Çocuk yapmalı mıyım?

Bir dip not eklemek isterim diyorlar ya , ayrılırsan NE olcak vs ben hiç böyle düşünmüyorum hatta ayrılırsam oğlum bana yoldaş arkadaş işte ayrılmak da evlenmek kadar normal ben annesi olarak kalacağım eşim babası eşler boşanabilir ama evlatla boşanmıyorsun

Herşey yolundaymış işte, bu kararı eşinizle siz vereceksiniz, 3. Bir şahısın fikrini almayın, söylemeyin bile derim ben..
Siz karar verin, Allah takdir ederse olur.

Ben evlendikten 2 sene sonra hamile kaldım, 3. Yıla doğru aldım kucağıma..
Bana göre ideal bir süreydi.
Çocuksuz olarak yapabileceğimiz çoğu şeyi de yaptık, şimdi çocuklu devam ediyoruz, Allah isteyen herkese versin, çocuk çok güzel şey

1,5 yıl cok az bence 1 yıldaha bekle derım

Asıl konudan ziyade bu mesaj dikkatimi çekti, yazmadan edemedim. Yapmak fiili bir şeyi oluşturmak, meydana getirmek anlamında kullanıldığı için çocuk yapmak = çocuk istemek anlamına gelmiyor maalesef. Bence sizin kelime öbekleri gezmeye gitmiş. Konu dışı oldu ama haksızlığa gelemiyorum ne yapayım.

3 yil ideal
Yaşin da beklemeye musait
Cocuk her seyi degistirir daha hamileyken basliyor her sey degismeye
Daha gencsiniz bence cok asiri degilse icinizdeki istek, biraz daha bekleyin, gezin, dolasin...

Siz benim beynimin içinimi açıp baktınız, nereden biliyorsunuz algılama gücüm saçma, buraya konu açıyorsanız olumlu , olumsuz herşeye açık olmalısız.Sizin hoşunuza gidecek diye sizi pohpohlayamam, terbiyeli olun, haddinizi bilin.

Kelime gruplarının anlamları kelimelerin ayrı ayrı anlamlarına bakılarak degıl butune bakılarak dusunulur.
'Cocuk yapmak ' kelıme grubu olarak bır butun olarak anlamlandırılır. Cocugu olmasını ıstemek, Isteyerek yapmak, ve bu anlamda korunmadan bırlıkte olmak, adım atmak demektır.

Eger sızın dedıgınız gıbı kelıme obeklerı tek tek ıncelenecek olsa yanlıs anlasılırdı. Yapmak fıılı sızın dedıgınız anlamları dısında bakın tdk da su anlamlara da gelıyormus :

Ortaya koymak, gerçekleştirmek, oluşturmak, meydana getirmek.

Olmasına yol açmak.

Onarmak, tamir etmek.

Bir şeyi başka bir şey durumuna getirmek.

Evlilik kumar işi kocan iyiyse iyi kötüyse 10 yıl sonrada çıkıyor ortaya . Ama sen iki üç yıl bekle bence biraz hayatı yaşayın bebiş oldumu sosyal hayat bitiyor herşeyi onunla yapıyorsun tatillerde aşk eğlence rüya oluyor.sürekli zırzır öten ama dünyanın en tatlı şeyi ile vakit geçiyor .

Evliliğiniz daha yeni ama yaşlar büyük olsa olabilir derdim. Daha çok gençsiniz. Bikaç yıl keyfinize bakın derim..
Yaşam tarzıyla alakalı çocuğun sizden aldıkları. Herşeyi çocukla ve çocuğun düzenine göre yapıyorsun. Uyku saati yemek saati altını değiştir bla bla hiç bitmiyor işi. Biz değiştirmedik yaşantımızı,herşeye çocuğuda dahil ediyoruz. Akşam çıkıyoruz mesela önce bebek arabasında uyutuyoruz kızımızı sonra biz oturuyoruz :) o uyuyor öyle.. Çocuk var çıkmayalım,çocuk var yapmayalım diyenlerden değiliz. 2 günlüğüne tatile gidebiliyoruz çocukla. Buna rağmen bunalıyorum bazen,haftasınu akşam anneme bırakıyorum başbaşa takılıyoruz eşimle. Bu arada 8 aylık daha kızım büyüyünce rahatlarız belki :)

Evet daha kucucuk Bıraz buyuyunce rahat edersınız.. Guzel bır mantıkmış ama yaşam tarzını degıstırmeden onu da dahil etmek

Çalışıyorsun eşini seviyorsun iyi anlasıyorsunuz yaşınız da çok ideal e daha ne milleti niye takıyorsun ki onlar için mi çocuk yapacaksın bence senin kafanda da şüpheler var doğal olarak olabilir
Ama vakit kaybetme derim madem esinle iyi anlasiyosun bu işler 2 sene 3 sene çocuk yapalım demekle olmuyor açıkçası günümüzde çocuk sahibi olmak çok zorlaştı misal ben Bayadır çocuk düşünüyoruz ama olmuyo nasipse olur inşallah

kendinizi hazir hissediyorsaniz dusunun derim cunku hemen olacaginin garantisi yok. bizde 1 sene dusunmedik sonra istedigimizdr hemen olcak sandik ama buyuk yanilgi oldu once dis gebelik sonra dusuk yasadim suan 31 haftalik hamileyim ve bebek yapmayi dusundugumuzun ustunden 2 sene gecti yani bazen isteyince hemen olmuyo insallah siz kotu tecrubeler yasamadan istediginiz zaman olur

