Çocuk özlemim ve küslük :(((

eylultamer

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
916
14
643
İstanbul
selam arkadaşlar ,
dün geceden beri çok çok moralim bozuk ..
olayı size kısaca anlatayım , eşimin ve benim 2.evliliklerimiz , eşimin önceki evliliğinden bir kızı var ama maalesef görüşmüyorlar ..
biz de evleneli 1 yıl oldu , yaşım neredeyse 36 oldu ve doğal olarak artık bir çocuğumun olmasını çok istiyorum ..
konuyu ne zaman açsak eşim istemediğini söyledi durdu , biraz da borçlarımız olduğu için ben de çok fazla ısrar etmemeye gayret ettim , şimdi borçlar var o yüzden istemiyor olabilir diye , çünkü böyle konuştuğumuzda ilerde bakarız diyordu bana .
gel gelelim son olaya ; eşim ve kardeşi babadan ve anneden kalan 2 evi satıp haklarını eşit bir şekilde almak istiyorlar ..
biz bu evlerin birinde oturuyoruz zaten şuan da , eşimin kardeşi de kiracı olduğu için kendine ev almak istiyor ,
tamam buraya kadar herşey normal , olabilir tabii ki kendine ev almak isteyebilir sonuçta .
eşim dün bana konuyu açtı ben de anlıyorum dedim olabilir , o zaman biz de dedim bize düşen payla 3+1 ev alalım (şuan oturduğumuz ev 2+1 ) biraz daha büyük olsun dedim ...
bu arada babaları yok , sadece anneleri var , kayınvalidemi de eşim yanımıza almak istiyor , buna da karşı gelmedim ..
oğlunun yanında olmak istemesi doğal , ben vicdansız biri değilim sonuçta ..
ister istemez zorluklarının olabileceğini ama birbirimize alışınca herşey zamanla oturur dedim ( ya ister istemez onun yanında kendi evin bile olsa istediğin gibi hareket edemezsin ) neyse bir odada annen kalır , bir odada biz , bir odayı da ben çocuk odası yaparız dedim , amman nerden dedim eşim köpürdü ben kesinlikle çocuk falan istemiyorum diye bir sürü söylendi ,
ben de kızdım ve çok üzüldüm sen eski evliliğinde kötü bir şey yaşamış olabilirsin ama bunun acısının benden çıkarmaya çalıştığının farkında değil misin diye söylendim
bana dediği laf da anamızı baktık ta sıra çocuğa mı kaldı dedi (((((
ben daha fazla üzüldüm bu lafa benim istediğim kötü bir şey mi , tam bir aile olalım böyle teke tek nasıl geçer hayat dedim ..
yok ben kesinlikle istemiyorum dedi , ben de dedim ki ona pirimimin dolmasına 2 sene var 2 sene daha çalışıp artık evde olduğumda çocuğuma bakarım ...

hem keşke en başında bana bunu söyleseydin dedim , o zaman evliliği belki de kabul etmezdim dimi ama ....
çünkü ben de anne olmak istiyorum , bu yaşıma kadar hep çalıştım çalışmaya da devam ediyorum artık belli bir zamandan sonra da bir çocuğum olsun istiyorum ,
biraz tartıştık ve saat geç oldu akşam 10 a yaklaşıyordu , bende aldım çantamı çıktım evden , ben giderken gitme napıyosun bile demedi (( ve bugün oldu hala ne arama ne sorma , insan karısının geç vakit yola koyulmasına nasıl razı gelir aklım almıyor ,
başına bir iş gelir mi falan diye hiç düşünmedi mi (((( ben ondan saçmalama gel şöyle konuşalım nereye gidiyorsun demesini beklerdim ...
bence benim çocuk olunca çalışmayacağımdan korktu ... ikimizden bir parça olmasını istemeyen bir insanla evlenmişim ne yazık ki ..
aklımdan bir sürü soru geçiyor şimdi , ne yani hayatım boyunca sadece çalışıp para mı kazanacağım , çalışınca iyi de çalışmayınca çocuk sahibi olmak istemeyince mi kötü oldum ... off çok kötüyüm şuan ya , yazmak isteyipte kelimelere dökemediğim çok şey aklımda ..
ve beni hala aramamış olması beni mahvetti ..
ben evliliğimize maddi manevi herşeyimle fedakarlık yaptığıma inanıyorum , boşuna mıymış ??

