• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnek kelimesini kötü algılamayanların kendi çocukları aynı söze maruz kalsa tepkisi belki daha fazla da olabilir. Ki gerçekten sabırlı bir insanım genel anlamda iyi dayandım şu güne kadar. İnek eğer kötü bir kelime olmasaydı çocuğun annesi o kadar sinirlenmezdi ben aynısını onun çocuğuna dediğimde.

Kesinlikle...genelde öyle olur zaten. Kendi cocuklari altindan, hepsi vakti zamani gelince atom parcalayacaklar. Hepsi üstün zeka ve laisser faire şeklinde büyüyen minik sevimli Einsteinlar :)
Yeni moda oldu, pedogaglar böyle şöyle öneriyor demek- böyle insanlara dünyaca ünlü iki pedagog ve teori içeriği sorsan dumur olurlar ama neyse.
Ben burdaki bazi üyelere şaşıyorum...
Hepsi nasılda tatliş, nasilda sabirli.

Kesinlikle...genelde öyle olur zaten. Kendi cocuklari altindan, hepsi vakti zamani gelince atom parcalayacaklar. Hepsi üstün zeka ve laisser faire şeklinde büyüyen minik sevimli Einsteinlar :)
Yeni moda oldu, pedogaglar böyle şöyle öneriyor demek- böyle insanlara dünyaca ünlü iki pedagog ve teori içeriği sorsan dumur olurlar ama neyse.
Ben burdaki bazi üyelere şaşıyorum...
Hepsi nasılda tatliş, nasilda sabirli.
Bendeniz de Kötü Kedi Şerafettin ;)
Ay güldürdünüz beni çok teşekkür ederim.

Akran zorbalığı, çocuğun çocuğa yaptığı her türlü istismar ki cinsel boyuta varan oluyor.
Apartmanda komşunun kızı diğerini tehdit ediyordu ilkokul a başlamadan, bak evden abur cubur şunu bunu getirmezsen seninle oynamam diye, bu kız okulda gücü yettiğini tehdit ediyordu. Böyle yetişen çocuk vatana millete hayırlı mi olacak? Ya da yaşı ,16-18 olunca vahiy gelip Melek gibi düzgün ahlaklı bir kız mı olacak
Kız çocukları yapıyor bunu bir de , yani kızlar daha naif daha kırılgandır ona rağmen bunlar böyleyse. Allah bizim yardımcımız olsun şaka gibi bir olay.

Tam olarak böyle değil mi yani anlıyor bunun hakaret olduğunu bu yaşta çocuklar. O zaman o çocuktur anlamaz demek doğru değil yani .
Tabi anlamaz mı anlıyor. Anlamadığı bazı spesifik kelimeler var tabi ama bunları biliyor. Hatta sordum şu an birilerine inek demek doğru mu diye? Doğru değil yanlış dedi

Tabi anlamaz mı anlıyor. Anlamadığı bazı spesifik kelimeler var tabi ama bunları biliyor. Hatta sordum şu an birilerine inek demek doğru mu diye? Doğru değil yanlış dedi
Yani böyle yetişmeli bir çocuk tebrik ederim sizi. Demek ki herşeyin farkındalar aman çocuktur deyip geçmemek lazım.

Az bile söylemişsiniz ben olsam daha fazlasını söylerdim. Özellikle annenin tepkisiz kalması zaten ayrı ironi haklısınız aynen devam hiç pişmanlık duymayın burda ki hanımlar da ayrı bi garip
Anne zaten benı benden alıyor uzun zamandır. Ben kadını pasif sakin sanmıştım ama içinden canavar çıktı. Demek ki damarına basınca herkes sinirlenebiliyormuş.

Direkt çocukla diyaloğa girmeniz yanlış. Ama ben yine de size hak verdim. Annesine iyi demişssiniz özellikle. Bu zamana kadar susmasaymış madem uyarsaymış çocuğunu. Her şeyi yapabileceğini, her şeyi söyleyebileceğini sanan çocuklardan bıktık. Aile terbiyesi önemli.

Bendeniz de Kötü Kedi Şerafettin ;)
Ay güldürdünüz beni çok teşekkür ederim.

