çocuk olunca değişen evlilikler...

malesef canım ınsanın basına gelmeyınce napın edın vermeyın olmuyor sen nekadar soylesende verıyorlar o anda elınden alıp hayır yemıceksın deyıp cope atamazsıncunku cocuk aglıcakonlarında zoruna gıdıcek tatsızlık olucak esıne yansıcak hzursuz olcaksın falan fılan ben evıme almıyoum yeterınce yukarda yeıgı ıcın ekdım markete gıdınce falan ıstıyor almıyorum oyle barı bıraz telafı etmıs olurum dıye dusunuyorum ama gerceketn buyukelerın yanında yakında cocuk buytmak zor sadce kaynana olarak değil kendı annelerımız ıcınde gecerlı olabılır benım aılelem baska bı sehrde yakında olsa nasıl olurdu desem hersene 1 ay gıdıp kalıyorum ızın vermedım seylerı yedırmıyro okey ama onlarda haddınden fazla sımartıyorlar oyncak falan ne gorse hemen alınıyor sabah bı cıkarrtıyor kendını aksama kadar o park senın bu park benım herkesı parmagında oynatıyro

Haklisin canim anliyabiliyorum
bide torunlarini seviyorlar tabi sevsinler sorun degil ama
gercekten cok simartiyorlar :(
öyle oluncada ceremesini anne baba cekiyor iste
dengeyi kurmak cok zor hatta imkansiz galibaaa

aynen oyle cnm hergun bu sekılde oğlum resmen seker krızıne gırıyor evde sabah kalkar kalmaz seker cıkolata danone ıstıyor bende vermıyorum nasıl kuduryor tobe yarabbım eroınmanlar gıbı ben vermeyınce baslıyor ben babanneme gıdıcem dıye bende bazen yollamıyorum yukarı ben yollamasam onlar bı posette kapıyı calıp verıyorlar ogunkı aburcuburları
onlarıda anlıyorum tamam sevıyorlar ılk torun ustune cok dusuyorlar ama anneınde kuralları varsa saygı duymak lazım ama bunu dusuemıyorlar ben bukadar zararlı seylerı yedırmek ıstemedıgımı soyluyorum ama anlamıyorlar ben bazen cezalı sunu yapamaz dıyorum hız gel sen oğlum dıyıp ne ıstıyporsa verıyorlar
en buyuk sorunda cocuk ıkılı buyuyur anneyı babyı takmıyor ıyıce sımarıyor ama onlarıda takmaz oluyor bazen onlarıda cıkdırtınca yukarda hemen asagı yolluyorlar annen gezmeye gıdıyormus dıye oğlum 3.5 yasında soyluyor hersyı sen gezmeye gısıdyormussun babannem ondan yolladı dıyor halbukı yukarda bas edemedıklerı ıcın yolluyorlar ozaman dıyorum bakkk sımartıyonuz edıyorsunuz basa cıkamayıncaa hemen eve yolluyorsunuz dıye kımse ses cıkarmıyor

bu şımartma konusu da ayrı dava ya. bizimki de yaşına basmadı daha. babasıyla biraz disiplinli olmasını istediğimiz için küçük kurallarımız var. milletin yanında onları yapınca müdahale ediyoruz. dediğin gibi herkesten bi laf işitiyoruz sonra.
yok kızım ben şimdi kızıcam onlara, yok döverim ben onu gel sen insan dişlerini sıkıyo valla.

bu şımartma konusu da ayrı dava ya. bizimki de yaşına basmadı daha. babasıyla biraz disiplinli olmasını istediğimiz için küçük kurallarımız var. milletin yanında onları yapınca müdahale ediyoruz. dediğin gibi herkesten bi laf işitiyoruz sonra.
yok kızım ben şimdi kızıcam onlara, yok döverim ben onu gel sen insan dişlerini sıkıyo valla.

