• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk mu kariyer mi

Torpil vs diyen olmuş ama arkadaş kamuya memur, müdür, şef olarak girmiyor
Bildiğin şirket elemanı olarak başlayacak
Şirket elemanları sınav vb ile alınmaz
Tavsiye, tanıdık vastasıyla alınır. Şirketin elemanıdır, şirket elemanını kamu kurumuna “ödünç” verir.
Temizlik veya yemek şirketi adında faaliyet gösterir genelde ama elemanlara her türlü görev verilir. Kısacası memurun yaptığı işi yapar ama memurun ne hakkına ne statüsüne çoğu zamanda nede maaşına sahip değildir. Sözleşmeyle alınır yani her sene sözleşme yenilenir, yenilenmesse çıkış verilir. Şimdi böyle bir iş için ben olsam 2 aylık bebeğimi bırakmam. Çünkü garantisi yok, bir sene sonra neolacağı belli değil. Kamu kurumu tekar aynı Şirketle anlaşacakmı, anlaşsa bile aynı personelle devam edecekmi vs bisürü tantana.
Ayrıca kamudan gayet teklif de gelir. Banada gelmişti zamanında. Özel bir projede görev yapmak için teklif almıştım ve bende bi süre kamuda çalıştım. Torpille, sınavla falan girmedim. Ama memur olarak vs değildi. 3 yıllık bir proje kapmasında başı sonu belli olan bir iş için proje koordinatörlüğü yaptım. Kamu denince herkes evrak memuru gibi algılıyor ama kamuların farklı faaliyet alanlarıda var.
Sizi ayakta alkışlıyorum nihayet beni anlayan biri çıktı aynen öyle🙏🏻 özel sektörde de tanıdık vasıtasıyla iş bulunmuyor mu onlarda torpil mi oluyor 😂😂😂anlayana tabi

Valla bunca yıl evde oturmuşsunuz sgk girişiniz bile yok, özel sektör denememişsiniz bile. Sizin çalışasınız yokmuş ki bu zamana kadar, bakınca tuzu kuru olan sizmişsiniz. Bu sene şartlar daha zor evet ama geçen sene de güllük gülistanlık değildi. Tek maaş ile çocuk yokken dahi geçinmek hep zordu. Ekmek hep aslanın ağzındaydı siz geç anlamışsınız sadece. Bir daha bulamam diye övdüğünüz işin asgari ücretli sıradan bir iş olmasına da ayrıca şaşırdım
2 çocugum var düzenli bi işim olmasını istediğim için bekledim sadece. Kpss denedim kaç kere olmadı bıraktım bnde aramayı birden karşıma çıkınca da haliyle kararsız kaldım istediğim düzende bir işti. Köyde yaşıyorum geliş gidiş saat sıkıntım bu işe her anlamıyla uygun oldugu için. Eşimle gidip eşimle dönğcektim. Bn anlatamıyorum galiba neyse siz yazmayın cevap vermiycem

Bosanmis tek basina cocuk okutan bir anne olarak soyluyorum, kesinlikle kariyer. O cocuk bir sekilde buyuyor. Anne kendini kurtarirsa cocuga da iyi bir gelecek hazirlar. Dunyanin sonu belli degil. Gelecegin bize ne getirecegi belli degil. O yuzden hep kadinlar kendi ayaklarinin uzerinde durmali, kimseye muhtac olmamali derim hep.
Su an cocugunuz daha bebek oldugu icin kararsizsiniz anliyorum. Bebegin fiziksel bakima ihtiyaci var, onu da anliyorum. Yasadim biliyorum. Ancak yasadiklarimdan ogrendigim tek sey anne kendini kurtarirsa cocugu da kurtarir her zaman. Ucaklarda bile hava akimi kesildiginde hava veren maskeyi once annelere verirler, sonra cocuklara.
Eğer kayınvalidem kabul ederse başlıcam zaten bakıcı işi olmaz kabul edemem 🙏🏻 ne güzel amacı olan ayakları üstünde duran kadınlara bayılıyorum

2 çocugum var düzenli bi işim olmasını istediğim için bekledim sadece. Kpss denedim kaç kere olmadı bıraktım bnde aramayı birden karşıma çıkınca da haliyle kararsız kaldım istediğim düzende bir işti. Köyde yaşıyorum geliş gidiş saat sıkıntım bu işe her anlamıyla uygun oldugu için. Eşimle gidip eşimle dönğcektim. Bn anlatamıyorum galiba neyse siz yazmayın cevap vermiycem

Yaşım gereği çocuk sahibi olmam gerekiyordu yazmışsınız şimdi iki çocuğum var diyorsunuz. İkinciye de mi yaşınız gereği sahip olmanız gerekiyordu? Ben de onu diyorum zaten tuzunuz kuruymuş ki bu kadar sene istediğiniz iş olsun diye bekleyebilmişsiniz. Bunca yıl sonra bir anda en olmayacak zamanda çalışsanız gelmiş hem de isteseniz 50 kere bulabileceğiniz çalışma şartlarına sahip bir işte, orası garip geliyor. Özel sektörde de çalışma saatleri normal işler var binlerce üstelik bakmadığınız için bilmiyor olmanız normal. Keyfiniz bilir isterseniz cevap yazmayın ama kimseye konuma yazmayın demek gibi bir lüksünüz yok.

