Çocuk yapmalı mıyım?

Evlendikten 11 ay sonra anne olan biri olarak arkadaşların çok haklı diyorum.3-5 yıl sonra düşünmüş olmayı tercih ederdim.

Guzel cevabın ıcın tesekkur ederım. Olumsuz bır cevabım yok bu sorulara. Ucretsız ızın almayı dusunmuyorum. Annemler buradaya zaten

Doktora gıtmıstım gecen ay. Kan testı yaptırdım. Hersey yolunda. folık asıt yazdı. Ama o zaman da kaararsız oldugumdan kullanmaya baslamamıstım. Su an hamıle kalmayı dusunuyorum. Korunmuyoruz da zaten. Ama folık asıte baslamadım.

Herkesin yaşantısı farklı farklı..
Bende çok severek evlendim çocuğumuz oldu
O adam gitti bambaşka biri oldu 2.yılımızdı bu yıl
Boşanıyoruz !

Çocuk sahibi olmak bizim değil sizin karar verebileceğiniz bir durum.
Bizim herhangi bir şekilde yaparsan veya yapmazsan diye yorumlamamızın da bir anlamı yok.
Herkesin hayat şartları ve eşi aynı değil.
Eşiniz özverili, çocuk sahibi olabilecek, baba niteliğine sahipse neden olmasın?
Fiziki ve ruhsal bakımdan sizde kendinizi anne olmaya hazır hissediyorsanız zaten bize laf düşmez.

Bir çok kişinin dediği gibi, ha deyince çocuğunuz olmayabilir.
Nasiptir bu işler, kısmettir.
Rabbim de hayırlısı ile vaktinde evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin.

Çocuk çok büyük bir sorumluluk.
Başlarda her ne kadar insana "yarabbim ne güzel şey, yerim ben bunu çok şeker" gibi gelse de, davulun sesi uzaktan hep hoş gelir.

Eşiniz ile almanız gereken bir karar bu ve enine boyuna iyi tartmalısınız.

bencede haklılar...çocuk bambaşka bırsey ....bambaşka bır sevgı...ama anne olduktan sonra hersey cok farklı....dünyanız evladınız olacak....o yüzden çocuk olmadan once bolbol gezın tozun...çocukluda gezersınız diyenlere ınanmayın..evet geziyoruz ama mama saatı uyku saatı oyun saaatı...hep programlı kalkıyoruz mecburuz buna....heryerde park arıyoruz mecburen...bunlar güzel şeyler ama demem oki bebekle farklı bebeksiz farklı....dünyanın en güzel duygusumu evet ama erken

Çocuk yapmak kelimesi komik geliyor, çocuk yapılmaz Allah ne zaman vermek isterse ozaman verir, yani buda kaderdir.Belkide hiç vermez ,takdiri İlahi.

Bu kadar düzenli bir hayatınız varken cocuğu ertelemeyin. Dünyanın en güzel duygusu.

Zaman ne icin gecmeli? para, kariyer?

Çocuk yapmak kelimesi komik geliyor, çocuk yapılmaz Allah ne zaman vermek isterse ozaman verir, yani buda kaderdir.Belkide hiç vermez ,takdiri İlahi.

Allahın takdirinden zerre şüphem yok.
Çocuk yapmak ''maddesel bir durumdan ziyade niyetine girmek, korunmadan cinsel ilişkiye girmek ve beklemek'' anlamını taşıyor bana göre. Yoksa kek yapmak gibi bir durum degıl.

Evlılıgın oturması ıcın gecmelı dıyorlar :))
Öyle birşey yok. Hazır olmak sadece madde ile ilgili.

Anneliğe hazır olunmuyor.

Siz eğer evliliğinizin rayında gittiğini, eşinizin sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorsanız neden olmasın.

Annelik zor evet, fakat hazır da olunmuyor.

Tesekkur ederım.. Evet ben de boyle dusunuyorum

Eşiniz için dedim ben her ihtimale karşı

KaraBiberim07 Evlendikten 4 sene sonra anne oldum. Daha önce anne olsaymışım hiç demedim.
Herşeyin bir zamanı vardır.

Bebek hayatınızı tahmin ettiğinizden daha fazla değiştirir. Bebek işi sabır işi diyorum. Hayatınızda hiçbirşey eskisi gibi olmaz. Bu cümleyi tümden olumsuz algılamayın lütfen.

Kimi bebek daha kolaydır. Kimi bebek daha zordur. Kimi kadın doğum sonrasını daha kolay atlatır. Kimi kadın daha zor atlatır.

Herşeyde olduğu gibi bunda da bireysel farklılık vardır.

Ben sizin yerinizde olsam biraz daha beklerdim.

Evet bireysel farklılıklar hep var Kimisi diyor keske daha once yapsaydım.. Kımısı sızın gıbı dusunuyor. Kımısı 3 ay ıcınde tum fazlalıkları verıp ıncecık oluyor. Kımısı 30 kıloyla kalıyor Hatta ıkı dogum yapan bır kadın bıle farklılık yasıyor dogumları arasında.. Sanırım denemeden bılemeyecegım..

Doya doya gezmiştik oğlumdan önce.İyi ki hemen çocuk düşünmedik demiştim.Çünkü çocuk olunca tatiller onlara göre ayarlanır, uykular onlara göre ayarlanır, evinizin bütçesi onlara göre ayarlanır.

Bence 1.5 sene sonra cocuk gayet normal ..
Zaten edinizi bu zamans kdr tanimiş olmaniz lazim..
Bence cocuk evin nesesi.
Bazen de isteyince olmuyor sonra ..
3 sene uzun bana gore ..
Bence cocuk guxrl giden evlilige renk katiyor daha da muhabbet oluyorr..
Zaten hamilelik faln derken bir sene daha geciyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…