çocuk teşvik paketi ...

yas-bil1

evli, mutlu , yakında çocuklu :)
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.203
705
168
35
dün haberlerde izledim çocuk teşvik paketi yürürlüğe girmiş. . ilk çocuğa 300 tl maaş veriyolar. fakat bundan sadece çalışan anneler mi yararlanabilecek? anlayamadım ben.. bilgisi olan varmı ?

Hayır canım çalışan çalışmayan tüm annelere verilecek maaş şeklinde değil tek seferlik bişe
1.cocuga 300 2. Çocuğa 400 3. Çocuğa ise 600 tl verecekmis doğumdan sonra ..

Hayır canım çalışan çalışmayan tüm annelere verilecek maaş şeklinde değil tek seferlik bişe
1.cocuga 300 2. Çocuğa 400 3. Çocuğa ise 600 tl verecekmis doğumdan sonra ..
sgk'dan mı alınıyor,ben 100 tl çocuk parası alınıyor diye biliyorum doğumdan sonra,oda anne yada baba sigortalı çalışıyorsa,bu yürürlüğe giren başka bişey sanırım

sgk'dan mı alınıyor,ben 100 tl çocuk parası alınıyor diye biliyorum doğumdan sonra,oda anne yada baba sigortalı çalışıyorsa,bu yürürlüğe giren başka bişey sanırım
evet daha yeni olan bişey. nerden nasıl alınıyor bilmiyorum ..

daha yasalaşıp çıkmış bir şey yok arkadaşlar heves etmeyin hemen.. 1-2 aya paket çıkacak diyorlar ama doğum izni de 3 senedir uzayacak die bekliorz.. henüz başvuru yapacağınız bir mecra ya da alacağınız bir para yok..

ya evet önce dile getirip sevindiriyorlar sonra ortada birşey yok inşallah bu sefer yasalaştırıp hayata geçirirler... zaten şuan ki doğum izni 16 hafta, doğum yardımı 198.27 tl ve aylık çocuk yardımı 39,65 tl... yani yeni şartlar bu tutarların yanında çok iyi ne diyelim hadi inşallah :)

ya evet önce dile getirip sevindiriyorlar sonra ortada birşey yok inşallah bu sefer yasalaştırıp hayata geçirirler... zaten şuan ki doğum izni 16 hafta, doğum yardımı 198.27 tl ve aylık çocuk yardımı 39,65 tl... yani yeni şartlar bu tutarların yanında çok iyi ne diyelim hadi inşallah :)
Bu doğum yardımı nereden alınıyor? Ben kamu çalışanıyım daha önce duymamıştım doğum yardımı

Bu doğum yardımı nereden alınıyor? Ben kamu çalışanıyım daha önce duymamıştım doğum yardımı
-bende devlet memuruyum canım doğum yardımı babanın hesabına yatıyor ne alaka hala anlayamadım ama kanun böyle eş karısı doğum yaptığında hastaneden doğum raporunu alıyor, bebeğin nüfus cüzdanını çıkarıyor ve tarafına doğum parası ödenmesi istediğini belirtir bir dilekçe yazıp personel büroya teslim ediyor 3 gün içinde para hesaba yatıyor...

ah bide kreş ve bakıcı yardımını yasalaştırabilselerdi tadından yenmezdi :)

-bende devlet memuruyum canım doğum yardımı babanın hesabına yatıyor ne alaka hala anlayamadım ama kanun böyle eş karısı doğum yaptığında hastaneden doğum raporunu alıyor, bebeğin nüfus cüzdanını çıkarıyor ve tarafına doğum parası ödenmesi istediğini belirtir bir dilekçe yazıp personel büroya teslim ediyor 3 gün içinde para hesaba yatıyor...
Eşim benim adıma mı benim iş yerimden işlem yapacak ?

Eşim benim adıma mı benim iş yerimden işlem yapacak ?
Hayır kendi iş yerinde başvuracak senlik bir durum yok yani unutmadan eşin dilekçesinde birde babalık izni kullanmak istediğini belirtip 10 günlük iznini kullanacak...

Yardımcı olabildiysem ne mutlu...

ah bide kreş ve bakıcı yardımını yasalaştırabilselerdi tadından yenmezdi :)

kreş ve bakıcı yardımı muhabbetini vergiden düşseler ona bile razıyım ben.. bankacıyım mayıs ayından itibaren 2. vergi dilimine giriorm maaşlar oluyor kuş.. çocuğu kreşe ve bakıcıya verilince ödenen tutar vergiden muaf olsa göbek atarım.. :D

kreş ve bakıcı yardımı muhabbetini vergiden düşseler ona bile razıyım ben.. bankacıyım mayıs ayından itibaren 2. vergi dilimine giriorm maaşlar oluyor kuş.. çocuğu kreşe ve bakıcıya verilince ödenen tutar vergiden muaf olsa göbek atarım.. :D
-inşallah bu konuda da bişeyler yaparlar bende memurluk dolayısıyla gurbetteyim ailemden yanımda kimse yok mecburum bakıcı tutmaya bulunduğum yerde bakıcı eve gelse desem 800-1000 tl diyorlar kendi evinde bakanlar 600-650 tl miş maaşın yarısı gidiyor yani :(

Back
X