Çocuk kararı...

4 yıl yapmadım iteleye iteleyee.
Şu an kızım 8 aylık. Hayatta en büyük Pişmanlıgim daha önce gelmemiş olması. .
Eşim de kararsızim demişti ama su an kızına ölüyor. .
Erkekler yasamadiklari için bilemiyor bu duyguyu. Ama zaten iyi ve merhametli bir insan ise esin . Çok fazla bağlanacak size sana bebeğine. .
Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Dediğiniz gibi ben de öteleyip sonra pişman olmaktan da korkuyorum biraz.
Eşim iyi bir insandır. Merhametli, yumuşak huylu..

Genç ebeveyn olmak olabilmek çok güzel bence. Her açıdan.. daha fazla geç kalmayin derim. Şuan sizin bu yaşlarınız bile şahsen benim için çocuk konusunda geç kalınmış bir yaş.. ha tabiki çocuk yapmak için cocuk yapilmaz asla. Ama istiyorsunuz sonuçta. Eşinizinse bu konuda keskin bir fikri yok. Sadece biraz endişeleri var. Ama hiç kimse anne baba olmayi bir okula giderek öğrenmiyor. Onu kucaginiza aldiginda Rabbim size her seyi ama her seyi bahşediyor sanki o anda. Kimseniz yol gostereniniz olmasa bile yaninizda...ama muhakkak Çok arastirip okuyun. Eşinizde ayni sekil. Cocuk egitimi ve pedagoji konularında Kitaplar,makaleler okuyunk. Bunlarin cok faydasi oluyor. Az da olsa kendinize ozguveniniz geliyor.

Genç ebeveyn olmak olabilmek çok güzel bence. Her açıdan.. daha fazla geç kalmayin derim. Şuan sizin bu yaşlarınız bile şahsen benim için çocuk konusunda geç kalınmış bir yaş.. ha tabiki çocuk yapmak için cocuk yapilmaz asla. Ama istiyorsunuz sonuçta. Eşinizinse bu konuda keskin bir fikri yok. Sadece biraz endişeleri var. Ama hiç kimse anne baba olmayi bir okula giderek öğrenmiyor. Onu kucaginiza aldiginda Rabbim size her seyi ama her seyi bahşediyor sanki o anda. Kimseniz yol gostereniniz olmasa bile yaninizda...ama muhakkak Çok arastirip okuyun. Eşinizde ayni sekil. Cocuk egitimi ve pedagoji konularında Kitaplar,makaleler okuyunk. Bunlarin cok faydasi oluyor. Az da olsa kendinize ozguveniniz geliyor.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Yaş konusunda ben de öyle düşünüyorum. Bu zamana kadar kendimi hazır hissetmedim. Sırf çocuk yapmak için yapılmaz böyle bir durumda. Ama kendimi hazır hissetmeye başladıkça her geçen an kaybedilmiş gibi geliyor. Ve kesinlikle okumak öğrenmek çok önemli

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Yaş konusunda ben de öyle düşünüyorum. Bu zamana kadar kendimi hazır hissetmedim. Sırf çocuk yapmak için yapılmaz böyle bir durumda. Ama kendimi hazır hissetmeye başladıkça her geçen an kaybedilmiş gibi geliyor. Ve kesinlikle okumak öğrenmek çok önemli
Evet kimsenin lafina sözüne bakmiyorsun. Bildiklerini uyguluyorsun. Kendi basina minnacik bebeği yikiyorsun. Yanında kimse yok mesela. Neden böyle oluyor. Öncelik Rabbim sana güç kuvvet veriyor. Bir Annesin babasin. 2.si okuyup ögrendigin için bu sana öZgüven veriyor. Ve gerçekten çok güzel bir sey. Bu konuda esinizi de teşvik edin derim. Bir sürü egitici ve öğretici yazarlarimiz var bu konuda..

