tamam canım sağol :)Hayır canım çalışan çalışmayan tüm annelere verilecek maaş şeklinde değil tek seferlik bişe
1.cocuga 300 2. Çocuğa 400 3. Çocuğa ise 600 tl verecekmis doğumdan sonra ..
sgk'dan mı alınıyor,ben 100 tl çocuk parası alınıyor diye biliyorum doğumdan sonra,oda anne yada baba sigortalı çalışıyorsa,bu yürürlüğe giren başka bişey sanırımHayır canım çalışan çalışmayan tüm annelere verilecek maaş şeklinde değil tek seferlik bişe
1.cocuga 300 2. Çocuğa 400 3. Çocuğa ise 600 tl verecekmis doğumdan sonra ..
evet daha yeni olan bişey. nerden nasıl alınıyor bilmiyorum ..sgk'dan mı alınıyor,ben 100 tl çocuk parası alınıyor diye biliyorum doğumdan sonra,oda anne yada baba sigortalı çalışıyorsa,bu yürürlüğe giren başka bişey sanırım
Bu doğum yardımı nereden alınıyor? Ben kamu çalışanıyım daha önce duymamıştım doğum yardımıya evet önce dile getirip sevindiriyorlar sonra ortada birşey yok inşallah bu sefer yasalaştırıp hayata geçirirler... zaten şuan ki doğum izni 16 hafta, doğum yardımı 198.27 tl ve aylık çocuk yardımı 39,65 tl... yani yeni şartlar bu tutarların yanında çok iyi ne diyelim hadi inşallah :)
-bende devlet memuruyum canım doğum yardımı babanın hesabına yatıyor ne alaka hala anlayamadım ama kanun böyle eş karısı doğum yaptığında hastaneden doğum raporunu alıyor, bebeğin nüfus cüzdanını çıkarıyor ve tarafına doğum parası ödenmesi istediğini belirtir bir dilekçe yazıp personel büroya teslim ediyor 3 gün içinde para hesaba yatıyor...Bu doğum yardımı nereden alınıyor? Ben kamu çalışanıyım daha önce duymamıştım doğum yardımı
Eşim benim adıma mı benim iş yerimden işlem yapacak ?-bende devlet memuruyum canım doğum yardımı babanın hesabına yatıyor ne alaka hala anlayamadım ama kanun böyle eş karısı doğum yaptığında hastaneden doğum raporunu alıyor, bebeğin nüfus cüzdanını çıkarıyor ve tarafına doğum parası ödenmesi istediğini belirtir bir dilekçe yazıp personel büroya teslim ediyor 3 gün içinde para hesaba yatıyor...
Hayır kendi iş yerinde başvuracak senlik bir durum yok yani unutmadan eşin dilekçesinde birde babalık izni kullanmak istediğini belirtip 10 günlük iznini kullanacak...Eşim benim adıma mı benim iş yerimden işlem yapacak ?
Teşekkür ederimm..Hayır kendi iş yerinde başvuracak senlik bir durum yok yani unutmadan eşin dilekçesinde birde babalık izni kullanmak istediğini belirtip 10 günlük iznini kullanacak...
ah bide kreş ve bakıcı yardımını yasalaştırabilselerdi tadından yenmezdi :)
-inşallah bu konuda da bişeyler yaparlar bende memurluk dolayısıyla gurbetteyim ailemden yanımda kimse yok mecburum bakıcı tutmaya bulunduğum yerde bakıcı eve gelse desem 800-1000 tl diyorlar kendi evinde bakanlar 600-650 tl miş maaşın yarısı gidiyor yanikreş ve bakıcı yardımı muhabbetini vergiden düşseler ona bile razıyım ben.. bankacıyım mayıs ayından itibaren 2. vergi dilimine giriorm maaşlar oluyor kuş.. çocuğu kreşe ve bakıcıya verilince ödenen tutar vergiden muaf olsa göbek atarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?