Cocuk Yapmak ya da Yapmamak

sevindim demekki sadece ben bu konuda bu kadar takintili degilim. zor bi

zor bir karar ...
Herkes evlenip pat diye çocuk yapıyor. Artık bende gariplik olduğunu düşünmeye başlıyorum zaman zaman. Cidden çok merak ediyorum insanlar nasıl karar veriyor çocuk yapmaya

Aradığım orneksiniz mutlulugunuz daim olsun ins. ..

Herkes evlenip pat diye çocuk yapıyor. Artık bende gariplik olduğunu düşünmeye başlıyorum zaman zaman. Cidden çok merak ediyorum insanlar nasıl karar veriyor çocuk yapmaya

sanirim 30 lara yaklasinca düşünülüyor bu kadar detay. daha erken yasta dha kolay karar veriliyor sanirim.

Ben sizin yerinizde olsam dusunmezdim bir daha cocuk. O duyguyu tatmissiniz zaten. Cocuk emek fedakarlik demek hayat da cok kisa bir oglum var bakimini annemle yapiyoruz. İse gidip gelmek disinda başka bir yere ciktigimda vicdan azabı. Normalde cok fazla cocuk sahibi olmak isterdim 4 5 filan. Vucudumun bozulmasıni da hesaba katinca buz gibi soğuyorum cocuk yapma fikrinden.

yok tabiki cocuk olsun diye degil istedigimiz icin olmali. ama soru isaretlerimi silmem gerek once. sonucta omur boyu ortak bir sorumluluk . sirf yapmış olmak icin yapsak bu kadar dusunmezdim zaten. ama benim resmen uykularim kaciyor. bir yanim cok istiyor bir yanım kaygılı

dıger cocuklar sızle mı kalıyor? sız su an ıkınız mı yasıyorsunuz cocuklar olmadan...
bebek dogarsa ıster ıstemez ılgı ona kayacak , evın hem nesesı olacak hemde buyuk bır sorumlulugun altına gırmıs olacaksınız..belkı var olan cocuklar onu kıskanacak.
erkekler bakım konusunda pek yardımcı degıller severler sadece genelı boyle o nedenle sız yenıden aynı rutınlerden gecmeye hazır mısınız bunu dusunun.
ama bence her ıkınızde anne baba olmanın ne oldugunu bılmeden belkıde ıstemeden evlat sahıbı olmusunuz bır bebek sıze gercek ebeveynlıgı tattırabılır onunla yasamadıgınız duyguları yasayabılırsınız, ıkınızden bır parca olur, ıstıyorsanız yapın bence sartlarda uygunsa.

Oteki cocuklar kimde? Tekrar basa doneceksin... eger cocuklarla araniz iyiyse 4 evladiniz var ne guzel... ortak bebek guzel fikir tadini cikarirsiniz bence.. ama ben olsam onca zmn sonra yapmzdm sanirim.. bi yandanda sevdigin adamdanda cocuk istemk normal.. gerci ilkini yapsan ikinciyide yapican belki digee cocuklar onu dislarlarmi diye???

Cokta bozulmuyo vucut ya.. daha dogrusu gebelikler farkli...herkes farkli... kilo gidiyo ztnde sukur.. vucudu sekle sokmk icin brz spor gerekebilio bzn

cocuklar haftasonları,ve diger tatillerde bizimle. onun disinda 2 miz kalıyoruz evet.

genelde insanlar ıkıncı evlılıklerını huzur bulmak için dinlenmek için yaparlar. ve ilk evliliklerinden çocuğu olan kişiler ikinci evlilikten çocuk düşünmezler. eşiniz böyle bir düşünceye kapıldığına göre sizi de seviyor bence. siz de istiyorsanız olabilir.ama çocuklarınız ne der bu duruma ?

Tabiki eskisi gibi gezip tozamazsiniz
Sorumluluğunuz artacak
Ama eve yeni bir neşe, yeni bir ses gelecek, gezmeyi bu kadar çok dusunmeyeceksiniz bile
Iyi giden bir evliliğimiz varsa çocuk bağı da guclendirir

cocuklar haftasonları,ve diger tatillerde bizimle. onun disinda 2 miz kalıyoruz evet.
o zaman bence yapın hiçdüşünmeyin ,bu kadar rahat gezmeniz bugüne kadar çocukların sizinle yaşamamasından kaynaklı bence eee birbirinizi tanımışsınız, yeteri kadar gezmişsiniz eğlenmişsiniz, bence artık ortak bir çocuk yapma zamanınız gelmiş...
ilk bir yıl zor olur sonra onu da katıp planlarınıza hep birlikte birşeyler yapabilirsiniz..

İşiniz çok güzel. Çocuklarda büyük. Yardımcı olacak yaşlardalar. En rahat çocuk bakacağınız dönem bence şuan.

Çocuk olunca ilk 6 ay zorlanıyorsunuz gezmek konusunda. Ama sonrası artık daha güzel, daha eğlenceli. İçki, sigara gibi şeyler kullanmadığımız için o ortamlarda da bulunmuyoruz. Haliyle çocukla giremediğimiz, gezemediğimiz bir ortamımız yok. Zaten çocuklara gezmeye büyüklerden daha meraklı.

Eşler arasına soğukluk girmiyor. Bizde girmedi yani. Evde daha çok kahkaha atılıyor. Ve cilveleşmek bile daha heyecanlı oluyor bence. :)

çocuklarımız 10 ve 12 yasinda. ben 30 esim 28 yasinda 2mizde 18 yasinda anne baba olduk oncesinde. dediginiz cok dogru o huzuru yillar sonra bulduk . bir yandan duzenin tamemen bozulmasi var, bir yandan da ikimizin bir cocugu olmasini istiyorum.kendim buyuttugum bir bebegim olsunn istiyirum. oğlumu maddi manevi sikintilar yuzunden tek basima istedigim gibi buyutemedim.her aninda yaninda olamadim cok calistim . ama bu seferde bu durum ogluma haksizlik mi olur diye vicdanim devreye giriyor. anlayacaginiz oldukca karisik duygular icindeyim

Bence yapın ya hayatınıza tat gelsin.

- Teyzeler gibi konuştum .

Sizin çocuğunuz babasında mı kalıyor?

genelleme yapmak istemem ama.karar vermeden dusunmeden yapan bir kesim de mevcut. ozellikle kirsal kesimde. anneannem 9 tane dogurmus hicbirinde boyle dusunmemistir sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…