Ben 27 yaşındayım eşim 32.
15 ay oldu evleneli.
Bu zamana kadar çocuk düşünmüyorduk ama bu aralar çocuk konusunda benim fikirlerim değişmeye başladı. Çocuk fikrine daha sıcak bakıyorum. Ama eşim benimle aynı fikirde değil. Daha kendimi tam hazır hissetmiyorum diyor. Ama ben istediğimi söyleyince tamam o zaman yapalım diyor. Çocuklara karşı çok ilgili alakalı. Yeğeni var ölüyor onun için. Çocuğumuz olsa iyi bir baba olacağına inanıyorum.

Etrafımızda genelde hep baba adayları daha istekli. Çocuk için eşlerini ikna etmeye falan çalışıyorlar. Biz de durum tam tersi sanki. Bu beni düşündürüyor.

Eşimin çocuk konusundaki kararsızlığının sebebi çocuğu iyi yetiştirememe endişesi. Özellikle sordum emin olamamasının sebebini.

İşte böyle kızlar kafam çok karışık. Var mı benzer bir durum yaşayanlar. Ne yaptınız? Ben ne yapmalıyım? Çocuk yapmaya nasıl karar verdiniz? Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim hepinize...

ben de 27 yaşındayım
eşim 32

6 senelik evliyiz.
eşim eskiden daha hevesliydi, ben istemiyordum.
son 6 aydır falan olumlu bakıyorum
ama şimdi eşim diyor ki bi sürü sorumluluk vs.
istemezsen hiç olmasın falan diyor.

bunu geçen sene söylese tamam canıma minnet der mutlu olurdum, üstümden yük kalkardı.
şimdi neden istemiyorsun diye canım sıkılıyor. herkes yapıyor diye yapmak zorunda mıyız dedi. bence de haklı ama ne biliyim bana bi istek geldi yavaştan.

ben de sorumluluktan çok korkuyorum.

belki biraz daha zamana bırakmak lazım

Bizde 2 yıllık evliyiz. Ben 26 eşim 28 yaşında. benzer durumda sayılırız. Eşimin istememesinin 2 sebebi var. ilki maddiyat ne kadar ikimizin iyi işleri olsada yeterli gelmiyor birde evimiz kira. ikinciside benim hazır olmamam ve sorumluluklarını kaldırabilirmiyim ondan emin değil. Bana gelirsek bende kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Evet heves etmiyor değilim ama daha gezip tozmak okulumu devam ettirmek rahat olmak istiyorum sorumlulukları çok birde becerikli birisi değilim. Bebeğin bakımında yanlız kalırım ailemde yakınımda değil. İş ev zor idare ediyorum çocukla nasıl olur bilmem. Çocuktan işlerden bunaldığımda eşime sararım aramız bozulsun istemem oyüzden korkuyorum. Eşimde bir 30 yaşında olsun biraz daha olgunlaşsın istiyorum. Ama bir yandanda yaşım geçiyor esnekliğim ve katlanabilirliğim azalır diye korkuyorum. üstüne tedavi gerkir ise. 30 yaşımda anne olsam çocuğum 20 yaşına geldiğinde 50 yaşımda oluyorum öyle düşününcede geç kalmışlık hissi var. Tabi bide eşimin istekli olmayışıda beni uyuz ediyor :D

erkeklerin yüzde 90 ı böyle
bu eşinizin sorumluluk sahibi oldugunu gosterır bence
benım esımın de benım de korkularımız var,çok normal

Benim de korkularım çok vardı. Şu an istiyor olmama rağmen hâlâ daha var. Sadece biraz azaldı eskiye göre. Bir kısmı azalır ama tamamen ortadan kalkmaz diye düşünüyorum. Anne baba olmanın doğasında var galiba endişe duymak.

