Çocuk yapmaya karar verememek

canım öncelilee şöle düşün hemen bebk olmayabiliyor nasipte ne zaman varsaa..o yüzden erteleme artık evlilikte de yeteri kadar zaman geçmiş evini arabanı almısın daha neyi bekleyecen.. ayrca ablanı hiiç düşünmee ablanda düşünsün o zaman o bebeğim olsun da kardeşim de bebek yapsın mı diyor sankii..valla bbek en güzel şeydir benceee erteleme bir an önce çalışmalar başla deriimmmm...

daha henüz karar vermemişsiniz, çocuk olayıçok ağır bir sorumluluk, en iyisi öteleyin doğru zaman geldiğinde bu soruları sormayacaksınız, direkt çocuk için çabalayacaksınız emin olun

Öncelikle zaman ayırıp okuyacağınız için çok teşekkür ederim.
Eşimle 3 yıllık beraberliğin ardından evlendik ve şuanda 2 bn.

Sadece cocuk sahibi olmak icin cocuk yapilmaz diye dusunuyorum. Bizde de ilk bebek fikri ciktiginda 3 yillik evliydik, ama fikrin olgunlasmasi, oncesinde tamamlanmasi gereken isler vs arti hamile kalabilmek derken 1 seneye yakin vakit gecti. Bebegimiz dogdugunda da 4.5 yilimizi bitirmistik nerdeyse. Yani demek istedigim, istenince zaten pat diye olacak bir sey yok evet ama nasilsa hemen olmaz deyip de fikren tamamen hazir olmadan bu ise girismemeli insan. kafada soru isareti varsa ertelenmeli bence. Ama karar verirseniz de ablaniz engel degil onunuzde. Bu isler yaşa veya evlilik durumuna falan bakmaz, herkes ne zaman gercekten isterse o zaman anne-baba olmali. Ablaniz henuz cocuk istemiyorsa bu onun fikri.

Yorum icin cok tesekkur ederim. Ablam meselesinden esimin haberi yok zaten. Olsa gerçekten böyle düşünmem hoşuna gitmeyebilir. Sadece aklıma takıldı sormak istedim. Sizinde bebisiniz sağlıcakla gelir inşallah :)

Bence sen bebek istiyorsun profildeki ufaklığa baksanaŞaka bir yana bebek yapmakla kimseye ayıp yapmazsın ablanı falan düşünme. Nasıl karar verilir bilmiyorum bir anda içinden geliyor insanın 7 aydır istiyorum bende hayırlısı.

Bebek icin her ikinizinde kendini hazir hissetmesi lazim sanirim. Planlanmadik bir sekilde hamile kaldim bir ay once, daha henuz 6 haftalikkende dusuk yaptim. Istegimiz disi bir hamilelikti, o yuzden her ikimizde biraz simariklik yaptik sanirim, planlamamistik, iste niye dikkat etmedik, yok senin yuzundendi yok benim yuzumdendi diye gereksiz gereksiz muhabbetlere girdik. Maalesef bir hafta surdu surmedi ve dusuk yaptim. Dusukten sonra insanin okadar zoruna gidiyorki. Guya istemiyorduk. Yinede Rabbim omrumuz icin en hayirli zamanda versin diyorum, annelerimiz cok istedigi icin 'onun ayaginin biri iceride kalmistir, hemen yine hamile kalirsin' diyorlar. Bizde hala cokta adamakilli korunuyoruz diyemem. Sanirim caktirmadan ikimizde aslinda istiyoruz haha..hayirlisi. Evliligimiz daha bir otursa, biz daha bi saglam bassak yere, sanirim daha dogru olur. Ama Rabbim bilir.
Ve evet, etrafimdaki herkes 'hicbir zaman evet, dogru zaman budur demiyorsun. biraz mantikla yaklasip, baslamak lazim.' diyorlar. Belkide en dogrusudur. Hayirlisi olsun sizin icinde.

bende de var aynı durum ama ben diyorum açık açık birlikte bakacaksak yapalım diyorum, bir yandan da korkuyorum biz şimdi düşünmüyoruz ya rabbim isteyince de vermez mi acaba diye .

