• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yüzünden çıkan kavgalar...önerilere ihtiyacım var

Çocuklar neyi görürse onu yaparlar eşiniz çok bağırıyor ise babasını taklit ediyordur büyük ihtimalle. Çocuktur elbet bazen kızdığınız noltalar olacaktır kimin olmuyor ki ama sizin kızdığınız zaman eşiniz buna karşı cocuğu destekler tavır almamalı. Yada tam tersi. Çocuk eğitmek gercekden büyük sorumluluk istiyor. Eşim bir şeye kızdıysa ve cocuğum bana koşarak Bana gelip babasını şikayet ediyorsa kesinlikle oğluma babanı kızdırcak bişiy yapmışsındır derim. Tutup eşime kızarsam o zaman çocuğun yönettiği bir hayat olur
Beni üzen de bu zaten. Son bi kaç haftadır böyle. Nasıl düzelecek bilmiyorum

Beni üzen de bu zaten. Son bi kaç haftadır böyle. Nasıl düzelecek bilmiyorum
Eşinizle konuşun konuşmaktan anlamıyorsa tekrar deneyin yoksa bu ilişki hiçbir zaman düzelmez. Çünkü cocuğunuzu da yönetemeyecek bir konuma gelince işler daha kötü olur. Çocuklar her fırsatı değerlendirir :(

Çocuk psikolojisiyle ilgili, kitap okusanız beraber. Yada videolar vardir mutlaka. Internetten de uzmanlarin paylastigi makaleler falan bulabilirsiniz.
Yanlışlarınızı doğrularınızı keşfetseniz. Ortak kararlar alsaniz. Birbirinize kendi yöntemlerinizi dayatmak, yontem doğru bile olsa ikna edici olmayabiliyor.
Hem ilişkiniz hem çocuk için faydalı olabilir.

Çocugu 9 ay karninda taşıyan kadın ,doğuran besleyip büyüten uykusuz geceler geciren kadın ama şikayetçi olan erkekler. Çünkü bizim canımız yok çünkü bir ağaç kavuğundan çıktıkya birde suçluluk yüklüyorlar bizlere. Aman ne olmuş beyfendilerin rahatlari bozulmus. Bu tamamen şımarıklık başka birsey degil.

Evliliği sinayan en büyük şey çocuk bence, çocuktan sonra kavgalar çok artıyor gerçekten de. Benim de böyle sıkıntım vardı tek fark eşimin aşırı toleransli olup sinarik bı çocuk yetiştirmesi disiplin diue bişey olmaması. Örneğin çocuk hicibsey yokken kendini yere atıp bağırır, hiç ilgilenmesen susacak ama hem kv hem eşim üstüne atlayıp nodlu noldu dedikçe ne benim bakmama ne de çocuğun susmaisna izin verirler seni çok iyi anlıyorum net bı çözüm önerim de yok

Çocuk hiçbir şey yokken kendini yere atıp bağırmaz yalnız, bence bu noktada o çocukla ilgilenilmesi gerekiyor. Çocuk beni fark et derken görmezden gelinip terbiye verilmez. Verdiğiniz örneği uyguluyorsanız bi gözden geçirin durumu derim

Konusahibi çocuktan bağımsız eşine öfkeli olduğun farklı konular varsa önce oturup bi onları çözün bence hayatınızda tartıştığınız tek mevzunun çocuk olduğunu sanmıyorum. Çocuktan önce herşey güllük gülistanlık mıydı ki??

15 aylık çocuğa nasıl höd zöt yapıyor anlamadım. Bağırsan da anlamaz ki, taklit eder bu da yıpratıcı olur iki taraf için de. Eşinizle sakin sessiz güzel bir vakitte konuşun. Hatasını anlatın suçlayıcı olmayın , çocuğa verdiği değerden girin, saldırgan olmayın, şansınızı deneyin.

Çocuk üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyor güya eşiniz.. Cidden konuşmanız lazım yoksa ilerde biriniz korumacı biriniz disipline eden duruma düşersiniz.. İki taraflı onay verme ve vermeme konusunda tamamlayıcı olmalısınız..