Yaşım gereği çocuk sahibi olmam gerekiyordu yazmışsınız şimdi iki çocuğum var diyorsunuz. İkinciye de mi yaşınız gereği sahip olmanız gerekiyordu? Ben de onu diyorum zaten tuzunuz kuruymuş ki bu kadar sene istediğiniz iş olsun diye bekleyebilmişsiniz. Bunca yıl sonra bir anda en olmayacak zamanda çalışsanız gelmiş hem de isteseniz 50 kere bulabileceğiniz çalışma şartlarına sahip bir işte, orası garip geliyor. Özel sektörde de çalışma saatleri normal işler var binlerce üstelik bakmadığınız için bilmiyor olmanız normal. Keyfiniz bilir isterseniz cevap yazmayın ama kimseye konuma yazmayın demek gibi bir lüksünüz yok.
Aynen geçen seneye kadar tuzum kuruydu😂. Ülkenin sistemi insan psikolojisi bozucak düzeyde adalet arıyorsanız önce başımızdakiler inn ne hale getirdiğini bi görün sonra yorum yapın. çocuklarımın geleceği için oturdugum yerden şuan para gelemiyceğine göre çalışmam şart oldugunu anladım sadece işin zamanlaması yanlış zamanda geldi. Bu yüzden kararsız kaldım. Valla çalıştıgım ilde özel sektörde hiç te öle bi iş yok patron un inisiyatif ine bağlısın resmen. Ayrıca artık özel sektör bile torpil istiyo bim de çok sağlam referans ım olmasına rağmen ona rağmen yine de giremedim

Aynen geçen seneye kadar tuzum kuruydu😂. Ülkenin sistemi insan psikolojisi bozucak düzeyde adalet arıyorsanız önce başımızdakiler inn ne hale getirdiğini bi görün sonra yorum yapın. çocuklarımın geleceği için oturdugum yerden şuan para gelemiyceğine göre çalışmam şart oldugunu anladım sadece işin zamanlaması yanlış zamanda geldi. Bu yüzden kararsız kaldım. Valla çalıştıgım ilde özel sektörde hiç te öle bi iş yok patron un inisiyatif ine bağlısın resmen. Ayrıca artık özel sektör bile torpil istiyo bim de çok sağlam referans ım olmasına rağmen ona rağmen yine de giremedim
Allah söylett i heralde çalıştığım ilde yazmışım 😂😂

Sizi ayakta alkışlıyorum nihayet beni anlayan biri çıktı aynen öyle🙏🏻 özel sektörde de tanıdık vasıtasıyla iş bulunmuyor mu onlarda torpil mi oluyor 😂😂😂anlayana tabi
Ben arkadaşları anliyorum ama
Yıllarca emek verip kpss çalışıp yükesek puanlar alanlar bile atanamazken tepeden hop torpille birisi alınması çok can sıkıcı ve bence ülkenin kanayan yarası. Okadar çok öğretmen açığı varken nerdeyse full çeken öğretmenlerin atanmaması gibi rezillikler var ülkede malesef. Kpss den 99 alıp mülakat! gibi saçma bir sistemde elenenler varken insanların tepkisini ben çok bulmuyorum.
Ama sizin durumunuz farklı tabii.

Ben arkadaşları anliyorum ama
Yıllarca emek verip kpss çalışıp yükesek puanlar alanlar bile atanamazken tepeden hop torpille birisi alınması çok can sıkıcı ve bence ülkenin kanayan yarası. Okadar çok öğretmen açığı varken nerdeyse full çeken öğretmenlerin atanmaması gibi rezillikler var ülkede malesef. Kpss den 99 alıp mülakat! gibi saçma bir sistemde elenenler varken insanların tepkisini ben çok bulmuyorum.
Ama sizin durumunuz farklı tabii.
Valla insanlar daha çok bunu yapanlara hesap sorsa daha iyi değil mi. Ama bitti bitiyor çok şükür az kaldı güzel günler yakın😊

Ben ülkenin ne hale geldiğini görebiliyorum. Bu hala bir senede gelmedik. Yıllardır geçinmek zor, bunun da farkındayım o yüzden yıllardır çalışıyorum. Siz sadece son bir senenin farkındasınız sanırım. Eleştirdiğim nokta da bu zaten. Geç olmuş ama sonunda anlaşmışsınız. Hem aramadım diyorsunuz hem özel sektörde öyle bir iş yok diyorsunuz. Sizin çalışasınız yokmuş hanımefendi mesele bundan ibaret. Bu işin çalışma saatleri istediğiniz gibi olmasa hazır önünüze gelmese yine çalışmazdınız. Yıllarca keyfi evde oturup -ki bu da bir tercihtir olabilir ama yok bulamadım yok iş yok diye kendinizi kandırıyorsunuz- sonra da insanlara tuzunuz kuru yazmanız gerçekten komik oluyor. Umarım kayınvalideniz iki çocuğa bakmayı kabul eder

