- 24 Eylül 2012
- 1.016
- 30
- 68
daha önceki sayfayı okumadınız sanırm çok kez ödüllendirme yoluna gittim ama sonuç hep aynı oldu.sadece iyi fikirlere ve paylaşıma ihtiyacım olduğu için konuyu açtım ama çoğunuz annelime ve kişiliğime laf etti.
Bi tek o çocukla oynarken mi hırçın yoksa genelde mi?İkisinin neden kavga ettiğini anlamaya çalışsanız belki daha kolay yoldan çözülür.
Hep vuran çocuk haksız görülür ama belki onu o kadar sinirlendiriyodur arkadaşınızın çocuğu,o da ne yapcağını bilemediği için vurmayı seçiyodur.
çok teşekkür ediyorum size...hiç kimse çocuğu hırpalansın dövülsün istemez .
ancak arkadaşınız da şu hatayı gördüm ben; benim çocuğum dayak yiyorsa o çocukta annesinden dayak yemeli ve ödeşilmeli (kıstasa kıstas) mantığı da bana ters geldi..
ve çocuğunuz bu arkadaşınızın çocuğu üzerine hırs yapmış bence bu bir oyuncak olabilir ,annesinin ona ilgi duyması şefkati olabilir..
benim size tavsiyem..bir daha gittiğiniz de çocuğunuz tekrar hırpalarsa asla arkadaşınızın gazına gelipte çocuğunuzu azarlamayın,hırpalamayın,dövmeyin...sakın..o zaman çocuk tabiki hırçınlaşır..hırsı daha çok olur.. (arkadaşınızı bu şekilde lütfen tatmin etmeyin)
bunun yerine kucağınıza alın..benim oğlum yapmaz teyzesi..benım oğlum akıllı deyip öpüp koklayın ve istersenız 5dkda olsa gelişiniz şimdi bizim kalkmamız gerekiyor..çünkü oğlumun çok uykusu gelmiş vs bahanelerle oradan ayrılın..
birde oğlunuza şiddete dayalı cezalar yerine biraz daha duygusal acıdan mesela odana git çıkmayacaksın gibi.. yada en sevdiğin oyuncağını sonra oynayacaksın gibi cezalar verebilirsiniz.. yalan söyleme demek yerine doğruyu söylersen sana şunu alacağım gibi ödüller verebilirsiniz..yada özür dilersen..tşk edersen gibi...
Bakın çocuğa vurmak çok çok hassas bir konu bu yüzden üstünüze geldik. Ama siz de bir yerde haklısınız çoğumuz dayak yiyerek büyüdük ben de dayak yiye yiye büyümüş biriyim. Çünkü annelerimiz de ailelerinden öyle gördü. Ama ben hala unutabilmiş değilim annemin 6 yaşında küçücük bir çocukken bana attığı dayakları. Dayak yemeden büyüyen çocuk yoktur diye bir anlayış var. Çocukların unutmadığını asla aklınızdan çıkarmayın. Bir kere iki kere ödüllendirmekle olacak iş değil sabır gerek. çocuğunuzun kişiliğinin şekillendiği bir yaşta. En kritik yıllarını yaşıyorsunuz şu an çok dikkatli olmalısınız. Onu çok sevin ilginizi eksik etmeyin. Elbette etmiyorsunuzdur ama daha da belli edin ona olan sevginizi. Onunla bir bireymişçesine konuşun. Oyun hamuru gidi yoğurarak sevmekle olacak iş değil. İşiniz gerçekten zor ama sabretmek zorundasınız. 20 yaşında kocaman bir oğlan olduğunda bir gün anne hatırlar mısın ben küçücük çocukken arkadaşıma vurmayayım diye beni döverdin dediğinde yıkılırsınız. O günleri düşünüp çok daha dikkatli çok daha sabırlı olun. Herkesten gelen darbeyle bir şekilde başa çıkılır ama anne çok farklı. İnsan annesinden bile dayak yemişse başkalarının iyi olduğuna nasıl güvenebilsin?
