Çocuk sahibi olamamak ve eşimin tavrı!!!

fcanan

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
386
51
318
Muğla
Merhaba arkadaşlar.Çok zor bir süreçten geçiyorum ve artık gerginlik,stres yaşamaktan beynim uyuşuyor.1,5 yılı aşkın süredir korunmuyoruz.1 yıldan sonra tedaviye başladık.Benim hormon testleri yapıldı ,rahim filmi çekildi ve bir sorun yok denildi.Eşimden sperm testi istediler ve zaten orada gerginlik başladı eşim yaptırmak istemedi,sorun yaşadık ve sonuç olarak yaptırdı.
Onda da bir sorun çıkmadı ve ben klomen tedavisine başladım.Tabii bu süreç benim için çok zor geçmeye başladı.Her adet olduğumda ağlama krizleriyle,kavgalarla sonuçlandı.
Yaşayanlar bilir çok zor bir süreç.Ama bu süre içinde ben ne zaman ağlasam eşim'' olmasa da olur'' ''çok mu önemli''''çocuk konusundan artık soğudum bıktım''gibi şeyler söylüyor.
Ben tabii bunaçok çok üzülüyorum istiyorum ki eşimde benim gibi bunu arzulasın.Neyse dün doktora gittik ve küçük bir ameliyat yapabiliriz,daha iyi görmek için dedi.
Ben de eşime senin desteğine çok ihtiyacım var falan dedim.Benim yerime koy kendini dedim.
Eşim de ben kadın olsam doktora gitmem ki,akışına bırakırım,neden canımı acıtayım dedi.
Çok fena kavga ettik ve bugün gerçekten kendimi kötü hissediyorum.
Lütfen söyleyin ben mi abartıyorum,eşim mi haklı ben anlamıyorum.Aklım fikrim yetmiyor ne yapmam,nasıl davranmam lazım.
Eşim bu çocuğu istemiyor mu ben mi zorluyorum.Ama benim çok desteğe ihtiyacım var ben çok mu haksızım.Lütfen bir yol gösterin

belkide eşin bunun o kadar problem olmadıgını söyleyerek senı rahtlatmaya çalışıyor.neden olmuyor ne biçim kadınsın diyen odunlarında var oldugunu bildiğim türkiyede,eşinin tepkisini çok büyük bulmadım.senı yatıştırmaya çalışıyor bence.olmasada olur üzme kendini demek istiyor.

Eşin konusunda kendini boşuna üzüyorsun. Sana neden çocuğumuz olmuyor herkesin var bizim niye yok isyan eder bi tavrı olsaydı sen daha çok üzülecektin. Eşin doğru söylüyor akışına bırak herşeyi. Stres yapma sabret. Umursamaz gibi görünüyor ki sende çocuk konusunu umursama oluruna bırak diye. Gebelik olmaması için sorunda yokmuş ALLAH a şükret Rabbimizin takdiri öyle. Zamanı vardır arkadaşım.

Eşiniz haklı,bu kadar büyütmemeye çalışın.
Tedavi sürecinizin bu kadar ağır geçmesi ve hamile kalamamanızın sebebide belki konuya fazla kafanızı takmanızdır.
Hayatınızın odak noktası haline getirmeyin bebek konusunu.
Bir sorun olmadığını biliyorsunuz nasıl olsa.
Kuzenimin 3 sene bebeği olmadı,kafaya taktıkça taktı.
Eşiyle sürekli huzursuzluk yaşadı,tüp bebek bile tutmadı.
Ne zamanki bu süreçten bıkıp,çocuğumuz olamayacak nasılsa diye konuyu kurcalamayı bıraktı kendi kendine hamile kaldı.
Biraz sakin olmayı deneyin.
Eşinizle tatile gidin,kafanızı başka şeylerle öeşgul edin.

Zamanında tedavinin dibine vurmuş biri olarak net birşey söyleyeyim. Eşinden destek bekleme, ne yapacaksan sen yapacaksın. Asla senin gibi duygusallık yaşamayacak. O yüzden sıkıntını seni dinleyecek , yanında olacak, seni anlayacak bir dostunla paylaş ama asla eşinle değil. Sormazsa eşinle tedavini paylaşma bile. Çünkü çok çabuk pes ediyorlar.

Bak ben 2. yi düşünüyorum laparoskopi olacağım tüpün birinde genişleme var, eşim belki de gelmez, gel bile demem, gerek bile yok gelmesin. Gelmesi gereken tek zaman sperm vereceği zaman, o gün gelsin yeter gerisini ben hallederim.

