Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Direk çocuğu muhatap alıp sen daha çok benziyorsun demeniz o çocuğun yaptığından çok daha kötü ve yanlış. Onun çocuk haliyle yaptığını siz kocaman halinizle yapmışsınız. Yapmanız gereken direk annesiyle muhattap olmaktı.
Haklısınız ama annesinin canını yakmak istedim aslında onun başına geldiğinde de böyle sakin kalacak mı ölçmek istedim . Öfkemi yenemedim.

Ben çocuklarımın hatalarında hemen o an tepkimi gösteririm, durup da karşımdaki insan çıldırsın diye beklemem. Çocukta hiçbir problem yok okula gidiyor, gayet zeki, sağlık sorunu yok sürekli görüp gözlemledim çünkü.
Bunu bilemezsiniz hanımefendi. Her şey gözlemle olsa o zaman psikologlara ne gerek var değil mi? Sözün kısası 6 yaşında çocukla o şekilde muhattap olunmamalı. Neden bu lakabı taktığını bile sormamışsınız. Belki bir kıyafetten ya da bir oyuncaktan dolayı taktı. Olamaz mı? Konudaki hatanın büyüğü sizde.

Bunu bilemezsiniz hanımefendi. Her şey gözlemle olsa o zaman psikologlara ne gerek var değil mi? Sözün kısası 6 yaşında çocukla o şekilde muhattap olunmamalı. Neden bu lakabı taktığını bile sormamışsınız. Belki bir kıyafetten ya da bir oyuncaktan dolayı taktı. Olamaz mı? Konudaki hatanın büyüğü sizde.
Hatanın büyüğü bende öyle mi size bakıp sadece gülüyorum. Kendi çocuğunuz olsa saç baş yolarsınız. Objektif yorum yapın, bir iki yorumdan etkilenip başkalarını şakşaklamayın.

Günaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Ben olsam , sende danasın o zaman der gülerdim. rahatsız olduğum anda söylerdim. ama ben rahatsız olmazdım gülerek şakalaşır park arkadaşlığı başlardı belkide .

neden bu kadar büyüttüğünü anlayabiliyorum. karşıdaki 6 yaşında değilde "büyük adam " gibi gördüğün için. birde annesi belki çocuğu başka zman uyarır. sizin yanınızda uyarsa onuru kırılacak yavrunun.

Siz bunları söyleyince çocuk korktu Ya da üzüldü mü? Anneye söylediklerinizde haklısınız ama çocuğa sen ineğe daha çok benziyorsun demek olmamış.Sakin ve serinkanlı olun ki haklıyken haksız duruma düşmeyin.Bu arada çocuk bunlar diyenler olmuş şimdiki çocuklar her şeyin bilincinde.Annede hata.Çocukla ilgilense çocuk zaten böyle şeyler yapmaz , çocuğunu korumasının nedeni de "Benim çocuğuma nasıl böyle der??!!" sendromu.Yani çocuğunu değil kendi egosunu düşünüyor.

Doğru söylüyorsunuz benim hatam baştan tepkimi göstermemek, karşımdaki annenın kendi insiyatıfıne bırakmak oldu. Oysa herkesın anladığı dil farklı demek ki. Kendi çocuklarına bu çirkin ithamda bulunulsa herkes kıyameti koparır eminim buna. Ama konu başkasına gelince hep bir önyargı hep bir eleştiri.
Ben diyorum ya cok bile dayanmissin😂 ben olsam ilkinde derdim baktim anasi uyarmiyo sensin inek diye😂

Hatanın büyüğü bende öyle mi size bakıp sadece gülüyorum. Kendi çocuğunuz olsa saç baş yolarsınız. Objektif yorum yapın, bir iki yorumdan etkilenip başkalarını şakşaklamayın.
Neyse hanımefendi. Kimsenin saçını başını yolmadım ama çok yoldurttum. 😉 Elalemin yorumları da zerre umrumda değil. Haksızsınız. O kadar.

Ben çocuklarımın hatalarında hemen o an tepkimi gösteririm, durup da karşımdaki insan çıldırsın diye beklemem. Çocukta hiçbir problem yok okula gidiyor, gayet zeki, sağlık sorunu yok sürekli görüp gözlemledim çünkü.
Aynen bende oyle, gozune bi bakarim cocugun anlamasini beklerim, baktim olmuyor annecim ayip filan.. cocuklarin psikolojisini dusune dusune ebeveynlerinki bozuluyor😂

Siz bunları söyleyince çocuk korktu Ya da üzüldü mü? Anneye söylediklerinizde haklısınız ama çocuğa sen ineğe daha çok benziyorsun demek olmamış.Sakin ve serinkanlı olun ki haklıyken haksız duruma düşmeyin.Bu arada çocuk bunlar diyenler olmuş şimdiki çocuklar her şeyin bilincinde.Annede hata.Çocukla ilgilense çocuk zaten böyle şeyler yapmaz , çocuğunu korumasının nedeni de "Benim çocuğuma nasıl böyle der??!!" sendromu.Yani çocuğunu değil kendi egosunu düşünüyor.
Ben bunları söyleyince yüzü düştü çocuğun hemen anneye döndü yani cevap vermesini bekledi. Aslında bu onun yaptığının yanlış olduğunu bilerek yaptığı anlamına gelmez mi ben mi yanlış düşünüyorum. Çocuğa söyledim ama annenın yüzüne bakarak konuştum üzerine alınması için. Artık sabrım çok taşmıştı.