Evet istediğim gibi bi iş olmadıgı için çalışmak istemedim oğlumla ilgilendim son 1 senedir ağırlık verdim malesef yine olmadı pandemi vs derken hayırlısı artık oğlum kendini kurtardı bu arada okula gidiyor🙏🏻teşekkürler iğneleyici yorumlarınız içinn😊

Evet istediğim gibi bi iş olmadıgı için çalışmak istemedim oğlumla ilgilendim son 1 senedir ağırlık verdim malesef yine olmadı pandemi vs derken hayırlısı artık oğlum kendini kurtardı bu arada okula gidiyor🙏🏻teşekkürler iğneleyici yorumlarınız içinn😊

Kurum Belediye mi?

Burda samimi insanları tenzih ediyorum da toplumun geneli torpile karşı değil, tepki benim torpilim neden yok mevzusuna.eğitim ücretli öğretmenler eliyle yürüyor neredeyse, sağlık yargı malum. Tanıdık yoksa artık kasiyer bile olunmayan memlekette bu ne tepki anlamadım. Bu hale bir günde de gelinmedi.haksız hukuksuz yapılan bir çok ihraca bile aman bizim çocuğumuza yer açılır mı diye el ovuşturdu bu millet. Gitsinler belki bize kadro açılır diyen akademisyen gördü bu gözler. Tepeden tabana çürümüş bir toplumda bu kadar torpil hassasiyeti sahte geliyor, konu sahibinin üstüne gereksiz gidilmiş.
Olayda asgari ücretle bir sirket elemanı olma durumu var yanlış anlamadıysan. Özel sektörden tek ,avantajı çalışma saatleri olabilir ancak. Ama 3 aylık bebek de bu iş için bırakılır mı bilinmez.

Burda samimi insanları tenzih ediyorum da toplumun geneli torpile karşı değil, tepki benim torpilim neden yok mevzusuna.eğitim ücretli öğretmenler eliyle yürüyor neredeyse, sağlık yargı malum. Tanıdık yoksa artık kasiyer bile olunmayan memlekette bu ne tepki anlamadım. Bu hale bir günde de gelinmedi.haksız hukuksuz yapılan bir çok ihraca bile aman bizim çocuğumuza yer açılır mı diye el ovuşturdu bu millet. Gitsinler belki bize kadro açılır diyen akademisyen gördü bu gözler. Tepeden tabana çürümüş bir toplumda bu kadar torpil hassasiyeti sahte geliyor, konu sahibinin üstüne gereksiz gidilmiş.
Olayda asgari ücretle bir sirket elemanı olma durumu var yanlış anlamadıysan. Özel sektörden tek ,avantajı çalışma saatleri olabilir ancak. Ama 3 aylık bebek de bu iş için bırakılır mı bilinmez.

Belediye de asla asgari ücretle şirket elemanı çalışmaz. Bir sürü yan ödemesi vardır şu an mesela bizde memurlardan fazla maaş alıyorlar. 1 gr çalışan isten anlayan bilgisayar kullanmayı bilen bile çok az. Gelenlerin yarısı zaten gitti.
Gayet keyfinde gr sorumluluğu olmayan bir kesim. Öyle acıdığınız bir durum yok.
He gerçekten asgari ücretle calisiyorlarsa pek saflar derim çünkü Turkiyede neredeyse tüm belediyeler de durum bu. Onlar nadir kalmış demektir.

🤣🤣🤣

Başlarsan niye güldüğümü anlarsın şu an gerçek dünyadan çok uzaksın da neyse
Ne alaka ya ne gereksiz saçma yorum. Size cevap bile vermezdim ama çok sinirliyim şuan. İşe başlayıp başlamamam hakkında cevap verseydiniz keşke. Bnm sorunum bu değil çünkü işin siyasi boyutuna girersek çıkamayız iyi günler

👏🏻👏🏻👏🏻

Belediye de asla asgari ücretle şirket elemanı çalışmaz. Bir sürü yan ödemesi vardır şu an mesela bizde memurlardan fazla maaş alıyorlar. 1 gr çalışan isten anlayan bilgisayar kullanmayı bilen bile çok az. Gelenlerin yarısı zaten gitti.
Gayet keyfinde gr sorumluluğu olmayan bir kesim. Öyle acıdığınız bir durum yok.
He gerçekten asgari ücretle calisiyorlarsa pek saflar derim çünkü Turkiyede neredeyse tüm belediyeler de durum bu. Onlar nadir kalmış demektir.
Devlet işi değil ama dimi. Özel bir şirketin hür iradesiyle eleman alımı. Parkda da çalışır bahçede de. Yani kısaca kamu değil, kamu imkanı da yok

Back
X