Armut dibine düşmüş malesef.az önce dehşet çirkin bi olay yaşadım. aşırı sinirliyim bi yerlere kusmak istiyorum bu insanlara olan nefretimi.
kız kardeşimin evindeyim, apartman. her katta 4 daire var ve her katta büyükçe bi alan var hol gibi. hepsi yaşça büyük. iki tanesinin çocuğu 10 yaşında aynı sınıfa gidiyorlar. 2-3 arkadaşları daha var aynı sınıftan. konuşmalarına kulak misafiri oldum ister istemez. ve aynen şu şekildeydi;
x: (arkadaşlarının adı ayşe ve ali olsun) ali bana bugün dedi ki ben ayşeyi ne yapıp edip tavlayacağım.
y: (ayşeyi seviyor) ben s.kerim o aliyi. isterse sevgili gülü alsın isterse öpüşsün. ayşeyi de s.kerim. beni sinirlendirmesinler
arkadaşlar bu çocuklar 10 yaşında. çook şaşırdım. ve çıktım dışarı “siz ne biçim konuşuyorsunuz öyle? konuştuğunuz kelimelerin anlamlarını biliyor musunuz?” dedim. annelerini kapıya çıkarmaktı amacım yalan söylemeyeceğim. çıkıp ağzıma geleni annelerine saymak istedim. evet orası benim evim değil sanane neden karıştın diyenler olacaktır ama inanın hakim olamadım kendime. çocuk “sana burdan bi vursam camdan sokağa düşersin yemin ederim” dedi bana. bana????? bizim sesimize prenses annemiz çıktı. sanane benim çocuğumdan nidaları atıyor. ailecek ruh hastası bunlar sanırım. “evet haklısınız banane ama kardeşimi baya yakından ilgilendiriyor. evinizde kurduğunuz diyaloglar gram umrumda değil. ama burası ortak alansa, ne konuştuğunuza dikkat edeceksiniz kusura bakmayın. çocuğum yok ama olsaydı hiç duyamayacağı bir kelimeyi sizin terbiye öğretemediğiniz çocuğunuzdan öğrenmesini tercih etmezdim” dedim. “evet yaşamadığın bir yer hakkında söz sahibi değilsin. oğlum o benim istediğini söyler. isterse s.kerim de der. gir içeri sahibin konuşsun” dedi. kız kardeşimi kastetti. sözde kız kardeşim yüz göz olmak istemeyip beni öne sürmüş gibi. çünkü daha öncesinde ufak tefek tartışmalar yaşadılar. isterse o kelimeyi kullanabilirmiş. heh dedim, erkek organını baş tacı yapmış bir aile daha. ne tartışmaya değer, ne fikrini değiştirebilirim. alıp montumu çıktım gittim. kendince haklı oldu şuan. sonra erkekler neden sapık. neden kadınlar tecavüze uğruyor, neden kadına şiddet uygulanıyor? bu gibi zihniyetler ‘erkekliği’ yüceltmeye devam ettiği sürece biz bu sorunları aşamayız. yazık diyorum cidden. o çocuğa yazık, sınıf arkadaşlarına, hayatlarından kim geçtiyse hepsine yazık.
her insan anne olabilir, ama her insan layığıyla bir evlat yetiştiremez. kötü kalpli miyim bilmiyorum ama böyle insanların anne olmalarını istemiyorum. bir şeyler yapmak istesem yapamam, o onun çocuğu en nihayetinde. üzüldüğümle ve sinirlendiğimle kaldım işte yine.
evladının bu şekilde her yanlışına yanlış olduğunu bilsen dahi ses çıkarmamak mı annelik? ben anne değilim, siz annelere soruyorum aynı olayla siz karşılaşsanız neler yapardınız? tepkimi abartmış olabilir miyim? kendi çocuğunuzun böyle biriyle arkadaşlık yapmasını eminim istemezdiniz ama ben kimim de karıştım gibi bir vasfım mı oldu?
