- 22 Kasım 2010
- 11.325
- 20.374
- 598
- Konu Sahibi greengirll
-
Kendi evladını daha çok sevecektir ama kesin bakar diyemeyiz. Çünkü lafının eri bir adamsa çocuk bakımını size yıkıp o kendi hayatına bakacaktır. Çocuk büyütmek özellikle ilk 5 sene kadının hayatını altüst eden bir olay. O yüzden mutlaka bunu netleştirin.İstiyor, çok da seviyor, çocukları da hayvanları da. ama bana bak deme diyor
Çok saçma bir şey dediği.Nişanlım pısırık değil, ev işlerine şimdiden benden daha çok hakim, akşam yemeğini o yapar hep
İş bölümü yaptık evde zaten
Sadece yeğenine bakmış babalık yapmış ondan mı bilmiyorum
Ya da beni deniyor
vallahi tüm bunları halihazırda yaşıyor olmama rağmen yine de gözüm korktu lşfgvldfmblmÇocuğun kolay eğitimi de yok ki.
Emzirme, ekgıda, emzirmeyi bıraktırma, tuvalet eğitimi, 2-3-4 yaş sendromu. Okula atıştırma, okuldan her hafta ateşli dönen çocuğu iyileştirme, okul dertleri, dersleri, akran zorbalıkları, dediğin her şeye hayır demesi, bir ayakkabıyı bile giyip kapıdan çıkması için onbeş dakika dil dökmek. Sürekli bir insanı bir şeye ikna etmek için konuşmak konuşmak konuşmak.
Dünyanın en zor en bitmeyen şeyi.
Hani işin yorucu olur haftasonu iznin olur, yıllık iznin olur bunda o da yok. Yirmidört saat aklın onla ilgili bir şeyleri takip etmek zorunda.
Sorumluluk almadan komşu çocuğu gibi sevecek. Tek taraflı istemekle olmaz. Belkide evlenmek için yanlış insanİstiyor, çok da seviyor, çocukları da hayvanları da. ama bana bak deme diyor
Onlar da çok zorÇocuğun kolay eğitimi de yok ki.
Emzirme, ekgıda, emzirmeyi bıraktırma, tuvalet eğitimi, 2-3-4 yaş sendromu. Okula atıştırma, okuldan her hafta ateşli dönen çocuğu iyileştirme, okul dertleri, dersleri, akran zorbalıkları, dediğin her şeye hayır demesi, bir ayakkabıyı bile giyip kapıdan çıkması için onbeş dakika dil dökmek. Sürekli bir insanı bir şeye ikna etmek için konuşmak konuşmak konuşmak.
Hani işin yorucu olur haftasonu iznin olur, yıllık iznin olur bunda o da yok. Yirmidört saat aklın onla ilgili bir şeyleri takip etmek zorunda.
Şu yaramaz yeğenler yüzünden bir çok kişi çocuk fikrinden uzaklaşıyor yaNişanlım pısırık değil, ev işlerine şimdiden benden daha çok hakim, akşam yemeğini o yapar hep
Ya da beni deniyor
Öncelikle hayırlı olsun.Arkadaşlar merhaba, yakında evleneceğim inşallah ve çocuk konusunda ciddi olarak düşünmeye başladım, yaşım 35, artık ertelemek istemiyorum çünkü eskisi kadar zeyna değilim eskiden hiç hasta olmazdım mesela, dayanıklıydım ama şimdi daha yavaşladım ve daha da enerjim düşmeden çocuk istiyorum. Nişanlım yardımcı oluyor yemek vb ama çocuk bakamam çok zor diyor (yeğenine bakmış abisi yokken babalık yapmış ve çocuk çok yaramaz ondan gözü korkmuş), tüm iş arkadaşları da sağolsun negatif gaz vermiş yok çocuktan sonra her şey kötü oluyor, eşim sürekli bağırıp duruyor bana vb diye konuşuyorlarmış.
