- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
Herkes evlenip pat diye çocuk yapıyor. Artık bende gariplik olduğunu düşünmeye başlıyorum zaman zaman. Cidden çok merak ediyorum insanlar nasıl karar veriyor çocuk yapmayasevindim demekki sadece ben bu konuda bu kadar takintili degilim. zor bi
zor bir karar ...
Adam fikrinize saygı duymuş diye eleştiriyorsunuz :)
Çocuk sahibi olmak bizi uzaklaştırmadı.
Biz eşimle bir anda "çocuklar" sahibi olduk.
Günlük hayatın telaşları vakit ayıramamayı doğursa da,insan daha bir bağlanıyor.
Sorumlusu olduğun bir insan geliyor eve,nasıl bağlanmazsın..
Çocuklarla gezmek bize hiç sıkıntı etmedi.
İkizlerle hayat yeterince yorucuydu zaten.
E biz yoruldukça kafa dağıtmak için daha çok gezdik :)
Samimiyetle söylüyorum.
Her sene tatilimize de gittik,gidiyoruz,bayramlara da,düğünlere de,kısa kısa gezilere de..
Çocuk yapmaya evlendikten 1buçuk sene sonra karar verdik.
Gezdik tozduk,mutluyuz,bebemiz de olsun dedik.
Allahım bir süre sonra nasip etti şükür.
Pişman asla değilim
Bence yapın.
Evliliğiniz oturmuştur artık,her bakımdan denksiniz,yeniden mutluluğu yakalamış değerli insanlar gibi canlandınız gözümde.
Umarım hayırlısı olur.
Olsun,yapın siz :)
Ah teşekkürler, aminAradığım orneksiniz mutlulugunuz daim olsun ins. ..
Herkes evlenip pat diye çocuk yapıyor. Artık bende gariplik olduğunu düşünmeye başlıyorum zaman zaman. Cidden çok merak ediyorum insanlar nasıl karar veriyor çocuk yapmaya
2 tane anne babası ayrı olan çocuklarınız var buna rağmen 5 yıl gezip tozduysanız 3. Çocuk sizi etkilemez.Onlar pek yanımızda bulunmadı tam annelik babalık yapamadık diyorsanız da Tabiki düşünün çünkü bu Bebek diğer evlatlarınızdan daha büyük sorumluluk getirecek.Hep sizinle olacak.
Çocuk olsun diye yaparsanız sıkıntı olabilir ama gerçekten istiyorsanız gerçekten bu düşünceleriniz gereksiz,eşiniz de yardım eder Mutlu Mesut geçinirsiniz.
Aynı durumu yaşayan babam vardı 5 yıl olmadı çocukları 6. Yıl oldu ama olsun da millet sussun diye yaptılar şimdi Bi hafta babannemde bir haftada anneannede çocuk sersefil oldu annesi babası gezecek diye.
dıger cocuklar sızle mı kalıyor? sız su an ıkınız mı yasıyorsunuz cocuklar olmadan...merhaba . Yeni uyeyim. 30 yasindayim. Esiminde benimde 2. evliliğimiz. 5 yildir evliyiz. benimde onunda ilk eslerimizden 10 ve 12 yasinda ogullarimiz var. işimiz iyi ben home ofis olarak çalışıyorum. iliskimizin basinda hep 5 yil sonra 30 yasinda cocuk yapariz diye gecistirmistik ancak zamanin bu kadar cabuk gececegini dusunememisim. gezmeyi seven bir ciftiz. maddi manevi sikintimiz yok iliskimiz oturmus durumda.bu zamana kadar hep kafamiza gore takildik. cocuklar buyuk olunca sorun olmuyor tabi. simdi sorun su ki esim artik yavas yavas cocuk yapma dusuncesini benimsemis durumda. ama israrci da degil . evet ikimizde cocuk sahibiyiz ama cocul yasta ve zoraki evliliklerde anne baba oldugumuz icin su anki hayatimla kiyaslayamiyirum. sizlere sormak istedigim birkac soru var
1. onceki evliliginde cocukları olup ikinci evliligi yapanlar ve cocuk sahibi olanlar varmi?
