediyor :) keyifli zamanlar. İnşallah istediğiniz zaman nasip olur size de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…