Çocuğu olan arkadaşlaradan öneriler bekliyorum;çok sevdiğim ve anlaştığım bi arkadaşım var fakat benim çocuğum her görüşmemizde arkadaşımın çocuğunu hırpalıyo.ee haklı olarakta arkadaşım bu duruma çok kızıyo.normalden çok koruyucu bi annede olduğu için durum aramızda bi soğukluğa sebep oldu.görüşmeye devam ediyoruz ama benim oğlum onlara gitmek istemiyo fakat ben oğlumun fikrini ve hissini önemsemeyerek gidiyorum ve her seferinde onlarda bizde üzülüyo ve geriliyoruz.ama arkadaşımla görüşmedende yapamıyoruz.benim çocuğum 4onunki 5yaşında.arkadaşıma üstünde durmayalım çocuk bu kavga eder barışır diyorum ama o çok takılıyo.benim yeterince ceza vermediğimi söylüyo.halbuki çok kez kızdım uyardım ve neyazıkki utanarak ve üzülerek söylüyorum vurdum.tabi çok üzülüp pişman oldum .onlar üzüldü diye oğlumu üzdüm.belki çoğunuza önemsiz ve saçma gelmiştir ama son zamanlarda çok üzülüyorum.fikirlerinize ihtiyacım var...siz olsaydınız nasıl bi tutum sergilerdiniz???
Aynen kesınlıkle katılıyorum oyuncakcının onunde dururuz bıraz bakıcam der bakar ve donerızÇocuklar sizin aynalarınızdır, çocuklara ne verirseniz karşılığında çocuktan onu alırsınız. Çocuk inatlaşmayı bilmez, kavgayı bilmez, bağırmayı bilmez, nasıl konuşmayı öğreniyorsa bütün bunları da görerek, yaşayarak öğrenir. İnatlaşma eğlemi ise tek taraflı olmaz, bir çocuğun inatlaşması için karşısında bir kişi daha olması gerekir gibi...
Siz yanlış yaptığında çocuğunuza kızıyorsanız, vuruyorsanız sizin çocuğunuzda oyunda istediği olmadığında kızar ve vurur. Saldırgan çocuk yoktur, çocuğu saldırgan yapan anne ve baba vardır!! Süper dadıyı izleyin derim.
Açıkçası bende çocuklarımın başka bir çocuk tarafından hırpalanmasını istemem, buna da izin vermemem. Arkadaşımla da illaki görüşeceksem ev ortamında değil dışarıda çocukların daha özgür oynayacakları ve benim de kontrolümde olacak oyun parkında buluşurum.
Çocuklarda ödül/ceza sistemi her zaman işe yaramıştır. Buzdolabına yapacağınız ödül tablosuna her yaptığı güzel başarılı şey için yapıştırdığınız yıldızlar onları mutlu etmiştir ya da ceza köşesi dövmek yerine bir sandalyede yaşına göre belli süre oturtmak daha iyidir.. 25 kere sandalyeden kaçtığını bilirim, 25 kere tekrar ısrarla oturtmuşumdur. Bu sürede ses tonu, ciddiyet çok önemli.. Baktığınızda 2 çocukla (4-5 yaş) markette bile elimi kolumu sallayarak gezerim, bilmem ki elleri bir tezgaha uzansın....
Çocuğunuzun saldırgan davranışları diğer çocuklara karşı da böyle ise ( anladığım diğer çocuk oyuncaklarını paylaşmıyor diye tepki veriyor ki paylaşmak zorunda değil, hayat böyle.. herkes elindekini vermeyebilir) çocuğunuzu sosyalleştirin. Sık sık parklara götürün ve başka çocuklarla bir araya getirin oradaki tepkilerini de izleyin, çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız, en iyi siz bilirsiniz.. Doğruyu göreceksinizdir.
bahes,
anladığım kadarıyle çocuğunuz tek çocuk ve evde sürekli sizinle birlikte. Sıkılıyor ve enerjisini atamıyor, bununla birlikte sosyalleşemiyor.
Bence eğer imkanınız varsa oğlunuzu yuvaya verin, sosyalleştikçe bazı hırçın tavırları düzelecektir, ikiside çocuk sonuçta, ne sizin anneliğinizi ne de arkadaşınızı eleştiremem, çocuklarınız henüz küçük o yüzden de böyle problemler yaşamanız normal aslında.
bana tercüman oldunuz sağolun.evet arkadaşımın tutumu beni dahada strese soktu.ayrıca burda öneren arkadaşlar gibi oda oğlunu bırak öyle gel hem kızlarımız rahat oynar dedi ama bu beni dahada kızdırdı ve üzdü.ben oğlumu her kavga ettiği çocuktan ayırıp her ortamdan uzaklaştırırsam oğlum nasıl sosoyalleşir nasıl bu tavrından vazgeçer söylermisiniz.Ben seni çok iyi anlayabiliyorum ama vurma olayı geçici emin ol..