sizler ne diyorsunuz bu işe arkadaşlar ??? ne olur bana biraz akıl verin .....

evlenmeden önce çocukla ilgili konuşmuşmuydunuz hiç çocuk isterim falan diye durumunuza üzüldüm gerçekten iyi bir kalbiniz var işte bu yüzden kaybediyorsunuz cadı bi insan olsaydınız 2 3 çocuğunuz olurdu bırakın biraz zaman geçsin belki oda ister bence çok üstüne gitmeyin ama minik minik duyurun kolay gelsin inşallah güzel haberlerinizi alırız

haklısın .
çalışıp başkasının çocuğuna mal mülk yapıyorsun farkındasın değil mi?
bencil bir adamla evlisin. ve kıymetin bilinmiyor.

Anladığım kadarıyla daha evliliğiniz oturmamış (evden gitmeni ne olursa olsun pek onayladığım söylenemez canım..
Eşinde biraz abartmış ama... Arayıp sormalıydı.. Belkide evden çekip gitmene çok kızmıştır..
Onun ne kadar çocuk istememeye hakkı varsa, senin de Allah kısmet ederse çocuğunun olmasını istemene hakkın var.. Sana söylemediği bir rahatsızlığı falan mı var acaba bu konuyla ilgili?
Bu olay şunu gösteriyor bence.. Evliliğiniz biraz oturduktan sonra ve birbirinizi daha iyi tanıdıktan sonra çocuk olayı gündeme gelmeli... Daha birbirinize alışamamışsınız gibi sanki...

evlenmeden önce biraz çıtlatmıştım çocuk olayını ama bana kesinlikle istemiyorum demedi , deseydi zaten belkide evlenmezdim ki ...
zaten bu zamana kadar hep iyi niyetimden kaybettim
şuan dün geceden beri ayrıyız zaten ,ben annemlerdeyim , ondan ise hiç haberim yok aramadı çünkü ...

haklısın .
çalışıp başkasının çocuğuna mal mülk yapıyorsun farkındasın değil mi?
bencil bir adamla evlisin. ve kıymetin bilinmiyor.

bu yaşıma kadar asla çalışmaktan gocunmadım hep çalıştım didindim ..
iki evliliğimde de hep elimden geleni bazende fazlasını yaptım ...
ama kıymetin bilinmiyormuş senin de dediğin gibi , hep bana hep bana istiyorlar ... tam bir bencillik bu ,

yerınızde olsam boyle bır yaklasımı asla kabul etmezdım ne demek cocuk ıstememek bır kadının en dogal hakkı anne olmak ayrıca sız kv ıle oturmayı kabul etmıssınız bunu sımdı 18 yasında kızlar bıle kabul etmıyor bu durumu da mı takdır etmıyor beyefendı bılıyor musunuz ben 3. bebegımı esım ıstemıyorken yaptım ıstemıyorum dedı bılıyordum ama ben ıstıyordum hamıle kaldım sımdı bunu burda etık bulmayan hemcınslerım falan olacaktır ama hıııc pısman degılım ıyı kı yapmısım hamdolsun saglıklı sıhhatlı ayrıca esım de bebegımıze asık su an yanı ıstemem demelerıne bakmayın tabıı sızın esınızın tutumunu bılemem de bır punduna getırıp hamıle kalın derım ben

