Siz o sekilde yaparsiniz efendim. Evde dogurursunuz,esiniz ciftcilik yapip 7 cocuk isteyebilir. Cocugunuzun besigi de olmayabilir,hamilelikte cevizin kirintisini da yemeyebilirsiniz,sonucta ekmeginizi biz vermiyoruz bize ne?Eskiden öyle şeyler yoktu efendim , nineler,babaanneler vitamine doktora ıvır zıvıra harcama yapmazdı, devir değişti herşeyin en lüksünü ister olduk. aman onun var benim de olsun . Kayınvalidem ikiz doğurmuş evinde, sağlıklı maşaallah. Nerde vitamin nerde beşik nerde cici bici oyuncak :) Tavandan bağladığı halatla beşik yapmış. imkânlar çerçevesinde birşeyler yapivermis.
Kayinpederimin çiftçilik geliriyle 7 çocuk büyütmüş. Kredi kartı mı vardı yoksa memur maaşı mı?
Biz kanaat etmiyoruz hanımefendi, aldigimizla yetinmeyi öğrenemedik gitti.
illa herşeyin en iyisi, güzeli bizde de olmalı :)
Şükretmesini öğrenin lütfen. Bebeginiz için bunları tedarik edebiliyorsanız bakın görün bebek daha doğmadan rizki gelmiş işte . Siz gökten zembille inmesini bekliyor olamazsınız ? Ya da bi mucize olsun da zengin olalım.
5 sene beklediğiniz mucizeniz gelmiş şükürler olsun . :) Bence sukretmelisiniz
Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yükletmez.
Eskiden bebeklerin annelerin hangi hastalıkları yaşadığını doğumda kaç anne bebeğin öldüğünü biliyor musunuz? Eskiden tarlada doğum yaparlarmış siz niye şimdi hastaneye gidiyorsunuz? Niye rahat rahat büyütmek varken rızkıyla gelir diye sefalet çektireyim çocuğa. Eskiden bu kadar paraya da bağlı değildi herşey. Şu eskiye kıyaslayıp durmayın artık madem öyle oturun mağaranızda niye şehirde en güzel telefonlarla internettesiniz eskiden yoktu. O kadar aile var ki bebeğe bir parça kıyafet alamamış yardımlarla oturuyor onların bebeği neden rızkıyla gelmiyor peki?Eskiden öyle şeyler yoktu efendim , nineler,babaanneler vitamine doktora ıvır zıvıra harcama yapmazdı, devir değişti herşeyin en lüksünü ister olduk. aman onun var benim de olsun . Kayınvalidem ikiz doğurmuş evinde, sağlıklı maşaallah. Nerde vitamin nerde beşik nerde cici bici oyuncak :) Tavandan bağladığı halatla beşik yapmış. imkânlar çerçevesinde birşeyler yapivermis.
Kayinpederimin çiftçilik geliriyle 7 çocuk büyütmüş. Kredi kartı mı vardı yoksa memur maaşı mı?
Şükretmesini öğrenin lütfen. Bebeginiz için bunları tedarik edebiliyorsanız bakın görün bebek daha doğmadan rizki gelmiş işte . Siz gökten zembille inmesini bekliyor olamazsınız ? Ya da bi mucize olsun da zengin olalım.
Simdi o nene bile facebookta hayirli cumalar diye post paylasiyor siz Hala eskiden vitamin mi vardi diyosunuz?olsa kullanacakmis harcayacakmis kadin.Eskiden öyle şeyler yoktu efendim , nineler,babaanneler vitamine doktora ıvır zıvıra harcama yapmazdı, devir değişti herşeyin en lüksünü ister olduk. aman onun var benim de olsun . Kayınvalidem ikiz doğurmuş evinde, sağlıklı maşaallah. Nerde vitamin nerde beşik nerde cici bici oyuncak :) Tavandan bağladığı halatla beşik yapmış. imkânlar çerçevesinde birşeyler yapivermis.
Sütün gelmezse annesinin göğsündeki rızkı almıyor ama bebek o nasıl olacak
Bir de "bereket" diye bişey var. Bebişlerim gelince bunu çok hissettim. Neyse...
Bebiş doğar doğmaz mesela ağzını açıp annesinin göğsündeki rızkını arıyor. Onun rızkı annesinin göğsüne parayla vitamin hapıyla falan gelmiyor yani. Arkadaş çok güzel yazmış.
Elbette bir takım masrafları olacak, kolay büyümüyorlar ki :)şükretmediğimi nereden biliyorsunuz
eskilerle kıyaslanacak durumda değiliz ben de bunu demek istiyorum
ayrıca herşeyin en lüksü olsun kafasında bir insan değilim , her zaman makul olanı düşünürüm ama yine de bebek cocuk dunya masraf
Merhabalar hepinize iyi geceler..
Sizlere kafaya çok taktığım bir durumdan bahsetmek istiyorum.
26 yaşındayım ve öğretmenim.eşim de 30 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. 6 aylık evliyiz.
