Çocuk konusunda..

Oğlum yokkende aynı maaşla geçiniyordum.Oğlum varkende aynı maaşla geçiniyorum.Hiçbirşeyden kısmadan.Gerçekten Allah'ım rızkını veriyor.Ben hemen çocuk yapılmasına karşıyım.Eşinle başbaşa olmanın tadını çıkarmak lazım.Ama anne olmak o kadar güzel bir şey ki inan hiç pişman olmayacaksın.

Oğlum yokkende aynı maaşla geçiniyordum.Oğlum varkende aynı maaşla geçiniyorum.Hiçbirşeyden kısmadan.Gerçekten Allah'ım rızkını veriyor.Ben hemen çocuk yapılmasına karşıyım.Eşinle başbaşa olmanın tadını çıkarmak lazım.Ama anne olmak o kadar güzel bir şey ki inan hiç pişman olmayacaksın.

çevremizde okadar hamile varki anlatamam ya bu sene herkeste bir çocuk patlaması :)
belkide çok etkilendik çok güzel bir duygu ya benziyor , gerçekten istiyorum ama bakalım bu döneme nasıl gireceğim

çevremizde okadar hamile varki anlatamam ya bu sene herkeste bir çocuk patlaması :)
belkide çok etkilendik çok güzel bir duygu ya benziyor , gerçekten istiyorum ama bakalım bu döneme nasıl gireceğim

Dımı ınan bunu bende farkettım bır alısverıs merkezınde abartmıyorum 40 dan fazla hamıle gordum hepsınınde karnı burnunda emınım daha yenı olanlarda vardır karnı bellı olmayanlar

Kısın soguktan fazla sarılmanın meyvelerını topluyoruz yazın herhalde:27:

eger tedavı falan gerekiyorsa nekadar surer acaba bunu ogrenip ona gore hareket edin bence bdlkide uzun suruyordur anca olur sizde bu arada hayallerinizi gerceklestirmis olursunuz hemde esinizle araniz bozulmamis olur.
hakkinizda hayirlisi olsun bebek gelece zamani bilir siz dert etmeyin.

Arkadaslar bebeklerınızı cınsıyetı ne

Yanlıs anlamayın nolur yazmasamda alttakı zıyaretcı benımdır hep takıp edıyorum okdugumdan az cok tanıyorum sızı

Meraktan soruyorum ınanın
Bu arada saglıklıca alırsınız kucagınıza ınsallah:nazar:

sağolun amin inş.
erkek :)

ben 25 yaşındayım 15 aylık evliyim abartıyor muyum bilmiyorum ama
bebeğim olmasını çok istiyorum hatta o kadar korkuyor ve üzülüyorum ki hiç olmayacak diye..
bende de kist var yaklaşık 1 sene korunmadık ama olmadı.
tedavi olmaya çalışıyorum şimdi bu düşünceyle yatıp kalkıyorum..
kesinlikle erteleme çocuk fikrini hem eşinde söylemiş çocuk rızkıyla gelir..
anne olduktan sonrada pekala kariyer yaparsın..

Ben 2. çocuğu düşünmüyorum ama ben bile etkileniyorum hamile yada yeni doğan bebek gördüğümde.
Sonra diyorum ki aman o da büyüyecek o büyüdü diye yine mi çocuk yapcam deyip vazgeçiriyorum kendimi :))

Hayallerini 2-3 sene erteleyebilirsin ama gençken çocuk bakmak daha kolay yaş geçtikçe insanın kafası kaldırmıyor.Eşininde yaşı geçiyor.

ben 25 yaşındayım 15 aylık evliyim abartıyor muyum bilmiyorum ama
bebeğim olmasını çok istiyorum hatta o kadar korkuyor ve üzülüyorum ki hiç olmayacak diye..
bende de kist var yaklaşık 1 sene korunmadık ama olmadı.
tedavi olmaya çalışıyorum şimdi bu düşünceyle yatıp kalkıyorum..
kesinlikle erteleme çocuk fikrini hem eşinde söylemiş çocuk rızkıyla gelir..
anne olduktan sonrada pekala kariyer yaparsın..

evett bir arkadaşımdada kist vardı 5 yıl çocukları olmadı kisti patlamış ameliyat ettiler, ondan sonra hemen hamile kaldı şuan 25 yaşlarında ihmal etme sakın.
bende etmiyim korkuyorum binbir türlü hastalık var Allah hepimize nasip eder zamanı geldiğinde inşallah

Ben 2. çocuğu düşünmüyorum ama ben bile etkileniyorum hamile yada yeni doğan bebek gördüğümde.
Sonra diyorum ki aman o da büyüyecek o büyüdü diye yine mi çocuk yapcam deyip vazgeçiriyorum kendimi :))