bu çok tehlikeli değil mi?
çocuk sahibi olmak bambaşka bir sorumluluk. çok ağır .
o çocuğun ne günahı var . eğer babasızda bir çocuk büyütürüm diyorsa gene de babanın haberi olarak olmalı.
boşanma durumunda yıprana gene kadın . çok iyi düşünülmeli bence

ben tam bir aile olabilmek adına istiyorum bunu hem evimize bir neşe ayrı bir bereket gelir diye düşünenlerdenim ..
hani Allah nasip etmez olmaz onu anlarım , taktir böyleymiş derim , ama böyle benim isteklerimin de tamamen hiçe sayılması inan beni çok çok üzdü ben ki annesiyle birlikte yaşamaya falan bile hiç bir şey demezken ..
herhangi bir rahatszlığı yok eşimin , sadece istememesinden kaynaklı bu durum ...
hem şimdi bu olay şöyle bir düşünceye de sevk etti beni , farzedelim barıştık ve ilerde bir çocuk oldu bu sefer de çocuğun en küçük probleminde hastalığında falan yani , işte ben istemiyordum da zaten , sen istedin al şimdi uğraş derse ya ?
zorla güzellik olur muki ?
bana değer vermediğini düşünüyorum , insan sevdiği insandan bir parçası olmasını istemez mi hiç

ben de tehlikeli buluyorum böyel bir şeyi , hem ben hep söylediğim gibi o çocuğu tam bir aile olmak için istiyorum
ve tam bir aile olarak mutlu olmak için istiyorum , yoksa ne anlamı kalır ..
doğurup mutsuz bir ortamda dünyaya getireceksem bu sefer hem onun adına hem de kendi adıma mutsuzluğum ikiye katlanır

esım bu konuda ıstemıyorum derken daha erken falan dıye oyalıyordu kendısı yurtdısında gorevlı bız 11 yıla yakın evlıyız ve tutumunu da az cok bıldıgımden cesaret edıp yaptım ve ona ılk andan ıtıbaren soyledım bak hamıle kalacagım haberın olsun dıye ınanmadı guldu hep ve oldugunu duyuncada oyle aman aman tepkı vermedı hayırlısı olsun dedı oncekı yazımda da belırttıgım gıbı sızın esınızın tutumunu bılemem ben esımın tepkısını az cok bıldıgımden cesaret ettım pısman da degılım bence evlat dunyanın en guzel seyı

keşke önceden konuşsaydınız diycem de ilerde bakarız diyormuş sanırım o zaman da,

eşinizin yaptığı bencillik, kendisi bu duyguyu tatmış olabilir ama bir kadın olarak sizin istemeniz gayet normal,

anama baktıkta çocuk kaldı ne demek , anasına baktırmak için mi evlenmiş sizinle ???

zaman ilerledikçe erkeklerinde kalitesi iyice bozuldu, artık çalışmayan kadın kabul edilmiyor masraf olur hayat zor olur diye çocukta istenmiyor. bence asla geri adım atma gerekirse de boşan sen çocuk yapmayıp onun annesine mi bakıcaksık? ayrıca eski çocuğuyla görüşmesede nüfusuna kayıtlı yarın bir gün kocan ölse gelir alır babasının mallarını, çok fena kullanılıyorsun bence senin ne düşündüğünü ne istediğini gelecekten beklentilerini kimse sormuyor, aramıyor çünkü seni deniyor boşver sen de arama arasada ben böyle olacağını bilsem evlenmezdim de. bu ne yaa kocan ne kadar güveniyor onu terk etmeyeceğine iyi şişirmişsin adamı kendini düşün bence biraz....

hem de ne bencillik
valla anlamadım ki demek niyeti buymuş

haklısın.....
kendisi kötü bi tecrübe yaşamış diye bu kadar katı olmasına gerek yok sana karşı...
anne olmak istemenden daha doğal ne olabilir...
üstelik gerçekten fedakarlık yapmışsın..
kaynanayla bile yaşamayı kabul edebiliyosun...
bi de aramaması garip gerçekten..
inşallah aklı başına gelirde senin daha fazla üzmez..
ben çok üzüldüm okurken yabancı olduğum,seni hiiç tanımadığım halde..
eşin bencillik ediyo...