haklısınız tabi ama bende kalkıp sudan sebeplerle çocuğunu döven bi anne değilim.ikizlerim var ve haksızlık yapmamak ikisiylede kaliteli zaman geçirmek iyi birer birey olamaları için çok çabalıyorum.çocuklarımı gözlemliyorum konuşuyorum ama oğlumun bu asabiyeti beni çok üzüyo
Bir kere arkadaşın anneliğini sorgulayan arkadaşlara diyorumki umarım başınıza gelmez ,çocuklar siz biz gibi değiller,ruh halleri ,hayal dünyaları ve evet hayır anlayışları çok farklı,konu sahibi arkadaşada üzülme diyorum ve biraz sabır diyorum,benim can arkadaşımın oğlu ile kızım arasında 5 ay fark var 5 yaşındalar ,ve birbirlerini hiç sevmiyorlardı ,kızım çok sakin, çocuk bir o kadar hırçın,vuran kıran paylaşmayan bir çocuktu,ben hiç yadırgamzadım,o benim çocuğum da olabilirdi çünkü,ben arkadaşıma açık açık söyledim,bir süre görüşmeyelim ikimizde üzülüyoruz dedim.böyle bir karar aldık ,ikimizde çalışıyorduk ve iş çıkışı dışarda buluşuyorduk,zamanla oğlu duruldu sakinleşti ,ve oyun kurmaya ,kızımla anlaşmaya paylaşmaya başladı,inanın şunu bunu yapın diyemem,çocuk bunlar ruh halleri belli olmuyor ,zamana bırakın bence ve bir süre ev buluşması yapmayın.
Bir pedagogdan yardım alın bence bir çocuk büyütmek zor iken ikisiyle uğraşmak çok daha zordur. Bu arada diğer anneye de çocukların daha fazla cezayla terbiye edilemeyeceğini söyleyin. Sizin çocuğunuzun arkadaşına vurması çok kötü bir durum ama bir çocuğun paylaşmamayı bilmemesi de normal değil. O da çocuğuna paylaşmamayı öğretememiş mesela. Sizin için en iyi olan şu an bence bir pedagogdan yardım almanız.
dönemsel olarak bazı çocuklar vurma eyleminde olabilir sizden kaynaklandığını düşünmüyorum yanlış anlamayın sizi kınamak için söylemiyorum belki çözüm bulmak için vurdunuz çocuğa ama yanlış yapmışsınız burda eğer siz çocuğa vurursanız çocuk şöyle algılar demek oluyo ki hata yapılınca vurulması gerekiyor. ödülü denediniz ve işe yaramadıysa bence şöyle yapabilirsiniz bi süre arkadaşınızla görüşmeyin belki 1 aay kadar çocuğunuzun hırçınlığa biraz geçsin daha sonra buluştuğunuz zaman arkadaşınızla muhabbet etmeyinde biraz çocuklarla ilgilenin onların güzel oynamasını birlikte keyif almasını sağlayın mesela hep birlikte o gün resim yada boyama falan yapın kuleler yapın Legolarla oynayın çocuklar birlikte olmaktan keyif alsınlar birlikte parka gidin mesela. 1 tane çikolatala alıp 2 ye bölün birlikte paylaşsınlar ve yanlarında sürekli ikazlardas bulunmayında tam tersi pozitif konuşun birlikte ne kadar güzel oynuyoruz ne kadar eğleniyoruz gibi
allah kolaylık versin umarım uzun sürmez bu probleminiz
bi akrabamında çocuğu kızıma ve diğer çocuklara vuruyor annesi ise sadece yapma diyor bende haliyle çıldırıyorum.ve artık görüşmek istemiyorum.mecbur görüşeceksek sürekli kızımın peşinde dolanıyorum yada yanımda tutmak için çırpınıyorum.kusura bakmayın ama ben sizi haklı göremem.
bize sorduğunuz soruyu size sorayım.kızınızı bi çocuk hep hırpalasa ne yapardınız?annesinin ne yapmasını isterdiniz?
Ben zaten arkadaşımın tutumuna kızmıyorum.çocuğuma cezada versem napsam yine kavga ediyolar.çocuğu hiç bişey paylaşmak istemiyo ve bu çocuklar arasında sorun oluyo.fakat arkadaşım verdiğim cezanın az olduğunu savunuyo buda beni kızdırıyo ve üzü napim iki çocuğun kavgasından ötürü oğlumu günde 5posta döveyimmi!!!ödüllendirme yolunuda çok kez denedim ama olmuyo oğlum çok hırçın ve inatçı bi çocuk.inanın arkadaşımın üzüldüğünden misli misli çok üzülüyorum hep o çocuğun canı acıyo hem oğluma kızıp bağırıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?