Çocuk ve kaynana&kayınpeder sorunsalı

Bazı kreşler burnu akan çocuğu almak istemezken bazı kreşler 38'in altında bile olsa ateşi kabul ediyorlar.
Konu sahibinin kreşi önemli burada.

Düzen ve kurallar konusunda da fikrim şöyle: Çocuklar kimin kim olduğunu, neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorlar. Benim evimdeki kuralları ben başka evlerde esnetirim. Ama evimize dönünce böyle devam etmeyeceğini ve bizim evimizin kurallarının geçerli olduğunu bilirler.

Eğer süre kısıtlı ise bu kabul edilebilir bence. Çocuklarım büyüdüğünde büyükanne dedelerine bir şey olduğu zaman, aaaa bizim anneannemiz bize böyle yapardı, şunu alırdı diye hatırlamalarını, güzel anıları olmasını isterim.

Ama hastayken çocuğumu kimseye bırakmam, ben gece uyuyamam bir kere. Eşim söylese onu da parçalarım kaplan kesilip. Tırmalarım ciddi ciddi. Evi alt üst ederim, çığlık çığlığa apartmanı kaldırırım.

Konu benziyor demiştim.inanın çok fark yok aslında çocuğun geleceği çok karmaşık bu şekilde.benim kardeşim annemi babamı bizleri biliyordu ama soğukluk ve yabancılık vardı.annem yanlarında söz sahibi olamazdı annelik yapamazdı.bu olay 30 yıl evvel yaşanmış bastırılmış ses etsede gücü yetmemiş.

Konu sahibi daha baskın davranmalı .eşi anne babasına kıyamadığından veya daha iyi baktığını düşündüğünden (hastalık ve istekleri yerine getirme gibi düşüncelerle) aldırmıyor.

Bu işin sonu çok zor.baba da değil sizde bitiyor iş.ayağınızı bir diretin bakalım hangi baba hak hangi hukuk ses edebilir?
Ya alıp başınızı gideceksiniz, bu olmuyor esnaf derseniz siz işinizi esnek hale getireceksiniz.acilen birşeyler yapın derim.
İlerde sen kimsin ki bana analık taslıyorsun da der.canın daha çok yanar.

Tamam gündüz baksın da gece bırakmak ne oluyor. Sizi de fazla rahat gördüm açıkçası. Sorun çıkarırlarsa çıkarsınlar laf söylerlerse söylesinler çocuğunuzdan önemli mi cidden? İsterse çocukta ağlasın "ben annesiyim ve götürmek istiyorum" deyip götürecektiniz.

Ya bence çocuk kreşe gidiyorsa abartmayın, baksınlar, çocuk sizin nihayetinde.

Siz de eşinizle başbaşa vakit geçirin, çocuğunuz babaannede kalırken sinemaya gidin, evin işlerini bitirin vs bu durumu fırsata dönüştürün.

Zaten sizin çocuğunuzu rahat rahat bırlaıp gezdiğinizi gördükçe "ay ben bakamıyorum" demeye başlayacaklardır çünkü siz artık kendinizi üzmek yerine gezmeye başlamışsınız ve bundan rahasız olurlar.

O çocuğun annesi sizsiniz. İki seneye okulbaşlayınca vs dersleri sorumlulukları da artacak, birebir siz ilgileneceksiniz. Bence boşverin ve bu durumu ertıya çevirin.

çok pasif davranıyorsunuz... yüz bulmuşlarçok ... ben annesiyim ben ne dersem o olacak deyip kesitrip atacaksınız bir de rahat için kv nin yanından alacaksınız artık büyümüş devletin yuvaları ver çok da iyi oralardan birine verin artık çocuğunuzu olmaz böyle

1 kere kötü ol sonra gerisi gelir. Patronun kim oldugunu hatirlatma vaktin gelmis.gerekirse iaten ayrikdim de 1 ayluk rapor al.

eşinde ve sende bu rahatlık varken çocuk kp kv ye alışır, sizden soğur.
sonra çok pişman olacaksınız, keşke işi bırakıp çocuğumu büyütseydim diye.

tanıdığım bir öğretmen bayan vardı 2 çocuklu babannede kalıyordu haftaiçi çocuklar hafta sonu olduğu zaman biz annemizi babamızı istemiyoruz diye ağlarlardı,
babanne de öğretmen bu arada cahil cühela değil ne olduğunu çocuk yetiştirmesini bilen biri sözde,
bunu yapan anne de öğretmen hani neyin ne olduğunu bilen ve milli eğitimde öğretmenlik yapan biri, yani babanne cahilliğiyle doldurmadı, anne bilgisizliğiyle başından atmadı ama çocukların yaşadığı travma ortada...
doğurmak, annelik etmek, öğretmenlik vs.. hiçbiri çocuk yetiştirirken bir artı değil.

