Çocuk tabi ki daha önemli ama...

Haklsnz da bunu nasil ypacagmi blmyrm zaten istemyrdu gebeligi ilk hamile kaldmda hos tepkiler vermedi . belki o na istinaden bu dusunceye girdim...
Ona cocugu severken sorumluk verin(severken altini degistirme gibi o severken siz yemek yapin mesela). Siz emzirin gazini o cikarsin. Ek gidaya onunla birlikte baslatin gibi. Cocukla ilgili sorumluluklarda ben yaparmisin demek yerine ben emzirdim simdi sen gazini cikarirken bende su isi yapayim gibi hep net soyledim. Rica etmedim yapilmasi gereknmis gibi soyledim.

Uygulicam tesekkur ederim .

Baba olarak destek olacak. Tabi ki annelik yorucu, bunaltici. Izni olmayan bir meslek adeta. Baba olmak oyle kolay olmamali. Esler birbjrinin yükünü hafifletmeli

Kahve içmeye bebekle gidince kendinizden vazgeçmiş bebekle gitmeyince kendinizden vazgeçmemiş mi oluyorsunuz, bu nasıl yaklaşım anlamadım, ben heryere bebekle gittim ama hiç bu açıdan düşünmemiştim, çocuklu yaşam herhalde.
İnsani bir talebiniz var ama yönteminiz yanlış, bebek bakım konusunda zayıf olan birine emanet edilmez eşinizi eğitin, zor durumda da sizi arasın siz saydırınca aramaya çekinmiş anlaşılan. Ailelerin yorumu hakkında birşey diyemiyorum.

Konunuzda size şu konuda hak veriyorum,evet bunalıyorsunuz hep bebekle birliktesiniz ve farklı birşeyler yapmak istiyorsunuz çok normal. Eşinizin ailesini araması doğru değil. Ailesinin size anneliğinize laf etmesi hiç doğru değil. Fakat bebeğiniz çok küçük ve emmek dışında birşeyle beslenmiyor anladığım kadarı ile,e doğal olarak birşey olduğunda anneyi ister. Baba bence bu süreçte başedemeyebilir çünkü emmesi gerekiyor. Ek olarak mama veriliyorsa onu bilemem ama çok küçük olduğu için şahsen ben olsam bırakmak yerine benimle alırdım. İlerleyen zamanlarda 6 aydan sonra rahatlıkla bırakırdım. Bırakmışlığım da var babasına.

Eşinize çok kızdım saçma sapan davranmış bi çocuga bakamadın diye ona kızılması gerekir ayrıca ne bu böyle oyuncagı kırılmışta düzeltememiş çocuk gibi hemen ailesini aramiş. Benimde 9 aylik bebegim war aksamlari komşuya da gidiyorum arkadaşlarla kahve içmeye de. O bebek ikimizin esimde bakmak zorunda. Bebeklerimiz war ewet ama kendimize de zaman ayırmalıyız

Evet annelerin sosyalleşmeye, nefes almaya ihtiyaçları var.
Babalar da bebeği sakinleştirebilmeli.
Daha dün konusu oldu eşimle, 2,5 senedir gece daha fazla kalktı benden diye. Teşekkür edecek değilim babalık yapıyorsun sonuçta dedim. Bu konudaki netliğimi anlayın isterim, yanlış anlaşılmak istemem.
Fakat 5 aylık, sadece emen bir bebekse maalesef bırakıp çıkma lüksünüz yok. Zira anne sütü sadece karın doyurmak değil onlar için. Susamak, uyumak, özlemek bir çok şey. Ha idareten anne sütü bırakılabilir ya da mama alıyorsa ne bileyim emzik kullanıyorsa avutmak nispeten kolay olur. Ama dediğim gibi sadece anne sütünü emerek alan bebekse üzgünüm.
Benim kızımı 1 yaşına kadar slinge koy, bakkala versen umursamazdı. Zira kanguruyu bile yeni bıraktı sayılır düşün 2,5 yaş... Bebeklerin bugını bulmak önemli.
Ha aileyi aramak falan gereksiz show zaten. O kadar insanı topluyorsa üzerine "bu kadar insan toplandınız da avutamadınız mı?" diye üste bile çıkarım. Hatta sözde çocuk büyütmüş insanlarsınız der damarlarına basarım.