aynen canım benım oğlum 3.5 yasında oldugu ıcın uzun bır suredır oturma cezası verıyoruz yası kadar dakıka tutup korıdorda bır kosede otutuyor eger kurallara karsı gelırse eee vede bendende bıraz cekındıgı ıcın pek yaramazlık yapmıyuor ama yukarı cıkınca bneı falan takmıyor kuduruyor bende ceza vermek ıstıyorum oturtuyorum 4 dk burda oturcaksın dıyorum oda bıldıgı ıcın oturuyor ama baslıyor mızırdanmaya hemen kaynanm gelıp kaldııryor anne ocezalı deıyorum yok benım oğlum cezalı değıl bırdaha yapmıcak dovucem ben senın annenı dıyor ee cocuk 2 dk gecmeden tekrar kuralları cıgnıyor bu sefer evdede sapıtıyor dogal olarak en zoruda bur yere mısafır olarak gıttııgınızde sıze remen ezıyet oluyor

hatta benım oğlum cok hareketlı yerınde durmayan soz dınlemeyen baska cocukları ıtıp kakan ellerınde oyuncak alan bı cocuktu hala daha vurma falan ortadan aklktı ama cokhareketlı ve laf dınlemıyor ben pedogokabıle goturdum cocugumu acaba hıperaktıfmı dıye pedogogun muayeneden sonra soyledıgı bu cocukhıc kural dınlemıyor bunu cok sımartmıssınız boyle gıderse ılerde daha zor olucak dedi ve bana dırekt buyjllerlemı oturuyorsunuz dedi bende anlattım cocugunu bellı bı dısıplıne oturtana kadar hayfada 1 gorusturun dedi dr ama nerde sonucta esımınde aılesı buna arsı cıktı dogal olarak hemen hergun goruyor cocuk allahtankrese basladı tum gun evede olmuyor gelınce yemek falan uyku su gelıyor yatıyor sımdı tekrar eylulde baslıcak bayagı faydası oldu oğlum ıcın

aynen canım benım oğlum 3.5 yasında oldugu ıcın uzun bır suredır oturma cezası verıyoruz yası kadar dakıka tutup korıdorda bır kosede otutuyor eger kurallara karsı gelırse eee vede bendende bıraz cekındıgı ıcın pek yaramazlık yapmıyuor ama yukarı cıkınca bneı falan takmıyor kuduruyor bende ceza vermek ıstıyorum oturtuyorum 4 dk burda oturcaksın dıyorum oda bıldıgı ıcın oturuyor ama baslıyor mızırdanmaya hemen kaynanm gelıp kaldııryor anne ocezalı deıyorum yok benım oğlum cezalı değıl bırdaha yapmıcak dovucem ben senın annenı dıyor ee cocuk 2 dk gecmeden tekrar kuralları cıgnıyor bu sefer evdede sapıtıyor dogal olarak en zoruda bur yere mısafır olarak gıttııgınızde sıze remen ezıyet oluyor

of yakınında olunca çok daha zordur ya.
aslında sorsan onlar da vakti zamanında çocuklarını büyükleri yüzünden rahat rahat sevememişlerdir büyütememişlerdir ama gene de dikkat edilmiyo işte :)
acaba bizler de mi böyle oluciğiz :)

çocuklarımı ilk banyosunda tuzladık,çünkü öyle gördük.bir mahsuru olacağını da düşünmedim.2.aydan sönra az aza ek gıdalara başladım.1 yaşında memeden kestim.ek gıdalara alışkın oldukları için hiç sorun yaşamadım.hatta 4 aydan sonra bizimle sofraya oturttum.her şeyin tadına baktırdım.
1 yaşında memeden kesince çişe alıştırdım.büyük oğlum 1 yaşını 1 ay geçe,küçük oğlum 1 yaşını 3 ay geçe çişlerini öğrendi.gece de yapmadılar allaha şükür.uyanınca arkalarına bende tülbent koydum.uykudan terli kalktıkları için iyi oluyordu bence.ben bunları kendim uyguladım tabiiki,büyüklerimden böyle görmüştüm.ben de uyguladım.bir zararını da görmedim:1:

şanslısın iyiki çocuklarına bişey olmamış inşallah ilerdede bişey olmaz.2 ayda ek gıdada gözlerim yuvalarından fırladı.ben 6 aya kadar su bile vermedim bırak ek gıdayı.doğrusuda bu zaten....