Evliliği kafama ilk koyduğum günlerden beri evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyordum. Korunmayı hiç düşünmüyordum. 3 çocuğum olsun kalabalık bir aile olalım istiyordum.
Ama bu yalnızca benm fikrimdi. Hayat şartları ve eşim sayesinde bu hayalim malesef gerçekleşmiyor. Ve ben bunu takıntı haline getirdim. Acayip kafaya takıyorum.
Ev aldık 2 senelik kredi borcumuz var. Benim öğretmen maaşım eşimin kendini zor döndüren dükkanından kazandığından başka gelirimiz yok. Şu an kredimizi ödüyoruz. Yeme içme gezme ancak dönüyoruz işte. Eşim kredi bitecek çocuk için biraz birikim yapacağız düzenimizi kuracağız bu da minimum 3 sene sürer 3 sene çocuk lafı etme bana diyor.
Hem maddi durum sorun olmasa da istemezdim 3-5 yıl. Gezmek tozmak sana doymak evliliğe doymak istiyorum diyor. Çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorum diyor ve asla korunmasız ilişkiye girmeyi kabul etmiyor .
Mantıklı düşünen eşim farkındayım ama. Çocuk mevzusu benim için büyük bir tutku oldu şu an. Eltim hamile çevremdeki arkadaşlarımdan çoğu öyle keza.. Ben onları görünce çok üzülüyorum. İnstagramda bebekli insanları görünce ağlıyorum. Aşırı bir anne olma isteği var içimde. Eşimde de tam tersi.
Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Tüm bunlar birleşince kafayı yicem gibi oluyorum. Hamile kadınları resmen kıskanıyorum. Ben de istiyorum çünkü hem de fazlasıyla.
Kusura bakmayın uzun oldu.. Belki bana çözüm olarak sunacağınız bir şey de yok ama belki içimi rahatlatacak bir kaç cümle duyarım umudu ile yazdım.
Eskiden mama mı varmış pirinç unu ne güne duruyorSütün gelmezse annesinin göğsündeki rızkı almıyor ama bebek o nasıl olacak
ayda 100 tl lik hazır mama alınabilecek mi havadan gelen rızıkla ?
ayda 400 tl eder mama parası
O süt gelmediğinde ne yapacaksınız acaba? Vitamin hapı zaten para değil. Hastalandığınızda falan hastaneye gitmeyin, ilaç almayın o halde. Eskiden her hastalıkta hastaneye de gidilmezmiş. Oturun evde doğurun. Her yıl bir tane doğurun. ölen ölür kalan sağlar sizindir. Tabi siz sağ kalırsanız.
Bir de "bereket" diye bişey var. Bebişlerim gelince bunu çok hissettim. Neyse...
Bebiş doğar doğmaz mesela ağzını açıp annesinin göğsündeki rızkını arıyor. Onun rızkı annesinin göğsüne parayla vitamin hapıyla falan gelmiyor yani. Arkadaş çok güzel yazmış.
O süt gelmediğinde ne yapacaksınız acaba? Vitamin hapı zaten para değil. Hastalandığınızda falan hastaneye gitmeyin, ilaç almayın o halde. Eskiden her hastalıkta hastaneye de gidilmezmiş. Oturun evde doğurun. Her yıl bir tane doğurun. ölen ölür kalan sağlar sizindir. Tabi siz sağ kalırsanız.
Şu eskidenciler, bebek rızkıyla gelirciler allah aşkına akıl vermeyin.Adam bebek istemiyor. Maddi sıkıntıda siz mi destek olacaksınız. Piffff...
Eskiden öyle şeyler yoktu efendim , nineler,babaanneler vitamine doktora ıvır zıvıra harcama yapmazdı, devir değişti herşeyin en lüksünü ister olduk. aman onun var benim de olsun . Kayınvalidem ikiz doğurmuş evinde, sağlıklı maşaallah. Nerde vitamin nerde beşik nerde cici bici oyuncak :) Tavandan bağladığı halatla beşik yapmış. imkânlar çerçevesinde birşeyler yapivermis.
Siz o sekilde yaparsiniz efendim. Evde dogurursunuz,esiniz ciftcilik yapip 7 cocuk isteyebilir. Cocugunuzun besigi de olmayabilir,hamilelikte cevizin kirintisini da yemeyebilirsiniz,sonucta ekmeginizi biz vermiyoruz bize ne?
Ama konu sahibi kadin bir ogretmen,bunca sene okumus,calismis,maas sahibi. Kaynananiz gibi evde dogurmak,tavana cengel asip yatak yapmak istemeyebilir. Hamileliginde vitamine ihtiyac duyabilir, cocuguna oyuncak almak da isteyebilir. Rizik dedigimiz seyi biz okuyarak ve calisarak elde ediyoruz,gokten maas inmiyor,senelerin ugrasi var o rizik dedigimiz seyde. Herkesin yasam kosullari baska,siz nasil seviyorsaniz oyle yapabilirsiniz,ama sizden farkli yasayanlar da var yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?