Çocuk özlemim ve küslük :(((

yani bir kere böyle bir şey oldu diye , acısını benden çıkarmasına üzülüyorum ya zaten ..
demek beni gerçekten sevmemiş ki bizden bir parça istemiyor
evet hala aramadı , ne düşünüyor bilmiyorum açıkcası

bende şok oldum inanın , bu kadar kesin ve net olduğunu bilmiyordum ..
bitirmek istiyor da olabilir ne düşündüğünü bilmiyorum ..
hiç karşı gelmedi ben çıkarken , öylece oturdu

Benimde kocan gibi terbiyesiz bir arkadaşım var. Bunun da 2. evliliği ve ilk evliliğinden bir çocuğu var , evlenirken kıza hiçbir şey söylemedi.

İş çocuğa gelince " istemiyorum benim bir kızım var ona zor bakıyorum" dedi ve kesti attı. Kız it gibi yalvardım diyor, kabul etmemiş.

Bende kaç kere çocuk istemeyeceksen, bekar biriyle evleneceğine çocuklu birini alsaydın diyorum ses etmiyor. Kıza da kaç kere boşa bu adamı dedim (ki erkek olan benim arkadaşım) cesaret edemedi, yazık etti kendine 72 doğumlu 41 yaşında hala olur ama o defteri ruhen kapadı.

Son düzenleme:

yani o kadar iyi anlayabiliyorum ki onu şuan ..
gerçekten yazık , yazık bizim gibilere ..
insanın hevesinin kursağında bırakılmasını çok kötü bir tecrübeyle öğrenmiş olduk sanki çok kötü bir şey istiyoruz da kaçıyorlar

kaldıki anneme bakamıyoruz çocuğu nasıl bakacağız lafına çok takıldım.annesi yaşadığı süreç içinde hiçmi çocuk düşünmüyecekmiş.siz annesine bakmak içinmi evlenmişsinizde çocuk yapmayackmışsınız.eşiniz haksız her kadın anne olmak ister.

Esiniz kendini ve sizi ne zannediyor? Kesinlikle cocuk istemiyorum demeler köpürüp bagirip cagirmalar ne oluyormus? Dediginiz gibi bastan kesin cocuk istemedigini söyleseydi karariniz farkli olurdu. Kizmayin ama hali hazirda var olan cocuguna bile babalik yapmayan adamdan ne bekliyorsunuz? Maddi yardimda bulunup bulunmadigini belirtmemissiniz ama diyelim ki bulunuyor. Babalik mi bu? Bencil oldugu kadar saygisiz. Anne olmak bir kadinin en dogal hakki. Ne güzel kadin calissin didinsin eve destek olsun, beyefendinin annesiyle bile oturmayi kabul etsin, esinden karsilik olarak da ne cocugu, ben kesinlikle cocuk istemiyorum diye trip gelsin.

Cocuk olunca calisamayacagimi düsünüyor demissiniz. Sizin her ay getirdiginiz para ne olacak? Beyefendi bankada istiflesin biriktirsin. Valla bu alttan alinacak bir konu degil. Bastan cocuk yapmayacagiz diye söylemis olsa bir derece anlamaya anlasmaya calisirdiniz. Ama bu durumda yerinizde olsam restine rest derdim. Evlilikte yerine koyabilecegimiz veya alttan alabilecegimiz cok durum olabilir; varliktan yokluga düsülür, hastalik olur, anlasmazlik bas gösterir, kavga edersin barisirsin falan filan ama kendi cocugun varken karsindakinden cocugu esirgeyemezsin.

kızına nafakasını ödüyor ,
keşke bilseydim , bilsem girer miydim hiç bu duruma ..
kendimi çok kullanılmış hissediyorum , biz aile olmak için değil de sanki ortak bir şirket kurmuşuz da sadece parayı düşünür olmuşuz gibi , ya o kadar moralim bozuk ki anlatamam

daha çok annesine bakıcı gibi görüyor galiba önceliğin annesine bakmak
sonra lütfederse kendi çocuğuna bakarsın.
babalik nafaka ödemek değildir. nafakasını ödüyor diye iyi baba denemez

Anne olmak her kadının hakkı.
Ve bu hakkı kimse elinizden alamaz.
Kaldı ki ben çocuk istemiyorum diye birşey konuşulmamış.
Eşiniz resmen bencillik ediyor.

