Çocuk kavgası...

evet gerçektençok zor her çocuğun kişiliği farklı oyüzden annelerin birbirlerini çocuğunun terbiyesiyle ilgili eleştirmesi beni üzüyo.kimse dört dörtlük değildir..

kesinlikle katiliuorum... aile ne kadar titiz davransada hic istenmeyen hareketleri yapan cocuklar var... aile tabiki vok.cok onemli disardan da ogreniyo cocuk o yuzden boyle konularda hemen anneye saldirilmasini dogru bulmuyorum

kimseyi eleştirmek istemem ama arkadaşımla sorunumuzda biraz onun abartı tutumuyla oluyo asla çocuğu hırpalandığı için kızdına üzüldüne lafım yok.ama bişey varsa önce onun çocuğu dokunmala o ilk olarak oynamalı bişeye dokunmak istiyosa kesinlikle dokunur.bu bana yanlış geliyo kimse onun çocuğuna yapmna etme diyemez çok ciddi tavır takınır ama hayat öyle el bebek gül bebek sürmüyoki..

iste ben oyle insanlara gelemiyorum gecenlerde liseden beri gorusmedigim bi arkadasim gorusmek istedi benim kizim 9aylik onun ki 8

oturduk.bi yerde benim kizim cok insancildir yabancilik yapmaz heyecanlidir arkadasimin bebegini gorunce heyecanlandi guluyo bagriyo falan aa bi baktim onun kizi aglamaya basladi benim kizimin cikardigi seslere..

kizini oyle bir alistirmiski insan icine cikarmamis resmen benim kizim bagirdikca dsha cok agladi.bagirma dedigim de oyle asiri degil sevincten tahmin edin iste ay nerdeyse kalkip gidecekti sinir oldum benim kizim akisik degil cocuklari oek sevmiyo demezmi..

cocuk iste masanin uzerinde duran o kizin oyincagini istiyo. uzanmaya calisiyo bende hayir kizim olmaz falan diyorum arkadasta sagolsun benim kizima olmaz tatlim dedi ve masanin uzerinde duran.oyuncsgi vermefi!! tamam vermek zorunda dehil ona muhtac degilim ama cocuk.bu ben olsam aklimdan gecmez iyle bisey veririm elinden istemiyo ya...

boyle cocugunu soyutlamis annelete tahammul edemuuorum biraz rahat birakacaksin cocugu

Bunları arkadaşına da söyle. Kendi de çok yanlış davranıyor. Önce hep onun çocuğu olsun istiyor, çocuğunun paylaşma sorunu kendi eseri.

Dünyada tek çocuk kendi çocuğunu gören böyle buldumcuk annelerden hiç hazetmiyorum.

Eğer anlattığın gibi biriyse eğer onun çocuğu zarar veren taraf olsaydı, zannetmiyorum ki çocuğunu uyarsın sorun etsin, çocuk onlar deyip geçiştirirdi.

Son düzenleme:
çocuğunuz küçük olduğu için onu dövmeniz de ona kızmanız da pek fayda etmez.O yaşlarda kendi bildiğini okur.Benim oğlum da 3-4 yaşlarına kadar hırçın,aksi,paylaşmayı bilmezdi.Hiçbir şey çözüm olmazdı.Eve misafir geleceğinde veya biz gideceğimizde inanılmaz gerilirdim.Hatta ablamın çocuğuyla kavgaya tutuşmuştu da onu da beceremediler zaten beraber oturp gülmüştük.Şimdi oğlum 6 yaşında ve çok şükür uyumlu.Başkaları üzülecek darılacak diye yıpratmayın kendinizi.Bir de başkalarıyla kıyaslayıp canınızı sıkmayın.Zamanında görümcemin eltimin çocuklarıyla kıyaslarlardı.Oğlum şimdi hepsinden daha sakin,paylaşımcı. en değerli varlığımız onlar zamanla düzelir.Kolaylıklar...

