ÇOCUK İSTEMİYORUM

İşte ben de bundan korkuyorum. İstemememe rağmen olmaması ihtimali beni korkutuyor. Kafayı yedim galiba

Biz eşimle alkol kullanmıyoruz, gece hayatını da pek sevmiyoruz. Sizin durumunuzda biraz sıkıntı olabilir gerçekten Hafta sonları sık sık iğne adaya kaçtık mesela. Gündüzleri denize girdik, kitap okuduk. Geceleri oğlanı uyutup balkonda battaniye altında sabahlara kadar film izledik. Çayımızı/ kahvemizi aldık denize karşı sarılıp sohbet ettik bizim için terapi gibi oldu.

Kesintisiz uyuyor mu ki gece? Allahım beni bir yeğenim var. Max gece uykusu kesintisiz 15 dk. Sonra muhakkak bir mızıldanıyor. Sonra tekrar uyut tekrar kalksın tekrar uyut. Şuan 4 yaşında falan hala aynı. Annesinin ömrünü yedi. Benim de bebek isteğimi sonsuza kadar köreltti.

Çocuk sahibi olmamak da olmak kadar bir tercih, yani çok normal.

Çocuk sahibi olmaya tam anlamıyla karar verme olmuyor bence. Ben evliliğimin 4. yılındayım yeni hamileyim, artık istiyordum hem yaşım geçiyor. Ama yine de düşünüyorum bebek bakımını yapabilecek miyim, fedakarlık yapabilecek miyim, vs vs. sürekli sorguluyorum, zaten karar verme aşamasına gelene kadar da sorguladım ama bunun sonu yok. İnsan maddi manevi ortalama şartları bir çocuğa sunabilecekse çocuk sahibi olmalı bence, yoksa kimse süper anne olarak atanmıyor çocuk doğar doğmaz.
Yaşınız gençse biraz evliliğin tadını çıkarın, öyle güzel oluyor ben öyle yaptım, gezin eğlenin ama onların da sonu geliyor duygu olarak, bir gün anlıyorsunuz

Bence siz şimdilik çocuk istemiyorsunuz.

Korunduğunuz icin cocugunuzun hiç olmayacağı düsüncesi sizi endiselendiriyor ve olmazsa üzülürüm diyorsunuz.

Daha yeni evlisiniz çocuksuz tatilin tadını cıkarın ama çocuk varkende tatile gidiliyor. çocuğunuz eğlensin diye daha çok kaydıraklı havuzlarda vakit geçiriyorsunuz ama bu sizi rahatsız etmiyor onun mutlu olduğunu gördükçe siz de mutlu oluyorsunuz.

Biz sadece doğum yaptığım yaz deniz havuz tatiline gitmedik. onda da kutlur doğa turu yaptık görmediğimiz illere. evde uyumayan oğlum dısarıda özellikle doğa icinde mışıl mışıl uyuyordu bebek arabasında. Bizde şaşırıyorduk.

Maddi durumunuzu ayarladıktan sonra düsünebilirsiniz. çünkü ben sizi bebek istemiyor diye nitelendirmem olmazsa üzülürüm diyorsunuz.

biz de erken uyutup balkonda şarap olaylarına gireceğiz artık madem.

biz çok alkol alıyorduk ama ben hamile kalmamla çat diye kestim eşim de bıraktı yalnız içemiyorum diyor. E mayhaneler de kapalı kimsyle buluşup içemiyor. Bayağı ikimiz de zordayız

bana sormadınız ama güzel örnek bende de var yazayım

akşam 10 gibi uyur gece 02 de kalkar 20 dakika yarım saat arası emer ve uyurdu

uyuduktan 2 saat sonra 04.30 gibi kalkar bir daha emer yatar 2 saat sonra da sabah olur kalkardık

bunu 30 ay yaşadık hiç sekmeden nerede ise

çalar saat kurmuş gibi düzenli

yani burada yazıldığı gibi ne sabah 5 te kalktığında bir daha uyumadığı oldu ne de gece uyumadığı

bazen uyutmak zaman alırdı tabii ki gündüz uyutmak da zordu ama uyuyunca düzenli uyanırdı yaz kış fark etmezdi

meme emmeyi bırakınca da kesintisiz uyudu hiç uyanmadan

10 yaşında hala ben yatıyorum bir daha uyanmıyorum hiç diyor

Ağustos doğumlu o yaz tatile gidemedim ama sonraki yazdan itibaren her yaz tatile de gittim

evet sinemaya gitmedim mesela ama bu biraz da tercih meselesi zira görümcem var yakında ben ona çocuk bırakmalı bir ilişki tercih etmiyorum ama alt komşusu bırakıyor kendi çocuğunu

Ben de hep nasılsa ilerde hormonlarım beni ele geçirir, isterim diye avuttum kendimi =))
34. yaş günümü kutladım geçenlerde, hala tık yok. Eşim garibim de öyle istiyor, öyle seviyor ki çocukları. Kedimiz var onla konuşup "babacığım babacığım" demekten bi hal oluyor =)) Ben kandırmadım vallahi, hep istemediğimi, kendimi anne olarak düşünemediğimi söyledim. Eşim fikrim değişir diye bekliyor hala. Onun aile üyeleri her telefon görüşmesinde neden hala bebek yok diyorlar, "daha ben bebeğim" diyorum, gülmüyorlar tabi, uzun bir sessizlik oluyor, içlerinden gelin manyak çıktı diyorlardır diye düşünüyorum. Hiç umrumda değil. Bu beni ilgilendiren bir durum. Tabi eşime haksızlık ettiğimi düşüyorum zaman zaman ama dediğim gibi, onu hiçbir zaman kandırmadım. Bu konu sevgiliyken çok açıldı, ben çocuk bakamam dedim. Allah doğru zamanda nasip edecek olursa fikrim 1 dakika içinde değişebilir. Kısmet.

