Çocuk takıntım

Siz o sekilde yaparsiniz efendim. Evde dogurursunuz,esiniz ciftcilik yapip 7 cocuk isteyebilir. Cocugunuzun besigi de olmayabilir,hamilelikte cevizin kirintisini da yemeyebilirsiniz,sonucta ekmeginizi biz vermiyoruz bize ne?

Ama konu sahibi kadin bir ogretmen,bunca sene okumus,calismis,maas sahibi. Kaynananiz gibi evde dogurmak,tavana cengel asip yatak yapmak istemeyebilir. Hamileliginde vitamine ihtiyac duyabilir, cocuguna oyuncak almak da isteyebilir. Rizik dedigimiz seyi biz okuyarak ve calisarak elde ediyoruz,gokten maas inmiyor,senelerin ugrasi var o rizik dedigimiz seyde. Herkesin yasam kosullari baska,siz nasil seviyorsaniz oyle yapabilirsiniz,ama sizden farkli yasayanlar da var yani.

Ha birde bu hamileliğinizin normal geçtiğini varsayarsak 9 ayı yatarak kusarak kansmayka
Eskiden bebeklerin annelerin hangi hastalıkları yaşadığını doğumda kaç anne bebeğin öldüğünü biliyor musunuz? Eskiden tarlada doğum yaparlarmış siz niye şimdi hastaneye gidiyorsunuz? Niye rahat rahat büyütmek varken rızkıyla gelir diye sefalet çektireyim çocuğa. Eskiden bu kadar paraya da bağlı değildi herşey. Şu eskiye kıyaslayıp durmayın artık madem öyle oturun mağaranızda niye şehirde en güzel telefonlarla internettesiniz eskiden yoktu. O kadar aile var ki bebeğe bir parça kıyafet alamamış yardımlarla oturuyor onların bebeği neden rızkıyla gelmiyor peki?

Çevredeki herkes hamile diye borç harç içinde bebek doğurmayı istemek çok da iyi fikir değil. İstediklerini alamayacaksın, istediğin yerde doğum yapamayacaksın. Bebek demek şu an sadece masraf demek. Bebekle ilgili şeylerden uzak durun ve kafanızı başka şeylerle meşgul edin. Bu günler bir daha asla geri gelmeyecek. Gezin tozun.

Ayrıca bebek rızkıyla gelmiyor. Bebek istemeyen adamı zorlarsanız ve o adam doğumdan sonra maddi sıkıntı yaşar bunalıma girerse evliliğiniz çok büyük zarar görür. Bebek iki taraf istemeden asla olmamalı. Burada akıl verenlere bakmayın. Sıkıntıyı siz çekeceksiniz.

Simdi o nene bile facebookta hayirli cumalar diye post paylasiyor siz Hala eskiden vitamin mi vardi diyosunuz?olsa kullanacakmis harcayacakmis kadin.

Sütün gelmezse annesinin göğsündeki rızkı almıyor ama bebek o nasıl olacak
ayda 100 tl lik hazır mama alınabilecek mi havadan gelen rızıkla ?
ayda 400 tl eder mama parası

Elbette bir takım masrafları olacak, kolay büyümüyorlar ki :)
Sağlıkla gelsin de boşverin bence masrafı, herşey rayına oturur ama Allah sağlığımıza imtihan etmesin [/QUOTE]

Son düzenleme:

2 yıllık evliyim.. Geçen sene aynı sizin gibi etrafın gazına gelerek (aynı sizin gibi çevremde birçok akrabam eltim vs de hamileydi), eşim hazır olmamasına rağmen onu ikna ettim.. Ama ısrarımı telaşımı görmeniz lazım, adam istemiyor zorluyorum falan.. neyse hamile olduğumu öğrendim..eşim ve ben havalara uçtuk 4 ay oldu cinsiyetini öğrendik..erkekti..4,5 ay oldu kontrole gittim bebeğimde anomali olduğunu doğduktan sonra yaşayamacağını ya da 6. ayda karnımda ölebileceğini öğrendim.. 1 hafta sonra bebeğimi kaybettim...
Bu olaydan sonra hiçbirşey için ısrarcı olmamayı ve zamanını beklemeyi öğrendim..Sana tavsiyem ısrarcı olma bu konuda inan zamanında güzel herşey.. Annelik çok büyük bir sınav ve büyük bir sorumluluk size tavsiyem zamanını bekleyin..Şu an eşinizin istememesinde vardır bir hayır. Yaşınız da daha çok geç yumurtlama sorununuzda olmaz diye düşünüyorum..
Dilerim hayırlısı olur sizin için..