evet haklısınız sanırım, şuan düşündüğümde bi tık fazla tepki vermiş olabilirim. birisi benzer olaya tanık olup “sizin gibi güzel çocukların ağzına yakışıyor mu o kelimeler?” gibi bi cümle kurmuş. böyle söyleyebilirdim ben deBirine gösteriş olsun diye duyar kasıyorsunuz demek istedim. Genel olarak tepkilerimizin amacı; bir şeyi değiştirebilmek değil, yanlışı hep fazla tepkiyle göstermek. Babamda uyarır hep sokaklarda, o yaşça epey büyük olduğundan heralde ters tepki gelmiyor “tamam amca” diyorlar. Sakin tepkisini taktir ediyorum onun. He değişiyorlar mı, bence yinede değişmiyorlar. Ama en azından çocukların davranışlarında öfkeyi pekiştirecek bir tavrı olmuyor.
unutturma çabası da var yani. olması gereken bu işte. çocuklar hiç tahmin etmeyeceğimiz şeylere dikkat ediyorlar çocuktur duymuştur deriz ama bu yani iflah olmayan bir anne.Armut dibine düşmüş malesef.
Bundan 10 sene once kuzenim daha 4 5 yaslarinda filan geziyoruz carsida esnafin biri okkali bir kufur etti. Ama ne kufur. Bizim kuzen lafi bir kapti o el kadsr bebe 2 hafta filan bildigin herkese sovdu gezdi. Anlamini bile bilmiyor ama unutturana kadar canimiz cikmisti
evet hepsi için aynı şeyi söyleyemesek de. çünkü bazı çocuklar duydukları bi kelimeyi hemen kullanıyorlar yani aslında bu annelerinin öğrettiği değil de çocuğun bi şekilde duyduğu anlamına geliyor. bazen annelerin haberi bile olmuyor ki onlar istisna. ama bu kadının bu ne ilk vukuatı ne de son. eğitilmez bir insanBen de bu yaz bir parkta oturmuştum. 4-5 tane çocuk geldi. Bir yandan oynuyorlar bir yandan da sürekli birbirlerine küfür ediyorlardı. Ettikleri küfür de birbirlerini annelerine gidiyor. O an baya üzülmüştüm anneleri ne güzel tertemiz giydirmis parka göndermiş ama çocukların ettiklerine bak diye. Ama şu an düşününce, bazı anneler kendileri sebep oluyor.
Bize bişey olduğu var maalesef. O ağızı bozuk çocuklar sizin çocuğunuz ile de arkadaş olabilir. O çocuk ağızı bozuk büyüyecek, belki ağzı bozuk bir hırsız, belki bir işçi hatta belki bir yönetici olacak. Sonuç olarak o ve onun gibi bireylerde bu toplumun insanı ve maalesef eninde sonunda bu topluma zararı dokunacak.inanın öyle. 10-12 senede devir öyle değişmiş ki. bilinç sahibi olamamış anneler. çocuğu doğurmakla kalmıyor. yine kendi başları ağrır bize bişey olduğu yok
sanırım öyle olmuş biraz. ani tepki verdiğimden ötürü. her ne olursa olsun kadının o kelimeyi kullanması bile abesAileyi bilmem ama sizin cümleleriniz de çok yardımcı olacak şekilde değilmiş bence . Hışımla hareket etmişsiniz öyle de karşılık almışsınız . Çocukların kullandığı kelimeler bazen ortamdan da gelebiliyor . Benim 5 yaşındaki oğlumdan söylemediğimiz duymadığı şeyler duyuyorum. Şimdilik vazgeçirebiliyorum ama aynı şey büyüyünce nasıl olacak bilmiyorum.
bana bir şey olduğu yok en azından şuanlık. belki çocuğum böyle biriyle karşılaşacak. ama ben onu dizginleyebilirim her şey ailede bitiyor.Bize bişey olduğu var maalesef. O ağızı bozuk çocuklar sizin çocuğunuz ile de arkadaş olabilir. O çocuk ağızı bozuk büyüyecek, belki ağzı bozuk bir hırsız, belki bir işçi hatta belki bir yönetici olacak. Sonuç olarak o ve onun gibi bireylerde bu toplumun insanı ve maalesef eninde sonunda bu topluma zararı dokunacak.
az önce dehşet çirkin bi olay yaşadım. aşırı sinirliyim bi yerlere kusmak istiyorum bu insanlara olan nefretimi.