Yaşadıklarınızi ayrıntılı yazıp anlatmissiniz. Paylastiginiz için çok teşekkür ederim. Genelde herkes planlı olan hamileliklerden bahsetmis. Sizinki plansız olmuş ama ona rağmen istemişsiniz. Inşallah istediğiniz an yeniden hamile kalıp bebeginizi kucaginiza alırsınız. :)

bende de var aynı durum ama ben diyorum açık açık birlikte bakacaksak yapalım diyorum, bir yandan da korkuyorum biz şimdi düşünmüyoruz ya rabbim isteyince de vermez mi acaba diye .
Ayni durum işte keşke denedigimiz ilk an olup olamayacağını bilsek. Jinekolojik muayene fikri mantıklı geldi bana. Sizde düşünün bence en azından bi sıkıntı olup olmadığını öğreniriz.

Ha haa profildeki bebis çok tatlı dimi. Ya bebekleri çok seviyorum ama sorumlulugun üstesinden gelebilir miyim diye korkuyorum sanırım. O istek gelene kadar biraz daha bekleyelim bakalim

ben gidiyorum sürekli kontrole tavsiye ederim, bir sıkıntı görünmüyor gibi ama yinede bilemiyor insan:)ultrasona felan girerim kist felan var mı diye öyle kendi kendime aktivitelerim var :)

Hemen karar versen iyi olur ...biyolojik saat işliyor tik tak ..

Bence hamilelik sürecine giremeden ben anneliğe hazırım diyemeyebilir insan..
Tuhaf bir durum yok. Çalışmayan bir anne için çocuğu büyütmek çok sorun olmaz diye düşünüyorum.

İlk ay anneler gelir yardıma yeterli, sonrasını sen halledebilirsin.

Ablanı düşünmen çok anlamsız olur. Sonuçta o 5 yıl daha çocuk istemeyebilir.
Onun evliliğinde oturmayan şeyler vardır ya da ister hemen çocuğu olur.
Sen istersin 1 zaman olmaz belki bilemezsin yani..

Başkalarına göre değil.. Kendi evliliğine ve hislerine göre karar vermelisin.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bide çocuk nasıl bakılır nasıl yetiştirilir hiç bilmiyorum. Yardımcı olacak kimsede yok. Ogrenirsin diyorlar ama nasıl olacak bilemedim

canım bu konu da hiç tedirgin olma. bebeğin öğretecek sana anneliği. kulaktan duymayla olmaz bu işler. merak etme o seni yönlendirecek.

Boyle dusunme hersey kismet ablam benden 5 ay once evlendi ben hamileyim ama o dusunmuyorum dior yarin birgun istersin allah sana hemen nasip edecek die birsey yok evin arabanda varmis cocuk kismetiyle gelir asgari ucretle ev gecindirende var allahtan yardim iste ona sigin yardimci olur zaten

Yasinda gelmis yarin pisman olabilirsin herkesin bi yardim edeni yok annelik zaten kadinlarin geninde var kucuk melek dogdunda gulusuydu anne demesiydi beklerken buyuyor zorluklari olkcak tabi ama degmez mi sevdin adamin senin parcan ...tabi karar senin ama yas cok onemli yas ilerleyince ya cocuguk olmuyor yada sen rahata alisip istemiyorsun keske dedigindedegec oluyor allah pisman etmesinde ertelemek gerekmez bazi mutluluklari rabbim banada isteyen herkesede nasip etsin anne olmayi

Aynı durumda sayılırız,iş aramaya devam mı,yoksa çocuk yapmak mı? Kararsızlığınızı çok iyi anlıyorum,yalnız bana göre bebek sahibi olmanız için şartlarınız daha müsait, bebek sahibi olmanız mantıklı gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…