Konusahibi çocuktan bağımsız eşine öfkeli olduğun farklı konular varsa önce oturup bi onları çözün bence hayatınızda tartıştığınız tek mevzunun çocuk olduğunu sanmıyorum. Çocuktan önce herşey güllük gülistanlık mıydı ki??
Hayır değildi tabi ki ama çocuktan sonra başlangıç hep çocuk oldu

15 aylık çocuğa nasıl höd zöt yapıyor anlamadım. Bağırsan da anlamaz ki, taklit eder bu da yıpratıcı olur iki taraf için de. Eşinizle sakin sessiz güzel bir vakitte konuşun. Hatasını anlatın suçlayıcı olmayın , çocuğa verdiği değerden girin, saldırgan olmayın, şansınızı deneyin.
Sözle değil fiziksel olarak engel oluyor bişeye uzanmak istiyor alıp oturtuyor mesela

Çok özür diliyorum ama 15 aylık bebeğin nesine bakamıyorsunuz? Çok şaşırdım ve üzüldüm. Benim oğlumda 16 aylık şuan diş çıkarıyor muhtemelen iki yaş sendromuna ayak bastık evde o ne derse o oluyor. Gerekirse yemekte yapmıyorum temizlikte yapmıyorum. Tek işim o. Yanına oturup oyun oynamak çok mu zor. Üzüldüm bebeğe şuan. Başka sıkıntılarınız var eşinizle bence olan çocuğa oluyor. Madem çocuklardan hoşlanmıyor niye çocuk yapıyorsunuz sinirlendim gece gece

Nasil anlatsam bilemedim. Bir kizim var 3 bucuk yasinda. Tek basimizs hayati burnumuzdan getireren bir cocuk tu. Cok zorlandik cok agldik, otizim subhesi de vardi. Baya zorlandik kisacasi.

Tabi ki de uzerine titredik gucumuz ywttigince en verimli sekilde egittik. Durmaz di sabahin 7 sinde cikardik yollara yuruyuse ses guruktu olmasin diye. Oyalamak mumkun degldi.

Esim kesinkes eminki, baska cocuk asla iatemwdigunu soyluyor. Sevmedigin den degil, aksine cok seviyoruz kizimizi cocuklari.

Biz de hic cocugun yaninda taetisma ses yukselme argo kavga vs yasanmamasina ragmen, geceleri kalkip birbirimizi yerdik kocam la.

Ben A sekilde egitmek gerekir derken, o B sekilse olmali. Sozume geliceksin piaman olacaksin derdi.

Sonra dedik ki, bjz bu zorlu sureci tekrar yasamayalim. 3 kisilik minik mutlu huzur dolu aile olarak kalalim. Birvirmize bolca vakit ayiralim. Ve tek cocuk da karar kildik. Suan baska bjr cocuk olsa, saniyorum evliligim sarsilir. Esimi kaybederim. Bende cok yoruldum zaten. Gunumuz sartlari da belli. Sorumlulugunu alabilecek kadar cocuk iatedigi icin esime minettarim

Yani cocuk bazen cok iyi gelebiliyor, bazen se zorluyor. Allahim hak edene, bakabilen e, dileyene hayirli evlatlar versin.

Kavgaların sebebi çocuğunuz değil beraber vakit geçirememeniz. Cinsellik de azaldıysa.
Bebişi bırakabileceğiniz bir yer varsa bir kaç saat baş başa kalın. Anne baba olunca karı koca olduğunu unutuyor insan.

Maalesef. Çok nadir annesi geldiğinde ona bırakıp bi kaç kez çıktığımız oldu. Onun dışında şu durumda zaten gezme tozma olayları olmuyor. Oğlum yerinde durmayan bir çocuk. Gündüz de tüm gün peşinde koşturmaktan çok yoruluyorum. Akşam ise hiç birşeye halim kalmıyor onla beraber uyuyakalıyorum. Gece boyunca deliksiz uyumadıgı için tek uyuyabildiğim vakit o ara oluyor

çocuğun terbiye ve egitiminden tek kişi sorumlu olsa daha ziyade iş paylaşımı gibi.
baba aksam oyun oynasin siz gündüz gelişimi egitimi ile ilgilenseniz..egitimden kasıt beceri ve zihinsel gelişimine yönelik ayrica yemek vs.
sizin cocuga actiginiz alani baba kısıtlıyor ise cocuk tabiki bocalar ve kolayına geleni ister.
Sımdinin cocuklari icin 15 ay hiçte az değil, zehir gibiler maşallah.
Evinizi cocuk yonetiyor siz cocugu yonlendirme de henüz başarılı olamadiniz sanirim.