size katılıyorum.ama ben arkadaşıma böyle anlatsam yanlış anlar yapı itibariyle alıngan birisi.davranışlarımla bunu ona alatcam artık.

aynen şu anda naparsak yapalım herşeye inat ediyo üstüne gitmemeyi denicem.eylülde kreşe başlıcak onun için bile benimle pazarlık yapıyo ben kreşe gitmem diye..oradada uyum sorunu yaşayacağından eminim gitmek istemicek bakalım ozaman napıcaz.

tamamen işinize gelen yorumlara eyvallah edip istemediğiniz yorumlar karşısında ANLATAMIYORUM GALİBA!!!! yooo ben gayet iyi anlıyorumda szi anlamıyorsunuz.
çocuğunuz başka birini hırpalıyo üstelik o çocuk ve annesi haksız niye çocuğunu el bebek gül bebek yetiştirdi diye....
eğer çocuğunuz başka birine rahatsızlık verşyorsa tek çare o çocukla sizinkini bir araya getirmemek.getiriyosanızda çocuğunuzu iyi tembihleyip olacak sıkıntıları önlemek.
ayrıca ben size sizin çocuğunuz hırpalansa ne olur diye sormuştum.ama dövdüğü halde neredeyse karşı tarafı suçlarke dövülen siz olsaydınız heralde annesiyle kavga ederdiniz.

benim kızım ile çok samimi arkadaşımın kızı arası 4 ay
arkadaşımın kızıda daha küçüken devamlı kızıma vuruyor ve ısırıyordu
öyle böyle değil çocuğum resmen ağlamaktan mosmor kesiliyordu okadar ısırıyor ve acıtıyordu
acaip agrasif bir çocuk, halen öyle gerçi ama vurma ve ısırma huyu yok artık
arkadaşımda sade ayy dur yapma, bak diline biber sürerim vs. diyordu ama öylesine söylediği okadar belliydiki yani hani anne olarak uyardım daha ne yapayım gibisine
cezaydı şuydu buydu asla yok sesini bile yükseltmiyordu
bende 1 oldu 2 oldu artı daha fazla dayanamadım
bende çocuğumu sokakta bulmadım nihayetinde
çocuğuna terbiye veremiyorsan görüşmiyelim arkadaşım en azından çocukları biraraya getirmiyelim dedim
ay işte napimde küçük çocuk lafmı dinliyorda görüyorsun işte halimi diye tepki gösterdi
işte onlar öyle öyle büyüyecekler çok iyi arkadaş olacak felan dedi
çok sinirlendim öyle diyince kızım ile onun kızını bikaç ay hiç yanyana getirmedim
kendimde fazla görüşmedim görüşmek zorunda kaldığım zamanlar ise kızımı kayinvaldeme bıraktım
çok bozuldu ama napim ben iki laf edeceğim diye çocuğumu mağdur edemezdim
şimdi kızlar büyüdü artık okadar sıkıntı olmuyor

Bence gayet olgun yaklaşıyorsunuz olaya her iki taraf açısındanda bakabiliyorsunuz bunun için çocuğunuzu dövmeyin birdaha farklı ceza yöntemleri bulun sanırım arkadaşınızın çocuğu paylaşmıyor sizin çocuğunuzda vuruyor 4 ve 5 yaşları iki çocuğun kanka olacağı yaşlar değil zaten emin olun durum genelde bu çünkü benimde 4 yaşında bir kızım var bazen bakıyorum dayak yiyor bazen bakıyorum karşı taraf paylaşmıyor bazen bakıyorum birbirlerini yönlendirmeye çalışıyorlar bazen kandırmaya yani sonuçda bu yaşlarda yaşıt iki çocuk yarım saat iyi oynuyorsa sonra kıyamet kopabiliyorlar çocuklarda kişiliklerine göre kimi paylaşmayarak kimi vurarak kimi ezerek tepki veriyor şu an yapacağınız tek şey çocuklarla görüşmemek hem çocuklar birbirini özlesin hemde bir iki sene sonra bu durum değişecekdir bu sorunlar ortadan kalkacakdır yanlızken görüşün arkadaşınızada durumu açıklayın ne sen üzül ne ben üzüleyim diyin yanlız arkadaşınız haklı olabilir ama siz gereken her yolu denediğinizi yazmışsınız buna rağmen sizi eleştirmesi yeterince cezalandırmıyorsun diye çok hoş gelmedi bana herkes çocuğunu kendisi terbiye eder sizde gerekenleri yapdığınızı yazmışsınız eğer arkadaşınızı bu durum bu kadar rahatsız ediyorsa çocuklar varken görüşmeyelim diyecek ben olsam öyle derdim