bir tanecik çocuğuna böyle davranan bir adam diyelim ki senin ısrarlarına dayanamayıp kabul etti senin çocuğuna iyi bir babalık yapabileceğine inanıyor musun?yoksa isterse o ilgilenmese de olur yeter ki bir çocuğum olsun diye mi düşünüyorsun?

arkadaşım Allah yardımcın olsun. anladığım kadarıyla yaşın 36. bu saatten sonra bu adamın seni oyalamasına izin verme bence. koca sevgisiymiş bilmem neymiş hiç bir şey. kimse senin çocuk isteğini engelleyemez. bence al karşına konuş bir daha kesinlikle istemiyorum diyorsa boşan, hiç vakit kaybetme. karşına şöyle çocuk isteyen düzgün biri çıkar inşallah yap çocuğunu işte o zaman hayatını yaşa. böyle bir bencillik olamaz gerçekten eşine çok sinirlendim Allah akıl fikir versin. mal mülk hiç bir şey Allah kimseyi çocuksuz bırakmasın

inan bilmiyorum , zorla güzellik olmaz ki , yeter ki bir çocuğum olsun diye düşünmüyorum açıkcası ..
amaç mutlu bir aile olabilmek benim açımdan ,böyle olmayacaksa bir anlamı yok kalmadı bu saatten sonra (

evet yaş 36 oldu , benim istediğim şey mutlu huzurlu bir yuva sadece ...
bunun da çocukla pekişeceğine inanıyordum ..
dün akşam ben istemiyorum dedi üstüne basa basa , bu hayal kırıklığıyla naparım ne ederim bilmiyorum artık ,
böyle şeyler olunca insanın ne hevesi ne de gelecek planları kalıyor çokkkkk üzgünümmm

ben anama bakamiyoruz cocuga nasil bakacagiz kismina takildim.ikisi arasinda nasil bir benzerlik varsa.bencillik otesi.siz annesini kabul etmissiniz buna sukretmiyor da cocuk istemek gibi dogal bir isteginizi reddediyor.sacmalik.bence israr edin bu isteginizde

ben sizde de suç buluyorum ikinci evliliğiniz acemi değilsiniz insan demez mi bu adam kızıyla neden görüşmüyo canından kanından çocuğa yüz çeviren biri için çokta şaşırmadığım bir durum adam bildiğin bencil sizi para kasası olarak görüyo evlenmeden konuşmadınız mı çocuk durumunu bence böyle bi insan zaten bi kişinin babası olmuş onun hayata yenik başlamasına neden olmuş başka çocukların canını yakmasın

Ben eşinizi anladım diye düşünüyorum, çocuğundan ayrı, onunla görüşmüyor. Her an yanında olması gereken bir çocuk şu anda dışarıda onsuz büyüyor; yani eşiniz kötü bir baba olduğunu düşünüyor ve bir ihtimal çok haklı. "başından bir kere kötü bir şey geçti diye" demeyin; başından (eşinizin ve kızının başından) hala kötü bir şey geçiyor. Bunun vicdan azabını hala yaşadığını düşünüyorum ve yine haklı. İkinci bir çocuğu yapmak ve onu diğerinin tersine çok çok sevmek şu an eşinize ve kızına çok acı verecektir bence. Vicdan azabını arttıracaktır. Madem ilgilenemeyeceğim, madem kötü bir baba olacağım ne diye çocuk yapayım diye düşünüyor bence.

Sorun bence kızıyla olan ilişkisi, onu çözmekte, oraya bakmakta fayda var. sorunu kendi üzerinize alarak yanlış bir okuma yapıyorsunuz bence.

sanmam, kötü baba olduğunu düşünüyo olsa düzeltmek için bişey yapar çabalar, anladığım kadarıyla adamda annesinden başka kimseye karşı dürüstçe ve karşılıksız bi sevgi yok.

ben zaten kendisine bu vicdan yapma olayı ile ilgili en başından beri hep destek oldum ..
yazdıklarınıza şöyle bir cevap vereyim o zaman ; maden böyle düşünüyordu bana en başından beri kesinlikle istemediğini söylemeliydi , ilerde düşünüyorum yaparız demeyecekti o zaman
bana başta böyle ümit veripte sonradan caymak doğru mu ????

peki sen niye aramiyorsun ben catlardim yaa bence boyle olmaz oturup konusun tartisin ama boyle olmaz ki
ne kadar da umursamaz ya belki basina birsey geldi allahim ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…