evet bu konuya genelde aynı fikirde olanlar yazmış.
ama dışarıda bir çok kişi bu babaanne ananeye bırakma olayını savunuyor.

herkesten farklı hikaye çıkıyor da sonu önemli.
çocukların aileye bağı zayıflıyor.

benim amcamın çocuklarını da babannem büyüttü mesela, hepsi de evlendi gitti şu an, ama özellikle ergenlik ve şu evlilik zamanında çok sıkıntı çektiler aile olarak, çünkü aile değillerdi, herkes kendi kafasına göre kendi çıkarına göre yaşıyor.

Bizi de babanne büyüttü, çevrede anneanne nin baktığı çok arkadaşım var , babanne anneanne sevgisi başka bişey, çocuğuna kendi anne sevgisini ve şavkatini verdirmemeleri başka şey.
bakın insan kendine bakana sever eyvallah ama , annesini babasına karşı soğutmak az önceki arkadaş gibi emen çocuu alıp götürmek çok farklı bir aile mahvoldu
böyle insanlarda büyüdklerinde ,aile olduklarında sağlıklı ilişkiler yürütemiyor ...

sadece kötü niyetli olarak bakmıyorum ben olaya açıkçası.
bu kadar fazla kendi evinden ayrı kalan kişilerde bağ sorunu yaşanıyor diye gözlemliyorum.
yoksa babannem mesela hiç istemedi bakmak, zorunda kaldı.
ama tabi yengemi sevmezdi, çocuklar da bunu hissetmiş olabilirler, bilemem.

Yahu nasıl verıyorsunuz şu çocukları kaynanaya anlamıs değilim.
Ben ayda yılda bir anneme bırakıyorum gece eşimle bir yere gitmek ıstersek aklım hep onda kalıyor.
üstelik aksam annemde uyutup cıkıyorum uyanık bıraksam içim rahat etmez..
Ne güzel kreşe gdiyormus ıste ne gerek var ellerine koz verıyorsunuz anlamadım.
Ne hakkı var kendı cocugunuzun üzerinde hakimiyet kurup işlemeye..

Ailenin neden bakmıyor yanınızda kalacak yardımcı olacak biri yok mu o senin çocuğun yeri senin yanın çok Pasifsin ben olsam çocuğumu hasta oraya bırakmam asla

Ailenin neden bakmıyor yanınızda kalacak yardımcı olacak biri yok mu o senin çocuğun yeri senin yanın çok Pasifsin ben olsam çocuğumu hasta oraya bırakmam asla

Ben öğretmenim doğum iznim bitti eşimde öğretmen bebeğim 5 aylık ben bebeğimi kimseye bırakmak istemiyorum ben sabahı olacağım inşallah eşim öğrenci bebişe dönüşümlü bakmayı düşünüyoruz inşallah kayınvalide görümcelere muhtaç olmak istemiyorum

B
Kelimelerim okunmuyor ben sabahçı eşim öğlenci olacak sizde farklı çözüm bulun kv asla

ana kuzusu bir erkeğin koynuna asla girmem

Yorumları okudum. Kayınvalidem ve k.plaftan anlayan bir insan değil. Kaç kere konuştum, kavga ettim. Açık açık sen istediğini de biz bildiğimiz gibi bakarız dediler. Dün işten oraya gittik zaten fakat oğlum uyuyordu. Ben de eşim de rahatsızdım eve geldik ki yakın zaten evler. Antibiyotik saatinde tekrar gittik. 1 haftadır hasta zaten ben bakıyorum oğluma. K.v de de siz hastasınız yorulmayın filan diye giriyor eşimin kanına. Oğlum bana da düşkün bir kere annem işe gidiyor diye üzülüyorum dedi. K.v hemen aaa ne varmış üzülcek hep gidiyor ya işte diye atladı. Sırf oğlumla vakit geçirebilmek için iş değiştirdim mesai saatleri daha uygun olan bir işe geçtim. Ama mecburuz eşim de ben de kesip atamıyoruz. Çok sık hastalanıyor. Hastalandığı zmn kreşten alacak, bakacak biri yok. Çalışma demek çok kolay da hayat şartları maalesef izin vermiyor. Oğlumun geleceğini de düşünmek zorundayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…