aman zaten her şey çok pahalı

o parayla bebeğe bez mama alırsın (bu da züğürt tesellisi)

zamanı gelince anlıyosun zaten canım mental olarak da hazır olduğunu anlıyosun yani hiç canını sıkma

İlk zamanlar uyumuyordu ama şimdi çok güzel uyuyor, dilimi isirayim

Mum ışığında çok romantik bir gece olabilir

Cocuk hayattir cocugun olunca inanin bu dusuncelerinizin hepsi gidecek.
Yeni dogum yapdim ve disari 1 yil cikmasam alluma gelmez yavruma anca sevgimi anca sevkatimi veririm diye dusunuyorum cikmasamda gezmesemde olur bi kac ay

Biz çocuk istemiyoruz ve yapmayacağız.
Neden derseniz;
Çevremizde çocuğu olan kişileri gördükçe iyice soğuduk.
Yapı olarak ikimizde çocuk sevmiyoruz, tahammül edemeyiz.
Şuan geziyoruz tozuyoruz kendimize zaman ayırıyoruz en önemlisi birbirimiz için önemliyiz. Önceliğimiz birbirimiziz veya kendimiziz.

Çocuk olduktan sonra;
Ne uyuduğun uyku uyku , ne yediğin yemek yemek.
Uykusuz bakımsız vakitsiz sürekli tedirgin diken üstünde büyük sorumluluk gerekecek.
Kişisel olarak tahammül seviyesi bile düşecekken eşler birbirinden soğuyacak.
Evde ciyak ciyak sürekli ilgi isteyen küçük bir insan olacak.
Bıkacak sıkılacaksın eşya değil atamazsın.
Hayatın mahvolacak.
Bireysel değil xxxxin annesi olacaksın.
Of diyecek pof diyeceksin atamayacaksın.
Elbet canından parça seviyor olacaksın ama artık bir HAYATIN OLMAYACAK.

anneler lütfen duyar kasmasın bu dediklerimi bal gibi de hepsi yaşıyor.

Etrafınızda ki soranlar tüm sorumluluğu ustlenmeyecegine göre onlar istiyor diye sizde çocuk istemek zorunda değilsiniz.

Biraz da tabi her şey kader kısmet.

Sen iste ya da isteme ama kaderinde ne yazılı onu da bilmiyorsun tabi ki.

Siz bu yıl madem o kadar plan yapıp o planın içine bebeği koymadiniz o zaman dilediğiniz gibi yaşayın.

Sonrası için şimdiden kaygilanmak yersiz.
Olacaksa olur olmayacaksa olmaz.
Hayırlısı

25 yaşındayım eşimde 26.

"Hap yumurtaliklari tembellestir" olayina inanmiyorum diyorsun ama bence birazda kafana takildi. Bu yasta cocuk olmamanin nedeni yok. En fazla bir doktora gidersin, yumurtaliklarina felan bakar , sorun olmadigini görürsün. Ki olsa bile, daha yeni evliysen hemen tedaviye baslamanin anlami yok. O ilk 1-2 yil bir evlilikte çok önemli.

Evet çocuk ilede tatile gidilir ancak cocuksuz gibi tabiki olmaz. Cocuk ile tatile gitmek, cocuga endeksli oluyor. Onun uyku saatlerine, tuvalet/bez vakitlerine göre. Onun aksam uyuma saatine,.. Yani kimse atmasin cocuklu tatilin, cocuksuz tatil gibi oldugu.

Önce birbirinize alisin, beraber gezin tozun. Tartisin, küsün tekrar barisin,.. Evliliginizi saglamlastirin. Cocuksuz hatiralar biriktirin. Bu kadar erken cocuk gündümenizde olmasin. Simdiden bebek için sevisirsen, tedavi ne bilim ne olursa, o evliligin bir bölümü yok oluyor.

Ha tekrar basa dönersek, hap yumurtaliklari tembellestirmiyor. Hatta baze kanserlere karsi bile koruyor. Öyle bir durum olmus olsaydi milyonlarca kadinin cocugu olmazdi. Yani baska saglik sorunun yoksa, gayet hapi kullanabilirsinde. En garantili tabiki çift korunma (hap+kondom).

Neredeyse 1 yıllık evliyim ve 25 yaşındayım yaş olarak daha erken bunu biliyorum. Sadece çok düşünüyorum bu ara sanırım. Ama dediğiniz gibi de olabilir bana da.
25 yas çok erken bence ...ben 34 te yaptım pisman değilim. Tabi olmayadabilirdi o şekilde de mutlu olurdum. Yani olmazsa olmaz degildi benim için

Konu sahibi için anne olmak şu anda mantıklı değil haklısınız
Biz evliliğin ilk yılında anne baba olduk, karı koca olarak bekarken ki kadar gezemedik haliyle ama öncesinde ben birçok ülkeyi görmüştüm. İçimde kalmadı diyeyim
Sizide ayrıca tebrik ediyorum, 2 çocukla da yapılabiliyor demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…