Bir sonrakınde site yönetimine konuyu taşısam mı yoksa babasıyla mı konuşsam diye düşünüyorum aslında. Anne malum ortada tavrı da belki baba daha ılımlı bir insandır . Yanlış mı olur acaba.
Bence yine olursa yine anneyle konusun. 3. olursa site yönetimi (ise yarayacagini sanmam) ya da babaya iletebilirsiniz. Ben olsam babaya ileteceksem esimin konusmasini tercih ederim.

Etkilemiş sizi baksanız ya çocuğumun ineğe benzer hali yok diye açıklama yapmışsınız, annesiyle konuşmanız daha iyi olurdu ama tepkisiz kalmak da olmazdı anlık gelişmiş zaten olay

Aynen bende oyle, gozune bi bakarim cocugun anlamasini beklerim, baktim olmuyor annecim ayip filan.. cocuklarin psikolojisini dusune dusune ebeveynlerinki bozuluyor😂
Annem de gözümüze bir bakardı o an ne demek istediğini anlardık. Şimdi kimsenin umurunda değil çocuğu kimi rahatsız etmiş kimi vurmuş kimi kırmış. Şaka gibi bir toplum olduk.

Ben bunları söyleyince yüzü düştü çocuğun hemen anneye döndü yani cevap vermesini bekledi. Aslında bu onun yaptığının yanlış olduğunu bilerek yaptığı anlamına gelmez mi ben mi yanlış düşünüyorum. Çocuğa söyledim ama annenın yüzüne bakarak konuştum üzerine alınması için. Artık sabrım çok taşmıştı.
O çocuğa da üzüldüm.Yaptığı şeyi bilerek yapıyor olabilir , bazı çocuklar lakap takmayı ve alay etmeyi seviyor ama bu yaptıklarının sonuçlarını düşünecek yaşta değil.Annesinin ona böyle şeyler yapmaması gerektiğini güzellikle anlatması lazım.Herkes kendi 6 yaşındaki halini hatırlasın.Bana o yaşta kimseye inek dememem gerektiği çoktan öğretilmişti.Çocuk suçlu değil anne suçlu.Siz bir şey diyecekseniz çocuğa değil anneye yürüyün bir dahakine.Şimdi kadın size kinlenmiştir , gördüğü yerde olay patlayabilir.Orda hazırlıksız yakalanmış.Çocuğa bişey demeyin.

Annem de gözümüze bir bakardı o an ne demek istediğini anlardık. Şimdi kimsenin umurunda değil çocuğu kimi rahatsız etmiş kimi vurmuş kimi kırmış. Şaka gibi bir toplum olduk.
Bu cocuklar ilerde toplum icinde kufurde eder anasini babasinida dover, niye? Cunku hersey serbest istediklerini yapmaya alismislar. Okuldada ayni sekilde.. terbiyeli cocukta bir bunlarda bir. Sonra digerlerinide bozarlar. Cocuklar sunger gibidir, ne verirsen onu alirlar. Hic bir bebek cocuk kotu huylu dogmaz, onlara biz sekil veriyoruz sonucta

O çocuğa da üzüldüm.Yaptığı şeyi bilerek yapıyor olabilir , bazı çocuklar lakap takmayı ve alay etmeyi seviyor ama bu yaptıklarının sonuçlarını düşünecek yaşta değil.Annesinin ona böyle şeyler yapmaması gerektiğini güzellikle anlatması lazım.Herkes kendi 6 yaşındaki halini hatırlasın.Bana o yaşta kimseye inek dememem gerektiği çoktan öğretilmişti.Çocuk suçlu değil anne suçlu.Siz bir şey diyecekseniz çocuğa değil anneye yürüyün bir dahakine.Şimdi kadın size kinlenmiştir , gördüğü yerde olay patlayabilir.Orda hazırlıksız yakalanmış.Çocuğa bişey demeyin.
Haklısınız tüm sorun ailede bence de. Kadın gayet kavga etmeye müsaitti yani uzatsam eminim ki büyüyecekti. Ben bilerek uzatmadım. Bir dahaki sefere direk hedefimde anne olacak , çocuk konusunda haklısınız.

Bu cocuklar ilerde toplum icinde kufurde eder anasini babasinida dover, niye? Cunku hersey serbest istediklerini yapmaya alismislar. Okuldada ayni sekilde.. terbiyeli cocukta bir bunlarda bir. Sonra digerlerinide bozarlar. Cocuklar sunger gibidir, ne verirsen onu alirlar. Hic bir bebek cocuk kotu huylu dogmaz, onlara biz sekil veriyoruz sonucta
Tabi bunun bir sonraki varacağı nokta bu zaten. Okuldaki arkadaslarını taciz etmek , küfür etmek. Zaten aileler ne kendi laf söylüyor ne öğretmenlere birşey söyletiyor. Sanırsınız bir tek onlar doğurdu. Yahu eğitin şu çocuklarınızı başkalarının haklarını gasp etmesinler. İnsanlar sizin çocuklarınızın zorbalığına maruz kalsın diye çocuk büyütmüyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X