ÇOCUK İSTEMİYORUM

Çocuğun nasil büyüdüğünü az-çok biliyor herhalde herkes. Yani öyle yaptım oldu karpuz gibi kendi kendine büyür diye beklemiyor sanırım kimse.
Yani tamam büyük sorumluluk hayatını ona göre yönlendiriyorsun vs tabii ki herşey eskisi gibi olmuyor ama siz sinir diyorsunuz hormonlar diyorsunuz vc ye gidememek diyorsunuz

Yani tamam büyük sorumluluk hayatını ona göre yönlendiriyorsun vs tabii ki herşey eskisi gibi olmuyor ama siz sinir diyorsunuz hormonlar diyorsunuz vc ye gidememek diyorsunuz
Öyle oluyor hanımefendi, bunlar gerçekler. Hayal aleminde yaşamaya gerek yok. Çiçekler, böcekler uçuşmayacak çocuk olunca.

@Mune ablayı ben çağırayım bence. Herkesin kendi fikri, kendi düşüncesi. Buranın herkese açık bir platform olduğunu biliyorsanız isteyenin istediğini yazabileceğini de biliyor olmanız lazım.
Anlamıyorsunuz. Yaptığınız şey çocuk isteyen veya hamile olan kadınları korkutmaktan başka birşey değil diyoruz biz size. Belki siz öyle bir hayat yaşadınız ama bunlar azınlıkta diyoruz ve kadınları korkutmayın diyoruz. Ama siz tırnaklarınızı çıkartıp gelene gidene batırıyorsunuz.. Yapmayın lütfen.. Yorumunuzun tersi yorumlara siz de açık olun. Çünkü yurumunuzu alıntılama sebebimiz diğer kadınlara her zaman öyle olmadığını anlatmaya çalışıp rahatlatmak istememiz..

Siz anlamıyorsunuz bence. Ben zaten yorumumu yaparken zor çocuğu olanlar sıkıntılı diye belirttim. Çocuğu koy yerine iki saat ses çıkarmadan oturanlarda var, öyle çocuğu olanlar yaşadı. Gerisi zor. Bu korkutmak değil, gerçekler.

Hiç öyle olmuyor. Bebeğim 10 aylık. Ona özel yamakler yapıyorum. Günümün büyük çoğunluğunu onunla geçiriyorum. Ve evimin işini de yapıyorum. İşimi yaparken ona aktiviteler oluşturuyorum.. Dişi çıkacağı zaman bimi uyuması gereken saatte mutlaka odaya götürüp uyutmaya çalışıyorum ki saatini geçmesin. Gündüz uykusunda duşunu da alıyorsun, yemeğini de yapıyorsun.. Belki tuvalet konusunda haklı olabilir ama orada da bir aktivite oluşturup verince onu da yapabiliyorsun. Bebeğiniz kolik olursa sadece ilk 3 ay zor geçiyor.. Ben hamileyken doğu turuna bile gitmiştim gezmiştim vb. Bebeğim erken doğum, ameliyatı oldu ama bunlara rağmen düzen oturttum.. 2 aylıkken başladım gece uykusuna saat belirlemeye... Yapabilirsiniz korkmayın.

Benim çocuğum koy yerine otursun çocuklardan değil.. Ama yapabiliyorum. Ki ben hayatında çocuğu sadece sevmek için kucağına almış olar bakımıyla alakalı hiç bilgisi olmayan ben yapabiliyorum yani..

Tamam da karabasan gibi olacakmış hissi yaratıyor sizin anlattıklarınız da
Sessiz sakin bir çocuğunuz olursa koyduğunuz yerde saatlerce durur, bu tarz çocuklar da gördüm az da olsa. Öyle bir çocuğunuz olursa her istediğinizi yapabilirsiniz merak etmeyin.

Benim çocuğum koy yerine otursun çocuklardan değil.. Ama yapabiliyorum. Ki ben hayatında çocuğu sadece sevmek için kucağına almış olar bakımıyla alakalı hiç bilgisi olmayan ben yapabiliyorum yani..
Bravo size, muhteşemsiniz, tebrikler.

Yalnz bir de siz. Yazıp yazıp hele zor çocuğu olanlara daha zor yazdınız. Yani yazdklarınız geneli gösterir gibi cümleler barındırıyor.