Ya şu çocuk rızkıyla gelircilerden de bıktım. Gidin 10 tane doğurun o zaman. Sadece hastane masrafı geçen ay neredeyse 1000 tl ye yakın tuttu. Çocuk hastalanıyor. O hastaneden o hastaneye en son öyle şeyler oluyor ki özele götürmek zorunda kalıyorsunuz. Sadece bir damla 70tl. Sırf sağlık için. Gözünüzde olmuyor harcamak zorunda kalıyorsunuz. Hastalık başka şey.

Mama, oyuncak, bez, kıyafet bunlardan bahsetmiyorum bile. Çocuk hastalandı bir haftadır ishal. Durmadan bez değiştiriyorsunuz.

Siz sıkıntıları göğüslersiniz belki ama erkekler bunu kaldıramaz. Hele ki borç bitmeden çocuk yapmayalım diyen bir insan hiç kaldıramaz. Eşinizi tanımayı denesenize. Bir daha yalnız vakit geçirme şansınız olmayacak.

Hamileymişsiniz. İnşallah sağlıkla kucagınıza alırsınız. Süt ve doğru emzirme konusunda sağlam bi araştırma yapmanızı öneririm.

Neden gerginlik yaratmaya yer arıyorsunuz anlamıyorum :)
Biri birşey yazsa da hemen bi cevap versem diye pusuda bekliyorsunuz, ben kendi fikirlerimi söyledim ,sizin fikirlerinize de saygı duyarım:)

Lütfen aynı saygıyı da sizden bekliyorum. Kelimelerinizi seçerek konuşmanızı rica ediyorum

iyi günler dilerim

O süt gelmediğinde ne yapacaksınız acaba? Vitamin hapı zaten para değil. Hastalandığınızda falan hastaneye gitmeyin, ilaç almayın o halde. Eskiden her hastalıkta hastaneye de gidilmezmiş. Oturun evde doğurun. Her yıl bir tane doğurun. ölen ölür kalan sağlar sizindir. Tabi siz sağ kalırsanız.

Şu eskidenciler, bebek rızkıyla gelirciler allah aşkına akıl vermeyin. Adam bebek istemiyor. Maddi sıkıntıda siz mi destek olacaksınız. Piffff...

6,5 yıllık evliyim,nerdeyse 7.yilimiza gireceğiz evliliğimiz de ve ilk günden beri korunmadik,korunmak nedir bilmiyoruz ama malesef olmadı bebek çok istesekte,maddi manevi yeteceğimizi düşünsekte.simdi ev aldık,yipranan esyaları değiştirdik borçlandık,ülke durumu malum herşey ateş pahasi vs vs.

Şimdi de korkuyoruz olursa nasıl olur, elimizde para pul kalmadı,eve yatırdık,hala da borç ödüyoruz,belki 10 yıl ödenecek bu borçlar diyoruz,7 yil bekledik olmadı bı 10 yıl da borçların bitmesini bekleyelim diyemem bu saatten sonra diyor eşim.simdi ben napayım gelin siz söyleyin.

inanin çoookk erken 6 ay farkında bile değilsiniz uzun bı zamanmis gibi geliyor size,bu 6 ayda bile çok zaman kaybettik diye düşünüyorsunuz belki ama manevi olarak ne kadar hazır hissetsekte maddi imkan çok daha önemli bence. şu sıra param yok hadi yeniden karnıma gir,yeniden doğmayı bekle param olana kadar diyemeyiz sonuçta bebeğe, iyi düşünün eşinizi tanıyın,evliliğe,cinselliğe alışın bence Allah hakkınızda hayırlısı neyse onu versin

Ben arkadaşa doğur falan demedim yalnız :) bebek cok masraf diye yazılanların abartı oldugunu düşündüğüm için yazdım.
Her neyse.

Anne olma isteğinizi anlıyorum ama eşinize de hak verdim. Endişelenmesi çok normal çünkü karın tokluğuna çocuk büyütmek başka, onu sağlıklı ve yeterlilik içinde büyütmek ise bambaşka. Elaleme takılmışsınız ama sorun bakalım kendileri hemen çocuk yaptı diye başları göğe ermiş mi? Dünyaya bir iyilik bir yenilik mı katmışlar? Biraz sabırlı olun, evliliğin keyfini çıkarın çocuk olduktan sonra bu günler geri gelmeyecek.

