çocuk konusunda karar veremiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Arkadaşlar merhaba, yakında evleneceğim inşallah ve çocuk konusunda ciddi olarak düşünmeye başladım, yaşım 35, artık ertelemek istemiyorum çünkü eskisi kadar zeyna değilim eskiden hiç hasta olmazdım mesela, dayanıklıydım ama şimdi daha yavaşladım ve daha da enerjim düşmeden çocuk istiyorum. Nişanlım yardımcı oluyor yemek vb ama çocuk bakamam çok zor diyor (yeğenine bakmış abisi yokken babalık yapmış ve çocuk çok yaramaz ondan gözü korkmuş), tüm iş arkadaşları da sağolsun negatif gaz vermiş yok çocuktan sonra her şey kötü oluyor, eşim sürekli bağırıp duruyor bana vb diye konuşuyorlarmış.

Bana yapabilirsin demenizi bekliyorum aslında :)

Kolay değil ama
Çocuk işi zor.
Sıfırdan bir canlı yetiştirmek kolay olamaz zaten.
Ama emek emek işlediğiniz için de sevgisi başka tabii. Zorluğuyla güzel

Tabi ki çok zor, zaten bu bilinçle düşünüp duruyorum bu kadar, yoksa yapardım sanırım hiç düşünmeden :)

Çocuğun kolay eğitimi de yok ki.
Emzirme, ekgıda, emzirmeyi bıraktırma, tuvalet eğitimi, 2-3-4 yaş sendromu. Okula atıştırma, okuldan her hafta ateşli dönen çocuğu iyileştirme, okul dertleri, dersleri, akran zorbalıkları, dediğin her şeye hayır demesi, bir ayakkabıyı bile giyip kapıdan çıkması için onbeş dakika dil dökmek. Sürekli bir insanı bir şeye ikna etmek için konuşmak konuşmak konuşmak.
Dünyanın en zor en bitmeyen şeyi.
Hani işin yorucu olur haftasonu iznin olur, yıllık iznin olur bunda o da yok. Yirmidört saat aklın onla ilgili bir şeyleri takip etmek zorunda.

Ahahah siz de çok tatlısınız Allah bağışlasın kolaylıklar dilerim

Daha evlenmeden ve evliliğiniz de oturmadan 35 yaşına geldiğiniz için çocuk istemenizi doğru bulmadım, o nedenle maalesef sizi gazlayamam.

Amacınız sadece çocuk doğurmak mi? Sevdiğiniz bir adam ile mutlu bir geleceğiniz olması mı? İkincisi ise önce bir evlenin, evliliginizi oturtun 2 sene sonrasını sonra düşünün derim.

Ha nisanliniz ben hiç çocuk dusunmuyorum diyorsa da yolun başından ayrılın. Siz bu derece hızlı düşünürken hiç çocuk istemeyen birisinden hamile kalsanız tek başınıza çocuk büyütmek zorunda kalırsınız, diretse istemem diye 37 38 yaşında boşanmış olursunuz. Yaşa bu kadar takılan sizin için iş daha da gecikmiş olur.

O nedenle doğru analiz edin, ona göre yolunuzu çizin derim.

İstiyor, çok da seviyor, çocukları da hayvanları da. ama bana bak deme diyor
Uuu çok uyanıkmış paşam.
Bir akıllı kendi sanki.
Ne demek bakmam. Tek başına yapmıyorsan bir zahmet bakacak. Onun da çocuğu.
Sakın sakın sakın bu sözüne tamam deme.
Tek bakacaksan neden evlenip bir insanın daha yükünü alıyorum gider sperm bankasından alırım diyin.
En azından hem koca hem bebek derdi olmaz sadece bebek derdi olur.
Bir akıllı o sanıyor kendini

Siz cocuk istiyorsunuz, nisanliniz ben bakamam diyor. Evlenmek icin yalnis aday. Siz dogursaniz bakararsiniz, ama pisirik erkekleri baba yapmayin. Cilesini siz cekersiniz

Nişanlım pısırık değil, ev işlerine şimdiden benden daha çok hakim, akşam yemeğini o yapar hep
İş bölümü yaptık evde zaten
Sadece yeğenine bakmış babalık yapmış ondan mı bilmiyorum

Ya da beni deniyor

İstiyor, çok da seviyor, çocukları da hayvanları da. ama bana bak deme diyor

Eeee kim bakacakmış gelip ben mi bakayım Madem istiyor, bakacak o kadar. Bakmayacaksa da ben cocukla ugrasamam kusura bakma diyecek.

O zaman bu adamdan babalık beklemeyeceksin konu sahibesi, maddiyatınız varsa bakıcı tutun. Ben bakıcıısı olan çok çift tanıyorum, tatile de getiriyorlar gayet kolay oluyor.

Merhaba
Bu konuda ikinizin de istekli olması önemli. Çocuk doğunca bir şekilde bakılıyor ama her evrede ben zaten çocuk istememiştim, senin için yaptım diyen bir eş olursa çok yıpranırsınız. Evlendikten sonra en azından ilk 6 ay birbirinize zaman verin derim, eşiniz çocuk fikrine alışsın. Oldu, olacak, doğdu doğacak derken 2 sene geçer zaten, eşiniz de kıvama gelir. İnşallah gönlünüze göre olur her şey.

Biz 1 senedir beraber yaşıyoruz zaten, dolayısıyla evli gibiyiz. Baştan konuştuk çocuk konusunu, istediğimi biliyor, o da istiyor hatta hayvan almaya kalktı kaç kere istemedim sevgisi çok ama yoğun bir hayatımız var ben kesin ücretsiz izin alırım gibi geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…