Çocuk kararı...

Cokopremses

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
2.605
2.746
133
Ben 27 yaşındayım eşim 32.
15 ay oldu evleneli.
Bu zamana kadar çocuk düşünmüyorduk ama bu aralar çocuk konusunda benim fikirlerim değişmeye başladı. Çocuk fikrine daha sıcak bakıyorum. Ama eşim benimle aynı fikirde değil. Daha kendimi tam hazır hissetmiyorum diyor. Ama ben istediğimi söyleyince tamam o zaman yapalım diyor. Çocuklara karşı çok ilgili alakalı. Yeğeni var ölüyor onun için. Çocuğumuz olsa iyi bir baba olacağına inanıyorum.

Etrafımızda genelde hep baba adayları daha istekli. Çocuk için eşlerini ikna etmeye falan çalışıyorlar. Biz de durum tam tersi sanki. Bu beni düşündürüyor.

Eşimin çocuk konusundaki kararsızlığının sebebi çocuğu iyi yetiştirememe endişesi. Özellikle sordum emin olamamasının sebebini.

İşte böyle kızlar kafam çok karışık. Var mı benzer bir durum yaşayanlar. Ne yaptınız? Ben ne yapmalıyım? Çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim hepinize...

İlk kimin düşündüğünün bir anlamı Yok. Önemli olan beraber karar vermeniz tabi ki. İki taraf içinde büyük sorumluluk demek çocuk sahibi olmak. Bu sorumluluğu kendinde sorgulamakta herkesin hakkı .

2 çocuk sahibi olarak eşinizi çok çok haklı buldum :))
gerçekten de üzerine bolca düşünülmesi gereken bir karar.

eşinizin hazır olması elbette önemli, ama sizin hazır olmanız çok daha önemli. hamilelikle birlikte 3 yıl kadar işin çoğusu sizde olacak çünkü.
siz hazırsanız biraz daha ısrarcı olabilirsiniz.

ahaha ben bir gün işten eve gidip, eşime çocuk yapmaya karar verdiğimi söylemiştim, o da bana da haber verdiğin iyi oldu demişti :KK70:

2 çocuk sahibi olarak eşinizi çok çok haklı buldum :))
gerçekten de üzerine bolca düşünülmesi gereken bir karar.

eşinizin hazır olması elbette önemli, ama sizin hazır olmanız çok daha önemli. hamilelikle birlikte 3 yıl kadar işin çoğusu sizde olacak çünkü.
siz hazırsanız biraz daha ısrarcı olabilirsiniz.

ahaha ben bir gün işten eve gidip, eşime çocuk yapmaya karar verdiğimi söylemiştim, o da bana da haber verdiğin iyi oldu demişti :KK70:

Çok güzelmiş sizinki de :KK76:
Peki eşiniz hemen kabul etmiş miydi siz böyle söylediğinizde? İstekli miydi? Sonrasında ne yaptı? :)

Ben hic istememistim esim istemisti beni ikna etmisti.sonrasinda hemen hamile kaldim hamileligim guzel gecti.dogumdan sonra 5 aya kadar bebegime alisamadim simdi 1.5 yasinda iyiki yapmisiz diyorum.haa desenki bi daha yapar misin buyuk konusmayayim ama en az 7 yil yapmam.

Çok güzelmiş sizinki de :KK76:
Peki eşiniz hemen kabul etmiş miydi siz böyle söylediğinizde? İstekli miydi? Sonrasında ne yaptı? :)

biz ikimiz de çocuk isteyen insanlardık zaten, sadece evliliğin ilk 2 yılı bu konuyu açmayalım demiştik.
ben işte 1,5 yıllık evliyken eve böyle döndüm. sorun olmadı.
zaten hapla korunuyordum, işte hapı bıraktım, üzerinden bir iki ay geçsin istedik falan filan derken bu fikre daha iyi alıştı o da.

siz de bu şekilde konuya girebilirsiniz, yani önce tamam çocuk yapalım, sonrasında bir hazırlanma dönemi, ne bileyim ilaç alıyorsanız ikinizden biri bırakabilirsiniz, sigara alkol varsa azaltırsınız, sağlıksız besleniyorsanız değişime başlarsınız gibi gibi, o arada da bu fikre daha çok ısınırsınız.

yavaş yavaş düşünülebilir zaten.
eşinizle evliliğinizin iyi gittiğine inanıyorsanız..
kimin bakacağı ile ilgili bir kaygınız yoksa, maddi problem yoksa..

Biz nişanlıyken eşim birsüre çocuk istemiyorum vs diyordu.
Bu konuda beni ağlattığını da bilirim hatta evlendik daha 1 hafta sonra cocuuuk lafları dönmeye başladı evde.

Bu defa da eşimde sorun olduğunu anladık içimden hep suçladım çok büyük konuştu diye ama mucize işte rabbim nasip etti.

Hemde hiç beklemediğim hatta hiç istemediğim bir ayda.

Şimdi onun ağzı kulaklarında tamam bende seviniyorum ama galiba her anne adayı gibi benim içimde de acaba erkenmiydi cümleleri dönüyor bakabilecekmiyim yetebilecekmiyim hele şu sıralar oturduğum yerden kalkamiyorum eski halimi çok özlüyorum inan. Sende iyi düşün beyin olarak hazır hissetmek çok farkliymis ben dilde hazirmisim ama beynim hata veriyor :(

biz ikimiz de çocuk isteyen insanlardık zaten, sadece evliliğin ilk 2 yılı bu konuyu açmayalım demiştik.
ben işte 1,5 yıllık evliyken eve böyle döndüm. sorun olmadı.
zaten hapla korunuyordum, işte hapı bıraktım, üzerinden bir iki ay geçsin istedik falan filan derken bu fikre daha iyi alıştı o da.

siz de bu şekilde konuya girebilirsiniz, yani önce tamam çocuk yapalım, sonrasında bir hazırlanma dönemi, ne bileyim ilaç alıyorsanız ikinizden biri bırakabilirsiniz, sigara alkol varsa azaltırsınız, sağlıksız besleniyorsanız değişime başlarsınız gibi gibi, o arada da bu fikre daha çok ısınırsınız.

