- 4 Şubat 2019
- 4.207
- 9.012
- 158
- Konu Sahibi booksmoney
-
İşte ben de bundan korkuyorum. İstemememe rağmen olmaması ihtimali beni korkutuyor. Kafayı yedim galibaBen de çocuk fikrine çok uzaktım. 5 yıl istemedim. Ama yıllık doktor kontrolüme gittim. Smear testimi verdim. Ultrasonla muayene oldum. Her şey yolundaydı.
5 yıl sonra deneyelim dedik, olmadı. Doktor doktor gezdik. Her ay yumurta gelişiyor, çatlıyor ama bebek olmuyor. Bir sürü ilaç verildi, ilaçlar fazla geldi, çok yumurta gelişti. Sonunda sebepsiz kısırlık teşhisi ile tüp bebekle çocuğumuz oldu. Ama tam 37 ay sonra.
Biz eşimle alkol kullanmıyoruz, gece hayatını da pek sevmiyoruz. Sizin durumunuzda biraz sıkıntı olabilir gerçektentatile gidersin elbet ama mesela akşam rakı içip felekten bir gece çalamicam. Tatile giderken kafa dağıtmak için yanıma bakıcı almam lazımEmzirdiğim sürece alkol alamicam bile ben bu konuda aşırı gerginim mesela.
Kesintisiz uyuyor mu ki gece? Allahım beni bir yeğenim var. Max gece uykusu kesintisiz 15 dk. Sonra muhakkak bir mızıldanıyor. Sonra tekrar uyut tekrar kalksın tekrar uyut. Şuan 4 yaşında falan hala aynı. Annesinin ömrünü yedi. Benim de bebek isteğimi sonsuza kadar köreltti.Biz eşimle alkol kullanmıyoruz, gece hayatını da pek sevmiyoruz. Sizin durumunuzda biraz sıkıntı olabilir gerçektenHafta sonları sık sık iğne adaya kaçtık mesela. Gündüzleri denize girdik, kitap okuduk. Geceleri oğlanı uyutup balkonda battaniye altında sabahlara kadar film izledik. Çayımızı/ kahvemizi aldık denize karşı sarılıp sohbet ettik bizim için terapi gibi oldu.
Biz eşimle alkol kullanmıyoruz, gece hayatını da pek sevmiyoruz. Sizin durumunuzda biraz sıkıntı olabilir gerçektenHafta sonları sık sık iğne adaya kaçtık mesela. Gündüzleri denize girdik, kitap okuduk. Geceleri oğlanı uyutup balkonda battaniye altında sabahlara kadar film izledik. Çayımızı/ kahvemizi aldık denize karşı sarılıp sohbet ettik bizim için terapi gibi oldu.
bana sormadınız ama güzel örnek bende de var yazayımKesintisiz uyuyor mu ki gece? Allahım beni bir yeğenim var. Max gece uykusu kesintisiz 15 dk. Sonra muhakkak bir mızıldanıyor. Sonra tekrar uyut tekrar kalksın tekrar uyut. Şuan 4 yaşında falan hala aynı. Annesinin ömrünü yedi. Benim de bebek isteğimi sonsuza kadar köreltti.
biz de erken uyutup balkonda şarap olaylarına gireceğiz artık madem.
biz çok alkol alıyorduk ama ben hamile kalmamla çat diye kestim eşim de bıraktı yalnız içemiyorum diyor. E mayhaneler de kapalı kimsyle buluşup içemiyor. Bayağı ikimiz de zordayız
zamanı gelince anlıyosun zaten canım mental olarak da hazır olduğunu anlıyosun yani hiç canını sıkmaHayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum
Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
İlk zamanlar uyumuyordu ama şimdi çok güzel uyuyor, dilimi isirayimKesintisiz uyuyor mu ki gece? Allahım beni bir yeğenim var. Max gece uykusu kesintisiz 15 dk. Sonra muhakkak bir mızıldanıyor. Sonra tekrar uyut tekrar kalksın tekrar uyut. Şuan 4 yaşında falan hala aynı. Annesinin ömrünü yedi. Benim de bebek isteğimi sonsuza kadar köreltti.
Mum ışığında çok romantik bir gece olabilirbiz de erken uyutup balkonda şarap olaylarına gireceğiz artık madem.
biz çok alkol alıyorduk ama ben hamile kalmamla çat diye kestim eşim de bıraktı yalnız içemiyorum diyor. E mayhaneler de kapalı kimsyle buluşup içemiyor. Bayağı ikimiz de zordayız
aman zaten her şey çok pahalı
o parayla bebeğe bez mama alırsın (bu da züğürt tesellisi)
Cocuk hayattir cocugun olunca inanin bu dusuncelerinizin hepsi gidecek.Hayatım boyunca çocukları çok sevmemişimdir, şimdi evli olduğum için herkes çocuk düşünmüyor musun diye söylüyor. Eşimde ben de istemiyoruz henüz. Ama içimde bir yerlerde ya istersem de olmazsa diye de bir korku var. Bazıları diyor çok fazla korununca yumurtalıklar tembelleşiyormuş, hapla korunmak kısır yapıyor vs. Bunlara inanıyor sayılmam nasip kısmet bazı şeyler. Hayatımı hiçbir zaman bir çocukla hayal etmedim. Ama olmaması da beni rahatsız eder gibi sanki. Etrafımdaki herke birer birer anne olmaya başlamışken ya benim istersem ve hiç çocuğum olmazsa gibi düşüncelere kapılıyorum
Bu aralar düşüncelerimi anlayamıyorum... Şu an birikim yapıyoruz araba alıcaz, daha şimdiden tatilimizi ayarladık, yaza planlarımızı yaptık. Ama bir çocuk olsa tüm bunları yapamayız gibi geliyor çünkü tek maaşa düşücez şuan yaşadığım bu lüksler olmayacak. Belki de bu hayattan vazgeçmek istemiyorum bilmiyorum.
Siz çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Ya da ömür boyu çocuk istemediğinize nasıl karar verdiniz?
25 yaşındayım eşimde 26.
25 yas çok erken bence ...ben 34 te yaptım pisman değilim. Tabi olmayadabilirdi o şekilde de mutlu olurdum. Yani olmazsa olmaz degildi benim içinNeredeyse 1 yıllık evliyim ve 25 yaşındayım yaş olarak daha erken bunu biliyorum. Sadece çok düşünüyorum bu ara sanırım. Ama dediğiniz gibi de olabilir bana da.
Konu sahibi için anne olmak şu anda mantıklı değil haklısınızBiz oğlum bir aylıkken gezmeye başladık, yanında iki buçuk yaşında kızım da vardı, delirdiysek demekama öncesinde karı koca epeyce gezdik. Çocuklar olunca iki yetişkin rahatlığında olamıyorsun nihayetinde. O yüzden ekstra bir durum yoksa birkaç yıl beklenmesi en güzeli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?