ısrarla soruyosunuz cevap vereyim size`,benim oğlumunda hırpalandığı zamanlar oldu arkadaşı bikeresinde kulağını okadar çok çekmiştiki 2gün kulağı ağrıdı.ben naptım gidip annesinemi kızdım yada o çocuğamı bağırdım.hayır tabikide annesinin ne suçu var.baktım gördüm kavgalar çoğalıyo 2ayda bi görüştüm oldu bitti şu anda hiç bi sorun yok.hem siz ısrarla benim arkadaşımın koruyucu yanına kızdığımı düşünüyosunuz.ama ben şuna kızıyorumçocuklar bağırıyolar birbirlerine arkadaşım yapmayın hadi bi oyun oynayalım dicene kızıyla beraber oğluma bağırıyo.o araya girip bağırınca benimki iyice bağırmaya başlıyo hırs yapıp vurmak istiyo.halbuki o anda dikkatlerini başka yöne çekmeye çalışsak herşey daha farklı olur.

Dediğim gibi siz zaten anlattığınıza göre gerekenleri yapıyormuşsunuz bu durumda sizin çocuğunuza kimse kızamaz çocuğa terbiyeyi anne baba verir konu komşu arkadaş değil eğer sizin yeterince terbiye vermediğinizide düşünüyorsa görüşmesin ozaman ben olsam aynen böyle söylerdim

eğer oğlunuza bagırmaya kalkarsa tekrardan lütfen tepkinizi belirtin ve oradan ayrılın veya yada sizdeyse oğlunuzu oradan uzaklaştırın oğlumun uykusu geldi,,oğlum oyun oynamak istiyormus deyıp arkadasınızla değil oğlunuzla ilgilenin..

ben yerınızde olsam bidaha gorusmezdim şahsen.. çünkü sizin arkadaşınıza verdiğiniz değeri o size göstermiyor sizin anlattıklarınız kadarıyla..ben bu şekilde anladım.

ne olur buna izin vermeyin..çocugunuzu o kadına ne dövdürtün nede azarlatın..

hiç kimse bir başkasının çocuğuna bu şekilde davranamaz..çocuklar arasındada bu böyle dayak yesin,hırpalansın,kötü sözlere maruz kalsın...

ilk msjımdaki gibi kıstasa kıstas mantıgındaki bu kadını daha fazla tatmin etmeyin..

Son düzenleyen: Moderatör:
Hep bu tuhaf ve saçma sözü duymuşumdur "ailedenmi karakterdenmi"!!!peki haımefendi ben size soruyorum bi çocuk hırzızlık yapıyosa bu illaki ailedenmi gelir misal veriyorum?

çok gerginsiniz...hiç böyle abartılı bir tepki vermenize sebep olacak bir şey yazmadım ben.ki dolaylı bir şey de söylemeyecektim.

evet karakterdense,benim çocuğum da çok eziliyor ve ben onun gözünü biraz olsun açmak için çabalıyorum,değişmezse ben de uğra-

şmayayım diyecektim.

ama maalesef, çocuğunuza da böyle yapıyorsanız işin içine ailenin payı da giriyor demek ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…