Hayallerini 2-3 sene erteleyebilirsin ama gençken çocuk bakmak daha kolay yaş geçtikçe insanın kafası kaldırmıyor.Eşininde yaşı geçiyor.

bu bakış açısı da güzel gençken dirençliyken bakabilirim dimi, birde ben hep arkadaş gibi büyümek istemişimdir, ben çalışırım yine annemde bakmak istiyor zaten yap diyor ama bakalım kısmet

Canım yaşın gerçekten genç daha sen bilirsin ama madem pcos'lusun 25 yaşında çocuk için bir karar al istersen hani belki 1 yıl tedavi sürecin olur belki de hiç belli olmaz Allahın işi bu ilk denemede kalırsın bu işler hiç belli olmaz..

Borçtan korkma bende hamile kaldığımda 3 yıllık evliydim kariyer uğruna erteledikçe erteledim,yaşım 31 çok şükür ilk denemede kaldım ve 7 yıl ev kredisi borcumuz 3 yıl da başka kredilerimiz var,tam güzel bir işe geçecekken hamileydim ve şu an oğlum 10 aylık ona bakıyorum evdeyim,kısmet diyelim,çalışıp biriktireyim derken,evimde oğlumla vakit geçiriyorum çok şükür Allah rızkını gerçekten veriyor oğlum hiç maddi sıkıntı yaşamadı çok şükür o yüzden biraz kısmet işi bunlar akışına bırak ama tedbiri elden bırakma yine de..

Allah gönlüne göre versin canım..

bu bakış açısı da güzel gençken dirençliyken bakabilirim dimi, birde ben hep arkadaş gibi büyümek istemişimdir, ben çalışırım yine annemde bakmak istiyor zaten yap diyor ama bakalım kısmet

Ama bence bi çocuğa en az 3 yaşına kadar annesinin bakması taraftarıyım.Mesela ben ev hanımıyım çocuğuma kendim bakıyorum arkadaşım çalışıyor akşamdan akşama çocuğunu görüyor.Benim oğlumla aramdaki bağ kadar güçlü bağları yok.Her düştüğünde her ağladığında yani her dakikasında yanında ben varım.Ama arkadaşım öyle değil o sadece akşam 3-4 saat beraber olabiliyor.Bi de cocuk erken uyuyorsa süre daha azalıyor.Aradaki farkı tam anlatamadım ama insallah anlamışsındır.Bunu yazdığım için tepki de alabilirim çalışan annelerden ama düşüncem bu.Tabi maddi bakımdan çalışmak zorundaysa o ayrı.

Canım yaşın gerçekten genç daha sen bilirsin ama madem pcos'lusun 25 yaşında çocuk için bir karar al istersen hani belki 1 yıl tedavi sürecin olur belki de hiç belli olmaz Allahın işi bu ilk denemede kalırsın bu işler hiç belli olmaz..

Borçtan korkma bende hamile kaldığımda 3 yıllık evliydim kariyer uğruna erteledikçe erteledim,yaşım 31 çok şükür ilk denemede kaldım ve 7 yıl ev kredisi borcumuz 3 yıl da başka kredilerimiz var,tam güzel bir işe geçecekken hamileydim ve şu an oğlum 10 aylık ona bakıyorum evdeyim,kısmet diyelim,çalışıp biriktireyim derken,evimde oğlumla vakit geçiriyorum çok şükür Allah rızkını gerçekten veriyor oğlum hiç maddi sıkıntı yaşamadı çok şükür o yüzden biraz kısmet işi bunlar akışına bırak ama tedbiri elden bırakma yine de..

Allah gönlüne göre versin canım..

oo çok sevindim Allah rızkını veriyor mutlaka, yinede tedbirli olmakta fayda var tabi ama bu işler ertele ertele de olmuyor bunu anladım tecrübeli arkadaşların yazılarından.

şunuda sizlere sormak istiyorum. çocuk düşündüğü zaman bir çiftin gidip tüm kan değerlerine baktırıp testleri yaptırmaları gerkeiyormuş Allah korusun bir sıkıntı varsa değer düşüklüğü vs onların dengelenmesi için. bunun için dahiliyeye mi gitmemiz gerekiyor, bilmiyorumda.

oo çok sevindim Allah rızkını veriyor mutlaka, yinede tedbirli olmakta fayda var tabi ama bu işler ertele ertele de olmuyor bunu anladım tecrübeli arkadaşların yazılarından.