Oğlumla tatildeydik 2 yaşlarındaydı o sıralarda..Kimi görürse vuruyo artık bezmiştim yani milletten özür dileye dileye bi hal olmuştum..
4 yaşında bi çocuk geldi oğlumun yanına oğlum çok fena vurdu yüzüne.Anneside yanındaydı ama ben çok mahçup oldum annesi üzülmeyin benim oğlumda aynı böyleydi ama artık değil, sizin oğlunuzda bırakır merak etmeyin dedi çok mutlu oldum çünkü benim durumu ancak o anlayabilirdi..
Artık benim oğlumda vurmuyo bebekleri özellikle çok seviyo yolda gördüğümüz bütün bebekleri sevmek istiyo..
Bence siz aranıza mesafe koyun arkadaşınızla..O sizin bu durumdan ne kadar mutsuz oldugunuzu anlayamamış..
Hatta onun bu tutumu sizde daha fazla huzurlukluk yaratır, stres olursunuz hiç gerek yok..
Oğlunuz olmadan görüşmenizi önerenler olmuş fakat bence doğru değil..Ne o öyle çocugu dışlar gibi..Çok saçma bence..
Ayrıca bazı arkadaşlar izledikleri dadı programıyla çocuklarını eğittiklerini söylemişler..Çocuk dediğin meraklı olur.markette gittiğindede renkli renkli şeyler dikkatini çeker ellemek ister .Bence ellemesi değil ellememesi sorundur..Zaten belli bi yaşa geldiğinde sizin eğitmenize gerek kalmadan ellememesi gerektiğini bilir..
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum canım ama " yaramaz ve problemli çocuğun sorumlusu 100/100 annebabadır" yazıyordu şok olmuştum gerçekten. Yani kimse istemez değil mi böyle bir evladı olsun ama farkında olarak yada bilmeden yaptığımız yanlışlardan dolayı bu hale geliyormuş çocuklarımız. Ben bu uöğrenince evvela sabrımın sınırlarını genişleterek en baştan başladım kızlarım. Davranış biçimlerini müdaheleye.....hamdolsun Rabb'ime o kadar kolay oldu ki hiç sorun yaşatmadılar bana inanın ama erkek çocukları ekstradan şımarık olabiliyor benim oğlum yok ama olsada şımartmazdım asla size naçizane tavsiyem bu konuyla ilgili nette yazılar var okuyunaraştırın online olarak soru sorup cevap alabileceğiniz psikolojik daanışmanlık veren ücretsiz siteler var çocukla ilgili isterseniz link veririm ben çok danıştım faydasını gördüm Allah yardımcınız olsun
bana tercüman oldunuz sağolun.evet arkadaşımın tutumu beni dahada strese soktu.ayrıca burda öneren arkadaşlar gibi oda oğlunu bırak öyle gel hem kızlarımız rahat oynar dedi ama bu beni dahada kızdırdı ve üzdü.ben oğlumu her kavga ettiği çocuktan ayırıp her ortamdan uzaklaştırırsam oğlum nasıl sosoyalleşir nasıl bu tavrından vazgeçer söylermisiniz.
Bunu bukadar açık dile getirmeside bilemiyorum çok iyi bir arkadaş gibi gelmedi bana...
Zmanla kendi bırakacak vurma olayını siz çocugunuz üstüne gitmeyin.
Daha 4 yaşında ve bana göre hala bir bebek, başkaları kocaman adam yerine koysada..
Yaptıgının ne oldugunu tam olarak kestiremiyor.Diğer çocuklarla arası nasıl kardeşine falan da vuruyormu?
ne yazıkki zaman zaman kardeşinede vurduğu oluyo ama üzülüp özürdiliyo.yapı itibariylede oğlum çok asabi bişeyi ikinci kez tekrarlattığımda bağırarak söylüyo çok sabırsız bi çocuk
4 yaşın çok önemli bi yaş oldugunu okumuştum dönüm noktası gibi..benim oğlumda şuan 4 yaşında..
Aynen o da bişey söylüyor, anlamadıysam anne anlamıyomusun beni ya diye kızıyo: ) bende bazen anlamayabilirim annelere büyüklere kızılmaz diyorum.. her defasında tekrar aynı muhabbet geçiyo aramızda..
ama biliyorum ki geçici bişey oyüzden sizde asabi diyerek etiketlemeyin. bende çok kızınca öyle oldugunu düşünüyorum ama biliyorumki hep böyle devam etmeyecek..Sakin olmaya çalışın çocuk büyütmek çok zor gerçekten.
daha önceki sayfayı okumadınız sanırm çok kez ödüllendirme yoluna gittim ama sonuç hep aynı oldu.sadece iyi fikirlere ve paylaşıma ihtiyacım olduğu için konuyu açtım ama çoğunuz annelime ve kişiliğime laf etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?