Yalnz bir de siz. Yazıp yazıp hele zor çocuğu olanlara daha zor yazdınız. Yani yazdklarınız geneli gösterir gibi cümleler barındırıyor.
Evet çünkü genel olarak zor çocuklular mevcut. Sessiz sakin olanlar daha azınlıkta benim gördüğüm.

arkadaslar, insanlarin fikrine iki tarfda birbrilenin fikrine saygi duymasi iyi olur, D Dediyy dedin yalan deyil, benimde cocugum yok, cohu kisi annem babam istiyor, esim istiyor, yok cevre soruyor diye cocuk yapiyor ve sonuc da bu (PDF) Regretting Motherhood: A Sociopolitical Analysis

Israeli bir yazar kitabinda bu konuyu aydinlati, bu kadinlar cocuklarini sevmiyor deyil, ama anne olduklarina pisman. böyleside var. Yani her kadin anne olmak icin yaratilmadi, yasamak, icinde yaratildi, kadinlarin hepsinin ayni hedefleri yok hayatlarinda, hedeflerimiz farkli, cunku karakterler ayri

Çok haklısınız, bence de herkes herkesin düşüncesine saygı duymalı. Kimsenin yazdığına 'aa sen bilmiyorsun, yanlış bilgi veriyorsun' denmemeli. Dediğiniz gibi herkes anne olmak için yaratılmıyor, konu sahibide anne olmak istemediğinden ve korkularından bahsetmiş; gerçeği söylemek onu korkutmak olmuyor. Kişi anne olmak, o sorumluluğu almak istemeyebilir gayet de. Ama insanlar saygısızlık yapmaktan geri kalmıyor, mesaj alıntılayıp kendi mükemmel anneciliklerini ispatlamaya çalışıyorlar.

birde sunu hic unutmuyalim, cocuk olunca elbet onunda karni doyar diye bir düsünce vardir toplumlarda, evet bebeken doyar, idare edersin, ama büydükce istekleride cogaliyor, cünkü social cevreye giriyor, esimle benim durumuz cok iyi, ama ben cocuk istesem de bu durumda iyi düsünürüm, cünkü kendi isteklerinden elbetde kesinti yapcan, sadece gezmek deyil, parasalda tabiki cocugun istekleri daha öncelik olcak. cocuk isteseydik bizler bakimi esim ve paylascakdik, bir sene ben evde, bir sene sora esim, cünkü cocuk bakmak sadece anneye ait birsey deyil

Kaç yaşındasınız?Bu kararsızlıkla çocuk yapmayın zaten .1 yıl daha bekleyebılırsınız.Bu psıkolojı anne karnındakı bebege de ıyı gelmez.

Bu mantikla sizin yaptiginiz sey de umut tacirligi. Cocuk yapin nasil olsa buyur, Allah yardim eder buyur vs diye insanlar hep diger kadinlari gaza getiriyor sonra cinnete 5 kala anne doluyor ortalik ben her seyin farkinda olmama ragmen dogurup ara ara pismanlik yasadim yalan yok. Hayat asla eskisi gibi olmuyor, ne is hayati ne sosyal hayat. Vucudunuz deforme oluyor, kendinize zaman ayiramiyorsunuz vs vs. Mesela ben karnimdaki azicik catlaktan mutsuzum ya da bu sitede bir suru labioblasti ya da vajinoplasti ameliyati okuyoruz. O kadinlara deselerdi vajinan asla eskisi gibi olmayacak ya da memelerin karnina dogru esneyecek ve hic guzel gorunmeyecek, bir kismi vazgecerdi eminim

çocuğun peşinde hayat bitirmemek mükemmel annecilik midir?
Ayrıca çalışıyorum. Bütün gün çocuğu özleyeceğim muhtemelen sadece. Mükemmel anne olabilmek için evde başında durmam gerekir değil mi

Hakikatli yorum yapanların önünde saygıyla eğiliyorum Annelik budur gerçekten; hayal dünyası çizenlerin karpuz büyüttüklerini ya da gıkı çıkmayan çocuklarının olduğunu düşünüyorum

vajinasının memesinin eskisi gibi olmayacağını bilmeyen kadın da normal mi ya

benim de çocukla ilgili çocuklu hayatla ilgili endişelerşm var. Olmasa evlenir evlenmez doğurur 5 yıl beklemezdim. Herkesin de çocuğu olmak zorunda değil elbet.
Vücudum deforme olacak çocuk yapmayayım demek ben çocuk istemiyorum hayatımda demek net olarak ve sebep uydurdum demek bence. Ve bu kötü bir şey değil. Ne istediğini bilmek güzel bir şey.

Ama çocuklu kadınlar tuvalete de gidiyor tatile de hatta eşiyle sex bile yapabiliyorlar.

Çocuğun peşinde hayat bitirmek için doğurmuyor kimse hanımefendi, bazı çocuklar zor oluyor ve hayatınız daha da sarpa sarıyor. Çocuğunuz olunca konuşuruz, şu an yaşamadığınız şey hakkında yorum yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…