kardeşim gelmişsin 36 yaşına.
çocuk sahibi olmak istemen yeni bi sevda değil belli ki..
hal böyleyken nasıl olurda bu konu için;
evlenmeden önce biraz çıtlattım kocama diyebiliyosunuz?
bu kadar basit bi konumu bu ya?
kaldı ki karşında önceki evliliğnden olma kızıyla görüşmeyen bi baba figürü var..
görüşmeme sebebini bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum..
hiçbi neden bi babanın kızıyla görüşmemesine bahane olamaz..
ve siz böyle bir adamla evleniyosunuz, çocukta yaparım diye..
bu adamın iyi baba olacağını düşünüyorsunuz!!!!!!!!!
ama konuyu sadece üstünkörü konuşuyorsunuz evlenmeden..

yani şimdi kusura bakma ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
arkadaşım bu çocuk mevzusu bu kadar basit mi yaaa ?
kaldı ki yaşın olmuş 36..

ben 24 yaşındayım ve benim kendi hayallerime, planlarıma göre en önemli şey çocuk..
şu hayatta en çok bi kız çocuk sahibi olmayı istiyorum.. hatta en büyük hayalim bu..
bu nedenle daha bu yaşımda bile evlenmeyi düşündüğüm adamla ilk konuştuğum ve gözlemlediğim şey
baba olmak isteyip istemediği. kaç çocuk istediği? kız ve erkek çocuk arasında ayrım yapan bi mahluk olup olmayacağı..
erkek çocuk uğruna birsürü çocuk yapmak isteyen tiplerden olup olmadığı.. ilerde baba olduğunda nasıl bir baba olabileceği..
gezerken dolaşırken konuşurken çevredeki yabancı çocuklara nasıl davrandığı..
bi çocuğun ilköğretimde devlet okulu mu yoksa özel okuldamı okuması gerektiği hakkındaki fikirleri..
çocuklarla ilgili kimi durumlarda nasıl davranacağı...
herşeeeeeeeeeeeyyy...
çünkü benim için en önemli olan konu en büyük hayalim çocuk..
bu sebeple daha bu yaşımda herşeyi konuşurum, ölçer tartarım...

hal böyleyken sen bu yaşında üstelik ikinci evliliğinde nasıl bu kadar rahat davrandın?
hadi evlenmeden önce aklın başında değildi, hadi düşünemedin..
evlendikten sonra bir sene seni oyalamasına nasıl izin verdin?

ne yapacaksın şimdi? adam geçmiş karşına çocuk istemediğini utanmadan söylemiş seni bi sene oyaladıktan,
aylarca kem küm ettikten sonra..

eee ne olacak şimdi? 2. kocandan da mı boşanacan? yeni birini bulup evlenip de çocuk sahibi mi olacan?
yoksa çocuk kararında hepden vazmı geçecen?
yani ne olacak? yazık değil mi sana...

sen annesıylee bıle yasamayı kabul etmıskenn bır cocuk olayı yuzunden bolee sert cıkısması normal gelmedı bana..ve hala sızı aramamıss demekkı evlılıgınızı bıtırmek ıstıyorr gece gece kım karısını sokaga bırakır kı .. ? merak etmez deılmı ama ?

fikirlerine saygı duyuyorum elbette , yorum yaptığın için de ayrıca teşekkürler ..
ama sanırım bir detayı atlıyorsun , başta konuştuğumuz da ilerde zamanı var , zamanı gelince diyordu hep ,

başlarda borcumuz var diye çok üstelemedim , belki de yanıldım , yanılmışım en başından demek ki ,
asla rahat davranmadım , sen öyle diyorsun ama ..
ne olacağını bilmiyorum , sadece saflığıma aptallığıma kızıyor üzülüyorum şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…