Hic kötü hissetmeyin...
Benim arkadaşımın oğluna yaklaşık 4 yil ben baktim. Yavrumun ağzı var dili yoktu...parkta tek başına oynar kimseye sokulmazdi bile.
Benim pitirdan 4-5 büyük iki çocuk hergün ya oyuncaklarini alıyorlardı, ya itikliyorlardi yada sira vermiyorlardi. Baktimki benim kuzu kendini koruyamiyor giydim tayt ve spor ayakkabilari atladim oyun alanina...
3 ay boyunca ne ellerinde oyuncak biraktim, ne kayağa sira verdim nede salıncağa.
Aha böyle mobbing yapılır...
Ben cocukla cocuk oluyorum. Bunuda başka bir pedagog önermiş:) benim pitir hala hatirlar ve teşekkür eder.
Zit gelir tranzit gecer...asla korumam altina olan bir insana zarar gelmesine musade etmem. Karşımdaki kim olursa olsun.
Kürekle kafalarina vurmadigima şükür etsinler. Sanki ekmeklerini yiyeceğim.
Çocuğuna terbiye veren anneler genelde ezikleniyor bu devirde...

Yok senin yaptığın daha kötü gibi boş laflar beni hiç baglamaz.

Bence iyi yapmışsınız.Aslında vermiş olduğunuz tepki çocuğa değil annesine ama anlık olarak biraz çocuğa kaçmış tek hatalı nokta orası.

Hic kötü hissetmeyin...
Benim arkadaşımın oğluna yaklaşık 4 yil ben baktim. Yavrumun ağzı var dili yoktu...parkta tek başına oynar kimseye sokulmazdi bile.
Benim pitirdan 4-5 büyük iki çocuk hergün ya oyuncaklarini alıyorlardı, ya itikliyorlardi yada sira vermiyorlari. Baktimki benim kuzu kendini koruyamiyor giydim tayt ve spor ayakkabilari atladim oyun alanina...
3 ay boyunca ne ellerinde oyuncak biraktim, ne kayağa sira verdim nede salıncağa.
Ben cocukla cocuk oluyorum. Bunuda başka bir pedagog önermiş:) benim pitir hala hatirlar ve teşekkür eder.
Zit gelir tranzit gecer...asla korumam altina olan bir insana zarar gelmesine musade etmem. Karşımdaki kim olursa olsun.
Kürekle kafalarina vurmadigima şükür etsinler.
Canım ya çok tatlisin:))

Vallahi ben bunları gördükçe kendimi sorgulamaya başladım artık. Ben acaba krndi çocuklarıma karşı çok bu baskıcı bir anneyim diyorum artık. Ben kızımı böyle yanlışlarında fazla mı sert uyarıyorum acaba, böyle kendi halıne salmak mıdır yetiştirmek diyorum. Benim çocuğum bir başkasının çocuğuna en fazla bu kelimeyi bir defa kullanır ikincisini kullanamaz müsade etmem , ne yapar eder bunu sonlandırırım. Gerekirse aynı ortama dahi sokmam. Bakın ne güzel sizinki de konuşunca anlamış sizi ama bu hanfendi hiç bir uyarı da yapmıyor çocuğa

Valla bende bazen bu salmışları görünce çok mu dominant davranıyorum diyorum amaaa düşünüyorum diyemez, dememeli çocuk böyle fütursuz olmamalı, şu etrafa çocuğunu salan bir başkasının evine zarar veren, başkasına sataşıp döven, bir başkasının çocuğuna hakaret eden o çocuklarına gık bile demiyorlarya sinirden ben çatlıyorum. mümkünse gitmiyorum, mümkünse görüşmüyorum çocuğun senin evinde serbesttir tepene çıkarabilirsin o senin sorunun ama bir hayır bile demeden kölesi gibi yetiştirip başkasının başına neden musallat ediyorsun çocuğunu, ben anlayamıyorum böyle insanları

Keske cocuga hitaben degil de annesine soyleseydiniz. “Bakar misiniz ,cocugunuz surekli olarak bizi gordugunde boyle soyluyor,siz mi ogretiyorsunuz,lutfen daha duzgun konusmasini ogretir misiniz” diye. O zaman kesinlikle siz hakli olurdunuz. Belli ki bu cocuk sizin cocuga inek demeyi birilerinden ogrenmis,her seferinde tekrarlandigi icin bu fikre vardim ben. Belki de annesi soylemistir,durduk yere neden bir cocuga inek desin yoksa ,o da cocuk. Ogrendigi bir seyi soyluyor belli ki