şunuda sizlere sormak istiyorum. çocuk düşündüğü zaman bir çiftin gidip tüm kan değerlerine baktırıp testleri yaptırmaları gerkeiyormuş Allah korusun bir sıkıntı varsa değer düşüklüğü vs onların dengelenmesi için. bunun için dahiliyeye mi gitmemiz gerekiyor, bilmiyorumda.

Kadın doğuma gitmen gerekiyor.

Ama bence bi çocuğa en az 3 yaşına kadar annesinin bakması taraftarıyım.Mesela ben ev hanımıyım çocuğuma kendim bakıyorum arkadaşım çalışıyor akşamdan akşama çocuğunu görüyor.Benim oğlumla aramdaki bağ kadar güçlü bağları yok.Her düştüğünde her ağladığında yani her dakikasında yanında ben varım.Ama arkadaşım öyle değil o sadece akşam 3-4 saat beraber olabiliyor.Bi de cocuk erken uyuyorsa süre daha azalıyor.Aradaki farkı tam anlatamadım ama insallah anlamışsındır.Bunu yazdığım için tepki de alabilirim çalışan annelerden ama düşüncem bu.Tabi maddi bakımdan çalışmak zorundaysa o ayrı.

kim istemezki çocuğuyla birlikte olsun her anında yanında olsun bende isterim ama bu şartlarda heleki istanbul gibi bir yerde tek eşimin çalışması çok yetersiz malesef, herşey onun için, benim niyetim 1,5 2 yaşına kadar benim bakmam sonra kreşe vermem hem eğitiminede erken başlasın diye ama işte durumumuz olmazsa bunuda yapamayacağım mesela bu da var.

Tabi ki dahililyeye gidip genel bi kan testi iste,biyokimya,hemogram,hormonlar vs.hepsine bakılır zaten

biz plan yaparız olmaz
yaparız olmaz
olmaz olur olmaz bu böyle gider arkadasım
ben ne plan yapdıysam tık tık hiç olmadı ne zaman Allaha sığındıysam islerim yolunda gitti
bana birde bir sözüm olucak okadar okulu kariyeri illada illa düsünüyorsan okul bitince evlenicektin kusurabakma evlilikteki öncelikler okumak değildir "ev hayatı çocuk es esin bakımı evin bakımı eve katkıdır" kisinin bekarken yapması gerekenler arasında ilk sırayı alsada evlenince okumanın ilk sıralarda olduğu kanısında değilim
o bebek rızkıyla gelir zaten esini küstürme derim ben
eğer küserse belkide ilerde hevesi kaçar
sonuçta allah vericekse zaten vericek ne yap et fayda etmez ama sana küçük bir tavsiye verebilirim
ev taksidi bitsin ozaman yaparız demek allahın gücüne gidebilir ben bizzat yasadım su bitsin suna baslarım su bitsin sunu yaparım inan o "BİTİCEK" Olan seyler hep bitti ama ben ertelediklerimi yapamadım allah vermedi
yaşamı oluiruna bırakesinle konus
bizim yüklerimiz bunlar de kaldırabilicekmisin sonuçta bu evde birlikte yasıcaz de
çocuk demek sadece mama bez demek değil
borçlarınızdan bunalıcaksınız çocuğa ters davranırsanız ozaman kötü olur
sen iyi düsünüyorsun ama esin bunları düsünmeden eminim planda yapmamıstır derimki bir aksam konusun karar alın artı eksi hesap yapın arkadasım..
tedavinide ol Allah vericek insallah mühim olan onun dediği
KAL SAĞLICAKLA

öncelikle şunu söylemeliyim ki, bende de pko var ama ileri düzey değil sanırım.. çünkü doktor bana ilaç falan vermedi, bu konuda herhangibir tedavi de görmüyorum...
2 defa düşük yaşadım.. Her ikiside kendiliğinden oldu 7.haftanın içindeyken kese vardı büyüyordu ama bebek gözlenmedi falan.. hem bedenen hem ruhen zor bi süreç bunlar..

ben 2 yıllık evliyim ve araç kredisi ödüyoruz bizde.. ama deli gibi bebek istiyoruz ve başka hiçbişey umrunuzda değil.. eşinin dediği doğru "bebek rızkıyla gelir derler" bizde inanıyoruz buna..

ben çok bebek istediğim için ne denli objektif yorum yapabilirim bilmiyorum..
ama pko var ve ilaç kullanıyorsan doktorununda dediği gibi tedavi gerekenilir ha diyince olmayabilir.. bana kariyer,yaş bekleme falan boş geliyo.. aileyi büyütmek, bebek daha önemli..ayrıca "çocukta yaparım kariyerde" desene buna inan :34:

işin özü şu ki...
bence tercihin öncelikle bebek olsun...
Allah hakkınızda hayırlısını versin..

Son düzenleme:
Back
X