Bizde 2 yıllık evliyiz. Ben 26 eşim 28 yaşında. benzer durumda sayılırız. Eşimin istememesinin 2 sebebi var. ilki maddiyat ne kadar ikimizin iyi işleri olsada yeterli gelmiyor birde evimiz kira. ikinciside benim hazır olmamam ve sorumluluklarını kaldırabilirmiyim ondan emin değil. Bana gelirsek bende kendimi hiç hazır hissetmiyorum. Evet heves etmiyor değilim ama daha gezip tozmak okulumu devam ettirmek rahat olmak istiyorum sorumlulukları çok birde becerikli birisi değilim. Bebeğin bakımında yanlız kalırım ailemde yakınımda değil. İş ev zor idare ediyorum çocukla nasıl olur bilmem. Çocuktan işlerden bunaldığımda eşime sararım aramız bozulsun istemem oyüzden korkuyorum. Eşimde bir 30 yaşında olsun biraz daha olgunlaşsın istiyorum. Ama bir yandanda yaşım geçiyor esnekliğim ve katlanabilirliğim azalır diye korkuyorum. üstüne tedavi gerkir ise. 30 yaşımda anne olsam çocuğum 20 yaşına geldiğinde 50 yaşımda oluyorum öyle düşününcede geç kalmışlık hissi var. Tabi bide eşimin istekli olmayışıda beni uyuz ediyor :KK70:

Eşimin istekli olmayışı beni de uyuz ediyor :KK70:

Hazır olmayınca yaşın geçmesine falan çok takılmıyorum aslında ben. Önemli olan o sorumluluğu kaldırabilecek durumda olmak. Eskiden Çok büyürdü gözümde şimdi daha olur gibi geliyor. Bilmiyorum işte kafam çok karışık.
Genelleme yapmak Çok doğru olmaz tabi ama erkekler öyle kolay kolay olgunlaşmıyo ya. benim ki 32 ama hala çocuk :KK70:

Eşimin istekli olmayışı beni de uyuz ediyor :KK70:

Hazır olmayınca yaşın geçmesine falan çok takılmıyorum aslında ben. Önemli olan o sorumluluğu kaldırabilecek durumda olmak. Eskiden Çok büyürdü gözümde şimdi daha olur gibi geliyor. Bilmiyorum işte kafam çok karışık.
Genelleme yapmak Çok doğru olmaz tabi ama erkekler öyle kolay kolay olgunlaşmıyo ya. benim ki 32 ama hala çocuk :KK70:
Benim eşim çok çocuk ruhlu değil daha çılgın olan çocuksu olan benim ama eşimin yaşı genç olduğu için o bakımdan dedim bir 30 felan olsun istiyorum :D Bayanlar için zor işin içine yaş ve ileride olamama durumu girmese istekli değilim çocuk için zaten 1 sene daha geçtikten sonra düşünüyoruzda acele etmek istemiyorum.

Bizde eşimle sevgiliyken uzun süre çocuk istemeyeceğiz dedik. İkimizde hem fikirdik. Gezecektik evliliğin tadını çıkaracaktık.Ben 25 eşim 33 yaşında.

Ama evliliğimizin 1 yılı dolarken ben de bir çocuk sevgisi başladı :KK48: ona söyledim ama istemedi henüz erken dedi falan ses etmedim bozuldum biraz.

Şimdi 2 senelik evliyiz . Evlilik yıldönümümüzde etraflıca konuştum dedi ki ben de istiyorum ama maddi açıdan yetememekten korkuyorum yılbaşındaki zamlarımızdan sonra tekrar konuşalım dedi öyle işte :spor:

Çok canım sıkkın çok moralim bozuk...
Dün sabah çıkarken çocuk konusuna tamam demişti. Akşam geldi ben açmadım hiç konuyu o da açmadı. Sanki kaç gündür hiç böyle bir konu yokmuş gibi konuşulmuyomuş gibi. O böyle yaptığı sürece ben çocuk falan yapmam ama sanki yıllardır istiyormuşum da çocuğum olmuyormuş gibi hissediyorum. Bir Bebek görünce ağlayasım geliyor. Çok kötü durumdayım.

Back
X