Çok özür diliyorum ama 15 aylık bebeğin nesine bakamıyorsunuz? Çok şaşırdım ve üzüldüm. Benim oğlumda 16 aylık şuan diş çıkarıyor muhtemelen iki yaş sendromuna ayak bastık evde o ne derse o oluyor. Gerekirse yemekte yapmıyorum temizlikte yapmıyorum. Tek işim o. Yanına oturup oyun oynamak çok mu zor. Üzüldüm bebeğe şuan. Başka sıkıntılarınız var eşinizle bence olan çocuğa oluyor. Madem çocuklardan hoşlanmıyor niye çocuk yapıyorsunuz sinirlendim gece gece
Bakamadığımızı nerden uydurdunuz?

Bizim kavgalar çocuk yüzünden başlıyor çok Farklı bir hal alıp devam ediyor
Biz çocuktan önce çok az kavga ederdik şimdide dediğiniz gibi çocuk yüzünden çok kavga ediyoruz oğlum iki yaşında çok hareketli bide üstüne yemek yemiyor ve uyumuyor artık ikimizde çok yorulduk yıprandık ama bizimki saman alevi gibi bi çoşuyoz sonrada geçecek bu günler diyoz. Bizim genelde hangi taraf daha sinirliyse diğeri geri adım atıyor.. çocuğun yanında tartıştıysak ondan ve birbirimizde özür diyoruz birbirimizi öpüp barışıyoruz.. çocuğun yanında pek tartışmamaya çalışıyoruz ama bazen pek mümkün olmuyor..

Biz çocuktan önce çok az kavga ederdik şimdide dediğiniz gibi çocuk yüzünden çok kavga ediyoruz oğlum iki yaşında çok hareketli bide üstüne yemek yemiyor ve uyumuyor artık ikimizde çok yorulduk yıprandık ama bizimki saman alevi gibi bi çoşuyoz sonrada geçecek bu günler diyoz. Bizim genelde hangi taraf daha sinirliyse diğeri geri adım atıyor.. çocuğun yanında tartıştıysak ondan ve birbirimizde özür diyoruz birbirimizi öpüp barışıyoruz.. çocuğun yanında pek tartışmamaya çalışıyoruz ama bazen pek mümkün olmuyor..
Anlayan nadir kişilerdensiniz sanırım. Konu çocuğa bakamamaya bile gelmiş. Nasıl olduysa... bizimki de aşırı hareketli insanların şaşıp kaldığı bile oluyor enerjisine. Neticede her çocuk bir olmuyor. Abimin de bir oğlu vardı gece sabaha kadar uyurdu doğduğundan beri. Oturup kendi kendine oynardı. Bu kadar meraklı değildi mesela karıştırma huyu yoktu. Böyle çocukları olanların beni anlaması mümkün değil zaten. Gerektiğinde temizlik yemek yapmıyorum demiş arkadaş ama ben temizlikten yemekten geçtim 1.5 senedir ağzıma yemek atamıyorum vakit bulup da doğru düzgün.

Anlayan nadir kişilerdensiniz sanırım. Konu çocuğa bakamamaya bile gelmiş. Nasıl olduysa... bizimki de aşırı hareketli insanların şaşıp kaldığı bile oluyor enerjisine. Neticede her çocuk bir olmuyor. Abimin de bir oğlu vardı gece sabaha kadar uyurdu doğduğundan beri. Oturup kendi kendine oynardı. Bu kadar meraklı değildi mesela karıştırma huyu yoktu. Böyle çocukları olanların beni anlaması mümkün değil zaten. Gerektiğinde temizlik yemek yapmıyorum demiş arkadaş ama ben temizlikten yemekten geçtim 1.5 senedir ağzıma yemek atamıyorum vakit bulup da doğru düzgün.
Bizde öyleyiz evi kendi haline bıraktım yemek yapıyorum çocuk yesin diye oda yemiyor orası ayrı.. Uyku yok kendimize ayırdığımız bi zaman yok.. yurtdışında yaşıyorum daha bir kere bile ayrı kalmadık bırakabileceğim kimsem yok.. bizi tanıyan Tanımayan herkes çok hareketli olduğunu söylüyor iki yaş sendromundan hiç bahsetmeyim.. çok zor ben sizi anlıyorum tek tavsiyem konu neyse onun dışına çıkmadan halletmeye çalışın arada sakinken seni anlıyorum haklısın çocuğun başıma birsey gelmesinden korkuyorsun ama oda keşfetmek iştiyor daha sakın olalım ben çok üzülüyorum desteğine yardımına ihtiyacım var gibi konuşun suçlayıcı şekilde sen şunu bunu yaptın yerine olabildiğince ben dilini kullanın

Back
X