- 15 Ekim 2012
- 4.626
- 1.367
- 198
- Konu Sahibi Dea_Tacita15
-
baban ve ailesi ne büyük vebale girmişler..Benim kardeşim 6 aylıkken menenjit geçirdi.tedavi esnasında babaannemlerin olduğu şehre götürdüler. babaannemler öyle baktı vermedi.babamın zulmünden de annem ses edemedi.etti de duyan yoktu.etrafın cehaleti gırla.
Tam 18 sene sonra gözünü karartıp alabildi annem.
Sonuç psikolojisi laçka olmuş sağlam karar veremeyen biri oldu kardeşim.psikolojik destekler bilmem neler hak getire.çünkü leb demeden aa leblebi istiyor diye donatılmış yokluk görmemiş sınırsız ve inanılmaz şımartılmıştı.
Aslında 6 yaşlarındayken getirmişlerdi bir ay kadar ama o kadar ağladı ki kardeşim ,anneme babama bizlere hakaretler etti neler neler.dedem de çok özledim diye geldi tabii direnmeden verdi babam kıyamadı babasına.
Annem gibi zeki bir kadının böyle bir olaya nasıl göz yumduğunu anlamıyorum.gerçi çok direndi. hatırlıyorumda göğsü çok şişmişti emziremediğinden bayağı birşeyler yapıldı.çook ağladı çok.yürüyor mudur hasta mı ki?diye düşünürdü. gece ağlamış mıdır derdi.hatırladıklarım sadece.
Kardeşimi aldı 1 sene sonra dedem öldü.bu yazda babaannem.
dedem ve babaannemin cenazesinde imam hak sorunca annem helal etmedi ama ne fayda.
Aptallığıma yanıyorum o zamanlar polisle gidip nasıl alamadım der hâlâ.
Biz kardeşim gelince aylarca sabahlara kadar oturduk.18 senemizi getirmedi ama yinede doldurduk.
Neyse,sizin konu buna yakın.
İş güç hikaye bu duruma.döner değilde makarna yer ama anne babası olur yanında.
Siz benimsemiyor musunuz "çocuk" demişsiniz hep.
Dolu dolu oğlum - yavrum demek varken.
Hastalığını derdini çekmedikten sonra doğurmanın ne anlamı var?
çocuk zaten kreşe gidiyormuş ama sanırım sorun konu sahibinin kayınvalidesiyle sınırları çizememesinden kaynaklı. eşiniz yapmıyorsa siz alın konuşun kibar ama net bir şekilde. bu çocuk yalnızca benim yanımda kalabilir. ben sizden soğutmuyorum, siz de benden soğutmayın. çocuğa zarar verirsiniz deyin. bu önemli bir konu. bebeklikten itibaren, bu yaşlarda güvenli bağlanma sağlanır. o ilişkiyi şimdi sağlayamazsanız, ilerde hiç tutmaz.Oğlunuz 5 yaşındaymış neden hala babaanne bakıyor ki kreşe verme durumunuz yok mu? Bu yaşta çocuk içinde çok uygun değil babaanne ve dedeyle vakit geçirmek kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmek çok daha iyi gelecektir oğlunuza. Eğer kreşe vermek gibi bir durumunuz yoksa da tavrınızı baştan koymanız gerekiyordu. Benim kızıma da 2,5 yıl babaannesi baktı 6 aylıktan 3 yaşına kadar yani sonra kreşe verdim. Baktığı dönemde benzer şeyler yaşanıyordu ama ben tavrımı net bir şekilde koymuştum. Çocuk akşamları ve gece anne ve babasından ayrı kalmayacak zaten bütün gün yeterli vakit ayıramıyoruz birbirimize o yüzden akşam çocuğun burada kalması mümkün değil dedim daha en başından.
İyi akşamlar biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. 5 yaşında bir oğlum var. K.v bakıyor ben çalıştığım için. Ama doğduğundan beri koparmaya çalışıyorlar. Yeni yürümeye başlamıştı düştü kucakladım. K.p kucağımdan söktü götürdü. Eşim bir şey demiyordu. Bi iki kere konuştu ama onu da çok dinlemiyorlat. O da beni dr dinlemiyorlar deyip sıyrılıyor işin içinden. Onların yanında çocuğumu bile sevemiyorum. Sevmek için bi şey söylüyorum hemen olayı laf sokmaya çeviriyorlar. K.v eşimden çekiniyor onın yanında laf sokamıyor ama yalnız kaldık mı başlıyor laf sokmaya. Çocuk hasta kaç gündür. Bugün çocuğun kanına girmişler burda kalacaksın diye. Çocuk bizimle gelmedi. Eşim de kalsın defi geldik eve. Ama bnm aklım çocuğumda. Geçen hasta olduğunda bütün gece öksürmüş haber vermediler ve bnm çocuğumun astımı var. Sabah Dr. A götürdük tıkanmış. Bugün de orda kaldı uyku tutmuyor. Eve gelince eşimle de tartıştım. Bana abartıyorsun diyor. Bir de 2. Çocuk isteği vardı eşimin ben istemiyordum. Bugün 1 çocukla çıldırttınız. 2 çocukla tımarhanelik olurum dedim. Kafam karışık anlatabildim mi derdimi bilmiyorum
Daha önce yaptım bir kere gecenin köründe aldım geldim. Çok sıkıntı çıktı. Babam da ayıp etmişsin dedi. O yüzden bir şey yapamadım. Normalde eşim gidecekti almaya sırf alayım diye ben de gittim. Ama çocuk gelmedi eşim de kalsın deyince bir şey yapamadım. Ordan geldik eşimle birbirimize girdik. Eşima kaç kere dedim. Yapma onların yanında bana destek ol diye de işte.