Çocuga değil de size diyor olabilir mi. Belki annesi arkanızdan oyle konusmustur.Ne bıleyım boyle soguk selamsız sabahsız kimselere içimden inek gibi dediğim olmuştur🤭Ya da cocugunuzun üzerinde inek vs. baskılı bir tshirtle falan görmüştür diğer cocuk. Kendince lakap takmıştır.
Siz keske cocuga değil annesine sorsaydınız ilk. Cocugunuz bizi nerede görse inek diye bagırıyor uyarın deseydiniz. Eger bundan sonra bir daha tekrar ederse o zaman sizin tepkiniz normal olurdu bence.Bir bakıma herkes cocuguna sahip cıksın diline de eline de.Bu o cocuk acısından da sakıncalı. Bugun baska cocuga laf atar aılesı dogrusunu anlatmazsa bunu kanıksayıp buyuyunce de herkese hakaretvari konusmaya baslar. Sonra annesi babası bu cocuk niye boyle oldu der durur.
Hayır çocuğuma kullanıyor bu kelimeyi bana değil eminim, kaldı ki bana da kullansa hoş değil. Biz insanız ve hepimizin birer ismi var, 6 yaşında çocuk bir insanın inek olmadığını bilebilir bence. Kaldı ki ineğe benzer bir tarafım da yok bence kendi annesi daha çok benziyor bu kadar tepkisiz kalarak. Hani öküzün trene bakması misali sadece izlemek nedir olayı. Benim çocuğumun üzerine bu kelımeyı isim gibi yapıstırmaktır bu ve herkes yarın aynısını söyleyecek ondan öğrenip.
Aslında haklısınız hedefimde anne olmalıydı ama ben sanırım annenın de canını yakmak istedim o an kontrolümü kaybettim biraz.

Keske cocuga hitaben degil de annesine soyleseydiniz. “Bakar misiniz ,cocugunuz surekli olarak bizi gordugunde boyle soyluyor,siz mi ogretiyorsunuz,lutfen daha duzgun konusmasini ogretir misiniz” diye. O zaman kesinlikle siz hakli olurdunuz. Belli ki bu cocuk sizin cocuga inek demeyi birilerinden ogrenmis,her seferinde tekrarlandigi icin bu fikre vardim ben. Belki de annesi soylemistir,durduk yere neden bir cocuga inek desin yoksa ,o da cocuk. Ogrendigi bir seyi soyluyor belli ki
Doğru söylüyorsunuz aslında bende ailesinden öğrendiğini düşünüyorum. Yoksa oturduğum yerde kimse böyle şeyler söylemedi daha önce çocuklarıma. Hani başka çocuklardan duymuş olması mümkün değil.

Valla bende bazen bu salmışları görünce çok mu dominant davranıyorum diyorum amaaa düşünüyorum diyemez, dememeli çocuk böyle fütursuz olmamalı, şu etrafa çocuğunu salan bir başkasının evine zarar veren, başkasına sataşıp döven, bir başkasının çocuğuna hakaret eden o çocuklarına gık bile demiyorlarya sinirden ben çatlıyorum. mümkünse gitmiyorum, mümkünse görüşmüyorum çocuğun senin evinde serbesttir tepene çıkarabilirsin o senin sorunun ama bir hayır bile demeden kölesi gibi yetiştirip başkasının başına neden musallat ediyorsun çocuğunu, ben anlayamıyorum böyle insanları
Bende sizinle hemfikirim. Benim çocuğum başkasının malına eşyasına yada şahsına zarar veriyorsa orada devreye girerim. Mesela bir defa kızım yanlışlıkla arkadaşımın gece lambasını kırdı geri geri giderken çarptı. Gittim yenisini alıp hediye ettim kendisine. Hiç sevmem birinin malına zarar verilmesini, uzun uzun anlatıyorum şimdiden büyük olana.

Hic kötü hissetmeyin...
Benim pitirdan 4-5 büyük iki çocuk hergün ya oyuncaklarini alıyorlardı, ya itikliyorlardi yada sira vermiyorlardi. Baktimki benim kuzu kendini koruyamiyor giydim tayt ve spor ayakkabilari atladim oyun alanina...
Kürekle kafalarina vurmadigima şükür etsinler. Sanki ekmeklerini yiyeceğim.
Çocuğuna terbiye veren anneler genelde ezikleniyor bu devirde...

İşte anneleri sahip çıkmıyor müdahale etmiyor uyarmıyor, biz uyarmak yada müdahale etmek zorunda kalınca biz suçşu oluyoruz. Mesela neden çocuklarının başlarında durmuyorlar, başkalarının malını almamayı neden anlatmıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X