Çocuk yapmaya karar verememek

Benimde aklıma geliyor bu düşünce şimdi düşünmüyorum diyorum ama ya ilerde bu gunlerimi ararsam yorumunuz için çok teşekkür ederim. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin.
YA illaki ararız .rahattız şimdilerde.ama bir hamile kal onun mutlulugu ayrı.

Ben sizin yerinizde olsam hemen yapardim.30 dan sonra hamilelik zor geciyor tabi bana gore.bi de 30 dan sonra vucut degisiyor.bende ailemden uzakta 2 cocuk buyuttum.tabi annem zor donemlerimde hep geldi.insan ogreniyor merak etmeyin
30dan sonra zor oluyormus evet fiziksel acidan. Bide 30 dan sonra sabrinda yetmiyor çabuk sinirleniyorsun diyorlar dogru MU?

ayni bizim durumumuzu anlatmissiniz..bizde 3 yildir evliyiz ama cocuk isini ertelemekten bi hal olduk...mucize bebek bekliyoruz sanirimmm bize kalsa hic yapmayacagiz o cocugu...

Kendim hazırda olsam eşim istemiyorsa hiç dert etmem
ilkinde değil ama ikincide eşim bana isteyip baskı yapana kadar bekledim
eşinizinde karar vermesini bekleyin
Zaten bu konu açıldığında esimin üstüne attım :) ben karar veremiyorum sen ne zaman istersen dedim. Net birsey söylemedi ama çocuk çok seviyor komsularin arkadaşlarının çocuklarının fotoğraflarına bakıyor. Sırf çocukları sevmek için onlara gidiyor hediyeler alıyor durduk yere oyuncak magazalarina girip geziyor ama bana hiç açık bir şekilde çocuğumuz olsun artık demedi.

Ablanı kafana takma öncelikle. Herkes için doğru zaman farklı. Ben abimden önce evlendim ama 40 yaşındaydı zaten, onun evlenmesini mi bekleyecektim.
Çocuk olunca zaten bir kaç hafta anne yada kv gelir kalır sonra sen bakacaksın. Herkes öyle yapıyor. Küçücük kızlar anne olup çocuk bakıyor sen mi bakamayacaksın. Artık kitap, internet , kurslar herşey elimizin altında. Bilgiye ulaşmak çok kolay. Sonra gün gelecek annen baksa çocuğuna beğenmeyeceksin. Öyle olmaz böyle olur diyeceksin çünkü çocuğunu tanıyacaksın ve ona göre hareket edeceksin.
Benimde yardımcı olacak kimsem yok ve hamileyim. Lohusalıkta bile bakacak kimse yok gibi bir şey.
Tek tavsiyem duygusal ve maddi açıdan hazır olunca çocuk yapın. Çünkü büyük sorumluluk ve çok masraflı eğer herşeyi olsun dersen. Karı koca olmanın tadına vardığınız ve çocuk özlemi çektiğiniz zaman yapın. Aileler istedi, yaşımız geldi filan diye değil yani.

Durumlarımiz benziyor birbirine. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Inşallah sağlıklı bi evlada kavusursunuz en kisa zamanda. :)

ayni bizim durumumuzu anlatmissiniz..bizde 3 yildir evliyiz ama cocuk isini ertelemekten bi hal olduk...mucize bebek bekliyoruz sanirimmm bize kalsa hic yapmayacagiz o cocugu...
Biraz cesaret gerekiyor sanırım ne diyeyim sizin için de bizim içinde hayırlısı olsun :)

23 yasimda evlendim, 4 yillik iliskim vardi, sonra 6 sene cocuk istemedim cunku kendimi hazir hissetmiyordum, gezip tozmayi, gece hayatini seviyorduk ikimiz de, bir cocugun sorumlulugunu almak istemiyorduk ayrica calisiyordum ve bakacak yakinim yoktu, en onemlisi icimde anne olmak gibi bir istek yoktu.
29 yasima geldigimde birden acaba sorusu yankilanmaya basladi kafamda, doktora gittik testler yapildi, doktor 6 yildir dogum kontrol hapi kullaniyormussunuz 3 ay hamile kalamazsiniz bu surecte folik asit kullanin dedi. Ben de hapi biraktim folik asite basladim ama hala cocuk mevzusu acabalarla devam ediyordu. O ay gelen giden cok oldu sadece bir birliktelik yasadik ve ben hamile kaldim, bu da bana doktorun her dedigine inanmamam gerektigini ogretti :) su an kizim 3 yasinda, dogum iznim bitince isten ayrildim bakacak yakin olmadigi icin.. tek zorluk bu benim acimdan, kuafore bile kizimla gidiyorum 1 saat birakacak kimsem yok hafta ici...
benim karar surecim boyle oldu yani, ben kararsizliktayken kizim karar verdi gelmeye, iyi ki gelmis :)

Yo
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Gerçekten günümüzde bilgiye ulaşmak artık daha kolay. Allah Bebeğinizi sağlıcakla kucaginiza almayi nasip etsin :)

ablanıza haksızlık yapmış olmazsınız sonuçta herkesin kendi kararı,bizim bebek fikrimiz cok komik oldu 5 yıllık beraberlik 2 yıllıkta evliydik yaşayacağımız herşeyi yaşadık yapacak birşey kalmayınca hadi cocuk yapalım oldu resmen ve o şekilde 2013 eylülde hamile kaldım tabi hemen olmadı mayıstan beri denemelerimiz olmuştu şimdi bir oğlum oldu 4.5 aylık su an ben bakıyorum memurum izin rapor derken 6. ayımızı doldurucaz sonrası allah kerim diyorum ileriye dönük plan yapmadım çünkü bebek olduktan sonra plan yapmamayı öğrendim hakkınızda hayırlısı olsun

Çok
Cok Güzel anlatmissiniz. durumunuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Çocuk olursa benim durumumda aynı olacak bırakacak kimsem olmaz sanırım.

Aminn yorum icin cok tesekkur ederim :)

Ayni durumdayim hatta bununla ilgili bir baslik acmistim yakin zamanda:) 29 yasindayim esim 30. Iki yillik evliyiz.esim tamamen bana biraktigini soyluyor fakat cocuklari cok ama cok seviyor.ben hem istiyorum hem cevre baskisi yasiyorim hem yas ilerliyor korkusu tasiyorum tum bunlarin yaninda dogum yapmaktan ve sorumluluklardan korkuyorum aylardir gelgitlerdeyim:) konunu takipteyim..

bakalım nereye kadar gidecek. Olunca eminim bundan yana bi pismanlik duymayiz ama işte bi cesaret lazım. Bende konunuzu bulup okuyacam hemen. Çok teşekkür ederim.

canımcım ablan ayrı bir ev aile sen ayrı ev ailesin böyle şeylere takılma.ayrıca ben erkek olsam eşim bana ablamın daha çocuğu yok bizde yapmayalım dese çok bozulurum..
inan bebek beklemek onun için hazırlık yapmak çok güzel birşey şimdiden aldıklarımızı çıkarıp çıkarıp seviyoruz.kimse benziyecek diye düşünüyoruz. doktora ultrasona gidince onu izlemek ayrı bir duygu zaten.tekmelerini içimde hissediyorum.hatta şuan yerinde durmuyor kıpır kıpır. Allah nasip ederse ocak ayında kucağımıza alacağız. eşimle birbirimizi çok seviyorduk inan hamile kalınca daha da pekişti. bebekler bereketiyle nasibiyle gelir. içine öyle bir heves geldiyse beklemeyin yapın derim . zaten yaş geçince riskler artıyor .. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…