Bir düzeltme yapmak istiyorum
Bir kutu mama 100 tl değil şu an 180 tl bir kutu mama.
O da şimdilik 1 Nisan gibi artacak bence.
200 desen sadece ayda 800 tl mama, 200 tl de bez desen 1000 tl gitti..
Asgari ücretli alıyor 2000 tl.
Kaldı mı sana 1000 tl.
Onunla kira mı,fatura mı,yiyecek mi alacaksın.
Eşi çalışsa bile iki asgari ücret istanbulda yaşatır ama sürünerek yaşatır.
Çocuk da olursa iyice sürünülür.
Anne ve baba olmak biraz bilinç istiyor ya.
Biraz bilinç lütfen. Eyy Romalılar biraz bilinç istiyorum..

Bir kv'deye sormak lazim, şimdiki imkanlara sahip olsa halen "yok ben evde doğum yapmak istiyorum ve çocuklara oyuncak almicam" dermiydi. Kadin o zamanin şartlarina göre yaşadi. Annelik çocuğun için en iyi şeyleri istemek değilmi?

Ve o vitaminler keyfi yazilmiyor. Mesela folik asit almasan, çocuğun sakat olma (spina bifida) şansi daha yüksek. Mecbur doktor kontrolüne gidilmesi lazim, herhangi bir sorunda erken teşhis edilmesi lazim. Eh bunlar hepsi para.

Hadi diyelim bez almiyorsun ve çocuğun altini sariyirsun. O halde sürekli çamaşir makinesi çalişir, elektrik ücretsiz değil. Cocuk sarilik geçirebilir, hasta olabilir. Yine doktor masrafa birsürü para.

Bunlar en basit masraflar. Daha kiyafet, süt gelmezse mama masrafi, bebek yatağindan, oto koltuğundan bahs etmedim. Bebek 6 aylikken ek gidaya geçince meyve sebze masrafindan hiç bahs etmeyim istersen.

Rizk olayini çok yanliş anlamişin. Beyinde verilde düşünmek için dimi? Eğer bu kadar masraf ile elde sifir para ile, niye bebek yapilsin? Normal bir beyin bunu red etmeli.

aslında çocuğa harcanan para ailenin bakış açısı ile alakalı. Çocuk sıfıra yakın masrafla da büyür. Ya da ilgi ve alakasına göre kurslara yönlendirir, eğitimli olmasını isteyerek yabancı dil ile eğitim veren okullardan birine yollayabilir, ayak sağlığını düşünerek en iyi ayakkabıyı alabilir, daha sağlıklı büyütmek adına özel bir doktorla hem fiziksel sağlığını hem psikolojik sağlığını takip edebilir, gelişimine destek olacak ve çocuğa zararsız oyuncaklar alabilirsiniz.

Yaa eskiden analarıyla sokakta oynarlardı, çamura batarlardı oyuncak mı varmış diyecek birileri. Bunları yapan o çocuklarla oynamıyor, çanura batmıyor anlamına gelmez bu. Sabah piknik yapar, kırlarda koşar, öğleden sonra tiyatroya götürürsünüz. Ve bunun için de para lazım işte.

Asgari düzeyde bir çocuk yetiştirebilir ya da çıtayı yükseltebilirsiniz.

Asgari düzeyde dört çocuk yetiştirmektense yüksek standartlarda iki çocuk yetiştirmeyi tercih ederim ben mesela. Tamamen hayata bakışla alakalı. Sanırım durmadan çoğalma eğiliminde olan bu güdümüzü biraz kontrol altına almalıyız. Az ama kaliteli bir nüfusa sahip oluruz belki o zaman.

Neden kınayıcı bir şekilde konustugunuzu anlayamadım, bunlar olağan şeyler herkesin geçmişte yaşadıkları ..

Tabii ki devir değişti, eskisi gibi bir yaşayış biçimi olacak diye birşey yok .
Igneleyici konuşmalar yaparak elinize ne geçiyor anlamıyorum, keza karşı tarafın da bir kalbi olduğunu unutmayın . Kırıcı olmanızın manası yok:)

Harcama yapılmasın demedim,diyemem de zaten. Herşeyin ölçülü olanıdır güzel olan. Kaldı ki benim de yıllardır emek vererek edindiğim bir mesleğim var. Mevzuyu bambaşka boyutlara taşımayın lütfen.

Teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…