şanslısın iyiki çocuklarına bişey olmamış inşallah ilerdede bişey olmaz.2 ayda ek gıdada gözlerim yuvalarından fırladı.ben 6 aya kadar su bile vermedim bırak ek gıdayı.doğrusuda bu zaten....

bencede 2 ya cok erken bende 6. ayını doldurup 7 e gecınce verdım oğluma

of yakınında olunca çok daha zordur ya.
aslında sorsan onlar da vakti zamanında çocuklarını büyükleri yüzünden rahat rahat sevememişlerdir büyütememişlerdir ama gene de dikkat edilmiyo işte :)
acaba bizler de mi böyle oluciğiz :)

ayenne bende bazen dusunuyorum sonra zorlandıgım aklıma gelıor dıyorum torumun ustune cok duserım halıyle canının parcası severım ederım ama kurallarıda varsa uymaya calısırım dıye gecırıyorum allah o gunlerı gormeyı nasıp etsın ınsallahda ozaman bakarız bı caresıne:52:

bi de mesela ben şunu tecrübe ettim.
sen çocuğuna insanların yanında ne yaparsan insanlar da kendinde aynı şeyi yapma hakkını buluyolar.
bağırıyosan, onlar ba bağırabiliceklerini zannediyolar
mesela, ben zeytin veriyorumi elimde tutuyorum o ısırarak yiyio çekirdeğini sonra çıkartıyorum. millet de ağzına zeytin tıkıştırıyo aynı ben gibi. bizimki de şapur şupur atlıyo.
bazen bişey verirken büyük geliyo kendi dişimle bölüveriyorum hemen onu da yapmaya çalışıyolar. tövbe yarabbim ya. anne işte bu ya anneninkiyle sen bir olur musun hiç.

arkadaşım konu çocuk olunca benim için akan sular duruyor o bu alınacak die hiç taviz vermedim çocuğumu kimsenin sevmesi için uyandırmadım düzeni bozulmasın die dikkatli davrandım seninde kafana yatmaya şeyler olursa kayınvalideni uyarırsın.mesafesini koyarsın.çünkü çocuk olunca herşey değişiyor bana sabahın köründede geldiler sevmeye gecenin yarısındada.çocukmu uyuyor kız lohusamı dinleniyor hiiç umurlarında olmadı.baştan sınrları çizmelisin yoksa başın çok ağrır.

arkadaşım konu çocuk olunca benim için akan sular duruyor o bu alınacak die hiç taviz vermedim çocuğumu kimsenin sevmesi için uyandırmadım düzeni bozulmasın die dikkatli davrandım seninde kafana yatmaya şeyler olursa kayınvalideni uyarırsın.mesafesini koyarsın.çünkü çocuk olunca herşey değişiyor bana sabahın köründede geldiler sevmeye gecenin yarısındada.çocukmu uyuyor kız lohusamı dinleniyor hiiç umurlarında olmadı.baştan sınrları çizmelisin yoksa başın çok ağrır.

katılıyorum, bahsettiğimiz şeyler sinirini bozacak şeyler konu sahibinin.
bunları önceden bilmek onun avantajı olabilir diye düşünüyorum. garipsemez en azından yaşarsa :)
ama anlattıklarımıza he demekten bahsetmiyorum ben. öyle ya da böyle anne baba sözünü geçirecek işte dahası yok.

ne olacaktı çocuklarıma:26:aslanlar gibi ikisi de.:34:üstelik grip dışında bir hastalıkta yaşamadılar.ben ve çevremdeki herkeste bu şekilde büyüdük ve hiç bir sağlık sorunumuz da yok:32:
bir tanıdığım çocuğuna 6 ay su bile vermemişti,çocuk susuzluktan derisi bile kurumuştu.günlerce hastanelerde süründüler.gene bir başkası hiç bir ek gıda vermeden büyüttü çocuğunu,maalesef çocuğu hiç bir yemeği yemedi, yıllarca yemek yemesi için uğraştı.2.çocuğu olduğunda erkenden ek gıdaya alıştırdı.onda sorun yaşamadı.
gene bir tanıdığın 3 yaşındaki çocuğu pütürlü hiçbir şeyi yemez.annesi herşeyi blendırdan geçirir:34:
bir hemşire tanıdığım da çocuğunu erkenden ek gıdaya başlattı.gene anne baba sağlıkçı olan başka bir tanıdığımın 1 yaşındaki bebeği de erken başladı ek gıdaya maaşallah gayet sağlıklı ve herşeyi çok güzel yer:51:

