ÇOCUK İSTEMİYORUM

Ekonomik durumumuz iyi bir çocuğumuz olsa da geçinebiliriz o sıkıntı değil ama tabii ki bu kadar lüks olmaz benim derdim o sanırım. Annem var ama bakar mı o da muamma.
Ekonomik durumunuz iyiyse.. anneniz de sürekli bakmasa bile arada yardımcı olur diye düşünüyorum. Yaşlarınız küçükmüş acele etmenize gerek yok. Önemli olan anne baba olmaya kendinizi hazır hissetmeniz..

Hayat standartlarınız maddi-manevi düşecek evet. Tatile gitmek istemeyeceksiniz; çünkü çocukla eziyet haline geliyor, tatil tatillikten çıkıyor. Tuvalate gitmek, banyo yapmak, sıcak bir yemek yemek lüks olacak. Uykusuz gecelerden göz altlarınız şişmiş olacak, hortlak gibi gezeceksiniz. Hormonlar alt-üst olacak, sinirleriniz hiçbir şeye dayanmayacak. Bunları göze alabiliyorsanız buyrun yapın çocuk. Çocuktan sonra hayat bitiyor. Kendinizi bırakıp çocuğa adıyorsunuz tüm enerjinizi ve hayatınızı. Hele zor bir çocuk olursa geçmişler olsun.

Bugün insan aramıyorum ama gözlemlediğim kadarıyla insanlar yaş geçtikçe insan arıyor. Yaşlandığımda beni seven, düşünen, yüzümü güldüren, yadırgamayacağım birileri olmalı yanımda diye düşündüm. Evliliğe karar verirken de esasen aynı düşünce var. Gençken yalnız olmak insanın hoşuna bile gidiyor ama yıllar geçtikçe bir nefes aranıyor. Hal böyle olunca hiç çocuk yapmama olasılığımı eledim. Çocuk olacaksa da yaşım olmuş 30 daha fazla hastalık riski olmadan olsun dedim. Hem ben de çok yaşlı olmayayım çocuğum büyüdüğünde onunla da büyüyebileyim dedim. Doğru tatil yapamazsınız çocukla ilk yıllar, maddiyattan ziyade çocuk bakımı yüzünden zor olur ama ben de böyle düşünüyordum. Bazı lükslerim vardı bırakmak zor gelmişti hamileyken. Evden dışarı halsizlikten çıkamıyordum hamileyken. Derken pandemi oldu bana olan/olacak ne varsa herkese oldu. Yani herkes kısıtlandı, lükslerinden oldu. Şimdi ortada pandemi falan yokken daha doğru bir karar vermişim iyi ki diyorum. Çocuk büyütmek zor doğru ama o zorluğu gücüm varken atlatıp güzel günlere yaklaşmak da olası. Kızım bir iki yaşına gelince pandemi de biterse yine tatil yapabilirim. Ama başlamasaydım bu zor hep bir yerlerde, aklımda, gönlümde duracaktı.​

Sizin için öyle olmuş olabilir ama 5 çocukla bile gezen aileler var. Kaldı ki bu dedikleriniz genellikle ilk yıl için gecerli, ömür boyu sürmeyecek. Aksine 3 yaşına doğru annelik daha da güzelleşiyor bana göre.

İşte asıl gözümü korkutan tüm bunlar galiba.

Nasıl çalıştınız peki? Tamam kreşe vermekte bir seçenek ama yeni doğmuş bir çocuğu kreşler almıyor bildiğim kadarıyla.

Bakıcı ile

Haftada 6 gün çalıştım

Hafta içi 11 saat yoktum evde

Ama tek bir gün dahi tereddüt etmedim

Bir süre sonra işsiz kaldım başka sebeplerle ve evde çocuğa kusa bir süre baktım ama çok da verimli değildi

25 aylık da kreşe başladı

Bugün olsa yine aynı şartlarda çalışırım

Zor çocuğu olanlardan bahsettim, kendimden değil. 5 çocuğu sakin olan kişiler vardır, elbet onlar gezer. Ben çevremde 3 yaşında da olsa doğru düzgün gezebilen görmedim. Herkesin çocuğu farklı zorlukta.

