Çocuk yapmalı mıyım?

KaraBiberim07

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
555
242
103
Merhaba kızlar,

Fikrinizi almak istediğim bir konu var.

Durum şu:
1.5 yıllık evliyim. 25 yasındayım. Kendı aılemle ve esımın aılesıyle aynı sehırde yasıyoruz.
Calısan bır kadınım. Ogretmenım. Esımı cok sevıyorum. Guzel bır evlılıgımız var, iyi anlasıyoruz. Cocuk yapmayı dusunuyoruz.Şartlarımın elverıslı oldugunu dusunuyorum.
Fakat cevremdekı arkadaslar hep zaman gecmesı gerektıgını vurguluyor. En az 3 yıl gecsın, evlılıgınız otursun sonra yaparsınız dıyorlar.

Hayatınıza cocugunuz gırdıgınden berı neler degıstı?
Cocuk yapmanın olumlu ve olumsuz yanları nelerdır?

Cocugu olan/hamıle olan/ fıkrı olan arkadaslar bana önerilerde bulunabılırler mı ??

Tesekkurler.

Evlenmeden önce senelerde flört edenler var evlendiği Zaman Adamın yaşı ilerlemiş olanlar var çocuk bana yerine dede desin çok da beklemek mantıklı değil 1-1,5 yıl ideal bence.

Evlendikten sonra aynen en az iki sene beklenmeli nden? Çünkü çocuk oldu olalı eşinize ayıracagınız pek bir zamanınız kalmıyor ilgi alaka resmen kesiliyr .
Uykusuz geceleri de hasatalığıydı falan uğraştırıyor ki öğretmensinz bebiş için en az iki yaşa kadar onla ilgilenmeniz şart ama istiyorsanız bebek gerçekten olumlu yanını söylüyüm eve bir neşe geliyor onada alışveriş yapılıyor onun için planlar yapılıyor parktı falan küçük ama çocuk için önemli

6 yaşında oğlum var ve 22 yaaşında evliliğimin 6. ayında hamile kaldım..
İyi ki çocuk yapmışım diyorum...
3 senede evlilik oturacak değişmeyecek kocan yada evliliğin kötü gitmeyecek diye birşey yok...
Kendinizi hazır hissediyorsanız eğer yapın derim ben...

Şimdi ben yap desem ne değişecek, yap demesem ne değişecek, ben bakmayağım ki sonuçta.
Senin ne istediğin, kendini hazır hissedip hissetmediğin, eşinle olan iletişimin, olgunluğa erişmiş olup olmamanız ve daha sonra da ekonomik düzey elbette, bunlar çok önemli.

Sen diyorsan ki ben bu çocuğa gerçekten iyi bir hayat yaşatabilirim şu anki durumda, yap.
Aslında şu an bir çocuğa bakabilirim, her anlamda. Ama asla istemem mesela anne olmak. Bana uygun değil. Böyle de olabilirsin.
Kendini en iyi sen tanıyorsun, çevre değil.

İlişki dinamiğine göre değişir.
1 senede tanışıp evlendim, evlendikten 9 ay sonra hamile kaldım. İlk 4 ay korunduğuma pişman oldum, keşke daha önce yapsaydım diye.

Eğer maddi manevi hazırsanız niye olmasın?

Evlenmeden önce senelerde flört edenler var evlendiği Zaman Adamın yaşı ilerlemiş olanlar var çocuk bana yerine dede desin çok da beklemek mantıklı değil 1-1,5 yıl ideal bence.

Bızım oncesınden 1 yılllık ılıskımız var. Cok uzun degıl. :) Allah nasip ederse ıstıyorum ben. bakalım

Arkadaslar buraya yazmamın amacı sızın deneyımlerınızden kendıme cıkarımlar yapmak.

Yap- yapma yazmanızı degıl. Olumlu olumsuz yonlerını yazmanızı, hayatınızdakı degısımlerınızı ornek vermenızı ıstıyorum. Duygusal olarak olabılır. Ilıskınız acısından olabılır.. Maddı acıdan olabılır..

Nereden ıstersenız bakın.. Dusuncelerınızı yazın.

flörtünüz de çok uzun degıl bence 1 hatta 2 yıl daha gezin tozun eğlenın yaşayın...
27-28 gibi düşün bebek yapamyı..
şahsen 27de evlendım 30da dogurdum ve ben yaş itibariyle daha fazla uzatmak ıstemedım..ama yaşım genç olsa belkı 1 yıl falan daha beklerdım..benım sorunum ilişkinin biraz oturmasını beklemek ve bırazda bagımsız gewzıp tozmak..
bebek olunca hem ıkılı ilişki hemde sosyal hayat ister istemez eskısı gibi olmayacak
boyut degıstırecek diyim