Merhaba kızlar tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum şuan hamileyim ve kaynanamla aynı apartmandayım merak ettiğim konu cocuk olunca bu durumda kaynanam ne hal e içinde olur evliliğimin ilk aylar oğlunu bır gun gormese yasayamazdı baya duskun yanı şimdi biraz daha iyi torun gelince artık evimden kalkmaz diye düşünüyorum yersiz endişelerim mi var bilmiyorum düşündüğüm gibi herşeye karşırmı sizde kaynanam bu durumda olandan tavsiyeleri bekliyorumm..

benimkine yakın bir durum..Çıkmıyor ki gelsin sorun değil de oğlumu kendi çocuğuymuş gibi sevmesi inadına yapması herkesin yanında babaanneciğim diyip herkes gittik sonra benim oğlum benim yavrum annemmmmmm diyişi sinir bozucu oluyor herkesin yanında yapsa ok ama özellikle eşim yokken başbaşa iken annemmmmmm beniim yavrumm benim oğlummm denesi sinir bozucu oluyor..Herşeye karışıyordu yok ben bunu beğenmedim öbürünü giydir der büyük kıyafeler dersin inadına kalkar odasına gider kıyafet alır değiştirir olmadı dersin katlar paçasını belini göğsüne kadar çeker oldu oldu der..

Odasını yerleşiyor geldi aaa ben bunu böyle kullanamam olmaz dedi..Adam da abla annesi kullanacak zaten dedi adama ne dua etmiştim :1::1::1:

daha zor oluyor herşey en azından benim için öyleydi..Yedirme dersin inatlaşır yedirir kriz geçirirsin sen.. 3,5 aylık iken verme dediğim halde inadıma bal verdi alerji kaldırdı doktor siz ne yapıyorsun çocuğu öldürmeye mi çalışıyorsunuz dedi..bu ne cahillik dedi dünya laf saydı..

benimkine yakın bir durum..Çıkmıyor ki gelsin sorun değil de oğlumu kendi çocuğuymuş gibi sevmesi inadına yapması herkesin yanında babaanneciğim diyip herkes gittik sonra benim oğlum benim yavrum annemmmmmm diyişi sinir bozucu oluyor herkesin yanında yapsa ok ama özellikle eşim yokken başbaşa iken annemmmmmm beniim yavrumm benim oğlummm denesi sinir bozucu oluyor..Herşeye karışıyordu yok ben bunu beğenmedim öbürünü giydir der büyük kıyafeler dersin inadına kalkar odasına gider kıyafet alır değiştirir olmadı dersin katlar paçasını belini göğsüne kadar çeker oldu oldu der..

Odasını yerleşiyor geldi aaa ben bunu böyle kullanamam olmaz dedi..Adam da abla annesi kullanacak zaten dedi adama ne dua etmiştim :1::1::1:

daha zor oluyor herşey en azından benim için öyleydi..Yedirme dersin inatlaşır yedirir kriz geçirirsin sen.. 3,5 aylık iken verme dediğim halde inadıma bal verdi alerji kaldırdı doktor siz ne yapıyorsun çocuğu öldürmeye mi çalışıyorsunuz dedi..bu ne cahillik dedi dünya laf saydı..

of seninki iyice fenaymis yaaa :( kendini resmen annesi rolune kaptirmis ooooooof kötü
allah sabir versin bacimmm :))

kayınvalideni en iyi sen tanıyorsun nasıl bir yapısı var sen daha iyi bilirsin ama evlerinizde yakın olduğu için mutlaka müdahalelerde bulunacaktır büyükler genel olarak fikirlerini söylerler canım önemli olan sınırını bilmesi seni bunaltmaması:31:eğer anlayışlı biriyse sana zarardan çok yararı dokunacaktır şimdiden strese girme:34:

doğumdan sonra asıl kaynananın yüzünü görürsün.benim ki kıyaslamalara başlamıştı.