kız kardeşimin evindeyim, apartman. her katta 4 daire var ve her katta büyükçe bi alan var hol gibi. hepsi yaşça büyük. iki tanesinin çocuğu 10 yaşında aynı sınıfa gidiyorlar. 2-3 arkadaşları daha var aynı sınıftan. konuşmalarına kulak misafiri oldum ister istemez. ve aynen şu şekildeydi;
x: (arkadaşlarının adı ayşe ve ali olsun) ali bana bugün dedi ki ben ayşeyi ne yapıp edip tavlayacağım.
y: (ayşeyi seviyor) ben s.kerim o aliyi. isterse sevgili gülü alsın isterse öpüşsün. ayşeyi de s.kerim. beni sinirlendirmesinler
arkadaşlar bu çocuklar 10 yaşında. çook şaşırdım. ve çıktım dışarı “siz ne biçim konuşuyorsunuz öyle? konuştuğunuz kelimelerin anlamlarını biliyor musunuz?” dedim. annelerini kapıya çıkarmaktı amacım yalan söylemeyeceğim. çıkıp ağzıma geleni annelerine saymak istedim. evet orası benim evim değil sanane neden karıştın diyenler olacaktır ama inanın hakim olamadım kendime. çocuk “sana burdan bi vursam camdan sokağa düşersin yemin ederim” dedi bana. bana????? bizim sesimize prenses annemiz çıktı. sanane benim çocuğumdan nidaları atıyor. ailecek ruh hastası bunlar sanırım. “evet haklısınız banane ama kardeşimi baya yakından ilgilendiriyor. evinizde kurduğunuz diyaloglar gram umrumda değil. ama burası ortak alansa, ne konuştuğunuza dikkat edeceksiniz kusura bakmayın. çocuğum yok ama olsaydı hiç duyamayacağı bir kelimeyi sizin terbiye öğretemediğiniz çocuğunuzdan öğrenmesini tercih etmezdim” dedim. “evet yaşamadığın bir yer hakkında söz sahibi değilsin. oğlum o benim istediğini söyler. isterse s.kerim de der. gir içeri sahibin konuşsun” dedi. kız kardeşimi kastetti. sözde kız kardeşim yüz göz olmak istemeyip beni öne sürmüş gibi. çünkü daha öncesinde ufak tefek tartışmalar yaşadılar. isterse o kelimeyi kullanabilirmiş. heh dedim, erkek organını baş tacı yapmış bir aile daha. ne tartışmaya değer, ne fikrini değiştirebilirim. alıp montumu çıktım gittim. kendince haklı oldu şuan. sonra erkekler neden sapık. neden kadınlar tecavüze uğruyor, neden kadına şiddet uygulanıyor? bu gibi zihniyetler ‘erkekliği’ yüceltmeye devam ettiği sürece biz bu sorunları aşamayız. yazık diyorum cidden. o çocuğa yazık, sınıf arkadaşlarına, hayatlarından kim geçtiyse hepsine yazık.
her insan anne olabilir, ama her insan layığıyla bir evlat yetiştiremez. kötü kalpli miyim bilmiyorum ama böyle insanların anne olmalarını istemiyorum. bir şeyler yapmak istesem yapamam, o onun çocuğu en nihayetinde. üzüldüğümle ve sinirlendiğimle kaldım işte yine.
evladının bu şekilde her yanlışına yanlış olduğunu bilsen dahi ses çıkarmamak mı annelik? ben anne değilim, siz annelere soruyorum aynı olayla siz karşılaşsanız neler yapardınız? tepkimi abartmış olabilir miyim? kendi çocuğunuzun böyle biriyle arkadaşlık yapmasını eminim istemezdiniz ama ben kimim de karıştım gibi bir vasfım mı oldu?
okudum şimdi. gerçekten pes diyorum artık. annesinin yapmış olmasını umuyorum. yani o yaşta bi çocuğa bunu yakıştıramam. benim bahsettiğim sizinkinin yanında masum kalıyor. geçmiş olsunEski konuma bakarsanız eşimin 13 yaşındaki oğlu instagramda fake bir profil ile sanki benmiş gibi erkeklerle cinsel içerikli konuşmalar yapmış, telefon numaramı vermişti. Burdaki tüm hanımlar 13 yaşında çocuk bunları akıl edemez, cinsellik bilmez vs vs diye annesini suçlamışlardı. Bahsettiğiniz çocuklar daha 10 yaşında ama maşallah her şeyi biliyorlar. Yeni gelen nesil ne yazık ki çok tehlikeli
özellikle bulundukları ortamda ne konuşulduğuna dikkat edilmeli. nasılsa anlamaz değil, anlıyor ve beyninde öylesine yer ediyor ki kurduğumuz cümleler. benim yeğenim çok dikkat eder konuşulana vs. kuzenimin çocuğu var kendisiyle yaşıt ve küfür eder sürekli saçma sapan hareketler sergiler. onun hakkında konuşacaksan kodlarız ki yeğenim anlamasın ondan bahsettiğimizi. annemin görümcesinin torunu var ya diyoruz meselaaileler bilincli olmadigi surece malesefki daha cok şeyler duyacagiz..kizim 1. Sinifa gidiyor inanin ki 6 yasindaki cocuklar benim akil edemedigimi ediyor...yani karakter 7 yasinda olusur denilmeli...o kucuk bilmez denilmemeli..