Haaa sonra meyvesini yemeyi biliyorlar. Ben çocuk olsun boşanacağım senden, koklatmayacağım yavruyu demiştim :)

Son düzenleme:
eşinizin şu cümlesi çok dikkatimi çekti; ben kadın olsam zaten doktora gitmizdim...demiş..işte bu yüzdün erkeklere doğurganlık ve annelik vasfının verilmediğini düşünüyorum :)

tüp bebekle anne olmuş biri oarak sizi çok iyi anlıyorum ben.o da sizin gibi üzülsün,yıpransın ağlasın sızlasın istiyorsunuz ama eşiniz doğru olanı yapıyor bence.testlerinizi yaptırmışsınız,ikinizde de sorun çıkmamış.demek ki olmama nedeni strese bağlı etkenler.eşiniz bu stresi yenin diye öyle davranıyor bence.amacı güzel ama yöntemi yanlış :)

lütfen biraz eşiniz gibi rahatlatmaya çalışın kendinizi.eminim o da istiyor hemen çocuğu olsun,baba olsun diye ama abartmadan yapıyor bunu.bu çok zor biliyorum ama biraz daha sakın olmaya çalışın,biraz daha takmayın kafanıza..

Merhaba canım,

Sana çok klasik gelecek belki ama ne kadar kafana takarsan o kadar ertelenir..Sen psikolojik olarak her ay kendini hamile zannedeceksin çünkü.Çocuk fikrini kafandan çıkar biliyorum çok zor ama bunu başar adetin geçmeden testler yapma bekle şöyle bi 10 gün falan geçsin..Eşine yoğunlaş birlikte haftasonu tatile gidin mesela..Akışına bırak herşeyi..Madem tıbbi olarakta bir sorun görünmüyor.Yaşında uygunsa zamana bırak inan aşk çocuğu olması her iki tarafından da gerçekten isteyerek çocuk sahibi olması çok başka bir duygu..Böyle kavga gürültüyle birbirinize saygınızı da yitirirsiniz yapma

Öyle bir durum içindeyim ki;öğretmenim derste aklımda bu.Uyurken,uyanıkken,yemek yerken hep benim çocuğum neden olmuyor fikri.Gurbetteyiz paylaşacak kimsem yok,anneme de birini söylersem onunu söylemiyorum üzülmesin diye ve evin tek çocuğuyum onların da en büyük beklentisi bir torunları olması.
Hep özel hastaneye gidiyorduk dün üniversiteye gittik.Orada önceden bana hiç bahsedilmeyen bir yöntemden laporoskopiden bahsettiler,küçük bir ameliyatmış.Ona da tamam dedim.
Ben bunca şeyi göğüslüyorum,ameliyata bile sesim çıkmıyor yeter ki elimden geleni yapayım diyorum.
O benim karşıma geçmiş ben kadın olsam yaptırmam,akışına bırakırım diyor.Bu nasıl bir zihniyettir,sonra da bana diyorki ben sana destek oluyorum.
Bu nasıl destek ben mi bir şey anlamıyorum,bu destek mi allah aşkına

benım anlamadığım madem esın zamana bırak dıyor hemen ıstemıyor sen neden bu kadar ustelıyorsun kı????

şu an hamile kal, eşin ben zaten çocuk konusundan bıkmıştım ne gerek vardı demez merak etme... o da en az senin kadar mutlu olur...
bence seni rahatlatmak için, daha fazla üzülmemen için çocuk meselesinin üstüne düşmüyo gibi gözüküyo...
sen anne olmak istiyo musun? o zaman elinden ne geliyosa yap... sabırla bekle ve dua et... bu her adet olduğunda hüngür hüngür ağlamakla çözülebilecek bişey değil... umudunu kaybetme, eğer kaybedersen, geriye hiçbişey kalmaz... Allah'a, kendine, ve dünyaya gelmek için uygun zamanı bekleyen bebeğine güven...

yasadığın sey cok doğal sen kadınsın eşin erkek benim eşim de diyor akışına bırak nasılsa sorun yok kendiliğinden olsun diyor yaslanınca sanki çocuklar gitmeyecek mi diyor yanımızdan aynı seninki gibi yani ben kızmıyorum ona adet olunca hiç ağlamıyorum sen de ağlama allaha bin şükür elimiz kolumuz gözlerimiz bedenimiz cocouk da olacaktır inş.ya eşin baskıcı olsaydı boşanalım deseydi bu tür saçmalıklar yapmadıgı için şükretmelisin bence erkekler baba olmadan önemsemiyor baba olunca anlıyorlar...cocuk için çıldıran erkeklerin de çoğu aile baskısından istiyor zaten..ama kadınlar doğuştan hazır duygusal inş.en kısa zamanda olur senin de benim de isteyen herkesin..olmadı tüp bebek yaparsınız daha cok yeni evlisiniz zaten takma fazla lütfen..