çocuk üşüyor desen sıcak der , sıcak desen üşicek der.üşücek diyen kadın yerde altını değiştirir kışın soğuğu 10-15 günlük bebek.
hiç unutmam iki saate bi beslencek ben uykusuzum uyku uyumuyorum iki bebek.sabaha karşı uyumuşum tlf alarmını da kapatmışım ama uyandırır mısın dedim.uyandırmamış yarım saat geçmiş beni uyandırıyor kalk bebek ağlıyor kaç sat geçti diye.
yataktan nasıl kalktım bilmiyorum kalbim güm güm attı birde panik atak var.

"ne yapıyorsun anne sütüm kesilecek "dedim.

zaten hastane de de çıldırttı.hemşire geldi ışın görüyor çorapları çıkartın diye.ben çorapları çıkarırken hemşire odadan çıktı.bana bıyık altından aynen dediği şu " çıkarma hasta ediceksin çocuğu " "nasıl çıldırdıysam artık "yeter ya yeter "diye tepindim.

hemşire nin dediğini duyduğu halde bana dediğine bak.zaten yeni doğum yapmışım senin kıyaslamalarına ,yalanlarına dedikoduna katlanmışım sabrediyorum da sen lohusa kadın deyip hiç mi düşünmüyorsun ya .

yok efendim sütü yok şu kişi herşeyi yerdi. bende eridim ki anne görmüyor musun sezeryan doğum diye özel menü geliyor yok o kişi yerdi.ekmek yemicen derdi hemşireler şu filan kişi yerdi.

prematüre mama verilecek hemşire geliyor şu kadar verilecek sağolsun hazırlardı ama şu filan kişi hiç mama vermedi.

sonra öğreniyorum ki hepsi birer yalan o dediği kişiler hep sütü yettiği halde arada mama vermiş ,doğumdan sonra gaz edecek şeyler yememeye dikkat eetmiş yememiş,doğumdan sonra kalkamamışlar yatmış ve yatarakta emzirmişler.

ben 3. günü bağırsaklarım dökülür gibi karnımı tutarak mecburiyetten kalktım.

daha neler neler.sen evden çıkmazsa diye korkuyorsun ama dua et.çıldırtmasın da seni yoksa sen evden kovarsın....
ben bi de aptal gibi gittim kaynanamın evinde doğum yaptım.köpekler gibi pişmanım.rabbime havale ediyorum onları.şimdi reflü ve psikiyatrik tedavi görüyorum.sütüm kesildi.doğumdan sonra sığıntı gibi muamele etti.

daha neler neler ....yüzlerini görmek istemiyorum.

haa bu arada çocuklar olunca evimize neşe geldi eşim 2. kere aşık oldum sana diyor.mutlu bir evliliğim harika bir eşim ve dünyalar tatlısı iki bebeğim var .

Son düzenleme:
şimdi aklıma geldi bende doğum yapalı 15.günümmü neydi annem bizde kalıyordu bi işi çıktı evine gitti.kayınvalidem 3 günlüğüne bize geldi ama o 3 gün 3 yıl gibi geçti. bebek ağlıyo sürekli sütün yok sütün yok lütfen anne böyle demeyin etkileniyorum sütüm var dedim cidden vardıda.neyse aradn bikaç saat geçti yine sütün yok.sütü olan gğüs öyle olmaz falan filan.1 gün böyle geçti.2.gün ben emziriyorum geldi göğsümü elledi bak sütün yok benim göğüslerim böyle değildi süt olan göğüs belli olur (bu arada kendisi 4 çocuğunuda emzirmemiş sonradan öğrendim) çıldırdım ama ya sabır çektim neyse o ara komşu geldi ben içerde bebekle uğraşıyorım sabahın köründen beri.onlada göğüslerimin ve sütümün muhabbetini yapıyolarmış komşuda demesinmi çocuk aç göğüslerin küçük.bu arada hiç tanımadığım kadın mutfağımda bişeyler hazırlıyor kayınvalide salonda oturuyor bunada sinirlendim. neyse akşam oldu eşim geç gelecekti ama ben daha fazla kayınvalideme dayanamadım ve onun yanında eşimi aradım gel annene dayanamıyorum die.

