- 7 Ekim 2009
- 7.049
- 11.811
- 448
- Konu Sahibi KaraBiberim07
-
1,5 yıl cok az bence 1 yıldaha bekle derımMerhaba kızlar,
Fikrinizi almak istediğim bir konu var.
Durum şu:
1.5 yıllık evliyim. 25 yasındayım. Kendı aılemle ve esımın aılesıyle aynı sehırde yasıyoruz.
Calısan bır kadınım. Ogretmenım. Esımı cok sevıyorum. Guzel bır evlılıgımız var, iyi anlasıyoruz. Cocuk yapmayı dusunuyoruz.Şartlarımın elverıslı oldugunu dusunuyorum.
Fakat cevremdekı arkadaslar hep zaman gecmesı gerektıgını vurguluyor. En az 3 yıl gecsın, evlılıgınız otursun sonra yaparsınız dıyorlar.
Hayatınıza cocugunuz gırdıgınden berı neler degıstı?
Cocuk yapmanın olumlu ve olumsuz yanları nelerdır?
Cocugu olan/hamıle olan/ fıkrı olan arkadaslar bana önerilerde bulunabılırler mı ??
Tesekkurler.
Asıl konudan ziyade bu mesaj dikkatimi çekti, yazmadan edemedim. Yapmak fiili bir şeyi oluşturmak, meydana getirmek anlamında kullanıldığı için çocuk yapmak = çocuk istemek anlamına gelmiyor maalesef. Bence sizin kelime öbekleri gezmeye gitmiş. Konu dışı oldu ama haksızlığa gelemiyorum ne yapayım.Ne kadar saçma bir algılama şekliniz var. Sizin beynınızde kavramlar oturmamıs. Kelime öbekleri dumanlar sisler içinde..
Cocuk yapmak : Cocugu olmasını ıstemek ve bu yolda adım atmak demektır. Bu anlamda kullanılır.Gerısı tabıkı tevekkuldur. Sız konuyu cok ayrı yerlere getırdınız. Ben cocuk yapayım mı yapmayım mı dan zıyade olumlu olumsuz yanlarını sordum. Burada deneyımlı bır cok arkadas var. Isık tutarlar belkı farklı dusunceler cıkar dıye sordum.
Siz benim beynimin içinimi açıp baktınız, nereden biliyorsunuz algılama gücüm saçma, buraya konu açıyorsanız olumlu , olumsuz herşeye açık olmalısız.Sizin hoşunuza gidecek diye sizi pohpohlayamam, terbiyeli olun, haddinizi bilin.Ne kadar saçma bir algılama şekliniz var. Sizin beynınızde kavramlar oturmamıs. Kelime öbekleri dumanlar sisler içinde..
Cocuk yapmak : Cocugu olmasını ıstemek ve bu yolda adım atmak demektır. Bu anlamda kullanılır.Gerısı tabıkı tevekkuldur. Sız konuyu cok ayrı yerlere getırdınız. Ben cocuk yapayım mı yapmayım mı dan zıyade olumlu olumsuz yanlarını sordum. Burada deneyımlı bır cok arkadas var. Isık tutarlar belkı farklı dusunceler cıkar dıye sordum.
Asıl konudan ziyade bu mesaj dikkatimi çekti, yazmadan edemedim. Yapmak fiili bir şeyi oluşturmak, meydana getirmek anlamında kullanıldığı için çocuk yapmak = çocuk istemek anlamına gelmiyor maalesef. Bence sizin kelime öbekleri gezmeye gitmiş. Konu dışı oldu ama haksızlığa gelemiyorum ne yapayım.
Evliliğiniz daha yeni ama yaşlar büyük olsa olabilir derdim. Daha çok gençsiniz. Bikaç yıl keyfinize bakın derim..
Yaşam tarzıyla alakalı çocuğun sizden aldıkları. Herşeyi çocukla ve çocuğun düzenine göre yapıyorsun. Uyku saati yemek saati altını değiştir bla bla hiç bitmiyor işi. Biz değiştirmedik yaşantımızı,herşeye çocuğuda dahil ediyoruz. Akşam çıkıyoruz mesela önce bebek arabasında uyutuyoruz kızımızı sonra biz oturuyoruz :) o uyuyor öyle.. Çocuk var çıkmayalım,çocuk var yapmayalım diyenlerden değiliz. 2 günlüğüne tatile gidebiliyoruz çocukla. Buna rağmen bunalıyorum bazen,haftasınu akşam anneme bırakıyorum başbaşa takılıyoruz eşimle. Bu arada 8 aylık daha kızım büyüyünce rahatlarız belki :)
İnşallah Can'ımInsallah nasip olur bize de size de canım
Çalışıyorsun eşini seviyorsun iyi anlasıyorsunuz yaşınız da çok ideal e daha ne milleti niye takıyorsun ki onlar için mi çocuk yapacaksın bence senin kafanda da şüpheler var doğal olarak olabilirMerhaba kızlar,
Durum şu:
1.5 yıllık evliyim. 25 yasındayım. Kendı aılemle ve esımın aılesıyle aynı sehırde yasıyoruz.
Calısan bır kadınım. Ogretmenım. Esımı cok sevıyorum. Guzel bır evlılıgımız var, iyi anlasıyoruz. Cocuk yapmayı dusunuyoruz.Şartlarımın elverıslı oldugunu dusunuyorum.
Fakat cevremdekı arkadaslar hep zaman gecmesı gerektıgını vurguluyor. En az 3 yıl gecsın, evlılıgınız otursun sonra yaparsınız dıyorlar.
Cocugu olan/hamıle olan/ fıkrı olan arkadaslar bana önerilerde bulunabılırler mı ??
Tesekkurler.
Yaşam tarzımı değiştirseydim bunalıma girerdim. Ben çocuğa değil çocuk bana uymalı :) tek başına çok zor ama onu yaşantına dahil etmek eş çok önemli.. Benimki çok yardımcı oluyor sağolsun..Evet daha kucucukBıraz buyuyunce rahat edersınız.. Guzel bır mantıkmış ama yaşam tarzını degıstırmeden onu da dahil etmek
Belki yanlış ama hemen çocuk ıstedık ama olmadı 3. Yılımız bitecek. Zorlu bi süreç sonunda hamile kaldım çok şükür ve bu zor süreçte evlılıgımız daha çok oturdu ilişkimiz pekıstı. Ama eşime dair düşüncelerim hiç değişmedi. Bence bu bi genelleme olamaz. Evet vakit geçsin ama kendinizi ilişki açısından da hazır hıssedıyorsanız tabiki de yapılabilir ki hemen olmayacağı ihtimali de olabılır...Merhaba kızlar,
Durum şu:
Tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?