Hap kullanıyorum ben de. Peki hapı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız?

Hap kullanıyorum ben de. Peki hapı bıraktıktan ne kadar süre sonra hamile kaldınız?

ben bıraktım, 2 ay kadar prezervatif ile korundum, hapın etkisi varsa atılsın istedim.
hatta 3 ay bekleyecektim, burada okuyorum, hemen hamile kalacağını mı sanıyorsun falan diyorlar,
e dedim haklılar, 3. ay korunmadım, hamile kaldım.
alacağın olsun KK :KK70:

Eşin tam hazır olmadan çok istemeden yapmayın bence. Benim oğlan ateş parçası geceli gündüzlü çok zorlandım büyütürken tek basıma. Eşimden de uzun saatler çalıştığından beklediğim desteği göremeyince ilişkimiz de etkilenmişti, tabi şimdi düzeldi, ben daha çok alıştım, oğlum daha sakinledi, eşim daha çok yardım etmeye ilgilenmeye başladı derken herşey çok güzel oldu, düzene girdi..
Ama işte artık bir baba, ve eşine daha çok destek olan bir eş olması lazım bunun idrakındaysa neden olmasın..

ben bıraktım, 2 ay kadar prezervatif ile korundum, hapın etkisi varsa atılsın istedim.
hatta 3 ay bekleyecektim, burada okuyorum, hemen hamile kalacağını mı sanıyorsun falan diyorlar,
e dedim haklılar, 3. ay korunmadım, hamile kaldım.
alacağın olsun KK :KK70:

Acı gerçekler :KK48:
Sağlık ocağındaki hemşireyle konuştum yakın zamanda. Hapı bırakıp o ay hamile kalan da var diyo aylar sonra kalan da. Kişiden kişiye değişiyor demek ki

babanun anneyi ikna etmesnden daha mantikli annenin babayi ikna etmesi. diger durumda anne hazir olmuyo ikna ile kabul ediyo ve cocuk agir geliyor bazi durumlarda. ama soz hazrsaniz esiniz de kesnlkle hayir demiyorsa cok dusunmeyin onun niyetini. annenin hazr olmasi daha onemli babanin hazir olmasindan.

İlk kimin düşündüğünün bir anlamı Yok. Önemli olan beraber karar vermeniz tabi ki. İki taraf içinde büyük sorumluluk demek çocuk sahibi olmak. Bu sorumluluğu kendinde sorgulamakta herkesin hakkı .
Evet kararın ortak olması benim için de önemli.
Teşekkür ederim yorumunuz için

babanun anneyi ikna etmesnden daha mantikli annenin babayi ikna etmesi. diger durumda anne hazir olmuyo ikna ile kabul ediyo ve cocuk agir geliyor bazi durumlarda. ama soz hazrsaniz esiniz de kesnlkle hayir demiyorsa cok dusunmeyin onun niyetini. annenin hazr olmasi daha onemli babanin hazir olmasindan.

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Evliliğimizin en başından beri hep kendi içimde irdeledim ben bu konuyu. Daha öncesinde bir eksikliğini hissetmiyordum. Gerek yok biz böyle iyiyiz falan diyorum. Ama şimdilerde artık bir eksiklik gibi geliyor. Önceden olmasa daha iyi derken şimdi olsa ne güzel olur diyorum. Böyle hotel şeyler işte. Hazır olmak bu mu oluyor tam olarak onu da bilmiyorum

Benim eşim de çok çekimserdi bu konuda, isteyip istemediğimi bilmiyorum hiç çocuk sahibi olmadım ki demişti bana :) E kendince haklıydı. Konuşmamızdan 6 ay sonra hamile kaldım. Oğlum 16 aylık şu anda. Kaza kurşunu 2 numara da yolda geliyor :)

Oğlum doğduktan sonra baktı baktı ve.. neden 8 ay beklemişiz ki keşke hemen yapsaymışız dedi :)

Benim eşim de çok çekimserdi bu konuda, isteyip istemediğimi bilmiyorum hiç çocuk sahibi olmadım ki demişti bana :) E kendince haklıydı. Konuşmamızdan 6 ay sonra hamile kaldım. Oğlum 16 aylık şu anda. Kaza kurşunu 2 numara da yolda geliyor :)

Oğlum doğduktan sonra baktı baktı ve.. neden 8 ay beklemişiz ki keşke hemen yapsaymışız dedi :)
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasıp etsin inşallah :)

Aslında benim eşim de aynı durumda. İstemiyordan ziyade çekimser kalıyo. Allah nasip eder de olursa doğduktan sonra muhtemelen biz de sizin ki gibi bir tablo yaşarız. Ama işte endişeleniyorum ister istemez

4 yıl yapmadım iteleye iteleyee.
Şu an kızım 8 aylık. Hayatta en büyük Pişmanlıgim daha önce gelmemiş olması. .
Eşim de kararsızim demişti ama su an kızına ölüyor. .
Erkekler yasamadiklari için bilemiyor bu duyguyu. Ama zaten iyi ve merhametli bir insan ise esin . Çok fazla bağlanacak size sana bebeğine. .

Back
X