çocuk istemek aslında hormonal. ama bizim ülkemizde daha çok baskısal.. kendinizde şuna dikkat edin, kendi rahatlığınızdan vazgeçmemek için mi çocuk istemiyorsunuz yoksa gerçekten çocuk sevmediğiniz ve doğurmak istemediğiniz için mi çocuk istemiyorsunuz? çünkü yazdıklarınızda bu ikisi ile ilgili çelişki var.
rahatınızdan vazgeçmemek için çocuk istemiyorsanız gerçekten yaş geçip çok istediğinizde pişmanlık yaşayabilirsiniz.
ama çocuk sevmeyip gerçekten yapmak istemiyorsanız bununla ilgili ilerde pişmanlık da yaşamazsınız. ve bu ille çocuk yapmanızın bir zaruret değil bir seçim olduğunu bir zaman sonra ortaya çıkarır zaten.

benim, sizin yazdıklarınız üzerine görüşüm aslında çocuk istiyorsunuz, bu etrafınızdakiler anne oldukça onların yaşadığı annelik duygularının sizi etkilemesinden belli. gerçekten çocuk sevmiyor ve istemiyor olsaydınız bunlar sizi asla etkileyemezdi zira..

tüm evli çiftlere tavsiyemi, bu platformda defalarca yazdığım üzere, size de söylüyor ve bir gün çocuk istiyorsanız bugün yapınız diyorum. (geçen yaş, düşen tahammül seviyesi, kötüye giden dünya vs sebebi ile)

Hem rahatımdan vazgeçmek istemiyorum hemde bir çocuğun sorumluluğunu almak çok zor geliyor. Uykusuz geceler vs. Birde gerçekten çocuk sevmiyorum yani hiçbir zaman çocuklarım olsun büyüteyim kafa yapısında olmadım. Fikrim değişir mi diye korkuyorum sadece.

Zor çocuktan kastınız nedir acaba? ilk yıl 2 saatte 1 kalkan, sürekli kusan bir çocuk annesiydim. Şimdi 3 yaşına girecek terminator gibi
2020 yılında pandemiden dolayı tatile gitmedik ama öncesinde gayette tatil yaptık. Hafta sonları sık sık 2-3 gün için kaçtık. Birkaç aylık bebekle tatil yapan arkadaslarim var. Hatta Amerika'ya falan gittiler. Biraz bakış açısı sanırım.

Ya neden kısılsın ki hayattan. Hep zorluğu olmayacak çocuğun sonuçta. Alıştınmı bi düzene soktunmu hayatını gayette herşey yapılır bence. Ben sevdiğim için böyle düşünüyorum galiba ama neden olmasın çevremde 2 3 çocuğuyla sosyal olan insanlar var. Çocuk ayak bağı değildir yani. Hep gazlı kusmuklu uykusuz bebek olmayacaklarya büyüyecekler

cevabın hala çelişkili. fikri net olan insan böyle ikilemlere girmez. benim çocuk istemeyen çok arkadaşım var ordan biliyorum, hepimizin bebeleri doğduğunda hayırlı olsuna gelip bir gram etkilenmediler mesela.
çocuk sevmemek, annelik dürtünün ve isteğinin olmadığı anlamına gelmez. bence var ve bir kaç yıla o çocuğu isteyeceksin. yaşın geçmeden yap gitsin.

ne zaman evlendin ve kaç yaşındasın? Acaba erken mi şu an? Çocuk sevmiyorum, çocuk istemiyorum çok net sözler. Bunları diyorsan zaten plan yapmamalısın.
Ben de hemen istemiyordum öyle milletin çocuğunu da sevmem yani bebek pışpışlayan bir tip değilim. 5 yıllık evliyim 27de evlendim. 35ti hedefim. Çünkü ben de bazı lükslerimden vazgeçmek istemiyordum çocuk için ama yaşlandığımda kalabalık ailem olmasını istiyorum gibi hissediyordum açıkçası.
Ama 32ye geldim ve garip şekilde bir anda evet şimdi istiyorum dedim zamanı dedim.
Çok düşünmeye gerek yok. Şartlar olgunlaştıkça o psikolojiye geliyorsun belki. Acele de plan da gereksiz bu işlerde.

Biz oğlum bir aylıkken gezmeye başladık, yanında iki buçuk yaşında kızım da vardı, delirdiysek demek ama öncesinde karı koca epeyce gezdik. Çocuklar olunca iki yetişkin rahatlığında olamıyorsun nihayetinde. O yüzden ekstra bir durum yoksa birkaç yıl beklenmesi en güzeli bence.

Yeni evliyken biz de hiç istemiyorduk. Yaşim 27 oldu, hala cocuk diye yanıp tutuşmuyorum ama olsa olur demeye başladim.
Maddi durumumuz iyi, zaten ben calismiyorum gelir konusunda eksilen bisey de olmaz cocuga da rahatca bakabiliriz ama yine de cocuk dusunmuyoruz henuz.

Yurtdisina yerleşme fikirleri var kafamizda cook uzun zamandir, eğer gider yerleşirsek, orada bir duzen kurarsak galiba o zaman cocuk yapariz. Ya olmazsa diye sacma sapan bir zamanda doguramazdim ben, olmazsa da kismet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…