çocuk zaten kreşe gidiyormuş ama sanırım sorun konu sahibinin kayınvalidesiyle sınırları çizememesinden kaynaklı. eşiniz yapmıyorsa siz alın konuşun kibar ama net bir şekilde. bu çocuk yalnızca benim yanımda kalabilir. ben sizden soğutmuyorum, siz de benden soğutmayın. çocuğa zarar verirsiniz deyin. bu önemli bir konu. bebeklikten itibaren, bu yaşlarda güvenli bağlanma sağlanır. o ilişkiyi şimdi sağlayamazsanız, ilerde hiç tutmaz.
olmadı daha uzun saatli bir kreş düşünün, ya da iş değiştirmeyi değerlendirin.
Hasta olup kreşe gidemediğinde5 yasındakı cocuk butun gun evdemı?
Eşim kaç kere sert çıktı. Ben çok sert çıktım. Olaylar kopma noktasına geldi. Hatta gerekirse işimi bırakırım otururum evimde bakarım çocuğuma. Oğulları da bir iş daha bulsun iki işte birden çalışsın baksın hiç de acımam dedim. Zaten benim bu kadar sert çıkmamdan sonra biraz daha düzeldi olaylar. Oğlumun ilaçları orda. Zaten eşim oğlumuzu almaya değil ilaçlarını vermeye gidiyordu ben yanına katılıp almaya gittim. Fakat orda her istediği oluyor. Han dediği yere hamam dikiyorlar doğal olarak gelmek istemedi. Ben çocuğumu ikna etmeye çalışıyorum. K.p kalcak kalcak deyip duruyor. Bu güne kadar çok kararlıydık. Önceki sıkıntıları aşmıştık. Bugün geri geldi aynı şey. Aylardır kararlı duran eşim kalsın dedi. Eve gelince bir dünya kavga ettim. Yani ille belirli aralıklarla benim bu savaşı vermem mi gerekiyor. Bu mevzuları kaç kere konuştum eşimle. Bir süre sonra eskiye dönüyoruz yine.
Iyi de kavgayı orada edin eşinizle değil diğerleri ile
Ama anladığım küçüklüğünden beri bakıp her istediğini yapmışlar onlar da çocuk da alışmış bu nedenle tepkiniz geç kalmış
Okuldan çıkış saatine yetişemiyorsanız bile ona göre bakıcı ayarlanır bakıcı 5 te gelir ortalığı toplar yemek yapar çocuk altıda gelir sen de 7 de gelirsin
Hem eve gelince ev işi yapmaz zamanını çocuğa ayırır hem Kv ile muhatap olmaz çocuğun evi düzeni bozulmaz hem de maliyeti düşük olur
Hasta diye bu seferlik kaldı ise çok sorun değil ama madem nasıl bakarlar tıkanır vs diyorsun sen de kalsaydın x burda annesi de burda deseydin ne olacak ki
İyi akşamlar biraz uzun yazacağım kusura bakmayın. 5 yaşında bir oğlum var. K.v bakıyor ben çalıştığım için. Ama doğduğundan beri koparmaya çalışıyorlar. Yeni yürümeye başlamıştı düştü kucakladım. K.p kucağımdan söktü götürdü. Eşim bir şey demiyordu. Bi iki kere konuştu ama onu da çok dinlemiyorlat. O da beni dr dinlemiyorlar deyip sıyrılıyor işin içinden. Onların yanında çocuğumu bile sevemiyorum. Sevmek için bi şey söylüyorum hemen olayı laf sokmaya çeviriyorlar. K.v eşimden çekiniyor onın yanında laf sokamıyor ama yalnız kaldık mı başlıyor laf sokmaya. Çocuk hasta kaç gündür. Bugün çocuğun kanına girmişler burda kalacaksın diye. Çocuk bizimle gelmedi. Eşim de kalsın defi geldik eve. Ama bnm aklım çocuğumda. Geçen hasta olduğunda bütün gece öksürmüş haber vermediler ve bnm çocuğumun astımı var. Sabah Dr. A götürdük tıkanmış. Bugün de orda kaldı uyku tutmuyor. Eve gelince eşimle de tartıştım. Bana abartıyorsun diyor. Bir de 2. Çocuk isteği vardı eşimin ben istemiyordum. Bugün 1 çocukla çıldırttınız. 2 çocukla tımarhanelik olurum dedim. Kafam karışık anlatabildim mi derdimi bilmiyorum
Günlük rutinde zaten çok sorun olmaz da çocuk hasta olunca kreşe gidemediğinde tüm gün bakacak birine ihtiyaç oluyormuş.
Diğer taraf da bunu kullanıyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?