Ahhh ahhh kendi hamileliğime gittim bir an...
Sallamıcam alışssın pış pış yaparım sadece diyordum bir doğdu canı sağolsunda sabahlara kadar ağlıyordu dallamanın her türlüsünü yaptım beşikte ayakta battaniye de en son hamak almıştım
Yorumunuz cok tatli ya :))) masallah onlara. Civitti mi? :)Seninkiler gene büyükmüş
Ben 6 aylık bebeği bile uyutamıyorum
Memede kucakta uyuyor yatağına yatırınca avaz avaz bağırıyor
Ablası 6 yaşında o da kardeşinden sonra cıvıttı benimle yatmak istiyor
Gündüz uyutma tekniği ne olacak o zaman
Çocuk demez mi bu kadına n'oluyo gece farklı gündüz farklı
Sürekli susun,oynamayın demeniz aslında istenmeyen davranışı farketmeniz ve olumsuz da olsa ilgi göstermeniz demek.Yatakta zaten şirret anneyim ama anlamıyorlar ki elleriyle ayaklarıyla oynayıp duruyorlar ben sürekli susun oynamayın deyip duruyorum.
Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum , ama anlamadığım şey şu. Türkiye’de değilim ve çevremde bebeği olan çok akrabam , çok yabancı komşum var , bu insanlar niye hiç sallamıyorlar ? Ya da gerek görmüyor ? Yapan nasıl yapıyor ? Bu huysuz çocuk , kolik çocuk ne bileyim inatçı çocuk bir tek bizim Türk bebelerine özel birşey mi ? Ben daha bir tane ayakta sallanan yabancı çocuk görmedim :/ acaba biz mi çocuk mızmız olunca dayanamıyoruz bilmiyorum ki
ikisini ayrı odalarda uyutsanız hem birbirlerini rahatsız etmezler hemde ayrı düzenleri olur. Uyuyunca yerlerine koyarsınız5 yaşında ve 2 yaşında iki çocuğum var ve onları uyutmakta çok zorluk çekiyorum.
En aşağı bir buçuk olmak uzere genelde iki saat çocuk uyutmaya harciyorum .resmen sınır krizi geçiriyorum hergun .
uyku rutinimiz var diş fırçalama, kitap okuma,sarsılma koklasma buraya kadar herşey iyi hoş uyumaya gelince ...sürekli konuşmalar bi yere sığamamalar susadım şuram kaşındı buram kaşındı...
Sabah 8 buçukta kalkıyorlar gün içinde ne kadar yorulsalar da farketmiyor.bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum.
Büyük kızım uykuyu sevmez küçüğü de kendine benzetti hergun bi stresle uyutmaya çalışıyorum.
Aslinda büyük tek başına uyumaya alışmıştı.kabus bitmisti simdi küçüğü uyutmak için başlarında duruyorum.memeden kesileli iki hafta oldu.eskiden memede uyuyordu.Yani Kabus kaldığı yerden devam....
benimle aynı sorunu yaşayan var mi ? Ne yapabilirim?çözüm önerisine ihtiyacım var.
Herkes sizin kızınız kadar uysal değil unutmayın. :) Bir kere su isteyip uyumuşsa zaten kendi de çok sıkıntılı bir çocuk değildir yani uslu bir çocuğunuz var şükredin.
Ama o zaman öyle anlatın ki başka anneler ah gördün mu bak başka cocuklar hemen alışıyor bizimki neden böyle demesin :) Ben de 1.5 yaşında ayırdım oğlumun yatağını biz de günlerce uğraştık ama eninde sonunda pes edip kabulleniyorlar.2 yaşına gelmeden alıştı ama. İlk alıştırmaya başladığımda 1 saat sürüyordu uyuması, ağlamaları işkenceydi. Bir kaç ayda tam alıştı. Sonra rahatladık. Bir de ben hamileyken çok uyurdum belki ondandır, kızım uyumayı seviyor maşallah diyeyim
ben kendi deneyimimi paylaşayım
sallama fikri bana da ters idi
herkes yana yakıla sallanan beşik ararken ben sallanmayan yatak aldım
arkadaşımın bebeği oldu o esnada onlar battaniyede sallıyorlardı çok ağlıyor gazlı vs diyorlardı
ben de küçük beşiğini istenirse sallanabilir şekilde aldım
sonuçta o beşiğin sallanma fonksiyonunu hiç açmadım
oğlum 3-4 yaşlarındayken başka çocukların ayakta sallandığını görüp merak etti de arada öyle eğlencelik salladım böyle uyunmaz dedi
nasıl uyudu ben varsam memede emerek uyudu bakıcısı kucağında gezdirerek uyuttu
2,5 yaşından sonra bir süre yanında yatıp uyudu
sonrasında da kitabını okuduk ışığını kapattık ve çıktık
Konu sahibi,
çocuk şansını dener uyumamak için her şeyi yapar, bir de azıcık yatınca cidden uykuları da açılıyor yatsın uyku çöker bazı çocuklarda işlemiyor
örneğin benim oğlum uykuyu sevmezdi saatini geçirir ya da az dağıtabilirse uykuyu 5 saat daha enerjik takılabilirdi
o nedenle yatırıp çıkmak muhatap olmamak en iyisi
yeni memeden ayrıldığı için bir süre daha uyumakta küçük zorlanabilir ama kararlı süreç sonrasında ikisi de düzene girer
bir süre zorluk olacak size kolay gelsin
bu arada ben oğlum küçükken hep aynı tonda söyleyebileceğim bir şey bulur ve onu söylerdim mesela 100 e kadar sayardım hatta istiklal marşı söylerdim
3 yaşına gelmeden bir etkinliğe gittik İstiklal Marşı okundu benim oğlan da herkesle birlikte söyledi şok oldular
özellikle öğretmemiştim aslında
müzik kulağım iyi değildir, şarkı ninni vs aynı tonda söyleyemem ama istiklal marşını öğrenmişim onu 10 kere de 15 kere de aynı söyleyebiliyorum
Cevap icon çok teşekkürler. Çok mantıklı ve faydalı yazdıklarınız
Gerçekten büyük konuşmak istemiyorum , ama anlamadığım şey şu. Türkiye’de değilim ve çevremde bebeği olan çok akrabam , çok yabancı komşum var , bu insanlar niye hiç sallamıyorlar ? Ya da gerek görmüyor ? Yapan nasıl yapıyor ? Bu huysuz çocuk , kolik çocuk ne bileyim inatçı çocuk bir tek bizim Türk bebelerine özel birşey mi ? Ben daha bir tane ayakta sallanan yabancı çocuk görmedim :/ acaba biz mi çocuk mızmız olunca dayanamıyoruz bilmiyorum ki
Evet yaYorumunuz cok tatli ya :))) masallah onlara. Civitti mi? :)Kiskancliktan oyle yapio heralde
bu arda yanlış anlaşılmasın belki de cidden sallanmadan durmayan çocuklar da vardır
benimki bu cins çıktı :)))
zira o çocuğunu sallayan çevremdeki kişiler de eğitimli, kültürlü, ekonomik gücü vs yüksek insanlar
tek çözüm olarak sallama kaldı baktık uyudu biz de alıştık diye anlatıyorlardı
mesela emzik emmeyen çocuk mu olur hem de annesi çalışan dediler
hatta bir ara eşim versek mi emzik dedi
ama ben hiç emzik vermedim beni kullandı bir süre emzik olarak sonra da emziksiz uyudu vs
bu da kendisinin biberon da sevmemesine sebep oldu
biberonu da sevmediği için sadece uyurken içti mesela o da ben işte iken bakıcının içirmesini zorlaştırdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?