Torpil vs diyen olmuş ama arkadaş kamuya memur, müdür, şef olarak girmiyor
Bildiğin şirket elemanı olarak başlayacak
Şirket elemanları sınav vb ile alınmaz
Tavsiye, tanıdık vastasıyla alınır. Şirketin elemanıdır, şirket elemanını kamu kurumuna “ödünç” verir.
Temizlik veya yemek şirketi adında faaliyet gösterir genelde ama elemanlara her türlü görev verilir. Kısacası memurun yaptığı işi yapar ama memurun ne hakkına ne statüsüne çoğu zamanda nede maaşına sahip değildir. Sözleşmeyle alınır yani her sene sözleşme yenilenir, yenilenmesse çıkış verilir. Şimdi böyle bir iş için ben olsam 2 aylık bebeğimi bırakmam. Çünkü garantisi yok, bir sene sonra neolacağı belli değil. Kamu kurumu tekar aynı Şirketle anlaşacakmı, anlaşsa bile aynı personelle devam edecekmi vs bisürü tantana.
Ayrıca kamudan gayet teklif de gelir. Banada gelmişti zamanında. Özel bir projede görev yapmak için teklif almıştım ve bende bi süre kamuda çalıştım. Torpille, sınavla falan girmedim. Ama memur olarak vs değildi. 3 yıllık bir proje kapmasında başı sonu belli olan bir iş için proje koordinatörlüğü yaptım. Kamu denince herkes evrak memuru gibi algılıyor ama kamuların farklı faaliyet alanlarıda var.