çok uzattım biliyorum ama sadece 3gün geldi beni çıldırttı gitti ve ben hala 6.aydayım bebeğimin kilosu herşeyi ii olmasına rağmen kilo hesabı yapıyorum gramına kadar düşünüyorum.daha neler neler varda burası yetmez.bundan sonra mesafe mesafe mesafe

Bende yeni evliyim henüz hamile değilim ama pedagojiyle ilgileniyorum, okuyorum dinliyorum hatta eşime de dinletiyorum ara ara. Gelişigüzel değil bilinçli olarak çocuk yetiştirmek istiyorum/istiyoruz. "Yetiştirmek" büyütmek değil.

Aynı konu sahibi gibi altlı-üstlü oturuyorum k.v ile. Hayatımda şimdiye kadar ne bir bebek yıkadım ne de altını değiştirdim. Yedirdiğim ve sevdiğim olmuştur sadece. En azından acemiliğimi atana kadar k.vden bu konuda yararlanabileceğimi düşünüyorum. Kendisi tecrübeli bir kadın, eğer burada okuduğum kötü örnekler gibi olmazsa tabi inşallah...

benimkine yakın bir durum..Çıkmıyor ki gelsin sorun değil de oğlumu kendi çocuğuymuş gibi sevmesi inadına yapması herkesin yanında babaanneciğim diyip herkes gittik sonra benim oğlum benim yavrum annemmmmmm diyişi sinir bozucu oluyor herkesin yanında yapsa ok ama özellikle eşim yokken başbaşa iken annemmmmmm beniim yavrumm benim oğlummm denesi sinir bozucu oluyor..

Görümcemin 1,5 yaşında kızı var, k.vmin ona davranışlarına bakarak aşağı-yukarı bizim çocuğumuza da nasıl davranacağını kestirmeye çalışıyorum. Biri kızının biri gelinin çocuğu diye farklar olmazsa tabi. O torunuyla ilgilenir, sever, yedirir muhtemelen altını da değiştiriyordur hatırlamıyorum şuan ama, "anane" dedirtmeye çalışır, arada "annemmm" diye de sever... Şimdi şöyle bişide var tabi, annem ile k.vmin aynı davranışları bile bende farklı etki oluşturabilir. Neticede öz anne gibi olmaz, bende onun öz kızı yerinde olamam, mesela annem yatak odama girse orda namaz kılsa vs bişi yapsa rahatsız olmam ama k.vdem yapsa rahatsız olurum. Biraz da fazla tanımamaktan sanırım. Görümcem de kendi annesi diye k.vmin yaptığı birçok şeyden rahatsız olmuyor olabilir ama aynı şeylerden ben rahatsız olabilirim.

Bir de bi arkadaşın yazdığı gibi bana da daha şimdiden k.vmin tanıdıklarından arkadaşlarından şöyle diyenler var, "şimdi yeni evlisiniz işte bilmiyoruz kaçta kalkıp kaçta yatıyorsun, o yüzden rahatsız etmek istemiyoruz. Ama çocuğunuz olunca istediğimiz an geliriz." Bilemiyorum ne olacak yani.

Bebek hazırlıkları yüzünden cevap vermedim arkadaşlar kusura bakmayın en cok korktugum konu evden cıkmamaması hergun ozledım dıye gelmesı zaten... Eğer bunaltırsa anlaşamıyacağımız kesin zaten eşim yakın oturma taraftarı değil zaten cok bunaltırsa evı satıp gideriz herhalde bilmiyorum. Belki fazla kafama takıyorum doğunca anlıyacagım hakikatı ama az cok kestiriyorum olacakları o kadar kafam karışık ki o kadar sorular varki beynimde depresyona girmesem iyidir o zamanda gelin cocuk bakamaz der herhalde Kocamı cok sevıyorum hıcbır sorunumuz yok ama evlendıgımden berı her kavgamız kaynanam yuzunden oldugunu bilmek olacaklar için hiç süpriz yaşamıycam anlamına geliyor biliyorum

Back
X