Çok doğru ifade etmişsiniz herhalde bu yüzden doğurma vasıfları yok.Üzülsün ,yıpransından ziyade.Bana desin ki birlikte aşarız,şunu yaparız yani bana yol göstersin.
Yarama tuz basar gibi konuşmasın.

bence sende kabul et bu durumu ve stres yapma...
tedavilere git ama eşinle çok paylaşma...
bunun dışında ağlama krizleri fln yatıştırmaya çalış...
sen abarttıkça eşin sıkılıyo olabilir normal olarak..
bende aynı durumdayım 1.5 yıldır uğraşıyoruz çocuk olmuyo..
ama her ay eşim "olsun bu ayda şunu alırız kendimize,bu ayda şöyle yaparız,bidahaki aya sen nerde tedaviye gitmek istersen oraya gideriz,daha iyi bi yer bul" fln diye geçiyoruz...
benimde üzüntüm azalıyo böylece...
biraz başka şeyler düşün bence...
zor düşünmemek biliyorum ama işte naapcan kısmet...

canım lapaoroskopide bakacaklar yapışma falan var mı diye sanırım o çok basitmiş bende de bir şey bulamadılar ona bende de bakacaklar..kasım gibi yaptırıcam ben de..kafanda büyütme cevrem cocuğu olmayan insanlarla dolu ve zamanla tedaviyle cogunun oldu artık devir böyle yiyecekler hormonlu stres cok fazla malesef ..

Zor biliyorum fakat biraz bu konudaki duygularınızı eşinizden saklamalısınız. İstemediğinden değil, erkekler çabuk bunalıyor.
Gündemi değiştirmeye çalışın.

Çok küçük bir ilçede doğu görevi yapıyoruz.Doktor 90 km uzaklıktaki şehir merkezinde.Gidip gelmek ,işten izin almak bile zaten bir sorun.Bu ay ilk defa adetim gecikti,tüm belirtiler tamam ama yine olmadı.Tabii bu sefer daha fena yıkım yaşadım.Aşılama yapalım dedi doktor,üniversite başka bir şey dedi.Zaten kafam karmakarışık.
Ama bu konu açıldığında resmen eşimin rengi atıyor bunu görebiliyorum.Her acıyı çeken benim o ne oluyor anlamıyorum.

1 tanıdığım var.senelerce çocuk için tedavi gördü.bir sürü para harcadılar.maddi sıkıntıya girdiler ve çocuk fikrini bir süre askıya aldılar.o ay kendisi hamile kaldı

Ya benim kafama çok yatmadı bu laporoskopi hiç bir sorun yok dediler özeldeki doktor direk aşılama yapalım dedi.
Üniversitede önce bu işlem dedi.Rahim filmi çekildi bu gereksiz bir işlem mi acaba?Ayrıca çokta korkuyorum.

sizi anlaıyorum ama onlardan bizim gibi olmasını bekleyemeyiz.diyorum ya amacı güzel ama yöntemi yanlış..tüm erkekler gibi :)

ah onlarda o kadar incelik olsaydı zaten dünya ne güzel olurdu...

lütfen kendinizi bu kadar yıpratmayın..laparoskopi çok basit bir operasyon.hemen olup bitiyor zaten.ama kendinizi bu kadar odaklarsanız olmaz..önce siz iyi olun ki bebeğiniz de çabucak gelsin İnşallah.

siz öyle hissetmesenizde bence eşiniz size destek olmaya çalışıyor
cinsiyet farkından dolayı anlayamıyoruz bazen erkeklerin sert ama iyi niyetli tavırlarını diye düşünüyorum
destek olmasaydı çok daha farklı şekilde yaklaşabilirdi
bir çocuk bile doğuramıyorsun bana diyebilirdi mesela
asla doğru bulmuyorum ama bu tarz konuşanlarında örnekleri var toplumumuzda

birçok arkadaşın dediği gibi bu konudan başka odaklanacak uğraşacak birşeyler bulun kendinize
kafanızı boşaltmaya stres yapmamaya çalışın
insanlar türlü rahatsızlıklarla mücadele etmeye çalışıyor bu konuda
eşinizde yada sizde bir sorun çıkmadığını göz önünde bulundurup
aslında bunun bile sizin için bir şans olduğunu da unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…