çocuğu tek başınıza bölünerek yapmadınız herhalde tabi ki bvakacak bırakacaksınız ona. anne baba eski cahil kafadaymış belli ki. daha çok bırakın öğrensin bakmayı. cidden ilginç oluyo erkekler ya bi türk erkeği yerine penguenle falan evlenmek daha mantıklı geliyor bana böylelerini görünce. hem eşine sadık hem çocuğa bakıyo günlerce. söylenmiyor da mis gibi.

Nefes almaya en cok annenin ihtiyaci var, ama emzirme donemi zor bi donem. O cocugu doyurabilecek tek kisi annesi..bu yuzden uzun uzadiya gidemez. Mama icse ek gida alsa olur yinede.

Benim kiz 1,5 yasinda. Buna ragmen sutunu babasi iciremez, icmez onlayken. Ben iciririm ve cikarken sunu sunu yedir diye tembihlerim.

Anneligine laf etmeleri dogru degil, ama sende kahve iceceksen simdilik bebeginle gunduz gozune gitki, gozun arkada kalmasin.

son kısmı çok yaratıcı olmuş gerçekten konu sahibi keşke öyle yapsaymış
ama olayı biraz fazla dramatize etmişsiniz gibi geliyor bana. daha 3 aylıkken zorunluluktan bebeğini bakıcıya bırakıyor insanlar. Hem de saatlerce ve tamamen yabancı bir insana. Buradaysa anne, babasına 1-2 saatliğine bırakmış ve gittiği yer çok yakın bir mesafe. Yani bu kadar özlenecek trajedi yaratacak çocukta derin yaralar açacak bir durumun 1-2 hatta 5 saatte oluşmasının mümkünatı yok. O zaman bakıcıya bırakılan tüm bebekler ilerde derin travması olan çocuklar olacak demektir.

Yok ya travma yaratır vs gibi iddialarım asla yok.
Bakıcıya emzirip çıkmıyor kimse, süt sağıp bırakıyor. Ya da mama alternatifi oluyor. Ek gıda alana kadar bırakmayan insan sayısı da olabildiğince çok...
Yani emzirdim çıktım acıkmaz daha ya da yeni yedi toktur acıkmaz daha henüz 5 aylık bebekte tutmaz demeye çalışıyorum. Susadığında yine emecek çünkü, e yetişkin insanın bile ne zaman su içeceği belli olmuyor.
Bu durumda ya önlem alıp çıkılmalı, ya çıkılmamalı. Konu sahibi önlem aldığını zannederek çıkmış sadece.

Babasının çocuğuna bakamaması daha büyük sorun. Babasını ayıplamaları lazım size kızavaklarına asla kendimizden vazgeçmeyin. Ben kızımı hep eşime bırakıp çıkarım dışarıya gezer dolaşırım arkadaşlarımla sohbet etmek kahve vs iyi geliyor bizde makine değiliz o kadar da değil şu algıdan hoşlanmıyorum yemeği bayan yapar evi bayan toplar çamaşır ütü her şey bayan da bebeğe de bayan bakar olmaz öyle şey herkesin birey olqraktan bir hayatı var. Ayrıca eşinizin bebeğim yi olsun bizim aramız umrumda değil demesi hiç hoş değil. Ne demek o iyi olsun biz kötü olsakta olur. Siz kötü olursanız bu bebeğe yansır zaten dolaylı da değil doğrudan yani ne saçma bir düşünce. Bebeğe yansımasa bile siizn ilişkinizin bir önemi yok mu yani ne kötü. Kendinizden vazgeçmeyin ama illa vazgeçerseniz eşinizden vazgeçin.

O kadarını bilmiyorum. Benim 1 aylık maaşım kadar parayı eşim bir günde harcıyor ve bir kerede eski eşine 6 bin TL verdi yazmışsınız.
Sizin zenginlik tanımınız ne bilmiyorum ama bana göre gayet zenginsiniz. Neyse mali durumunuz beni ilgilendirmez, ama bakıcı sizinde rahatlamanıza sebep olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…