2 kızım var oğlum olcak ne bileyim bazen görmemişlik mi yapıyorum diyorum ama yaptığım bişey de yok kiaynı dertten muzdaribim. daha geçen gün girdiğim ortamda erkek çocuğunun altını açtı birisi hem de yemek yenilen masanın yanı başında. midem öyle bulandı ki anlatamam. odayı da koku sardı. bebeği hasta olurmuş cam da açılmadı. kaçıp zor kurtuldum. “bakın ablaları benim oğluşumun güvencesine” dedi bir de. güvence??!!! daha beteri var da onu anlatmaya dilim varmıyor öyle iğrenc..
sanırım bunlar her yerde mutlaka var ve asla tükenmicekler. biz bunlara rağmen doğru kalmaya gayret etmek zorundayız
“benim oğlum çok canlar yakacak” diyor bi de. daha neleri ya. altını açarken oğlu eliyle p...isini içe doğru itiyormuş hadım yapıyor kendini herhalde diyip gülüyor bi de. iğrenç ya. bi gün öyle terslicem ki. kendisinin kızı da var ve o kız sindirilmiş gibi geliyor hep bana. psikolojisi normal değil zaten ama onlar görmüyor bunu ben görebiliyorum2 kızım var oğlum olcak ne bileyim bazen görmemişlik mi yapıyorum diyorum ama yaptığım bişey de yok ki
Neyin güvencesiymiş merak ettim bi p...i neyin güvencesiymiş o olunca hiçbişeye gerek görmüyolar galiba ne tuhaf zihniyet
Görümcemin oğlunun altını alıverdim bikaç kez ıslak mendille siligorum sonuçla yarın utanırsın yengecim bakmıyorum ki ben sana diyorum havasız kaldığı için normal olarak kaşınıyo elleri oraya gidiyo yani şimdiden bunu şeye baplamak da iğrenç bi düşünce“benim oğlum çok canlar yakacak” diyor bi de. daha neleri ya. altını açarken oğlu eliyle p...isini içe doğru itiyormuş hadım yapıyor kendini herhalde diyip gülüyor bi de. iğrenç ya. bi gün öyle terslicem ki. kendisinin kızı da var ve o kız sindirilmiş gibi geliyor hep bana. psikolojisi normal değil zaten ama onlar görmüyor bunu ben görebiliyorum
aynen ya mahremiyeti öğrenmeleri gerek diye düşünüyorum. yeğenim 6 yaşında erkek ve hala herkesinkini kendi gibi sanıyorGörümcemin oğlunun altını alıverdim bikaç kez ıslak mendille siligorum sonuçla yarın utanırsın yengecim bakmıyorum ki ben sana diyorum havasız kaldığı için normal olarak kaşınıyo elleri oraya gidiyo yani şimdiden bunu şeye baplamak da iğrenç bi düşünce
kızlarım da ayıpı bilir bi bebeğin altı açılsa bakmazlar kendileri de asla herangi birinin yanında wc ye girmez üzerini değişmezler banyolarını ben yaptırırım wc de ben silerim ama giydirirken çık ayıp diyolar
Kadının dediğine sinir oldum utanmasa kendini tatmin ediyo dicekmiş resmen bebek için
Resmen erkek diye şeysine tapıyolar off insanları anlamak zor
okudum şimdi. gerçekten pes diyorum artık. annesinin yapmış olmasını umuyorum. yani o yaşta bi çocuğa bunu yakıştıramam. benim bahsettiğim sizinkinin yanında masum kalıyor. geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?