2.cocuk olunca esler birbirinden uzaklasirmi?cocukla eskisi gibi gezip tozan evliligim hic degismedi diyen varmi?
3. Cocuk yapmaya nasil karar verdiniz? Bu konuyu bu kadar detayli dusunup takinti haline getiren sadece benmiyim acaba?
ben aslinda cok istiyorum ancak esimin israrci olmasini bekliyirum. yani gercekten cok istemesi lazim emin olmam icin. ama ben kararsiz kalinca o beni ikna etmek yerine peki sen bilirsin demeyi seciyor. (belki de benim bakis açım sacma)
Bu konuda fikirlerinizi okumanin bana iyi geleceğini düşünüyorum . farkli bakış acilarina ihtiyacim var.
Cokta bozulmuyo vucut ya.. daha dogrusu gebelikler farkli...herkes farkli... kilo gidiyo ztnde sukur.. vucudu sekle sokmk icin brz spor gerekebilio bznBen sizin yerinizde olsam dusunmezdim bir daha cocuk. O duyguyu tatmissiniz zaten. Cocuk emek fedakarlik demek hayat da cok kisa bir oglum var bakimini annemle yapiyoruz. İse gidip gelmek disinda başka bir yere ciktigimda vicdan azabı. Normalde cok fazla cocuk sahibi olmak isterdim 4 5 filan. Vucudumun bozulmasıni da hesaba katinca buz gibi soğuyorum cocuk yapma fikrinden.
dıger cocuklar sızle mı kalıyor? sız su an ıkınız mı yasıyorsunuz cocuklar olmadan...
bebek dogarsa ıster ıstemez ılgı ona kayacak , evın hem nesesı olacak hemde buyuk bır sorumlulugun altına gırmıs olacaksınız..belkı var olan cocuklar onu kıskanacak.
erkekler bakım konusunda pek yardımcı degıller severler sadece genelı boyle o nedenle sız yenıden aynı rutınlerden gecmeye hazır mısınız bunu dusunun.
ama bence her ıkınızde anne baba olmanın ne oldugunu bılmeden belkıde ıstemeden evlat sahıbı olmusunuz bır bebek sıze gercek ebeveynlıgı tattırabılır onunla yasamadıgınız duyguları yasayabılırsınız, ıkınızden bır parca olur, ıstıyorsanız yapın bence sartlarda uygunsa.
o zaman bence yapın hiçdüşünmeyin ,bu kadar rahat gezmeniz bugüne kadar çocukların sizinle yaşamamasından kaynaklı bence eee birbirinizi tanımışsınız, yeteri kadar gezmişsiniz eğlenmişsiniz, bence artık ortak bir çocuk yapma zamanınız gelmiş...cocuklar haftasonları,ve diger tatillerde bizimle. onun disinda 2 miz kalıyoruz evet.
genelde insanlar ıkıncı evlılıklerını huzur bulmak için dinlenmek için yaparlar. ve ilk evliliklerinden çocuğu olan kişiler ikinci evlilikten çocuk düşünmezler. eşiniz böyle bir düşünceye kapıldığına göre sizi de seviyor bence. siz de istiyorsanız olabilir.ama çocuklarınız ne der bu duruma ?
Sizin çocuğunuz babasında mı kalıyor?çocuklarımız 10 ve 12 yasinda. ben 30 esim 28 yasinda 2mizde 18 yasinda anne baba olduk oncesinde. dediginiz cok dogru o huzuru yillar sonra bulduk . bir yandan duzenin tamemen bozulmasi var, bir yandan da ikimizin bir cocugu olmasini istiyorum.kendim buyuttugum bir bebegim olsunn istiyirum. oğlumu maddi manevi sikintilar yuzunden tek basima istedigim gibi buyutemedim.her aninda yaninda olamadim cok calistim . ama bu seferde bu durum ogluma haksizlik mi olur diye vicdanim devreye giriyor. anlayacaginiz oldukca karisik duygular icindeyim
Herkes evlenip pat diye çocuk yapıyor. Artık bende gariplik olduğunu düşünmeye başlıyorum zaman zaman. Cidden çok merak ediyorum insanlar nasıl karar veriyor çocuk yapmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?