- 15 Aralık 2013
- 1.714
- 2.585
- 333
- 35
- Konu Sahibi KaraBiberim07
-
1.5 yıl bana evliliğin oturması için mantıklı bir süre gibi geldi. Geri kalan maddi durumları falan da siz düşünmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum. Hani yüksek meblalı borcunuz falan var mı? Üzretsiz izin mi almayı planlıyorsunuz? Eşinizden ve kendinizden emin misiniz? Atıyorum eşiniz ev işlerine zerre yardım etmiyordur emin olun ev işi artı çocuk bakımı da size yıkılınca iki misli zor olacak? Ya da siz/eşiniz çabuk sinirlenen insanlar mısınız? Çok kavga edyor musunuz? Eşinizin tahammül edemediğiniz huyları var mı?
Bunlar temel olanlar. Bir de misal yapmak istedikleriniz var mı hayatta? Misal yurtdışı seyahati. Çocuk olunca önce bebekken insan gidemiyor, 2 yaşından sonra ona da bilet almak gerekince şimdi aklıda ermiyor ne gerek var diye gidilmiyor. Ne biliyim 7 yaşına kadar falan ertelemek zorunda kalabilirsiniz. Böyle hayalleriniz var mı? Ha ben slingoma bağlarım trekking bile yaparım diyen bir anne olursanız ne ala.
Bence de biraz daha beklemelisiniz ama en azından doktora gidip kontrol olabilirsiniz şimdiden.Biz hemen istememize rağmen olmadı eşim 1.5 yıllık evliyken doktor kontrolünde variliysek olduğu ve çocuğu olamıcagını öğrendik şükür yaşımız çok değil.Ama 1 yıl 1.5 yıl çok rahat gezdik ancak 2. Yılda evliliğimiz oturdu birbirimize alıştık.Şimdi diyorum ki iyi ki hemen olmamış tedavimi de erteliyorum ama akışına bıraktık.Si de mutlaka kontrol yaptırın ve akışına bırakın uygun vakit bence
Herkesin yaşantısı farklı farklı..
Bende çok severek evlendim çocuğumuz oldu
O adam gitti bambaşka biri oldu 2.yılımızdı bu yıl
Boşanıyoruz !
Merhaba kızlar,
Fikrinizi almak istediğim bir konu var.
Durum şu:
1.5 yıllık evliyim. 25 yasındayım. Kendı aılemle ve esımın aılesıyle aynı sehırde yasıyoruz.
Calısan bır kadınım. Ogretmenım. Esımı cok sevıyorum. Guzel bır evlılıgımız var, iyi anlasıyoruz. Cocuk yapmayı dusunuyoruz.Şartlarımın elverıslı oldugunu dusunuyorum.
Fakat cevremdekı arkadaslar hep zaman gecmesı gerektıgını vurguluyor. En az 3 yıl gecsın, evlılıgınız otursun sonra yaparsınız dıyorlar.
Hayatınıza cocugunuz gırdıgınden berı neler degıstı?
Cocuk yapmanın olumlu ve olumsuz yanları nelerdır?
Cocugu olan/hamıle olan/ fıkrı olan arkadaslar bana önerilerde bulunabılırler mı ??
Tesekkurler.
Bu kadar düzenli bir hayatınız varken cocuğu ertelemeyin. Dünyanın en güzel duygusu.Merhaba kızlar,
Durum şu:
1.5 yıllık evliyim. 25 yasındayım. Kendı aılemle ve esımın aılesıyle aynı sehırde yasıyoruz.
Calısan bır kadınım. Ogretmenım. Esımı cok sevıyorum. Guzel bır evlılıgımız var, iyi anlasıyoruz. Cocuk yapmayı dusunuyoruz.Şartlarımın elverıslı oldugunu dusunuyorum.
Fakat cevremdekı arkadaslar hep zaman gecmesı gerektıgını vurguluyor. En az 3 yıl gecsın, evlılıgınız otursun sonra yaparsınız dıyorlar.
Cocugu olan/hamıle olan/ fıkrı olan arkadaslar bana önerilerde bulunabılırler mı ??
Tesekkurler.
Çocuk yapmak kelimesi komik geliyor, çocuk yapılmaz Allah ne zaman vermek isterse ozaman verir, yani buda kaderdir.Belkide hiç vermez ,takdiri İlahi.
Cocuk yapmak = İlişkiye girmek/SevişmekÇocuk yapmak kelimesi komik geliyor, çocuk yapılmaz Allah ne zaman vermek isterse ozaman verir, yani buda kaderdir.Belkide hiç vermez ,takdiri İlahi.
Bu kadar düzenli bir hayatınız varken cocuğu ertelemeyin. Dünyanın en güzel duygusu.
Zaman ne icin gecmeli? para, kariyer?
Öyle birşey yok. Hazır olmak sadece madde ile ilgili.Evlılıgın oturması ıcın gecmelı dıyorlar :))
Öyle birşey yok. Hazır olmak sadece madde ile ilgili.
Anneliğe hazır olunmuyor.
Siz eğer evliliğinizin rayında gittiğini, eşinizin sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorsanız neden olmasın.
Annelik zor evet, fakat hazır da olunmuyor.
Eşiniz için dedim ben her ihtimale karşıDoktora gıtmıstım gecen ay. Kan testı yaptırdım. Hersey yolunda. folık asıt yazdı. Ama o zaman da kaararsız oldugumdan kullanmaya baslamamıstım. Su an hamıle kalmayı dusunuyorum. Korunmuyoruz da zaten. Ama folık asıte baslamadım.
KaraBiberim07 Evlendikten 4 sene sonra anne oldum. Daha önce anne olsaymışım hiç demedim.
Herşeyin bir zamanı vardır.
Bebek hayatınızı tahmin ettiğinizden daha fazla değiştirir. Bebek işi sabır işi diyorum. Hayatınızda hiçbirşey eskisi gibi olmaz. Bu cümleyi tümden olumsuz algılamayın lütfen.
Kimi bebek daha kolaydır. Kimi bebek daha zordur. Kimi kadın doğum sonrasını daha kolay atlatır. Kimi kadın daha zor atlatır.
Herşeyde olduğu gibi bunda da bireysel farklılık vardır.
Ben sizin yerinizde olsam biraz daha beklerdim.
sasirdin iyiceÇocuk yapmak kelimesi komik geliyor, çocuk yapılmaz Allah ne zaman vermek isterse ozaman verir, yani buda kaderdir.Belkide hiç vermez ,takdiri İlahi.
Bence 1.5 sene sonra cocuk gayet normal ..Merhaba kızlar,
Durum şu:
Tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?