Merhaba arkadaşlar.Çok zor bir süreçten geçiyorum ve artık gerginlik,stres yaşamaktan beynim uyuşuyor.1,5 yılı aşkın süredir korunmuyoruz.1 yıldan sonra tedaviye başladık.Benim hormon testleri yapıldı ,rahim filmi çekildi ve bir sorun yok denildi.Eşimden sperm testi istediler ve zaten orada gerginlik başladı eşim yaptırmak istemedi,sorun yaşadık ve sonuç olarak yaptırdı.
Onda da bir sorun çıkmadı ve ben klomen tedavisine başladım.Tabii bu süreç benim için çok zor geçmeye başladı.Her adet olduğumda ağlama krizleriyle,kavgalarla sonuçlandı.
Yaşayanlar bilir çok zor bir süreç.Ama bu süre içinde ben ne zaman ağlasam eşim'' olmasa da olur'' ''çok mu önemli''''çocuk konusundan artık soğudum bıktım''gibi şeyler söylüyor.
Ben tabii bunaçok çok üzülüyorum istiyorum ki eşimde benim gibi bunu arzulasın.Neyse dün doktora gittik ve küçük bir ameliyat yapabiliriz,daha iyi görmek için dedi.
Ben de eşime senin desteğine çok ihtiyacım var falan dedim.Benim yerime koy kendini dedim.
Eşim de ben kadın olsam doktora gitmem ki,akışına bırakırım,neden canımı acıtayım dedi.
Çok fena kavga ettik ve bugün gerçekten kendimi kötü hissediyorum.
Lütfen söyleyin ben mi abartıyorum,eşim mi haklı ben anlamıyorum.Aklım fikrim yetmiyor ne yapmam,nasıl davranmam lazım.
Eşim bu çocuğu istemiyor mu ben mi zorluyorum.Ama benim çok desteğe ihtiyacım var ben çok mu haksızım.Lütfen bir yol gösterin
Merhaba arkadaşlar.Çok zor bir süreçten geçiyorum ve artık gerginlik,stres yaşamaktan beynim uyuşuyor.1,5 yılı aşkın süredir korunmuyoruz.1 yıldan sonra tedaviye başladık.Benim hormon testleri yapıldı ,rahim filmi çekildi ve bir sorun yok denildi.Eşimden sperm testi istediler ve zaten orada gerginlik başladı eşim yaptırmak istemedi,sorun yaşadık ve sonuç olarak yaptırdı.
Onda da bir sorun çıkmadı ve ben klomen tedavisine başladım.Tabii bu süreç benim için çok zor geçmeye başladı.Her adet olduğumda ağlama krizleriyle,kavgalarla sonuçlandı.
Yaşayanlar bilir çok zor bir süreç.Ama bu süre içinde ben ne zaman ağlasam eşim'' olmasa da olur'' ''çok mu önemli''''çocuk konusundan artık soğudum bıktım''gibi şeyler söylüyor.
Ben tabii bunaçok çok üzülüyorum istiyorum ki eşimde benim gibi bunu arzulasın.Neyse dün doktora gittik ve küçük bir ameliyat yapabiliriz,daha iyi görmek için dedi.
Ben de eşime senin desteğine çok ihtiyacım var falan dedim.Benim yerime koy kendini dedim.
Eşim de ben kadın olsam doktora gitmem ki,akışına bırakırım,neden canımı acıtayım dedi.
Çok fena kavga ettik ve bugün gerçekten kendimi kötü hissediyorum.
Lütfen söyleyin ben mi abartıyorum,eşim mi haklı ben anlamıyorum.Aklım fikrim yetmiyor ne yapmam,nasıl davranmam lazım.
Eşim bu çocuğu istemiyor mu ben mi zorluyorum.Ama benim çok desteğe ihtiyacım var ben çok mu haksızım.Lütfen bir yol gösterin
eşinizin şu cümlesi çok dikkatimi çekti; ben kadın olsam zaten doktora gitmizdim...demiş..işte bu yüzdün erkeklere doğurganlık ve annelik vasfının verilmediğini düşünüyorum :)
tüp bebekle anne olmuş biri oarak sizi çok iyi anlıyorum ben.o da sizin gibi üzülsün,yıpransın ağlasın sızlasın istiyorsunuz ama eşiniz doğru olanı yapıyor bence.testlerinizi yaptırmışsınız,ikinizde de sorun çıkmamış.demek ki olmama nedeni strese bağlı etkenler.eşiniz bu stresi yenin diye öyle davranıyor bence.amacı güzel ama yöntemi yanlış :)
lütfen biraz eşiniz gibi rahatlatmaya çalışın kendinizi.eminim o da istiyor hemen çocuğu olsun,baba olsun diye ama abartmadan yapıyor bunu.bu çok zor biliyorum ama biraz daha sakın olmaya çalışın,biraz daha takmayın kafanıza..
Merhaba canım,
Sana çok klasik gelecek belki ama ne kadar kafana takarsan o kadar ertelenir..Sen psikolojik olarak her ay kendini hamile zannedeceksin çünkü.Çocuk fikrini kafandan çıkar biliyorum çok zor ama bunu başar adetin geçmeden testler yapma bekle şöyle bi 10 gün falan geçsin..Eşine yoğunlaş birlikte haftasonu tatile gidin mesela..Akışına bırak herşeyi..Madem tıbbi olarakta bir sorun görünmüyor.Yaşında uygunsa zamana bırak inan aşk çocuğu olması her iki tarafından da gerçekten isteyerek çocuk sahibi olması çok başka bir duygu..Böyle kavga gürültüyle birbirinize saygınızı da yitirirsiniz yapma
canım lapaoroskopide bakacaklar yapışma falan var mı diye sanırım o çok basitmiş bende de bir şey bulamadılar ona bende de bakacaklar..kasım gibi yaptırıcam ben de..kafanda büyütme cevrem cocuğu olmayan insanlarla dolu ve zamanla tedaviyle cogunun oldu artık devir böyle yiyecekler hormonlu stres cok fazla malesef ..
Çok doğru ifade etmişsiniz herhalde bu yüzden doğurma vasıfları yok.Üzülsün ,yıpransından ziyade.Bana desin ki birlikte aşarız,şunu yaparız yani bana yol göstersin.
Yarama tuz basar gibi konuşmasın.
Öyle bir durum içindeyim ki;öğretmenim derste aklımda bu.Uyurken,uyanıkken,yemek yerken hep benim çocuğum neden olmuyor fikri.Gurbetteyiz paylaşacak kimsem yok,anneme de birini söylersem onunu söylemiyorum üzülmesin diye ve evin tek çocuğuyum onların da en büyük beklentisi bir torunları olması.
Hep özel hastaneye gidiyorduk dün üniversiteye gittik.Orada önceden bana hiç bahsedilmeyen bir yöntemden laporoskopiden bahsettiler,küçük bir ameliyatmış.Ona da tamam dedim.
Ben bunca şeyi göğüslüyorum,ameliyata bile sesim çıkmıyor yeter ki elimden geleni yapayım diyorum.
O benim karşıma geçmiş ben kadın olsam yaptırmam,akışına bırakırım diyor.Bu nasıl bir zihniyettir,sonra da bana diyorki ben sana destek oluyorum.
Bu nasıl destek ben mi bir şey anlamıyorum,bu destek mi allah aşkına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?