Bana yapabilirsin demenizi bekliyorum aslında :)
Allah razı olsun. Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin. Benim iki tane. Dün küçük olan ağlama krizine girdi. Sebebi gözlüğümü çıkarmış olmam. Böyle rahat yarım saat ağladı. Eşimle uzun süre bakıştık tabii ikinci çocuğun mantıklı olduğuna bizi kim ikna etti diyeAhahah siz de çok tatlısınız Allah bağışlasın kolaylıklar dilerim
Anne olmak deli işi. Sevgisiyle zorluğu doğru orantılı. Bakımından daha zor olan da o sorumluluk ve suçluluk duygusu hep Bi yanlış yaptım eksik yaptım yetemedim. Elinden geleni yapıyorsun ama bazen yine de kendini berbat anne hissediyorsun en azından ben sık sık böyle hissediyorum.Çocuğun kolay eğitimi de yok ki.
Öncelikle hayırlı olsun.
Şu an aynı evde mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama önce evlenip aynı evde yaşayıp en az 1, 2 yıl sonra düşünseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. En azından az riskli olur. Amh değeri 6 ayda bir kontrol ederek bir süre beklemeniz daha iyi olabilir. Çünkü biriyle aynı evde yaşamadan tamamen huyunu suyunu öğrenemezsin. Yaşınız için de amh düzeyi okeyse zamanınız var. Bence her kadın önce evliliğini gözlemleyip bir süre aynı evde yaşayıp eşinin huyunu suyunu görüp öyle çocuk sahibi olmalı.
Ama müstakbel eşiniz mutlaka çocuk ile ilgili manevi sorumluluk almalı. Maddi ile kalmamalı. Çocukla vakit geçirmeli oyun oynamalı parka bahçeye kursa götürmeli. Bunların sözünü almadan çocuk düşünmeyin derim. Günün sonunda ben sana ben ilgilenemem demiştim olmasin.
Böyle hissetmeyen anne yoktur bence de.Anne olmak deli işi. Sevgisiyle zorluğu doğru orantılı. Bakımından daha zor olan da o sorumluluk ve suçluluk duygusu hep Bi yanlış yaptım eksik yaptım yetemedim. Elinden geleni yapıyorsun ama bazen yine de kendini berbat anne hissediyorsun en azından ben sık sık böyle hissediyorum.
O sadece sevmek için alacak yani? Ah konu sahibi ah bir daha düşün. Çocuk ilerde huysuzlandığında sana çemkirir niye ağlatıyorsun diye.İstiyor, çok da seviyor, çocukları da hayvanları da. ama bana bak deme diyor
Nişanlım pısırık değil, ev işlerine şimdiden benden daha çok hakim, akşam yemeğini o yapar hep
Ya da beni deniyor
Ne alaka canım doğru insanı bulursan herşey çok daha güzel oluyor valla eşim ilk üç ay kendi temizledi evi bana yaptırmadı riskli diye sonrasın da hep el üstünde tutuluyorum yani ikimizin bir parcasi sonuçta büyük bir yük var üstümde zaten valla herşey daha güzel hiç böyle düşünme evlilikte her açıdan daha da güzelleşiyor hele şuan doğuma günler kala tek konuştuğumuz konu bebeğimiz ve çok mutluyuz hiç korkma eşimde daha ılımlı daha farklilasti ayrıca şuan dünya yıkılsa oğlum geliyor az kaldı diye dolanıyor ortalıktaArkadaşlar merhaba, yakında evleneceğim inşallah ve çocuk konusunda ciddi olarak düşünmeye başladım, yaşım 35, artık ertelemek istemiyorum çünkü eskisi kadar zeyna değilim eskiden hiç hasta olmazdım mesela, dayanıklıydım ama şimdi daha yavaşladım ve daha da enerjim düşmeden çocuk istiyorum. Nişanlım yardımcı oluyor yemek vb ama çocuk bakamam çok zor diyor (yeğenine bakmış abisi yokken babalık yapmış ve çocuk çok yaramaz ondan gözü korkmuş), tüm iş arkadaşları da sağolsun negatif gaz vermiş yok çocuktan sonra her şey kötü oluyor, eşim sürekli bağırıp duruyor bana vb diye konuşuyorlarmış.
Bana yapabilirsin demenizi bekliyorum aslında :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?