ben size bir soru sormak istiyorum naçizane hırpalanan sizin çocuğunuz olsaydı sizin tavrınız nasıl olurdu??
aynı şeyi düşünmüşüz ve sormuşuz :))
benim çocuğum da hırpalanıyor ve hırpalayan çocuklarla bir araya getirmemeye çalışıyorum.
çocuğu azarlamak,dövmek çözüm değil,başka bir yol bulmalısınız.
bir de affınıza sığınarak soruyorum,böyle olmasından memnun olmadığınız ortada.
bu hırpalama işi çocuğun karakterinden mi gerçekten,yoksa bir şekilde aileler mi sebep oluyor buna?
Ben olsam cocuguma sahip cikardim, bu kadar basit.
Cocugunuza hayir'i, sinirlarini da ogretin. Iyi ebeveyn her istedigini yapip, hicbir yaptigina ses cikarmamakla olmuyor. Arkadasiniz cok hakli. Sinir bozucu bir durum.
doğru söylüyosunuz aslında en doğrusu o.ama ben yapma etme demekten daha fazlasını yapan bi anneyim...Gecen gun ben de arkadasıma gittim. Cok uzun süredir de görüşmüyorduk. Kızım henüz 6,5 aylık onun kızı da 17 aylık.
Orada oturduğum 4-5 saat cocuk benim kızımı hic rahat bırakmadı. Kızımı pusete yatırıyorum, puseti asırı hızlı sekilde sallıyor.
Kızımın yüzüne bakarak bağırıp ağlıyor kızım korkuyor.
Suratına kafasına fazlaca dokunmaya çalışıyor. Yani hic koruması hassas bi anne olmamama rağmen cocuğa hic tahammül edemedim. Kızım da cok sakin bi bebek olmasına rağmen huzursuz oldu.
Ve bu kadar seyde ben rahatsız oldukça annesi sadece sakince kızım yapma diyor. Cocuk bu dinlemezki.
Neyse , ben ordan çıktım kendimi o kadar yorgun hissedoyordumki. Ve sonuçta arkadaşımla uzun süre görülmemeye kararliyim.
Benim cocuğum oyle saydı yine bir süre görüşmemeyi tercih ederdim. Bence siz de biraz uzak durmayı deneyin.
çocuğun arkadaşına vurmasını engellemek için sizde ona vuruyorsunuz yanı balık baştan kokuyor
kusura bakmayın bide öpmeyi falan öğretin çocuğa vurmayı kızmayı değil.
çocuk bir çiçeği bir kediyi bir insanı nasıl sever gördü mü sizden ? bence görmemiş.
Eğer bir çocuk beş yaşında iken hırsızlık yağıyorsa evet bunu aileden ordan burdan görmüştür. O çocukta ilgi alaka eksiktir.
Üzügünüm ama siz anneliği pek beceremiyorsunuz. Arkadaşına vurmasın diye çocuğunuza vuruyorsunuz. Bu nasıl bir çelişki? Çocuklar hayvan değil aynı hareketi yaptığında sürekli döverek terbiye edemezsiniz. O bir birey onunla konuşun. Sakın ama sakın ceza vermeyin. Mesela arkadaşına vurmazsan sana şeker alıcam diyin vurmazsa alın ama vurursa asla almayın. Ona sadece yanlış bir şey yaptığını bu yüzden şekeri haketmediğini söyleyin. Çocuk büyütmek çok zor iş ve siz hiç profesyonel değilsiniz. Sanırım ilk çocuğunuz. Arkadaşınız da onu cezalandırmamanız konusunda sonuna kadar haksız olmasına rağmen genel olarak sinirlenmesi çok olağan. Ve sizin çocuğunuzun hırçınlığını biliyor olmanıza rağmen oraya gitmeye devam etmeniz de mantıklı değil. Çocuklar bir bireydir ona durumu anlatın ilgi alaka gösterin ceza değil ödül ile bu işi çözmeye çalışın. Siz ona vurduğunuz sürece daha hırçın bir çocuk olacak. Bırakın vurmayı bağırmayın bile. Buna hakkı yok hiçbir annenin.
Benim kızım ve en yakın arkadasımın 25 gün küçük oğlu ile aynı şeyleri yaşadım birebir.Yalnız tek fark itilen kakılan hep benim kızım oldu.İnanın çocuğuma okadar çok sınırları öğretmek için çabalıyorum ve hayırı okadar iyi biliyoki ama hırçınlıkta önüne geçemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?