Çocuk olduktan sonra tekrar çocuksuz hayat yaşamak olanaklı değil

yani çocuksuz hayatı biraz daha yaşayıp sonra çocuk sahibi olmak iyi olabilir

zira çocuk anne karnına düştüğü an hayatın ona göre şekilleniyor

buradan anladığım da büyümesi vs de değiştirmiyor yani ölene kadar çocuğa göre hareket ediyorsun (çılgın kvler var ya hani onlara atıf yaptım)

yaşınız genç biraz daha gezip tozup azıcık da kenara para atarsanız sonra başlarsanız iyi olabilir

haa evet hemen olmayabilir de bunun garantisi yok ama ilk denemede olmayacağının da garantisi yok

bir de anneni, kv ni unut sanki tek başına bir yerde olsan kendini nasıl hazır hissedeceksen öyle düşün

yani onlar sana yardım etmese de bakabilmeyi gözün kessin

Ya istediğinde olmazsa gibi bir mantıkla çocuk yapılmaz. Önce bu yorumları görmezden gel, birsürü olacak çünkü.

Yaşın genç, ben senin yerinde olmaz biraz daha beklerdim. Çocuksuz hayatın tadına varmak, çok çok istedikten sonra çocuk sahibi olmak gerekiyor bana kalırsa. Bizim millette genelde herkesin var benim de olsun mantığı işliyor.

Gezip tozacak çok yer, görecek çok şey var dünyada. Biter mi, bitmez tabi ki ama insanın doygunluğa ulaştığı, artık çocuklu kadın olabileceğine inandığı bir zaman geliyor bence. Oraya gelmeden yapmamak lazım.

Flört döneminiz uzun değil bence evliliğinde tadını çıkarmalısınız. Aynı durumdayız aslında 1,5 yıllık evli sayılırım 26 yaşındayım eşimle 7.senenin içinde evlendik uzun bir birliktelikti beraber olgunlaştık neredeyse ama evlilik çok daha başkaymış birbirimize zaman ayırmayı gezmeyi ve bazı hayallerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz bize göre daha rahat 1 sene var çocuk düşünmek adına borçlar ve yapmak istediklerimiz buna sebep ama sizin için herşey tamamsa kendinizi hazır hissediyorsanız olabilirEtraftan gördüğüm çocukla da bir şeyler yapılıyor ama kısıtlı öncelik çocuğun yediği içtiği nerede rahat denize havuza girebileceği mesela ona göre düşünün en azından 1-2 sene gezmedir eğlenmedir unutuyorsunuz sorumluluğu çok çok fazla eşler arasında biraz da hasretlik giriyor ilk senelerde sanki özellikle anne hazır hissetmeli

Ya korunursak sonra olmazsa diye bir düşünceyi kafadan atın ben pcos hastasıyım ama hala düşünmüyorum çünkü ölüm ve doğum bellidir kadere inanıyorsak korunsakta olur korunmasakta olmaz onun bir zamanı var

Bnce tam zamani cocuk evin nesesidir benimde 1 yil oldu keske 6 ay gctikten snra yapsaydik diyorum hep erkendir dedim birbirimiz taniyalim gezelim falan derken 1 yil bitti ev sessiz ve sıkıldik artik gzmekten bzde cocuk istyrz simdi hayirlisi

1.5 yıl bana evliliğin oturması için mantıklı bir süre gibi geldi. Geri kalan maddi durumları falan da siz düşünmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum. Hani yüksek meblalı borcunuz falan var mı? Üzretsiz izin mi almayı planlıyorsunuz? Eşinizden ve kendinizden emin misiniz? Atıyorum eşiniz ev işlerine zerre yardım etmiyordur emin olun ev işi artı çocuk bakımı da size yıkılınca iki misli zor olacak? Ya da siz/eşiniz çabuk sinirlenen insanlar mısınız? Çok kavga edyor musunuz? Eşinizin tahammül edemediğiniz huyları var mı?
Bunlar temel olanlar. Bir de misal yapmak istedikleriniz var mı hayatta? Misal yurtdışı seyahati. Çocuk olunca önce bebekken insan gidemiyor, 2 yaşından sonra ona da bilet almak gerekince şimdi aklıda ermiyor ne gerek var diye gidilmiyor. Ne biliyim 7 yaşına kadar falan ertelemek zorunda kalabilirsiniz. Böyle hayalleriniz var mı? Ha ben slingoma bağlarım trekking bile yaparım diyen bir anne olursanız ne ala.

Bence de biraz daha beklemelisiniz ama en azından doktora gidip kontrol olabilirsiniz şimdiden.Biz hemen istememize rağmen olmadı eşim 1.5 yıllık evliyken doktor kontrolünde variliysek olduğu ve çocuğu olamıcagını öğrendik şükür yaşımız çok değil.Ama 1 yıl 1.5 yıl çok rahat gezdik ancak 2. Yılda evliliğimiz oturdu birbirimize alıştık.Şimdi diyorum ki iyi ki hemen olmamış tedavimi de erteliyorum ama akışına bıraktık.Si de mutlaka kontrol yaptırın ve akışına bırakın uygun vakit bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…