Evliliğinde çok büyük problemler yoksa maddî olarak da belli bir birikiminuz veya geliriniz varsa 1.5-2yil uygun bana göre tabi biraz nasipte olsun diyince öyle hop diye olmuyor çok acele etmemek de lazım geç kalmamakta

Evet daha kucucuk Bıraz buyuyunce rahat edersınız.. Guzel bır mantıkmış ama yaşam tarzını degıstırmeden onu da dahil etmek
Yaşam tarzımı değiştirseydim bunalıma girerdim. Ben çocuğa değil çocuk bana uymalı :) tek başına çok zor ama onu yaşantına dahil etmek eş çok önemli.. Benimki çok yardımcı oluyor sağolsun..

Beden senin karar senin.
Ama 3 yıl bir ölçüt değil. Hayatta neler değişmiyor ki insanlar değişmesin. 3 yılda aynı olan birinin sonra süper zenginleşip karakter değiştirmeyeceği ne malum? Annem babam 20 yıl sonra boşandılar 3 çocukla. Kim öngörebilir ki ? Fakirlikte Yanyana olan iki insandan biri işini yola koyunca parayı bulunca karakter değiştirebilir. Tam tersi de söz konusu.
Ben 2 yıllık evliyim 8 aylık bir oğlum var. Evlilik denen şey Oturmaz zaten.sen 3 yıl bekle sonra çocuk yap o çocuktan sonra sallanır o düzen zaten neden biliyor musun
-hamileliğin kendisi sorun. Vücudunla beraber sen de değişeceksin duyguların hayata bakış açın çünkü yeni bir can taşıyorsun
- hamilelik nedeniyle cinsel hayat sekteye uğrayacak belki başta değil ama son 3 ay cinselliğe iki taraf da pek sıcak bakmıyor. Buna doğum sonrası 2 ayı eklersek birbirinizden biraz uzaklaşıyorsunuz
-asıl film doğumdan sonra. Önce postpartum depresyonu ile beraber bedeniniz de bir yandan kendini toparlamaya çalışıyor. Kendi canınızla uğraşırken minik bir can çok bakım ve emek isteyen bir can
- ve Bebek. Gece uyumaz gündüz uyumaz 3 Aya kadar gece gündüzü anlayamaz. Zombiye dönersin emzirmesi maması ağlaması gazı. Eşin horluyor olur sabah ezanları okunur hava aydınlanır o dinlenir günaydın karıcım der sırıtır sen sırıtamazsın çünkü o gün günlerden ne onu bile anlayamazsın
Sonrası çok güzel. Kendi adıma konuşmak gerekirse 3 aydan sonrası çok keyifli ve güzel. Bebek düzene giriyor sen de hayatını düzene koyuyorsun. Kendine daha iyi bakıyorsun. Kendine iyi baktıkça özgüvenin geri geliyor. Eşinle daha iyi Zaman geçirebiliyorsun. Cinsellik yeniden başlıyor. Sonra bir zıpırın her gün değişen hareketlerini her sabah merakla bekler oluyorsunuz.

Evlendikten 6 yil sonra cocuk sahibi oldum, hatta 7.
Kesinlikle 25 yas ve 1.5 yillik evlilik cok erken.
Bebek hayatinza cok guzel seyler katıyor ama cok seyi de degistiriyor.
Ilk zamanlar uykusuzluk, yorgunluk, hormonal degisiklikler vs ile tam bir kaos yaşıyorsunuz. Sonra zamanla sistem oturuyor ama mesela spontane sevismeleri unutuyorsunuz, cocuk uyuyacak, kapi kitlenecek vs. Ayni sekilde tatildeyken tek odada kalirsaniz kardes kardes uyuyorsunuz, zaten ilk 3 yil tatilleriniz cocuk havuzunda ve mini diskoda geciyor. Sabahlara kadar sohbet edelim, aklimiza esince gece corbaciya gidelim, bugun yemek yapmayalim butun gun uyuyalim gibi siradan keyifleriniz bile lukse donusuyor.
Tabi bunlarin hepsi yasam tarziyla alakali, sosyal yasami avm dolasmaktan, ev hayati tv izlemekten, cinsel yasami planlardan olusan ciftler icin hicbir olumsuz degisim olmayacak hatta hayatlarina baya bir renk gelecektir :)

Belki yanlış ama hemen çocuk ıstedık ama olmadı 3. Yılımız bitecek. Zorlu bi süreç sonunda hamile kaldım çok şükür ve bu zor süreçte evlılıgımız daha çok oturdu ilişkimiz pekıstı. Ama eşime dair düşüncelerim hiç değişmedi. Bence bu bi genelleme olamaz. Evet vakit geçsin ama kendinizi ilişki açısından da hazır hıssedıyorsanız tabiki de yapılabilir ki hemen olmayacağı ihtimali de olabılır...

esini isini secerken de fikir aldin mi cevrenden??? o ne diyor bu ne diyor??? senin kalbin ne ditor asil onemli olan bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…